Wilhelmus 1 - GSC ESDO 1 (3-0)

Wilhelmus zit in de lift

Vandaag speelde koploper Wilhelmus tegen de nummer 7 GSC Esdo eveneens uit Den Haag.
Dat het vandaag een speciale wedstrijd betrof bleek wel uit het feit dat we vandaag niet een maar twee pupillen van de week hadden.
De broers Ahmed en Mohammed el Ghamarti vermaakte zich prima tijdens de wedstrijdbespreking met de selectie.
Nadat de w-up was afgewerkt kon de scheidsrechter G.P.H Hulters voor het eerst op zijn fluit blazen en maakte de broers Ahmed en Mohammed el Ghamarti de “aftrap treffer” en kon de echte wedstrijd beginnen.
Net als de voorgaande wedstrijden startte Wilhelmus vervolgens dominant en het was aan de slordigheid in de beginfase te wijten dat Wilhelmus niet al binnen elke minuten op voorsprong kwam.
Hierna viel de Wilhelmus storm een beetje stil.
Na 20 minuten was de beste kans van de wedstrijd niet voor Wilhelmus maar was het de GSC ESDO spits die ontsnapte en rechtsreeks op Wilhelmus doelman Mark de Jong af kon.
Gelukkig bleek zijn vizier voor Wilhelmus niet op scherp te staan en mikte hij de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Dit had natuurlijk een waarschuwing moeten zijn voor Wilhelmus maar ondanks dat haalde Wilhelmus toch niet zijn vertrouwde niveau en gaf het alsnog wat kleine kansjes weg.
Na 34 minuten een belangrijk moment in de wedstrijd.
Een scrimmage voor het doel van Wilhelmus werd in eerste instantie verkeerd ingeschat door de Wilhelmus doelman.
In plaats van de bal te vangen liet hij de bal een keer stuiteren en kwam zo in duel met 1 van de Esdo aanvallers. Hierbij raakte de doelman de GSC Esdo speler.
Gelukkig beoordeelde scheidsrechter Hulters het als een duel om de bal en mocht de doelman blijven staan en kwam er geen strafschop..
In de 42e minuut kwam Wilhelmus dan toch op voorsprong.
Aanvaller Jacky Adam werd over de linkerkant weggestuurd en was veel sneller dan zijn directe tegenstander.
Hij verschalkte vervolgens de GSC Esdo doelman tussen zijn benen door en zetten zo vlak voor rust de 1-0 op het bord.
In de rust wisselde trainer Oscar Laguna Bourgos de slordig spelende linkerspits Remy Kant voor Kamiel Grapendaal
Na de rust probeerde GSC Esdo wel aan te zetten maar Wilhelmus had zijn zaken beter voor elkaar en liet de bal makkelijker van kant naar kant gaan.
Dit leverde wel een groter veldoverwicht op maar niet direct grotere kansen en hierdoor bleef de stand nog steeds  een magere 1-0
In de 63e minuut  gooide Wilhelmus het elftal iets om en kwam middenvelder Ruben Gyamfi  in het veld voor rechtsback Tomas Ruijgrok
Ondanks dat was het verzet van Esdo pas in de 70e minuut gebroken doen Wilhelmus spits Jake Smart de 2-0 op het bord zetten.
Na deze treffer maakte hij plaats voor de jonge  in en aanvaller Sven Noppen.
Na de 2-0 speelde Wilhelmus een gewonnen wedstrijd en was de uiteindelijke 3-0 uit een strafschop voor de statistieken
Aanvoerder Mathijs Wartna was de maker van het laatste kunststukje
Hierna floot de uitstekende scheidsrechter Hulters voor het einde van de wedstrijd en boekte Wilhelmus een reguliere overwinning Wilhelmus groeit wekelijks naar de doelstelling van dit seizoen toe.

Het senioren voetbal bij Wilhelmus zit zo wie zo in de lift.
Het tweede elftal wat dit seizoen onder leiding staat van trainer Mario de Boer won gister zijn 9e wedstrijd op rij en staat fier bovenaan in de reserve 1e klasse met ruim 7 punten voorsprong op de nummer 2.
En ook het dit jaar nieuw opgerichte 3e selectie elftal onderleiding van trainer Boudewijn de Groot doet het meer dan goed met een mooie tweede plaats in de reserve 3e klasse.
De achterstand op de koploper bedraagt hier maar 2 punten en bied mogelijkheden voor een nog mooier vervolg.