Meest Aktuele Verslagen

21-02-2018

Wilhelmus JO12-1 – VOC JO12-2 (5-0)

Wilhelmus bekert verder 

Woensdagavond 18.00 uur was het hoofdveld het strijdtoneel voor de JO12-1 in de 1/8 finales van de KNVB-beker. De tegenstander was VOC JO12-2 uit Rotterdam. Deze 1e klasse promovendus had in de vorige ronde hoofdklasser Graaf Willem Vac. uitgeschakeld, dus vooraf was het geen uitgemaakte zaak.

Nadat de mannen in de kleedkamer de opdrachten kregen te horen en doelstelling werd meegegeven kon de warming up aanvangen. Hoewel de tempratuur overdag in het zonnetje best te doen was, merkte je nu al dat het snel kouder werd op het veld. Dus een goede warming up was essentieel.

Onder leiding van scheidsrechter Sjaak Stoop mocht de wedstrijd aanvangen. Wilhelmus ging gelijk in de aanval wat binnen de 1e minuut een schot op doel leverde maar trof helaas de voet van de keeper van VOC. Gevoel langs de kant was dat deze keeper vandaag waarschijnlijk geen last van de kou zou krijgen.Een aanval over de rechterkant zorgde voor het 2e gevaar in de wedstrijd en met een fraai voorzet wist de linksbuiten van Wilhelmus met een uit de lucht meegenomen schot de bal snoeihard in het VOC doel te werken en de score was geopend. Wederom een aanval van de thuisploeg en de bal werd in de 16 meter gebracht. Helaas raakte de bal een VOC-hand en de scheidsrechter kon niet anders doen dat een strafschop toekennen. Deze werd vakkundig genomen en de 2-0 was een feit.

Wilhelmus nam even wat gas terug en VOC mocht wat aanvallen. De 1e poging was een schot ver over het Wilhelmusdoel heen. Verdere aanvallen werden door de verdedigers al in de kiem gesmoord. De Wilhelmusdoelman heeft nauwelijks een bal gehad, in ieder geval niet in de handen hoeven nemen en slechts 3-4 keer een terugspeelbal opnieuw in het spel hoeven brengen voor de opbouw.

Wilhelmus wilde meer en zette de bezoekers vol onder druk. De VOC keeper had zijn handen en voeten nodig om de aanvallen te keren. Op enig moment vlak voor de rust schoot de Wilhelmusspits op doel, raakte de bal niet goed, maar kenmerkend voor deze wedstrijd rolde de bal gewoon langs de VOC-keeper die op het verkeerde been stond en niet meer kon corrigeren en de 3-0 ruststand was daar.

De mannen van beide teams konden even opwarmen in de kleedkamers. Voor de Wilhelmusdoelman geen  overbodige luxe want deze heeft zeer weinig te doen gehad in de 1e helft en de kou ging kreeg een beetje vat op hem.

Na de rust in een andere opstelling spelend Wilhelmus zag dat de tegenstander zijn opstelling had gewijzigd van een 1-3-4-3 naar een meer 1-5-3-2, misschien wel een 1-6-2-2. De boel werd aardig op slot gezet in de achterste linie. Dit zorgde ervoor dat Wilhelmus in de 30 minuten durende 2e helft  daarvan misschien wel 28 minuten op de helft van VOC heeft gevoetbald. Ín de 2e helft heeft de Wilhelmusdoelman slechts 2 ballen gehad, waarvan hij bij 1 bal uit het strafschopgebied komende heeft moeten handelen.

Doordat VOC de bus had geparkeerd merk je dat het drukker wordt in het centrum en dat de kans op overtredingen groter wordt. Een VOC overtreding aan de rechterkant op een meter of 20-25 van het doel werd met een vrije trap beoordeeld. Met een ferm en superlekker schot werd de bal achter de VOC doelman geschoten en de 4-0 was een feit.

Als laatste wapenfeit mocht er een hoekschop genomen worden en deze werd heerlijk in de korte hoek ingekopt op zodoende de 5-0 te maken en tevens de eindscore. VOC erkende meteen bij het ingaan van de 2e helft dat Wilhelmus een maatje te groot is en dat ze niets konden inbrengen tegen het geweld van de jonge wespen. Des meer is het een compliment aan VOC dat ze tot het eind aan hebben gegeven wat ze konden en zijn blijven voetballen en niet hebben opgegeven.

Afwachten wat de komende loting gaat worden in de ¼ finale en wie de tegenstander dan mag worden. We zijn benieuwd.  

17-02-2018

Voorschoten JO17-1 - Wilhelmus JO17-1 (1-1)

Vandaag de wedstrijd voorschoten tegen Wilhelmus.
Ik ben niet zo goed als mijn vader die elke week het verslag van de wedstrijd schrijft ,
maar probeer het toch.
Het was mooi weer voor een leuke wedstrijd , maar dat liep al snel anders dan verwacht.
We stonden na ongeveer 5 minuten spelen al achter met 1-0 , dus de jongens moesten aan de bak.
We kregen een indirecte vrije trap, vanaf dat moment ging het helemaal mis.
De keeper van Voorschoten kreeg 2x geel.
Wat er toen allemaal daarna gebeurde is te veel om op te noemen.
De 1 na de ander kreeg geel,  ook werd er 2x rood geven.
We kregen veel kansen op het goal van Voorschoten alleen wilde ze er niet in gaan.
Toch kreeg Giel na vele kansen de bal in het goal. Het werd 1-1 en daar bleef het ook bij.
Mijn vader mag het over 2 weken weer doen.
Groetjes Esther 
17-02-2018

RKAVV JO15-3 - Wilhelmus JO15-6 (0-3)

Hadden we vorige week nou het lelijke eendje van de poule, of zijn wij gewoon sterk? Vandaag zou een tipje van de sluier worden opgelicht bij de Rooms Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging. Ik weet niet waarom Aloysius in deze omgeving zo’n aantrekkingskracht heeft uitgeoefend op kapelaans die de jongens aan het voetbal wilden krijgen, want ook de met Graaf Willem II gefuseerde Voetbalvereniging Aloysius College is aan hem opgedragen. Maar als je eenmaal weet dat de dertiende-eeuwse geestelijke Aloysius als symbool van de kuisheid aangeroepen wordt tegen seksuele verzoekingen -ik verzin het niet - dan begin je wel een verband te vermoeden; beter met de voeten aan de bal dan met de handen onder de dekens. Hij bekommerde zich ook over pestlijders, maar bleek van hogerhand niet te zijn voorzien van immuniteit. Al stank voor dank sprong de bacterie op hem over en maakte de zwarte dood een nieuw slachtoffer. Mijn lezertjes weten dat ik het verslag graag garneer met wat weetjes over de tegenstander, maar de homesite bood weinig meer dan de wetenschap dan dat Louise van der Lugt vandaag de scepter zwaaide in de kantine. Niet dat ik haar ken, maar de bediening was snel en vriendelijk.

 

Het weer was heerlijk, de aanvangstijd alleszins prettig, de aanhang was weer massaal opgekomen, dus alle voorwaarden waren vervuld voor een lekker potje. Bob meldde dat hij onderweg met fietspech te kampen had, maar was toch op tijd, en Pieter kon vanwege zijn  peesprobleempje nog niet meedoen, maar was er wel. Dat is de juiste spirit. Bij onze tegenstander zaten een paar onderdeurtjes, maar wel heel behendige, dat bleek wel. Wij begonnen direct met enig overwicht, maar de verdediging van RKAVV stond wel goed. Onze eerste grote kans kwam in de 10e minuut. Uit een lange uittrap belandde de bal bij Isaac die de bal knap voor doel trok waar de mee opgekomen Nick vrij voor de keeper kwam. Maar zijn schot was recht in zijn handen. Het bleef min of meer gelijkop gaan. Wij wat sterker in de aanval, zij behoorlijk in de verdediging. Rond het half uur gingen wij er op links opnieuw vandoor. Simon peerde een lange bal op Sem R. die spits Bas bediende, maar ook hij faalde vrij voor de keeper. Even later had hij opnieuw pech. Hij brak door maar werd op de rand van het strafschopgebied aan zijn arm teruggetrokken. Het leek wel professioneel, maar de bijbehorende straf -een rode kaart- werd, gelukkig, niet gegeven. Het was er niet de wedstrijd naar. Ook wij waren er niet vies van onze handen onreglementair te hulp te roepen. Al met al bereikten we met de brilstand de rust.

 

In de rust bereikte mij de vraag: “schrijver, hoe kijkt u nou naar het systeem dat uw team speelt?” Dat we een systeem speelden, was me nog niet opgevallen, maar ik wilde de vraagsteller dat niet bekennen. Liever hield ik de illusie in stand. Net zoals de universiteit in Groningen onlangs een illusiemanager aanstelde, zo stel ik mij ook graag in die hoedanigheid op ten dienste van ons team. Er dringt wel eens iets tot me door als hangende spitsen, doorgeschoven backs, punt naar voren of naar achteren en wat dies meer zij, maar tijdens de wedstrijd zie ik dat nooit. Tja, wat voor systeem? Ik zit natuurlijk teveel met mijn neus in mijn aantekenboekje om dat in de gaten te hebben. En als ik kijk, zie ik vooral voetballende jongens. Ik zou dus nooit een goede coach zijn want ik beheers dat taalspelletje niet, maar gelukkig hebben we daar twee ervaren vrijwilligers voor die in de rust vooral gewezen zullen hebben op ons licht overwicht en vooral op nul schoten op ons doel. Puike verdediging dus. En zowaar, in de tweede helft zaten we er direct bovenop. Al na twee minuten belette Vigo de keeper om een teruggespeelde bal goed weg te werken. Isaac kon de bal onderscheppen, tikte terug op Vigo en in plaats van zelf te schieten, schoof hij de bal perfect door op de meegelopen Sem R en die passeerde de keeper uiterst beheerst (0-1). RKAVV zette nu alles op alles en dat leidde tot enkele hachelijke flipperkast-hutspot situaties voor ons doel waarbij een half team langs de bal maaide of nauwelijks raakte, maar onze tegenstanders profiteerden er niet van. Doordat zij drukten, ontstonden er in hun verdediging gaten. Het bleef spannend tot tien minuten voor tijd. Toen nam Sem W. een bal die in de breedte werd aangespeeld, knap mee en vanaf een meter of twintig zag hij de keeper voor zijn doel staan en joeg de bal diagonaal over hem heen hoog in het doel. Een prachtgoal. Goed ook voor Sem die vlak ervoor nog klaagde over het of zijn spel, daar wil ik vanaf zijn. RKAVV had dapper gestreden, maar het was kapot gespeeld. Er volgde nog een toetje. Vlak voor tijd pikte Remco ergens op het middenveld de bal op, bediende Vigo die binnendoor tikte op de op volle snelheid liggende Isaac en die kon de uitlopende keeper verschalken (0-3). Daarmee waren de punten definitief binnen. Met HVV en Forum Sport aan kop, maar als enige zonder tegendoelpunten. Pas op 10 maart de eerstvolgende wedstrijd, vanwege voorjaarsvakantie, thuis tegen medekoploper HVV. Na twee wedstrijden is het natuurlijk hoog tijd voor een ski-break.

 

Skriuwer

17-02-2018

Wilhelmus JO12-1 - BlauwZwart JO12-1 (2-0)

Vandaag mochten de jonge wespen aantreden op veld 1 tegen een bekende tegenstander Blauw/Zwart uit Wassenaar. Een eerdere ontmoeting dit seizoen in Wassenaar eindigde in een 5-0 overwinning voor Wilhelmus, de verwachtingen waren dus hooggespannen voor deze wedstrijd.

Het veld lag er goed bij en met een zacht windje en een lekker zonnetje mocht de aftrap genomen worden door de Blauw/Zwarte bezoekers. Die lieten zien dat ze best graag de 3 punten wilden meenemen naar Wassenaar. De jonge wespen lieten zien dat dit niet de bedoeling was en nadat de bal snel in de geel/zwarte brigade bezit gekomen was. Met goed combineren werd de Wilhelmus spits in stelling gebracht en met een ferm schot op doel waren de intenties duidelijk. Helaas voor de jonge wespen werkte de doelman van de bezoekers niet mee en wist het schot met zijn voet naast het doel te werken.

Niet veel later wederom met goed combinatie voetbal werd de aanval ingezet en werd de rechtsbuiten weggestuurd die een fantastische voorzet gaf waardoor de spits de 1-0 kon afdrukken. De score gaf een soort verlichting, want de jonge wespen creëerde kansen maar troffen tot aan dat moment geen doel.

Gelukkig was daar de rust en konden de mannen de kleedkamer opzoeken voor aanwijzingen. Met een ruststand van 1-0 is nog van alles mogelijk.

Na de rust was het de bezoekers die meteen op jacht gingen naar de gelijkmaker en werden wat gevaarlijker. Door goed ingrijpen van de Wilhelmusdoelman en zijn verdedigers bleef het slechts bij pogingen.

Na een 5 minuten in de 2e helft waarin de bezoekers het initiatief mochten nemen, nam de thuisploeg dit over en de jonge wespen gingen op zoek naar meer doelpunten. Hoewel de thuisploeg meer balbezit had en meer kansen creëerde werden deze nog niet omgezet in doelpunten. Een mooi aanval over de rechterkant met een mooie pass naar het centrum zorgde voor de 2-0 stand op het scoreboard. Dit gaf even wat meer lucht. Wilhelmus had het betere spel van beide, meer balbezit, meer kansen maar doelpunten bleven schaars.  

Nar 60 minuten spelen, met 3 minuten blessuretijd erbij floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd. 2-0 en 3 punten rijker. Het was een mooie en sportieve wedstrijd met veel kansen voor de thuisploeg. Komende woensdag staat de 3e bekerronde op het programma en dit keer ontvangt Wilhelmus op sportpark Westvliet de uit Rotterdam afkomstige VOC. Maandag lekker trainen als voorbereiding op deze wedstrijd.    

 

17-02-2018

Wilhelmus JO8-3 – Quick JO8-6 (10-2)

De wekelijkse thuis discussie over welk veld begint inmiddels een mooie traditie te worden “wat is nou veld 2A en 2B? ” dus voor de duidelijkheid bij deze de veldindeling:

 undefined

Maar zijn het de velden niet, wordt door de ouder een potje doeltjesroulette gespeeld, bijna alle doeltjes die schuiven 1 veld met de klok mee op, lekker logisch, het zal wel vroeg zijn.

Dan maar focussen op het voetbal, het is lekker fris, en onze jongens blijkbaar ook want bij de eerste kans is het gelijk raak, mooi pass spel door het team en Ruben rond hem af op 1-0. Quick is niet ongevaarlijk en breekt een paar keer goed uit, maar Jasper redt mooi, die kleine man tikt de bal zelfs over het doel. Roan pikt de bal op passed naar Ruben die door de verdediging slalomt alsof het de super G is en scoort de 2-0. Hoge lange bal van Marijn richting het doel en die stuitert zowaar over de keeper heen 3-0! Teun en Milan hebben ook goed zin in terwijl Daan en Olivier zich een beetje beginnen te vervelen achterin. Zoals ik al zei Teun heeft er zin in 4-0, maar we moeten wel blijven opletten achterin: 1 kans van Quick en het is 4-1. Niet voor lang Milan met de 5-1 in de korte hoek. Olivier net een splijtpass op Ruben maar de bal gaat naast.

Roan heeft een allergie voor de bal zodra het kan schiet hij hem over de zijlijn. Wat ook hoort bij een goede verdediging. Quick in de aanval maar goed weggespeeld door Jasper en Daan. En gelijk Rust!

Na de rust direct de 6-1 van Milan en Jasper haalt met zijn vingertoppen de bal uit het doel. De bal wordt direct opgepikt en gaat naar Teun, Ruben houdt de verdediging tegen en Teun scoort de 7-1.

7-2 Quick de bal gaat eerst 2x op de paal en verdient er in applaus van alle ouders langs de lijn. Het spel gaat een beetje op en neer niet heel veel kansen meer. Ik zeg het en Roan scoort 8-2 en 9-2 door Ruben. De eindscore wordt bepaalt door Milan die alleen op de keeper af kon en er 10-2 van maakt.

Goede pot voetbal, lekker weer wat wil je nog meer!

 

10-02-2018

Wilhelmus JO17-1 – Rijnsburgse Boys JO17-1 (3-2)

Na een lange winterstop en na een paar oefenwedstrijden in januari met overigens knappe resultaten konden we vandaag weer voor het echie. Een betere start konden we ons vandaag niet wensen al kosten het heel veel kracht en energie op het kunstgras op ons rustige sportpark wegens de vele afgelastingen.

De start was belabberd en feitelijk liepen we een helft lang achter de feiten aan, Rijnsburgse Boys troefden ons op alle fronten af. Al na 2 minuten en na weifeling in de achterhoede lag de bal al in het Wilhelmus net. En niet veel later voorkwam een Wilhelmus been de 0-2 achterstand en waren we niet echt bij de les. Op de bank zat Sam in het gips, Chiel, Milan, Jeanny en Nick zaten zich te verbijten en zagen een ploeterend Wilhelmus wat pas na 15 minuten een corner kreeg die vooralsnog niets opleverde. Dat die 0-2 toch viel was niet echt verrassend, die gasten uit Rijnsburg lachten hun tanden bloot en wisten niet wat ze overkwam. Yannick probeerde het met een knaller op het doel maar niet gevaarlijk genoeg. Dan weer een aanval van Rijnsburgse boys waarbij Robbin geblesseerd raakte maar gelukkig kon hij door. Wel raakte Jasper geblesseerd en hij moest worden vervangen door Jeanny. De aansluitingstreffer viel precies op tijd, goed doorgaan van Mo en bijgestaan door de hardwerkende Fabian kon Tim de 1-2 binnen knallen. En ineens zag je dat het weer kon en dat besef hadden onze Wilhelmus mannen ook. Bij weer een aanvalspoging was weer Yannick betrokken maar met drie vrije mannen voor het doel konden we nog niet de 2-2 maken. De scheidsrechter vond het voorlopig welletjes en zochten we de warme kantine op.

Na de rust kwam een (ik zal maar zeggen) gemotiveerde Nick in het veld voor Mo en na 1 minuut spelen schoot Nick al venijnig op het doel. Het werd de middag van Nick, hij sleurde Wilhelmus mee door zijn tomeloze inzet en menigmaal lag Nick op de grond maar dat kan! Het was dan ook niet verwonderlijk dat Nick al snel de 2-2 maakte na een lange actie op links en alleen voor de keeper stond, (lees keeper was kansloos). Dat was wat Wilhelmus nodig had en Rijnsburgse Boys dacht alleen maar aan de wet van Murphy, zo van dit gaan we niet redden en zo geschiede. Alle middelen werden ingezet om Nick af te stoppen maar zelfs een knietje vol op zijn jonge heer weerhield hem er niet van om ook de winnende 3-2 te maken. Yannick (weer hij) speelde een diepe bal op Nick en weer stond hij alleen voor de keeper en was het feest compleet. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen probeerden Rijnsburg het wel maar dichtbij de 3-3 kwamen ze nooit. Geel was er nog voor Floor maar dat weet hij zelf ook wel dat dat logisch was. Ondertussen was Chiel nog ingevallen voor Bruno en Milan voor Yannick. De 3 punten zaten in de knip en dat zag er lang niet naar uit maar toch weer knap gedaan mannen. Volgende week naar Voorschoten en helaas ben ik er niet bij (wegens vakantie gesloten) Tot 10 maart dan weer.

Rob

 

Topscorers na 12 wedstrijden

  1. Nick 10 doelpunten

  2. Chiel 6 doelpunten

  3. Mo 4 doelpunten

  4. Tim 4 doelpunten

  5. Julien 3 doelpunten

  6. Fabian 3 doelpunten

  7. Yannick 1 doelpunt

  8. Sjoerd 1 doelpunt

 

10-02-2018

Wilhelmus JO15-2 - Westlandia JO15-2 (2-1)

Vandaag onze eerste wedstrijd in de 1e klasse gewonnen. Westlandia JO15-2 werd in eigen huis verslagen met 2-1!

 

undefined

10-02-2018

Wilhelmus JO15-6 -Leidschenveen JO15-4 (5-0)

Alsof de duivel er mee speelt. De winterstop eindigt altijd wanneer die eigenlijk moet beginnen. Februari is een notoir onbetrouwbare maand en de competitie wordt direct weer aan gort gespeeld met ten dele afgelaste en ten dele niet afgelaste wedstrijden. Nou moet me van het hart dat het dit jaar toch een rotzooitje is. We beginnen in een poule waar we te sterk voor zijn, worden dan overgeheveld naar een nieuwe poule waar we met achterstallige wedstrijden te maken krijgen, die we ook niet meer inhalen, waardoor er aan het eind een ranglijst komt die iedereen direct in de prullemand dondert, want wat stelt het voor?? Winterkampioen? Nee toch. Het idee achter een najaars- en een voorjaarscompetitie is, om nog even door te beuken, zoals ik uit de wandelgangen verneem, dat je zo heel veel verschillende verenigingen tegenkomt. Dat is zo leuk. Nou, we zetten ons zo meteen aan de Leidschenveenmaaltijd, een vereniging die we al vaak zijn tegengekomen, net zoals RKAVV, Graaf Willem, Forum Sport, DSO. En dan krijgen we een appje dat het de heren teambestuurders behaagd heeft voor ons een hogere klasse aan te vragen. Ik viel van mijn stoel. Hadden we de herfstpoule met overmacht gewonnen? Liepen we met twee vingers in de neus door de verdediging onzer tegenstanders heen? Snel mijn boekje erbij gepakt. Drie gewonnen, twee verloren en drie gelijk. Ik weet het niet hoor. Zitten we nu eigenlijk hoger? Mijn informant meldt dat dat niet het geval is. Gelukkig maar. Kortom: weer een nieuwe halve competitie, dus geen uit en thuis en na 11 potjes is er iemand de kampioen. Nou maar hopen dat we de wedstrijden tegen die verenigingen uit Verweggistan thuis mogen spelen.

Na deze opwekkende nieuwjaarstoespraak, zetten we ons aan het verorberen van  Leidschenveen. Na de geslaagde ontregeling van DUNO vorige week waarin ik voor het eerst, als ik het wel heb, een rode kaart voorbij zag komen in een wedstrijd van ons team, moet de motivatie super zijn. Ook bij de coaches, die een voortreffelijke seance met planbord achter de rug hebben. Leidschenveen (LV) hanteert als eerste ‘gouden regel’: “we accepteren iedereen zoals hij/zij is.” Beetje maaiveld, beetje soft, beetje ‘peace man’ uit de zestiger jaren. Als ze ons nou ook accepteren zoals wij zijn, dan gaan we er gewoon met de winst vandoor. Dan voldoen ze gelijk aan hun tweede gouden regel: “wij zijn aardig en behulpzaam voor anderen.” Laten we Leidschenveen gewoon helpen. Zijn wij ook aardig en behulpzaam. Werd er eigenlijk nog gevoetbald?, zo vraag ik u af. Welzeker en nog godsnakend vroeg ook. Veld 2 lag er kortgeschoren en piccobello bij. De enige die er niet picobello bij lag, was Pieter, die een peesje in zijn voet had gescheurd nadat hij vorige week door een doortrapt of doortrappend DUNO-meisje was aangerand. Foei! Maar de rest stond in te trappelen van ongeduld om af te trappen. Onder andere om te spelen tegen oud-teamgenoot Niels.

Het begin was voortvarend en speelde zich geheel op de helft van LV af. Al snel pakte we corners mee en in de 8e minuut kwam daaruit een afgeslagen bal bij Nick terecht die droog uithaalde en de bal langs de keeper schoof (1-0). Dat smaakte naar meer. LV had al voor de wedstrijd ons team gezien en aangezien er bij hen nogal wat eerstejaars rondliepen die kleiner en soms veel kleiner waren, was de moed hen al vroeg in de voetbalschoenen gezakt. Dat is natuurlijk vragen om problemen. En die kregen ze. Drie minuten later goochelde Isaac zich weer onnavolgbaar langs drie man, gaf een zeldzame pass op Jens die zo’n lepe bal op het scheenbeen van een LVer lepelde dat die prompt het doel in ging (2-0). Toen zakte het tempo, de nauwkeurigheid liet te wensen over en het enige wat over bleef was werklust. Rennen, rennen, rennen. Toch liepen we vlak voor rust nog verder uit. Isaac deed weer een circus-act, de aanval leek dood te bloeden, maar de bal kwam toch bij Bas terecht die kalm binnentikte (3-0). Niettemin steeg het irritatieniveau van de coaches, want we halen voor het doel veel te weinig rendement uit onze levensgrote kansen en dat is jammer, want het had zeker een nulletje of 6 moeten staan. Wat er in de rust aan versnaperingen zijn verorberd, weet ik niet, maar de tweede helft zakte iedereen ver weg. Het hoefde niet meer, maar het wilde ook niet meer. Zodra de bal de middellijn over was, stond de achterhoede stil en andersom. Liefst hadden we het schriftelijk afgedaan, wat ik dan maar doe. LV werd op de been gehouden door een prima keeper, maar het vierde doelpunt viel merkwaardig. Een misverstand tussen de keeper en een speler aan het begin van de tweede helft leidde tot een hobbelbal, die vervolgens door Bas een frommel werd meegegeven en zowaar, die ging erin (4-0). We slaan maar even 20 minuten over waarin niets gebeurde wat het vermelden waard is. De laatste vijf minuten sloeg de vlam nog even in de pan. Een schot van Nick ging via de vingertippen van de keeper tegen de lat en een minuut later schoot Jesse van afstand via de vingers tegen de paal. De chaos was compleet en dat leidde bij een volgend schot tot een paniekreactie bij een verdediger van LV die de bal met de armen blokkeerde. Uit de toegekende penalty schoof Remco de bal strak en hard in de hoek (5-0). De kop is eraf. Ervaren coaches zeggen dan dat het uiteindelijk om de punten gaat en die zaten in de tas. De ouderinzet was toch al maximaal. Twee coaches, fluitist, lijnrechter eerste helft en het geheimste wapen deed de app roodgloeiend staan. Isaac’s vader deed in de tweede helft langs de lijn een voortreffelijke impersonisatie van een Italiaanse maffiose consigliere. Het was dan ook geheel voor de hand liggend dat LV er niet doorheen kwam. Volgende week er maar een schepje bovenop doen tegen RKAVV.

Don Rudolfo, scrittore 

Don Guglielmoper bandiera

 

10-02-2018

Sportlust '46 JO12-1 - Wilhelmus JO12-1(feb)

 

Na een goede oefenreeks was het vandaag de aftrap van de voorjaarscompetitie. De aftrap was voor de jongens een bekend tegenstander dit seizoen. Sportlust uit Woerden. Nadat in oktober de eindstand 4-4 was geworden dat weet je dat de mannen flink aan de bak moesten.

Na een goede warming up kon de wedstrijd op gras aanvangen. Beste bijzonder dat we op gras konden spelen, want in de eigen regio waren alle grasvelden door de gemeente afgekeurd.

De thuisploeg mocht de aftrap nemen en Wilhelmus wist brutaal de bal te onderscheppen en creëerde de eerst kans van de wedstrijd, met echt heel mooi combinatievoetbal werd de spits vrij gespeeld en oog in oog met de keeper ging de bal net aan mis. Maar signaal was gegeven door de mannen van Wilhelmus. Volle bak. De eerste 10 minuten kenmerkte zich dat Wilhelmus de betere van het spel had en meer kansen creëerde. Een aanval werd tot hoekschop weggewerkt. Deze werd zeer goed ingebracht en met een volleerde volley werd de bal snoeihard tegen de touwen geschoten en 0-1 was de openingsscore.

De thuisploeg deed mondjesmaat wat terug. Een aanval door het centrum werd niet goed opgevangen waardoor de opgekomen thuisploeg brutaal mocht schieten op doel. Hoewel de Wilhelmusdoelman gestrekt in de lucht hing en met zijn hand de bal nog kon beroeren kon hij helaas een treffer niet voorkomen. 1-1.

Niet veel later kon de thuisploeg op een 2-1 voorsprong komen nadat de een vermeende uitbal, welke door de grensrechter als binnen werd aangegeven, door reclamerende ouders/trainers in de dugout alsnog door de scheidsrechter als uitbal werd gegeven en de thuisploeg mocht snel ingooien. Hierdoor kregen ineens veel ruimte en lag de 2-1 erin. De mannen van beide teams bemerkte dat de scheidsrechter beïnvloedbaar was en gingen hiernaar handelen. Duels werden feller met hier en daar overtredingen die door mochten gaan waardoor spelers van beide teams eerder oog voor elkaar kregen dan voor de bal. Via een onachtzaam moment kwam de thuisploeg zelfs op een 3-1 voorsprong. Hoewel Wilhelmus in de eerste helft meer kansen creëerde beloonde ze zichzelf niet met het afmaken.

Met een 3-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Dit was ook de ruststand destijds in oktober, dus het betekende voor beide teams nog niets. De rust kwam op een goed moment om alles even te laten bedaren qua felheid en emoties van beide kanten.

Na de rust speelde Wilhelmus in een andere en meer aanvallende opstelling. Doordat ze ook de aftrap mochten nemen en dus meteen balbezit hadden werd en druk gezet op de tegenstander en met mooie combinaties werd binnen een minuut de aansluitende 3-2 gemaakt. Lekker uit de startblokken gekomen. De thuisploeg nam de aftrap en zette een aanval op de rechterkant op. De Wilhelmus verdediging stond goed in de 16 meter en een aanvaller van de thuisploeg had 2 man in zijn rug. De bal werd via een pass een andere kant opgespeeld en de speler die de 2 Wilhelmusverdedigers in zijn rug had zitten draaide weg en struikelde knullig over zijn eigen en de benen van de verdedigers heen, viel en de scheidsrechter floot voor een strafschop. De hevige protesten kregen geen gehoor en de Wilhelmusdoelman was kansloos bij deze strafschop 4-2. Als het voorval leidde tot een strafschop dan had Wilhelmus in de 1e helft een 100% zuivere strafschop moeten krijgen toen op dat moment een Wilhelmus spelers vol in het strafschopgebied werd opgezocht en getorpedeerd zonder dat de bal ook maar in de buurt was. Hierdoor ontstond er enig woordenwisseling en floot de scheidsrechter af en wilde de wedstrijd staken. Na kort overleg met beide grensrechters en de scheidsrechter werd besloten beide teams ferm toe te spreken op het commentaar en het aangaan van duels zodat de wedstrijd verder gespeeld kon worden. De scheidsrechter gaf 2 Wilhelmusspelers een 5 minuten tijdstraf waardoor er verder gegaan kon worden met 9 tegen 11.

In deze 5 minuten was het zaak de boel dicht te houden en dit lukte prima. Nadat de spelers weer terug het veld in mochten en het weer 11 tegen 11 was het zaak de aansluiting te vinden. Dit lukte via de linkerkant en met een mooi schot werd de 4-3 gemaakt.

Helaas lag binnen enkele tellen de 5-3 er alweer in. Het spel golfde op en neer want niet veel later nadat de 5-3 gemaakt werd maakte Wilhelmus de 5-4. Spanning en sensatie met enkele alles of niets pogingen. Enkele mooie aanvallen miste het doel en de kans op de verdiende 5-5. Maar helaas mocht dit niet zo zijn en eindige deze wedstrijd in 5-4.

Wilhelmus heeft zichzelf te kort gedaan door de gecreëerde kansen niet af te maken. Hoewel het spel van beide kanten soms ruw en met overtredingen geladen duels was, was het erg lastig voor de scheidsrechter om dit duel in goede banen te leiden. Ga er maar aanstaan, 2 teams die op de scherpst van de snede willen spelen en niet willen verliezen, dan heb je er een hele kluif aan om dit in goede banen te leiden. Toch fijn dat er iedere week weer betrokkene zijn die deze taak op zich willen nemen.

Volgende week wederom een bekende tegenstander en dit keer mogen de mannen thuis aantreden tegen Blauw/Zwart JO12-1 nadat de uitwedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Wilhelmus. Deze week goed trainen en focussen op komende zaterdag. De wedstrijd van vandaag is geschiedenis.

 

10-02-2018

sv Nootdorp JO11-1 - Wilhelmus JO11-1 (1-1)

Er dreigde een afkeuring, maar we mochten vandaag gelukkig aantreden. Nootdorp uit. Eerder dit jaar wonnen we hier knap met 5-2. Toen hadden we in de eerste helft mazzel dat het nog 0-0, maar speelden we een puike 2e helft. Eens kijken of we dat vandaag een vervolg konden geven. Het is koud, maar de zon breekt door. Heerlijk wintersportweer eigenlijk. Maar ja, we gaan toch echt voetballen. Milan is helaas geblesseerd, maar Sem uit JO10-1 helpt ons uit de brand, klasse!

We komen in het begin maar moeilijk in ons spel.  Dat komt omdat we veel duels verliezen. Aan opbouwen komen we ook maar moeizaam toe. Als we de bal dan aan de voet hebben, zijn we angstig en passen we vaak onzuiver in. Of we laten ons te makkelijk het kaas van het brood eten door Nootdorp. En dan krijg je het moeilijk, want we komen nauwelijks van onze eigen helft af. Nootdorp krijgt dan ook de nodige mogelijkheden, maar gaat daar gelukkig slordig mee om. Ruben redt goed op een hard schot. En een andere grote mogelijkheid wordt over geschoten. Naarmate de eerste helft vordert, komen we iets beter in de wedstrijd. Syon gaat duels winnen op het middenveld. We breken door op links. Vince passt op Ilvo en loopt zelf goed door. Ilvo ziet het en legt de breed mooi breed op Vince. Een grote kans, Vince schiet hard, maar de keeper kan redden. Het levert wel een corner op. Na de afgeslagen bal wint Jesse zijn duel en zo komt de bal bij Winston. Hij kan vrij uithalen, maar schiet net naast. Zoals ik al zei lukte het opbouwen niet zo goed vandaag. Dan moet je maar een keer de lange bal spelen. Ruben doet dat dan ook en we winnen nu wel een aantal duels. En dan zie je dus dat je kansen krijgt. De bal komt op linksbuiten bij Sem. Hij kapt naar zijn linker er kan daardoor met zijn goede rechterbeen uithalen. Heerlijk schot, over de keeper, maar…. PATS! Lat! Pech zeg. De volgende kans is ook weer voor ons. Maarten krijgt de bal en schiet van afstand. Heerlijk op de pantoffel, weer over de keeper, en weer: PATS! Lat! Heerlijk geluid, maar daar hebben we niets aan. Wat een pech. We verdienen eigenlijk wel een goal nu. Onze volgende aanval. Guus geeft een mooie bal op Ilvo, die weg is op rechts. Hij denkt niet lang na en schiet van afstand, maar de keeper kan stoppen in de korte hoek. De corner leidt tot een scrimmage voor de goal van Nootdorp. Jesse verovert de bal op de achterlijn, legt hem breed voor de goal, maar Nootdorp rommelt de bal weg. Omdat we nu wat feller zijn dan in het begin dwingen we ook foutjes af bij de tegenstander. Zo maakt Nootdorp hands en krijgen we een vrije trap op een redelijke afstand. Mooie plek voor Winston. Hij neemt zijn aanloop en schiet… hard, maar wel beheerst en laag. De keeper heeft last van wat spelers voor zijn neus, maar niemand raakt de bal en hij gaat er in de lange hoek mooi in. 0-1 voor ons! Zo gaan we lekker aan de limonade.

 

Rust

 

De 2e helft begint eigenlijk net als de 1e helft. Er worden veel duels verloren en we zijn slordig. Winston maakt op de achterlijn een overtreding op Nootdorp. Althans, dat dacht de scheidsrechter, Winston zelf zegt dat hij de bal speelde. Omdat het schuin van achter was leek het wel op een overtreding. De goed fluitende scheidsrechter gaf dus een strafschop. Die wordt voor Ruben onhoudbaar binnengeschoten en het staat 1-1. Dat maakt ons weer een beetje wakker en niet lang daarna krijgen we een goede kans. Guus krijgt de bal ingespeeld vanaf links en draait goed naar binnen. Hij haalt gelijk uit en krult de bal echt net langs de verre kruising. Zonde zeg. Dat we weer uit een ander vaatje tappen blijkt ook uit het feit dat er bij deze aanval genoeg mensen mee zijn. Guus kon bijvoorbeeld nog breed leggen op Jesse en onze hele laatste lijn staat op de middenlijn. Precies zoals in de 1e helft in onze betere fase. Even later een aanval over rechts. Uit de voorzet kan Fedde inschieten, maar hij maait helaas over de bal heen. Stijn wint op rechtsback veel duels en speelt als zo vaak. Rustig, hij valt niet zo op, maar voert gewoon zijn taak goed uit. We moeten wat vaak wisselen door kleine blessures. Fedde was ziek geweest en wisselde ook een keertje extra. Syon en Vince ook. Dat, tezamen met gewoon een sterke tegenstander, maakt toch dat het toch weer wat rommelig werd. De laatste fase was dan ook voor Nootdorp. We liggen een tijdje zwaar onder vuur. Nootdorp krijgt kansen, maar gaat er slordig mee om. En steeds weten we net een schot te blokken, of redt Ruben. Speciale aandacht voor de laatste save van Ruben. Werkelijk waar een Champions League redding met zijn linkervoet. En vlak daarna is het tijd. Een mooi gelijkspel jongens. Het eerste punt in deze zware poule is binnen.

 

Wouter Stikkelman