Jessy Duijvesteijn

Scheidsrechters zijn onmisbaar binnen Wilhelmus, de “man in het zwart” is verantwoordelijk voor het sportief en volgens de regels spelen van het door ons allen zo gewaardeerde voetbalspel. De “scheids” word soms bekritiseerd, en zijn beslissingen niet altijd op prijs gesteld, maar toch blijft hij eerlijk en neutraal, zoals het hoort. De scheids “bewaakt” immers de spelregels, en houd je je niet aan de spelregels, dan zegt de scheids daar iets van. Bij Wilhelmus zijn we trots op onze clubscheidsrechters, en hebben we ook een grote groep “jeugdscheidsrechters” die buiten hun eigen voetbalwedstrijd ook nog een wedstrijdje fluiten. Via een kort interview door Eric van Marwijk, coördinator scheidsrechterszaken bij de jeugd van Wilhelmus proberen wij u voor te stellen aan de jeugdscheidsrechters, die wekelijks op onze velden rondlopen, om u en uw kinderen een leuke wedstrijd te bezorgen, vergeet daarbij niet dat onze scheidsrechters ook maar vrijwilligers zijn, en soms foutjes maken, maar ook zij er voor hun plezier staan, de foutloze scheids zal immers nog steeds moeten worden uitgevonden, wees dus blij dat iemand de leiding wil nemen, want zonder scheids, geen voetbal!

Deze keer speciale aandacht voor de nog piepjonge Jessy, nog maar 11 jaar en nu al jeugdscheidsrechter, en deze zaterdag ook nog eens je debuut als assistent-scheidsrechter (de man met de vlag, ook wel grensrechter genoemd), bij Jeugd onder 13-9 ,je eigen leeftijdsgenoten! Vandaag dus niet als scheids, maar als assistent! Zelf was ik de scheidsrechter van deze wedstrijd, en Jessy……..Ik heb van jou genoten! Je bleef goed in je rol om het buitenspel te beoordelen…altijd bij de laatste man, en gaf ook duidelijk aan wie mocht ingooien, en of het een hoekschop, of doeltrap was, houd deze duidelijkheid vast met fluiten, en het komt helemaal goed, heb vertrouwen in jezelf, en je zal zien dat het je steeds beter af gaat! Dank je wel voor jouw hulp vanmiddag!

EvM: Hoe oud ben je?

Jessy: Ik ben 11 jaar

EvM: In welk team speel je?

Jessy: In de 1e jaars Jo13, Jo13-6

EvM: wat is je favoriete positie op het veld?

Jessy: Ik sta in het doel, ik ben keeper.

EvM: Hoe lang ben je al lid bij Wilhelmus?

Jessy: Vanaf de 1e jaars F (JO-9)

EvM; Hoe en waarom ben je jeugdscheidsrechter geworden?

Jessy: Vorig jaar toen ik 2e jaars E speelde floten er regelmatig jonge scheidsrechters, en toen dacht ik dat lijkt mij ook wel leuk, daarom ben ik ook jeugdscheidsrechter geworden

EVM: Wat vind je leuk aan het fluiten?

Jessy: Leuk om te zien als scheids is als er een doelpunt word gescoord, en de spelers dan heel hard gaan juichen

EvM; Wat vind je moeilijk aan het fluiten?

Jessy: Commentaar van ouders langs de lijn

EvM: Wat is je favoriete profclub?

Jessy: AJAX

EvM: Welke speler van jouw favoriete club vind je echt goed?

Jessy: Anwar El-Ghazi

EvM: Wat eet je het liefst?

Jessy: Groentesoep

Evm: Wat vind je echt niet lekker?

Jessy: Champignons

EvM: En je favoriete drinken?

Jessy: Cassis

EvM; Welk vak op school vind je leuk?

Jessy: Rekenen en Gym

EvM: Welk vak vind je niet leuk?

Jessy: Spelling en begrijpend lezen

EvM: Welke dingen doe je zoal in je vrije tijd buiten voetbal?

Jessy: Ik voetbal toch wel graag ook op het pleintje vlak bij m’n huis, maar ik speel ook games op de playstation.

EvM: Als jij voorzitter van Wilhelmus zou zijn, wat zou je dan willen veranderen?

Jessy: Ik zou dan graag mooiere grasvelden neerleggen, de grasvelden zijn nu echt niet mooi.

Dank voor het interview Jessy, en tot snel!

Scheidsrechter coördinator Eric van Marwijk