Fons Schipperijn

Scheidsrechters zijn onmisbaar binnen Wilhelmus, de “man in het zwart” is verantwoordelijk voor het sportief en volgens de regels spelen van het door ons allen zo gewaardeerde voetbalspel. De “scheids” word soms bekritiseerd, en zijn beslissingen niet altijd op prijs gesteld, maar toch blijft hij eerlijk en neutraal, zoals het hoort. De scheids “bewaakt” immers de spelregels, en houd je je niet aan de spelregels, dan zegt de scheids daar iets van. Bij Wilhelmus zijn we trots op onze clubscheidsrechters, en hebben we ook een grote groep “jeugdscheidsrechters” die buiten hun eigen voetbalwedstrijd ook nog een wedstrijdje fluiten. Via een kort interview door Eric van Marwijk, coördinator scheidsrechterszaken bij de jeugd van Wilhelmus proberen wij u voor te stellen aan de jeugdscheidsrechters, die wekelijks op onze velden rondlopen, om u en uw kinderen een leuke wedstrijd te bezorgen, vergeet daarbij niet dat onze scheidsrechters ook maar vrijwilligers zijn, en soms foutjes maken, maar ook zij er voor hun plezier staan, de foutloze scheids zal immers nog steeds moeten worden uitgevonden, wees dus blij dat iemand de leiding wil nemen, want zonder scheids, geen voetbal!

Deze keer de aandacht voor Fons, inmiddels in zijn 2e seizoen als scheidsrechter bij de jeugd.

Fons heeft vorig seizoen als jongste scheidsrechter meegedaan aan de pupillen-cursus, hij was toen nog maar net 12 jaar, en zat in de D8. Nu inmiddels zit hij in de zoals dat zo mooi heet JO15-9, en is dus eerste jaars C-speler. Jammer genoeg werd Fons dit jaar in zijn 2e wedstrijd die hij zelf speelde getroffen door een knieblessure die hem een tijdje van spelen en fluiten heeft afgehouden, inmiddels is hij al weer een paar weekjes fit, en floot zo zaterdag zijn 2e wedstrijd in 2 weken, Fons we zijn altijd blij met jouw vrolijke en positieve inbreng. Ga zo Door!

EvM: Hoe oud ben je?

Fons: Ik ben 13 jaar

EvM: In welk team speel je?

Fons: In de 1e jaars Jo15, Jo15-9

EvM: wat is je favoriete positie op het veld?

Fons: Laatste man

EvM: Hoe lang ben je al lid bij Wilhelmus?

Fons: Vanaf de 1e jaars Mini-pupillen

EvM; Hoe en waarom ben je jeugdscheidsrechter geworden?

Fons: Ik had de oproep voor jeugdscheidsrechters zien staan op de website, en toen vroeg mijn vader of mij dat leuk leek, en inderdaad dat leek mij wel leuk.

EVM: Wat vind je leuk aan het fluiten?

Fons: Ik vind het begeleiden van jonge spelers leuk, ik mag nu als scheids bepalen wat wel en niet mag op het veld

EvM: Wat vind je moeilijk aan het fluiten?

Fons: Er zijn zo veel spelregels waar je op moet letten, dat is soms best lastig!

EvM: Wat is je favoriete profclub?

Fons: Feyenoord en in het buitenland Barcelona

EvM: Welke speler van jouw favoriete club vind je echt goed?

Fons: Lionel Messi

EvM: Wat eet je het liefst?

Fons: Pizza

EvM: Wat vind je echt niet lekker?

Fons: Broccoli

EvM: En je favoriete drinken?

Fons: Ice tea

EvM; Welk vak op school vind je leuk?

Fons: Gym

EvM: Welk vak vind je niet leuk?

Fons: Frans

EvM: Welke dingen doe je zoal in je vrije tijd buiten voetbal?

Fons: Ik speel graag buiten

EvM: Als jij voorzitter van Wilhelmus zou zijn, wat zou je dan willen veranderen?

Fons: Ik zou dan direct een panna-veldje aanleggen.

Dank voor het interview Fons, en tot snel!

Groetjes, Eric van Marwijk