Wilhelmus 023 wint zijn eerste wedstrijd

Dinsdag 9 oktober stond er voor de 023 de eerste van sowieso zes wedstrijden op het programma, in deze competitie is Wilhelmus ingedeeld in poule B en treft het vandaag op het eigen sportpark Te Werve 023. Rond 18.45uur verzamelden er veertien spelers die elkaar in de meeste gevallen voor het eerst zagen. Het elftal was immers een mix van de zondag selecties 1,2 en 3 en er zaten ook vijf spelers bij van de 019-1 ploeg. De begeleiding was ook een mix van hier voor genoemde elftallen en men zocht met een duidelijk plan de kleedkamer op.

Iets na 2000uur zette scheidsrechter vd Zwan de wedstrijd in gang en Te Werve blijkt een technisch vaardig team, al okt Wilhelmus ook prima uit de startblokken op het van nieuw zand voorziende veld 1. De wedstrijd is een leuke opgaande strijd, waarbij Wilhelmus met de minuut beter in de wedstrijd komt. Vooral de coaching van de ervaren jongens is belangrijk, om de jonkies te helpen die normaal een ander systeem hanteren.

Wilhelmus test de doelman als Sven een kopkans krijgt, maar de doelman red knap. Een dreigender thuisploeg, maar ook de gasten laten zich op de Wilhelmus helft zien. Na twintig minuten spelen krijgen de gasten de beste kans op een doelpunt tot dan toe als de scheidsrechter een penalty geeft. Een terechte overigens en Marc kan de inzet van zijn collega keeper niet tegen houden en de score is geopend. Wilhelmus recht de rug en gaat op zoek naar de gelijkmaker.

In de tegenaanvallen hebben de wespen het meest last van lopende mensen , maar tot echt groot gevaar zal dat in deze fase niet leiden. De rust komt dichterbij als Wilhelmus de terechte beloning krijgt in de vorm van de gelijkmaker. Bud wordt prima vrijgespeeld in de opbouw, zijn assist op de goed weg gelopen Yannick is meer dan prima en Yannick omspeelt de doelman en zo zoeken beide ploegen de thee op met de gelijke stand op het scorebord.

In de rust twee wissels als, behalve reserve doelman Marvin, Adriaan en Sjoerd ook hun minuten gaan maken. Winst is in dit soort wedstrijden van onderling belang en het is een feit dat Wilhelmus beter de kleedkamer uitkomt als de gasten. Het resulteert al snel in de voorsprong voor de geelzwarten. Adriaan bereikt Yannick die op zijn beurt Sven bereikt. Sven rond prima af en krijgt daarmee zijn persoonlijke beloning voor een meer dan prima wedstrijd. Het doelpunt valt een kleine tien minuten na rust en Wilhelmus zet door.

Echter vergeten we de derde treffer te maken. De ene keer door te onrustig afronden of ingrijpen van de doelman van de Rijswijkers. Een andere keer door het gebrek aan overzicht en het gaan voor eigen kansen. Zonde dat we in deze fase van een ruim kwartier onszelf niet belonen, want nu blijft het verschil slechts één doelpunt en met de snelle countert blijft Te Werve dreigend.

Met nog ruim een kwartier de laatste wissels aan Wilhelmus kant en de organisatie is even anders, waar met name het coachende gedeelte even wegvalt en Te Werve gaat meer een alles of niets spel spelen. Driegend jazeker, maar goed verdedigen en goed optreden van Marc voorkomt de gelijkmaker. Aan de andere kant krijgt Amit een grote kans, maar zijn poging voor open doel, van flinke afstand, valt naast het doel van de doelman die even wat verder in het veld was.

Een hectische slotfase volgt, maar met een gezonde dosis inzet en karakter blijft Wilhelmus op de been en zo blijft de stand 2-1 voor de gastheren. Een leuke wedstrijd die door twee sportieve ploegen werd afgewerkt onder leiding van een prima scheidsrechter die vandaag de kaarten terecht op zak kon houden. Al met al een mooie avond, want dit is waar 023 voetbal voor bedoeld is.

Opstelling Wilhelmus : Marc de Jong, Nick Steenvoorde, Ivo Batelaan, Kymo Vermeulen, Jordy Boot, Bud de Bree, (70 Amit Jaqai), Yannick Willems, (75 Fabian Borrebach), Fabian Borrebach, (45 Sjoerd Dekker) Sven van Noppen, Amit Jaqai, (45 Adriaan Kaasdijk) ,Bill Duah.