Vrijwilligers : beleid & bijdrage

Bij een voetbalvereniging met meer dan 1200 leden is de vrijwillige bijdrage het kloppend hart. Daarom geldt ook bij Wilhelmus:

• Je MAG lid worden van Wilhelmus
  • Je hebt dan het RECHT op het spelen van wedstrijden
  • Je hebt de PLICHT om bij te dragen in de vereniging van Wilhelmus

BIJDRAGE VRIJWILLIGERS = WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT ?

-onbezoldigd, geen vergoeding

-iets doen, organiseren wat je leuk vindt/goed in bent, bij je past

-eigen idee/activiteit. Organiseren + uitvoeren

kwantificering: totaal, opgeteld: 16 uur (kantine 15 uur) per seizoen

Vb1) – focus 5x kantine-dienst x 3 uur

Vb2) - allrounder 2x kantinedienst x 3 uur 1 wedstrijd gefloten x2 uur 2 dagdelen (x 4 uur) toernooi-ondersteuning

Vb3) - (niet-voetbal) activiteiten organiseren en uitvoeren (a-z) organiseren + uitvoeren aangeklede voetbal/pub-quiz, blackjack/poker-toernooi, culinaire exact-avond, sportmiddag met gehandicapte kinderen

Er is natuurlijk heel veel te doen op en voor Wilhelmus en we hopen dat iedereen dat doet waar hij/zij goed in is & natuurlijk leuk vindt. Daarom kun je je bijdrage leveren op de volgende vijf gebieden:

Voetbal
Wil je direct betrokken zijn bij het voetbal en leider van een team zijn? Of anders trainer, coach, coördinator, scout of scheidsrechter?

-W1-selectie/ondersteuning (5)

-coach/leiders (60) (duo-gehele seizoen, om en om-10 wedstrijden)

-trainers (60) (idem)

-scheidsrechters (30)

-scouting (15)

Horeca
Heb je affiniteit met “horeca” dan zijn we op zoek naar jou. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om achter de bar te staan, te koken, eten, drinken, stoelen & tafels klaar te zetten en daarbij hoort natuurlijk ook het opruimen en schoonmaken bij.

-kantine (220)

-schoonmaak (10): bar/kantine

Hoofd
Er valt nog een hoop “uit te denken”, te communiceren en te regelen. Denk daarbij aan het onderhouden van de website, Sportlink, de administratie, bezetting commissiekamer, verkoop/sponsoring, subsidie, vrijwilligers registratie.

-webredactie (3)

-bestuur (6)

-adviseurs bestuur (3)

-TC (5)

-jeugdcie (15)

-seniorencie (3)

-vrijwilligerscie (5)

-expatcie (3)

-sponsorcie (zelf sponsoren/werven) (5)

-toernooicie (3)

-internationaal toernooicie (3)

-aktiviteitencie (3)

-communicatiecie (3)

-subsidie/duurzaam-cie (3)

Handen
We zijn niet alleen op zoek naar de beste keepers, maar ook naar leden die kunnen schilderen, verbouwen, stucen, timmeren, slopen, opbouwen, installeren, plaatsen, onderhouden, enz…

-gastvrouwen (10) / gastheer (piet)

-(internationaal) toernooi-ondersteuning (opbouw + bemanning) (30)

-zaterdag dienst jc-kamer (10)

-bemanning jeugdhonk/popcorner (10)

-schoonmaak (10):  kleedkamers, popcorner, afval rondom velden

-onderhoud/klussen (10): kantine/buiten schilderen, popcorner opknappen, elektra

Activiteiten
De organisatie van (commerciële) activiteiten voor alle leden van Wilhelmus, waaronder toernooien, kampen, evenementen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

-mp/f-kamp (8), d/e-kamp (8)

-zaalvoetbaltoernooi (4)

-extra activiteiten (15)*

-ouder/kind-acties (lege flessen inzamelen) (10)

*CL-wedstrijden, voetbalquiz, fifa-gaming, tikkitakkitouzani, sinterklaas, bingo, buurt-toernooi, whisky-proeverij, winter/stamppot-buffet, carroussel in jeugdhonk(pool,tafelvoetbal,airhockey,darts), super sunday/derby met bier en bitterballen, sponsor-loop, social return (event gericht op achtergestelde, gehandicapte of vluchtelingen-kinderen)

(…) o.b.v. jaarlijks 20 competitieweekenden en 5 toernooien (1x internationaal)

= totaal, jaarlijks +/- 550 enthousiaste, actieve vrijwilligers nodig.

Kwaliteit vs kwantiteit!

Spelregels voor de bijdrage van de leden aan Wilhelmus

1. Ieder spelend lid levert een vrijwillige bijdrage aan de club. Voor jeugdleden tot en met 15 jaar vervullen hun ouders deze bijdrage. 16 en 17 jarige leden vervullen zelf de bijdrage, waarbij natuurlijk bardiensten uitgesloten zijn.
  2. Alle leden wordt jaarlijks de mogelijkheid geboden om voor 1 oktober aan te geven op welk gebied zij een bijdrage willen leveren.
  3. Voor gezinnen met meerdere jeugdleden bedraagt dit bedrag voor de jeugdleden binnen het gezin maximaal 75 euro.
  4. Je zult worden opgeroepen voor je vrijwilligerstaken. Natuurlijk zal er geprobeerd worden deze eerlijk te verdelen in zowel de hoeveelheid werk als het aantal keren dat je wordt opgeroepen.
  5. Als je wordt opgeroepen en/of je hebt je bijdrage toegezegd: laat je club, de commissies, de andere leden & vrijwilligers dan niet in de steek!

INCASSEREN EN REGISTEREN

Vrijwilligersbijdrage terugverdienen:

Bij start van het voetbalseizoen (sep) wordt van elk lid 50,- automatisch de vrijwilligersbijdrage via club collect geïncasseerd.

Vrijwilligers dienen zelf, proactief (per kwartaal) aan te geven welke taken + bestede uren zij als vrijwilliger hebben bijgedragen.

Geautomatiseerd, via web-formulier ( komt later op de site ).

Na goedkeuring door bestuur krijgen vrijwilligers de bijdrage van 50,- per einde seizoen teruggestort. Deze cyclus herhaalt zich jaarlijks vanaf start seizoen in September.

Beoordeling naar redelijkheid/billijkheid en op basis van ervaringen