Kethel Spaland 1 - Wilhelmus 1 (2-4)

Vandaag speelde Wilhelmus de lastige uitwedstrijd tegen het Vlaardingse Kethel Spaland. Dat het lastig was kwam niet alleen door de erbarmelijke weersomstandigheden maar ook omdat het een onbekende tegenstander betrof waar Wilhelmus nog niet eerder tegen had gespeeld.

undefined

In Vlaardingen aangekomen bleek het hoofdveld afgekeurd en werd er gespeeld op een verhoogd bijveld. Hierdoor werd de toch al stormachtige wind versterkt en was van normaal voetbal spelen geen sprake. Nadat de uitstekende scheidsrechter Veldhoen op zijn fluitje had geblazen trok Wilhelmus met volle wind mee ten strijden. Dit resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van spits Jake Smart. Hij wist in de kluts die voor het doel ontstond de bal in de touwen te jagen.

Kethel Spaland kwam niet niet meer van zijn eigen helft en nadat een verdediger van Kethel Spaland onder zware druk van Kevin Besamusca in de 14e minuut de bal in eigen doel schoot zat Wilhelmus op rozen. Een kleine 10 minuten later was de volgende aanval van Wilhelmus wederom raak en was het Jacky Adam die in de 23e minuut de stand op 0-3 schoot. Kethel Spaland wist niet wat ze mee maakte en probeerde met veelvuldige overtredingen Wilhelmus uit het spel te halen. Kon Kethel Spaland hier dan helemaal niets tegen overstellen?

Ondanks de ruime voorsprong was Wilhelmus soms slordige en nonchalant. Hierdoor kreeg Kethel Spaland toch wat grote kansen die vakkundig door keeper Martesano werden gekeerd. Na 45 minuten stond er dan ook een 0-3 ruststand op het bord.

In de rust was er ondanks de ruime  voorsprong niet direct tevredenheid. Wilhelmus had toch kansen weggeven en slordig geweest in de afronding en verzuimd om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan.

undefined

Na de rust verwachtte Wilhelmus dat Kethel Spaland dezelfde storm zou uitvoeren als zij hadden gedaan. Ondanks dat Kethel Spaland het wel probeerde stranden veel aanvallen door de harde wind over de achterlijn.

Wilhelmus ging ondertussen verder met kansen creëren en missen. In een tijdsbestek van 25 minuten misten diverse spelers 5/6 100% kansen en vergat de verder prima leidende scheidsrechter Veldhoen de bal op de stip te leggen na overduidelijke overtredingen. In de stromende regen liep de wedstrijd richting het einde.

Kethel Spaland kreeg in de 83e minuut nog een vrije trap aan de zijkant van het veld en deze werd met volle kracht voor het doel geslingerd. Tot schrik van Wilhelmus werd deze door de kleinste man van het veld ingekopt en stond ineens de 1-3 op het bord. Dit was het teken voor Kethel Spaland om iedereen mee naar voren te sturen.

Ondanks dat Wilhelmus 99% van de wedstrijd de overduidelijke betere ploeg was geweest veroorzaakte dit zoveel onrust dat dezelfde kleinste man van het veld wederom de bal in de touwen kon koppen. Kethel Spaland ging geloven in een stunt en trok nog een keer ten strijden.

In de tegenaanval besliste invaller Bill Duah vervolgens de wedstrijd door de 2-4 binnen te schuiven.

Na afloop bleek dat mogelijk door het weer diverse concurrenten hadden gelijk gespeeld of zelfs verloren. Door dit resultaat is Wilhelmus alleen koploper met 2 punten voorsprong