Wilhelmus wint nuttige oefenwedstrijd (1-6)

Vandaag speelde Wilhelmus een oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse Ijsselmonde. IJsselmonde, de nummer 3 van de 3e klasse Q2 had vooraf aan de ontmoeting nog niet verloren en een opvallend hoog doelsaldo van 58 treffers in hun competitie behaald. Wilhelmus zelf is in afwachting van de start van promotiepoule voor promotie naar de 2e klasse in het zondagvoetbal. Een dus op papier mooie tegenstander om de krachten te meten tussen twee top 3e klassers.

Op een fantastisch accommodatie met dito kunstgrasveld start de wedstrijd in de stromende regen. De wedstrijd was in handen  van een goedleidende scheidsrechter die zelfs uitgerust was met eredivisiehulpmiddelen. Al snel bleek Wilhelmus een maatje te groot voor de Rotterdamse equipe. Na een vloeiende aanval zetten aanvaller Kamiel Grapendaal al snel de 0-1 op het bord. Net binnen de 20 minuten was het wederom kamiel Grapendaal die na een vloeiende aanval de 0-2 kon binnenschuiven. Voor de rust werd het ook nog 0-3. Aanvoerder Mathijs Wartna kreeg de bal aan de zijkant aangespeeld en gaf een prachtige voorzet op spits Jake Smart die deze afronden met een keiharde volley. Na dit wapenfeit konden beide ploegen aan de welverdiende thee.

Langs de kant kreeg Wilhelmus ondertussen alle lof van zowel het thuis als uitpubliek voor het vertoonde spel in de eerste 45 minuten. In de rust hamerde trainer Oscar Laguna Burgos ondertussen op het vasthouden van het vertoonde spelniveau. Ondanks dat had Wilhelmus het toch lastiger na de rust. IJsselmonde bleek niet voor niets zo hoog te staan en schroefde een tandje bij.

In deze fase kon verdediger Dylan Kasius niets anders doen dan een penalty weggeven nadat 1 van de aanvallers van IJsselmonde was ontsnapt aan de aandacht van de verdediging. Deze strafschop was bijna prooi voor keeper Marc de Jong die na blessureleed zijn opwachting maakte in het eerste elftal.

Het thuispubliek ging er eens rustig voor zitten maar al snel maakte verdediger Bas de Bree een einde aan de geldingsdrang van de thuisclub door na een mooie solo de 1-4 op het bord te zetten.

IJsselmonde bleek geknakt en hiervan profiteerde aanvoerder Mathijs Wartna die met een mooie droge knal ook een doelpuntje mee pikte. Hiermee was de koek nog niet op want aanvaller Kevin Besamusca toverde nog een kunststukje uit zijn hoge hoed, met een mooie lob verraste hij de doelman van de thuisclub. Een ongekende 1-6 was hierdoor het gevolg.

Wilhelmus speelde vandaag dus een uitstekende oefenwedstrijd tegen "concurrent" uit een andere kwalificatiepoule en gaf hiermee zijn visitekaartje af.

A.s zondag speelt Wilhelmus de laatste wedstrijd in deze kwalificatiepoule tegen het Delfse Full Speed. Wederom een mooie graadmeter aangezien deze ploeg in de competitie ook nog niet verloren heeft.