Charlois 1 - Wilhelmus 1

undefined

Vandaag speelde koploper Wilhelmus tegen het op de 5e plaats staande Charlois. Charlois had vorige week opzien gebaard door te winnen van de koploper HMSH. Zodoende kon Wilhelmus van laatst genoemde de koppositie overnemen in de competitie. Wilhelmus stond dan ook een heet middagje te wachten in Rotterdam.

undefined

De wedstrijd stond onderleiding van de ervaren scheidsrechter van Belkum. Deze kon precies om 14.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd geven.

Na een aftastend begin was het Wilhelmus dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Kevin Besamusca in de 9e minuut. Ondanks de voorsprong beet het fysieke Charlois stevig van zich af en kwam Wilhelmus moeilijk goed in de wedstrijd. Scheidsrechter Belkum had in die fase dan ook zijn handenvol om de wedstrijd in goede banen te leiden.
Rond de 30e minuut kon de keeper van Charlois zich 2 maal onderscheiden met  prima reddingen. Eenmaal leek hij geslagen maar toen kreeg hij hulp van de paal om Charlois in de wedstrijd te houden. De ruststand was dan ook 0-1.

Na de rust bleef het spel opportunistisch en strijdvol en kon Wilhelmus zich hier onvoldoende onderuit voetballen. Ondanks dat kwam het elftal van Oscar Laguna Burgos nooit in de problemen maar bleef de spanning van een onverwachte gelijkmaker wel in de lucht hangen.

In de 56e stond de wedstrijd even in brand toen Charlois speler Rogerio Congalves de Jesus zich vergreep in een duel met Wilhelmus spits Jake Smart. Het naschoppen verdiende al de rode kaart om het bespugen bij het verlaten van het speelveld maar te verzwijgen. Hierna speelde Wilhelmus een gewonnen race en was het vooral aan het slordige spel te wijten dat het niet eerder 0-2 werd.

In de 70e minuut viel  een tweede rode kaart toen Charlois speler Danny van Gastel zijn emotie niet in bedwang kon houden na een overtreding en hij de bal bij rechtsback Thomas Ruijgrok in het gelaat gooide. De scheidsrechter kon niets anders doen dan hem zijn 2e gele kaart dus rood tonen.

Met 11 tegen 9 had Wilhelmus een enorm veldoverwicht maar bleef het spel slordig. Toch was het Jacky Adam die de verlossende 0-2 voor Wilhelmus op het bord zetten in de 78e minuut. Dit bleek later de eindstand.

Door dit resultaat zakte Wilhelmus naar de tweede plaats omdat het door HMSH gepasseerd werd op doelsaldo. De strijd bovenin blijft ongekend spannend in de 3e klasse Hoog