“Terugplaatsing Wilhelmus naar tweede klasse zou gerechtigheid zijn”

29-08-2017

Voorburg/Arnhem 28 augustus 2017 – Het Arnhemse Hof doet maandag 4 september om 14.00 uur uitspraak in het door VV Wilhelmus aangespannen spoedappèl tegen de KNVB. De Voorburgse voetbalclub eist terugplaatsing naar de tweede klasse van het zondagvoetbal omdat de nacompetitiewedstrijd tegen PVC op Hemelvaartsdag door fouten van de KNVB niet uitgespeeld is. Advocaat en tevens voorzitter van Wilhelmus Jean-Jacques Budé, die voor de gelegenheid zijn toga had aangetrokken, heeft vertrouwen in een goede afloop: “Terugplaatsing naar de tweede klasse zou de enige logische uitspraak zijn en gerechtigheid betekenen. Er zijn fouten gemaakt en Wilhelmus kan en mag daar niet de dupe van worden.”

Al eerder wasWilhelmus door de voorzieningenrechter volledig in het gelijk gesteld. Het herzieningsbesluit werd geschorst en de proceskosten kwamen voor rekening van de KNVB. Omdat de rechter echter vond dat de kans dat Wilhelmus in de laatste 8 minuten met nog 8 man zou scoren en de penaltyreeks vervolgens zou winnen, moest de club opnieuw naar de rechter. “De rechter had deze afweging echter niet mogen maken en kennelijk de wedstrijd Barcelona – PSG niet gezien”, zegt Budé. “De bal is rond. Waar het om gaat is dat wedstrijden altijd uitgespeeld moeten worden als die nog ergens om gaan. Dat wordt ook onderkend door de KNVB. De voetbalbond probeert achteraf recht te breien wat fout is gegaan.”

Volgens de voetbalclub is Wilhelmus de kans ontnomen op het voetbalveld handhaving in de tweede klasse af te dwingen. Daarbij geeft de KNVB toe dat de uitspraak van de tuchtcommissie niet klopte. Budé: “Vanaf dat moment lopen we eigenlijk achter de feiten aan. Onze wedstrijd tegen PVC kon, nadat PVC in de nacompetitie verder speelde, ook niet meer worden uitgespeeld.”

Uitspraak maandag 4 september om 14.00 uur.