Meest Aktuele Verslagen

16-09-2018

Druk voetbalweekend voor de JO13-1 (1-1 & 3e plek)

Dit weekend stond in het teken van een druk voetbal weekend. Zaterdag stond de 3e bekerwedstrijd op het programma en deze keer mochten we aantreden bij en tegen de amateurtak van Excelsior Rotterdam. Aangekomen op het complex speelde de BVO-teams en de amateur door elkaar heen en was het toevalligerwijs ook een weerzien met Ilja welke dit zijn seizoen zijn transfer naar de BVO tak van Excelsior.

De uitslag van deze wedstrijd was 1-1.  Als we deze wedstrijd kort moeten samenvatten dan kunnen we stellen dat deze wedstrijd een wedstrijd is dat er veel kansen gecreëerd waren maar dar we veel het witte ijzer van de paal en de lat hebben mogen raken. En slechts 1 keer de touwen. Hoewel we vooral in de 2e helft het betere van het spel speelde beloonde de jongens zichzelf niet.

Op zondag stond het JO13 toernooi bij Blauw Zwart op het programma. Met in totaal 5 wedstrijden te spelen konden de mannen weer lekker wedstrijdritme opdoen in een mooi sterk deelnemersveld.

De 1e wedstrijd mochten de mannen het tegen de in de 3e divisie uitkomende ARC opnemen. De mannen speelde met veel inzet en met goed positiespel alleen leek het wel of de tendens van gisteren werd voortgezet. Veel ballen op de paal en lat. Gelukkig werd het doel wel gevonden waardoor de 1e pot met 1-0 werd gewonnen.

De 2e wedstrijd was tegen HVV, welke eveneens in de 3e divisie uitkomt. Ook hierin was het beeld gelijk aan de1e wedstrijd. Het betere spel spelen maar veel kansen werden niet tot doelpunt bekroond. Uit eindelijk werd deze wedstrijd wel met 2-0 gewonnen

De 3e en laatste poulewedstrijd was tegen Meerburg. Deze tegenstander zit in dezelfde competitiepoule als Wilhelmus en is de tegenstander volgende week op sportpark Westvliet voor de openingswedstrijd van de competitie. Meerburg speelde een stuk beter dan de andere tegenstanders en hoewel het spel alle kanten op ging bleven doelpunten uit.

Wilhelmus had zich als eerste geplaatst in de poule en mocht het opnemen tegen de nr. 2 uit de andere poule en dat was Wippolder. Deze ploeg was voetballend een stuk minder sterk dan de eerdere team, maar Wilhelmus had moeite met het vinden van het doel. Een eerste kansje van Wippolder viel in het Wilhelmusdoel en Wilhelmus stond achter. Gelukkig werd een nette aanval wel beloond met de meer dan verdiende gelijkmaker, maar de winnende bleef uit waardoor strafschoppen de winnaar moest uitwijzen en het team die de finale mocht spelen. Helaas voor Wilhelmus trok het team ook hierin aan het kortste einde en mocht uiteindelijk dus gaan spelen in de troostfinale om de 3e/4e plaats.

Deze wedstrijd was tegen de gastploeg van het toernooi Blauw Zwart en met het sterke voetbal wat Wilhelmus dit toernooi speelde en het creëren van veel kansen wisten de mannen beslag te leggen op de 3e plek door een 1-0 overwinning.

Kortom, als we dit gehele weekend terugkijkend hebben de mannen lekker veel kunnen spelen, heeel veeel kansen gecreëerd, maar vergat het zichzelf met doelpunten te belonen.

 

Morgen geen training, maar een rustdag, woensdag een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag op de “de Aftrap” en vrijdag de training voor aanvang van het competitieseizoen thuis tegen Meerburg.

 

Foto's van Excelsior Rotterdam JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 op Facebook

Foto's van het Blauw-Zwart toernooi op Facebook

 

16-09-2018

Beker: Wilhelmus JO9-2 - Leidschenveen JO9-1 (6-3)

Laatste poule wedstrijd voor de winst in de poule. Wij hebben genoeg aan een gelijk spel, maar we gaan natuurlijk voor de winst. Naast paparazzi Opa Ab is ook de moeder van Mika professioneel foto’s aan het nemen van deze topper.

We beginnen goed, Dex speelt zich vrij over links met een aantal mooie bewegingen gaat solo op het doel af en scoort een snelle 1-0. Er komen kansen voor Leidschenveen, maar onze keeper Bruce staat zijn mannetje. Bruce geeft aan dat hij het spannend wilt maken door de bal iets te gevaarlijk aan te nemen, maar wij van de zijlijn willen daar niets van weten 😊. Kaleb wilt dat blijkbaar ook niet, die maakt de 2-0. Het ziet er goed uit voor ons.

Of het overmoed is of het feit dat het zondag is weten we niet, maar door een snelle uitbraak, en wat slecht verdedigend werk van ons staat het al heel snel 2-3 voor Leidschenveen. Ze lijken ook ons spel door te hebben. En tot overmaat van ramp op de slag van rust scoren ze ook nog eens de 2-4, maar we horen al snel dat de bal al achter geweest is dus dat is een meevaller en gaan we met een 2-3 achterstand de rust in.

Mika en Bradley geven de jongens een peptalk om alle gezichten weer de goede kant op te laten kijken: Richting het doel van Leidschenveen. En dat heeft geholpen want we creëren weer wat kansen met Kaleb en Ishairo, maar vooralsnog wil de bal er niet in.

Hamza met een poeier op de binnenkant van de paal en kaatst er weer uit. Leidschenveen lijkt dat een mooie kans te vinden want bijna direct doen ze het zelf ook bij ons doel.

Laatste 10 minuten gaan in en de stand is nog steeds 2-3. We spelen wel iets beter maar laten Leidschenveen ook nog te veel komen en het spel maken.

Milan is er ook al klaar mee met die achterstand, maar schiet net naast. Vanaf de keeper kan hij gelijk weer de bal oppikken, maar een been van een verdediger zit er tussen en de Hamza komt ingesprint vanuit de verdediging en geeft die bal een trap BAM zo over de keeper heen 3-3!!!

Ow ja zo moesten we scoren denkt Kaleb 4-3 alleen op de keeper af. En als snel Kaleb om de keeper heen zet voor op Milan die de 5-3 maakt.

Is het niet Kaleb en Milan is het wel Ishairo en Milan die elkaar kunnen vinden 6-3. Hamza herhaalt zijn trucje van eerder met een harde trap, maar nu zag de keeper hem wel op tijd aankomen.

Eindstand 6-3, een zware lastige wedstrijd waar echt voor de winst geknokt moest worden en waar ook flink wat lessen uit getrokken kunnen worden.

Maar ……. We zijn door naar de volgende ronde!!

 

Dank aan de moeder van Mika voor de foto's

16-09-2018

Wilhelmus 1 - Nicolaas Boys 1 (4-1)

Wilhelmus speelde afgelopen zondag zijn laatste bekerwedstrijd tegen Nicolaas Boys.

Nicolaas Boys was de virtuele koploper in poule acht met eveneens 2 winstpartijen en een iets beter doelgemiddelde .
Wilhelmus zou dus moeten winnen om de volgende bekerronde te kunnen halen.
Wilhelmus starten voortvarend en zetten de tegenstander direct vast.
Hierdoor stonden ze al snel met  2-0 voor tegen Nicolaas Boys.
Wilhelmus kwamen goedkoop aan het openingsdoelpunt, omdat een verdediger van de bezoekers zijn eigen doelman het nakijken gaf.
Hierna zetten linker aanvaller Remy Kant zette op aangeven van middenvelder Jacky Adam Wilhelmus op 2-0 voor de pauze.
Na een uur spelen wisselde trainer Oscar Laguna Burgos Kamiel Grapendaal voor Jake Smart.
Met nog acht minuten te spelen deed Nicolaas Boys iets terug. Jacky Adam maakte in de slotminuut aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 tegen de touwen te jagen.
Hierna was de doelpunten honger nog niet gestild en na een mooie combinatie kon aanvaller Jake smart met een schitterende uithaal in de bovenhoek de succesvolle dag bekronen
Door dit resultaat is Wilhelmus met 3 overwinningen door in de beker en zal na loting bepaald worden wie de volgende opponent word.
15-09-2018

Vredenburch JO15-1 - Wilhelmus JO15-1 (2-1)

Vandaag hadden we een beetje pech met afmaken. Daardoor hebben helaas onnodig nipt verloren van Vredenburch JO15-1. Nu dan maar alle focus op de competitie!

15-09-2018

JO9-1 : 3e bekerronde

Vandaag onder een heerlijk ☀️ om 8.45 uur verzamelen voor de voorbespreking ⚽️ in de kleedkamer.

Hierna het woord aan onze "motivator" 🤓, die een belofte doet over een bonus 💰 na de wedstrijd , bij winst / gelijkspel , die gewonnen kon worden. Iedereen dus op scherp gezet 👊.

Kinderen hadden er veel zin in want er kwam een harde yell uit die keeltjes 🤪. Iedereen dus goed wakker deze morgen 👍. Maar ze waren dan ook allemaal vroeg naar bed gegaan vertelden ze zelf 🙃.

Terwijl de warming begint 😅 worden de puntjes op de "i" gezet op het veld door Raoul dmv goed uitmeten van de hoedjes en het speelveld 👌 , dit onder toezicht van onze scheids van de dag Shunli 🎺.

Daarna nog 1 keer een motivatie kringgesprek 😃 met Peter en vervolgens de laatste aanwijzingen 👂 van Stefano.

We konden dus beginnen en iedereen weet zijn rol 🧐.

We begonnen echter niet georganiseerd in het begin en dus een snelle 0-1 🙄.

Nadat Job de volgende aanval mooi klemvast pakt geeft hij een mooie verre harde uittrap ... Christiaan neemt de bal aan en draait en schiet BAM 1-1 🙂.

En weer een Wilhelmus aanval met een hard schot van Kyan , maar die gaat net over.

Tegenstanders brengen snel de bal in het spel en onze organisatie was nog niet klaar en BAM 1-2 achter ... Dat ging snel 🤔

En weer drukken de tegenstanders ons naar ons doel ... Hier een prachtige redding van Job 👏 ... Een mooie hoge duik en hij tikt de bal met zijn vingers tegen de kruising .. FANTASTISCH 👍.

Job pakt de bal en geeft meteen weer een hoge verre uittrap ... En daar stond Christiaan en die maakt de 2-2 vlak voor de time out 😎.

Terwijl de kinderen nog instructies krijgen bij de start #inzakken #blijfbijjemannetje valt meteen de 2-3 in ons net 🙄.

#niettegeloven !

Wilhelmus laat de moed niet zakken 💪 ... Elisa onderschept de bal en gaat naar voren en geeft de bal aan Christiaan ... die kaatst meteen terug op haar ... prachtig 1, 2 tje 👏 ... Hierna geeft Elisa de bal mooi voor , en daar was Dilly ... #hophopgaserop .... 3-3. Super mooie aanval 🏃‍♂️ en super afgewerkt.

In de aanval erna werkt hun keeper de bal over de achterlijn ... hoekschop dus en Christiaan neemt snel en geeft de bal voor .. Elisa scoort #lekkerbezig

Maar het doelpunt wordt afgekeurd door de scheids, want bal ⚽️ lag niet goed.

#duidelijkgeenthuisfluiter ... #scheidshadwelgelijk

Hoekschop wordt overgenomen maar beland nu naast het doel .

Na wederom een onderschepping rond Elisa mooi af en zet de stand op 4-3 👍.

#whoopwhoop

Hierna een prachtige pass van Santi schuin , strak naar de andere kant van het veld. Jammer dat die bal geen vervolg had , want dat was wel verdiend geweest. Daar zat zoveel gevoel bij 👏👏

Rust , dus even drinken en weer wat tactische informatie 👈👉 ... Opdracht : Snel nog 1 doelpunt scoren om de wedstrijd binnen te slepen 🙃 want dat is goed voor het zelfvertrouwen 🙏.

2e helft en het speelbeeld is veel aanvallen op en neer.

Van afstand een mooi 👍 ,rustig geplaatst , schot van Matteo maar die raakt helaas de paal 😯

Veel bewegingen 🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️ in het veld maar nog geen doelpunt bij beiden teams ... mooie reddingen van beiden keepers 👍.

#rustag , let op je hart is het advies , want sommigen langs de lijn trekken de spanning bijna niet meer 🤯.

Na weer een aanval van onze kant heeft Elisa een mooie schot op het doel maar ook deze had de keeper gepakt .

Xávion probeerde een omhaal die naast ging.

Veel kansjes wel maar deze 10 minuten werd er niet gescoord dus het bleef 4-3.

Laatste 10 minuten gaan in 🕺 .. kom op jongens en meid 🔥 vlammen nu.

ElIsa met een mooie actie en passeert haar mannetje en geeft de bal voor ... Daar stond Christiaan die de 5-3 in het netje schiet.

#zonulekkerachteroverhangenendewedstrijdbinnenslepen

De tegenstanders geven nu lange ballen vanuit achteren , en gaan vol op jacht naar de aansluitingstreffer 😬.

Beetje chaotisch nu 🤪.

Elisa geeft een voorzet op Xávion en die haalt uit , maar de bal gaat net over.

Hierna Xávion een hard schot maar die komt vol op de paal ... Het zit ook niet mee.

Dan de altijd gevaarlijke counter ... en ja hoor ... 5-4 😑.

Supersnelle spelhervattigen bij de tegenpartij want die willen de gelijkmaker erin hebben.

#billenknijpen

Elisa geeft vanaf de zijlijn de bal voor en Christiaan maakt een volley maar die gaat net over 😯.

Hierna wij weer weg ... Bal wordt hoog voorgegeven... Xávion probeert het met een kopbal maar het lukt net niet allemaal bij ons 😮.

Dan weer een sluwe snelle spelhervatting van de tegenpartij en weg zijn ze ... heel slim ... en BAM 5-5 😭.

In de laatste minuten lijkt het wel of we bij een schiettent staan op de kermis 🗣 #schietschiet

Maar onze aanvallers krijgen er geen bal meer in ... Het spel gaat in razend tempo op en neer maar beiden teams lukt het niet om de winnende te maken 😶.

#gelijkspelletjevandaag

#erzatmeerin

Toch een kleine bonus verdiend vandaag 👍 , dus snel naar Peter in de kantine om die in ontvangst te nemen.

Deze week weer veel werk aan de winkel met de trainingen voor de trainer , maar dat gaat zeker goedkomen 😇.

Volgende week zaterdag gaan we dan starten met de 1e competitie ronde ... En die is vervroegd 🤐 ... dus hou daar alvast rekening mee 😶.

Gr Marcel de Rooij

09-09-2018

Haastrecht 1 - Wilhelmus 1 (2-3)

Wilhelmus 1 ging vandaag op stedentrip naar  Haastrecht, na een mooie autorit langs verschillende dorpen kwamen we aan op het schitterende complex van Haastrecht. Omstreeks 14.00 uur floot de jonge scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

In de eerste fase van de eerste helft speelde Wilhelmus erg slordig maar kwam al gauw toch op een 0-1 voorsprong door een schitterende afstandknal van rechtsback Tomas Ruijgrok die vanuit zijn verdedigende positie was opgestoomd.

Nadat Wilhelmus spits Kamiel Grapendaal attent reageerde op een misverstand in de verdediging van Haastrecht leek er geen vuiltje aan de lucht.
Zijn 0-2  was alweer zijn 5e deze week.

Wilhelmus ging gesterkt door de voorsprong beter spelen maar vergat de trekker over te halen bij de vele kansen die volgden.
Hierdoor bleef Haastrecht in de wedstrijd.

Na een misverstand tussen de Wilhelmus keeper en een van de verdedigers was de aansluitingstreffer een feit. Ondanks deze tegenslag bleef Wilhelmus kansen creëren en was het wederom Kamiel Grapendaal die Wilhelmus 3e en zijn 2e van de middag maakte en zo Wilhelmus weer een ruimere voorsprong bezorgden, dit was tevens de ruststand

In de rust hamerde Wilhelmus trainer Oscar Laguna Burgos op scherpte maar dit leek voor dovemansoren gezegd want al snel maakte een van de Haastrecht speler wederom de aansluitingstreffer. Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau.

Ondanks dat kreeg Wilhelmus toch nog wat kansen maar paal en lat stonden een ruimere voorsprong in de weg. Hierdoor won Wilhelmus ook de tweede bekerwedstrijd en zal volgende week in een onderling duel met Nicolaas Boys moeten uitmaken wie de volgende ronde van het bekertoernooi haalt

08-09-2018

Velo JO17-2 - Wilhelmus JO17-1 (0-2)

Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd.

 

08-09-2018

Wilhelmus JO17-3 - RCL JO17-3 (2-1)

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd

08-09-2018

Wilhelmus JO13-1 - TOGB JO13-1 (4-1)

Vandaag stonde de 2e bekerduel op het programma en was Sportpak Westvliet de thuisbasis voor de ontmoeting me een sterke tegenstander uit de 2e divisie TOGB. Na de wedstrijd van vorige week wisten de mannen dat het allemaal een tandje extra geven was. De trainingen van deze week stonden in het teken van deze wedstrijd. De bezoekers hadden vorige week met 6-0 gewonnen en kwamen dus met volle moed voor deze ontmoeting.

Nadat scheidsrechter Eric van Marwijk de plichtplegingen heeft verricht was de aftrap voor de thuisploeg. Vanaf het eerste moment lieten de mannen zien ze waard zijn. Door het spel te spelen zoals de trainers het de afgelopen en voorgaande weken hun hebben uitgelegd en getraind kwam TOGB niet in de wedstrijd en werden steeds meer naar achteren op eigen helft vastgezet. De eerste kans was voor de thuisploeg.

Een 2e aanval werd door de TOGB-verdedigers tot hoekschop verwerkt. Deze werd uiterst precies genomen en bij de 2e paal kon deze heerlijk binnen gekopt worden en de 1-0 was een zeer verrassend feit.

De thuisploeg bleef hun spel spelen en de bezoekers hadden hun handen er vol aan. Een overtreding aan de rechterkant werd beoordeeld met een vrije trap en deze werd snoeihard genomen en enigszins licht getoucheerd lag deze ook achter de doelman van TOGB. Deze doelman had i.t.t. de Wilhelmusgoalie best veel te doen gehad in de 1e helft.

Een spaarzame aanval van de bezoekers werd mooi opgezet en hoewel het leek op buitenspel beoordeelde de grensrechter dit niet als buiten spel en de kon de TOGB spits zicht richting Wilhelmusdoel begeven voor de aansluitende treffer. Door goed samenspel van de keeper en de meegelopen verdediger wist de TOGB spits deze zuivere kans niet te benutten en schoot de bal naast het doel. Meteen floot de scheids voor de rust en gingen de mannen met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust was het speelbeeld hetzelfde Wilhelmus had de overhand en TOGB liep achter de feiten aan en was niet bij machte om een vuist te maken. Een aanval uit het boekje werd van achteren opgezet en ging van de linker naar de rechterkant en met een super pass op het juiste moment gegeven en de op het juiste moment goed gestarte Wilhelmus spits kreeg deze een unieke kans in een 1 op 1 met de TOGB-keeper. Deze kwam ver zijn doel uit en de Wilhelmus spits wist de keeper handig uit te spelen en de verdedigers in zijn rug te houden waardoor hij van buiten de 16 mtr de 3-0 maakte.

Een klein communicatiefoutje tussen de verdediger en de Wilhelmus keeper zorgde dat een TOGB-aanvaller met een soort van wanhoop schot de 3-1 kon maken. Even dachten de TOGB-ers dat er meer in zat, maar vrijwel direct na de 3-1 zorgde een Wilhelmus aanval ervoor dat de marge weer op 3 kwam en was de stand 4-1.

Hoewel TOGB wel wat meer aandrong en een paar kansen creëerde bleef het bij deze stand en wisten de mannen een verdiende overwinning te boeken tegen een tegenstander die 2 klassen hoger speelt.

Komende week weer trainen voor de laatste bekerwedstrijd in de bekerronde. De mannen zullen er klaar voor zijn.

 

 Bekijk hier meer foto's op onze Facebook pagina

08-09-2018

Velo JO11-1 - Wilhelmus JO11-1 (3-4)

Eind vorig seizoen speelde de toenmalige 10-1 een oefenwedstrijd tegen VELO. Na 3-0 achter gestaan te hebben wisten de mannen een 3-4 uit het vuur te slepen. Maar hoe zouden we er dit seizoen als 11-1 voor staan.

Na de eerste bekerwedstrijd gewonnen te hebben van DoCoS met 15-3 gingen de mannen natuurlijk vol goede moed naar Wateringen.

Na vrij snel op 1-0 achterstand te zijn gekomen. Liet Wilhelmus zien waar het van gemaakt was. Snel voetbal, mooie combinaties, goed verdedigingswerk en mooie aanvallen brachten de stand al snel op 1-3. Daarna werd het goede spel niet meer beloond met doelpunten maar VELO wist eigenlijk niet zo goed waar ze het moesten zoeken.

In de tweede helft werd het wat rommeliger, grote oorzaak hiervan was de wind die op kwam zetten. Daardoor kwamen niet alle ballen meer aan, en moest er harder gewerkt worden om de aanvallen te laten slagen. Door het harde werk, werd er nog wel gescoord waardoor het 1-4 stond.

Na twee onfortuinlijke ballen die door de wind verkeerd neer kwamen kon VELO nog iets terug doen, waardoor de stand op 3-4 kwam. Maar echt gevaarlijk werd het daarna niet meer. Waardoor Wilhelmus de punten mee naar huis neemt.

Volgende week de beslissingswedstrijd voor de bekercompetitie tegen Zestienhoven. Ook zij wonen beide bekerwedstrijden. Spannend dus!