Meest Aktuele Verslagen

23-03-2019

RKAVV JO13-1 – Wilhelmus JO13-1 (0-5)

Vandaag stond de 16e competitiewedstrijd op de agenda en was RKAVV de tegenstander. De streekderby thuis op Westvliet leverde een 5-0 winst op voor Wilhelmus. Hoewel de thuisploeg vorige week een stunt leverde door Jodan Boys te verslaan toch Wilhelmus vol vertrouwen richting RKAVV.

Op veld 7 onder leiding van KNVB-scheidsrechter Odenkirchen werd de wedstrijd aangevangen. Vanaf het eerst fluitsignaal legde Wilhelmus RKAVV aan banden. Wilhelmus maakt het spel daar had RKAVV het behoorlijk moeilijk mee. De thuisploeg werd achteruit gedwongen en Wilhelmus zocht naar openingen voor de openingstreffer. Met een fraaie aanval werd de 0-1 gemaakt en gaf het meteen vertrouwen. Hoewel aanvankelijk de bank bezet was 1 speler die rust kreeg om te herstellen en 1 speler die misschien nog een paar minuten te spelen kreeg na een blessure konden de overige spelers zich optimaal uitleven onder betere voetbal omstandigheden dan afgelopen weken.

Een aanval over de rechterkant werd op gezet, waarbij de rechtsbuiten een heerlijke voorzet kon geven op de spits die de bal lekker achter de RKAVV-doelman kopte. 0-2!! Hoewel er wel kansen gecreëerd werden, werden deze in de laatste fase van de 1e heft niet omgezet in doelpunten. RKAVV probeerde Wilhelmus te ontregelen in hun spel, maar dat lukt ook niet, maar gaf wel een rommelig beeld. 

Na de rust had Wilhelmus 1 doel. Doelpunten maken en werken aan het doelsaldo en uiteraard de 3 punten meenemen naar Westvliet. Het was even zoeken naar de openingen want een 2-0 voorsprong is niet ruim. De aansluitingstreffer is zo gemaakt en dat moest voorkomen worden. 

Na een paar minuten in de 2e helft werd via 1 van de vele aanvallen de 0-3 gemaakt en was de wedstrijd wel gespeeld. Het was geen wedstrijd van overtredingen en kaarten en de scheidsrechter liet beide teams zoveel mogelijk doorspelen wat het spel echt ten goede kwam.

Vele aanvallen werden opgezet en kansen werden gecreëerd. De keeper van RKAVV had zijn hand vol aan de aanvalsgolven van Wilhelmus.

Wilhelmus wist nog wel de nodige doelpunten te maken en wist de eindstand op 0-5 te brengen. Heerlijk resultaat van een team wat iedere wedstrijd keihard strijd, werkt en met plezier en passie speelt. De komende 2 weken lekker trainen, met volgende week zaterdag een oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding op wedstrijd 17 van de competitie.

 

undefined

 

 

23-03-2019

Barendrecht JO13-2 - Wilhelmus JO13-2 (1-1)

Afgelopen woensdag is de lente begonnen. Dat leek het aanvangstijdstip van 8.30 uur enigszins te verzachten. En dat dan ook nog helemaal in Barendrecht tegen de JO13-2, die op 2 punten achterstand op een 3e plaats stonden. Een echte kraker in de top van de 1e Klasse dus, waarvoor de messen in de auto met behulp van de routeplanner al een beetje werden geslepen. En scherp waren we, want de plekken op de tribune waren door de trouwe supporters nauwelijks ingenomen of het stond al 0-1 door een rustig en gecontroleerde schuiver van Sven. Wat de minder geoefende toeschouwer wellicht niet gezien heeft, was dat Sven met zijn linker- in plaats van zijn vertrouwde rechterbeen scoorde. En dat dit op een prachtige dieptepass was van onze Goos die achterin heerste nadat hij de hele week niet van het bed van zijn ongelukkige broer was geweken. Helaas kwam er daarna niet echt rust in het spel en vloog het dan ook op en neer, waarbij beide teams kansen kregen. Uiteindelijk was het aan het einde van de eerste helft Barendrecht, die met een toch wel gelukkige lob over Mats, de 1-1 scoorde. De scheids hield er de eerste helft af en toe wat vreemde beslissingen op na, maar dat ging gelukkig beide kanten op. Dus we konden de rust in met een sportieve en gelijk opgaande wedstrijd. En lieve Tijn, familie krijg je zomaar cadeau en kun je niet kiezen jongen! Daar ga je later met schoonfamilie nog heel veel moois van meemaken!

Er is nog lang nagepraat over wat er de 2e helft nu precies gebeurde, maar gelukkig hebben we het antwoord gevonden. Met het begin van de lente beginnen de temperaturen natuurlijk ook te stijgen. Dan maakt het lichaam vitamine D aan en dan stijgen ook de mannelijke hormonen, zo hebben Deense onderzoekers ontdekt. Dus het had alles te maken met het hormoon testosteron. En niet met de aanmaak daarvan bij onze spelers, maar vooral bij de mannelijke supporters om en rond het veld die het met elkaar er over eens waren dat de scheids niet al te best was, maar vervolgens oneens in wiens voordeel dat nu precies was. En dat sloeg over op de spelers. Rens die weer zijn befaamde Haagse punter in de grond probeerde te maken, schopte daarbij per ongeluk zijn tegenstander in 2-en. Die ontplofte en gaf vervolgens Rens een duw, die net te laat stopte met rondtollen en zijn tegenstander weer met 2 benen tegen de vlakte zwiepte. 2 maal rood! Terecht en vooral onnodig (in de meest ruime zin). Gelukkig hadden onze prinsjes zichzelf beter in de hand dan de jongens en het meisje van Barendrecht, want die wisten voor gezeur tegen de scheids nog 2 gele kaarten te ‘verdienen’ waarmee ze zichzelf volledig uit de wedstrijd praatten. Dat leverde nog een aantal mooie kansen op, die helaas niet werden benut. En gelukkig had Mats zijn hormonen wel volledig onder controle, want die werd de ‘ man of the match’ door 1 op 1 tegen het einde van de 2e helft het gelijke spel te behouden met een geweldige redding.

Knap gedaan jongens dat jullie ondanks al dat gedoe rond het veld rustig zijn gebleven. Dat is een prima training voor die keer dat jullie in Camp Nou aan de bak moeten met 110.000 schreeuwende supporters. Laten we dan alleen wel hopen dat de lente dan nog niet begonnen en volgende week het testosteron-niveau om een rond het veld op een andere wijze omlaag is gebracht. Want dan mogen we om 10.00 uur uit tegen BCS ’68. Ondanks hun prachtige geboortejaar, bungelen die in het tweede rijtje dus daar gaan we weer de volle 3 punten pakken! De optie op de rondvaartboot staat natuurlijk nog steeds en met deze mentale sterkte gaan we Slikkerveer natuurlijk ook pakken.

23-03-2019

Concordia JO9-2 – Wilhelmus JO9-2 (1-1)

Concordia alweer 3e keer dit seizoen al, beker en toernooi. Goede ervaring tegen dus dat geeft moed. De lente begint zijn intrede te doen, het is droog, dus kom maar op. Bij navraag naar onze tegenstander blijkt de JO9-2 eigenlijk de JO9-1 te zijn 🧐 iets met verkeerde indeling door KNVB, of creatieve boekhouding bij concordia.

Eerste doelpoging van Concordia, die gaat hoog over. Iedereen staat een beetje om zich heen te kijken wie die bal gaat halen. Ward vind daar het zijne van en een ouder haalt de bal uiteindelijk.

Ruben met een diepe pass op Dex die hard uithaalt maat hun keeper redt goed.

1-0 Concordia

Dikke kans voor Hamza maar hij wordt bewaakt door 2 verdedigers. Schot van afstand Dex, op de keeper. Bruce trapt VER uit 😳 Kaleb hoeft hem alleen maar in te tikken maar helaas in het zijnet. Milan krijgt bal voor zijn voeten maar de concordia verdedigers staan te goed helaas.

Thijs komt naar voren en trapt hard maar de keeper redt, Thijs denk dat doen we nog een keer, maar dat dacht de keeper ook. Thijs lijkt wel een Feyenoorder hij schaart als Feyenoord verdediger Jan (sch)Arie van der Heijden.

Rust! Meer kansen voor ons , en Ward klaagt dat ie niets te doen heeft maar wel een 1-0 achterstand.

Corner Kaleb op Bruce die op de keeper trapt. Kansen worden groter en meer, Kaleb, Ishairo, Ruben maar hij wilt er niet in. 1-1 Ruben wat een opluchting na 35 minuten!!! Kaleb speelt terug en Ruben die hard uithaalt. En nu gaan voor de volgende, Hamza op de lat, de bal komt hoog terug, Ruben met een ultieme poging naast.

Ruben wordt weggestuurd door Thijs, maar de keeper heeft hem nog net.

Met nog 1 minuut te gaan word er afgefloten terwijl we in de aanval zijn?? Beetje klagen, maar dit hoort er ook bij helaas. Mika kondigt al aan dat er maandag getraind word op kansen afronden.

20-03-2019

SV Nootdorp JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (2-2)

Wilhelmus door in de Haaglanden- Cup ten koste van SV Nootdorp

Woensdagavond 18.15uur. Scheidsrechter Jeroen Bruijnooge fluit voor de aftrap van de 1e ronde Haaglanden Cup voor Wilhelmus. We spelen uit bij en tegen SV Nootdorp. 2 hoofdklasse teams die willen voetballen, kunnen voetballen en sterke spelers hebben wat de ingrediënten zijn voor een mooie avond voetbal.

Met een reservebank met spelers die hebben te kampen met lichte kwetsuren hebben de trainers op een paar posities veranderingen moeten aanbrengen maar na het eerdergenoemde fluitsignaal zette Wilhelmus de thuisploeg flink onder druk. Deze druk was voor Nootdorp even lastig om met om te gaan en de eerste speldenprikken op doel was van de kant van Wilhelmus.

Nootdorp heeft een zeer snelle spits en linksbuiten, wat gevaarlijke spelers zijn in de aanval. Hoewel de spits in de 1e helft nog wissel zat was het eerste gevaarlijke moment van Nootdorp over de linkerkant. Deze aanval was dermate gevaarlijk dat met deze aanval het centrum net even verkeerd stond en de 1-0 voor de thuisploeg was daar.

Wilhelmus was weer bij de les. Met een mooi aanval door het centrum werd de rechts buiten bediend en maakte de gelijkmaker niet lang na de achterstand 1-1.  Wilhelmus zette meer en meer druk en het goede spel, gekenmerkt met veel passie en inzet werd zelfs beloond met de 1-2 ruststand.

Na de rust werd de snelle spits ingebracht. Hierop hadden de trainers al geanticipeerd door hem vast te zetten in de mandekking. Een dood spel moment zorgde ervoor dat de Nootdorpse middenvelder vrij op doel mocht koppen en de 2-2 mocht maken.

Het tempo ging omhoog bij beide teams, de wil om te winnen was aan beide kanten enorm groot. De thuisploeg voelde hun thuispubliek achter zich staan en zette Wilhelmus aardig onder druk. Maar Wilhelmus wist hier goed mee om te gaan. De allerlaatste minuut, sterker nog de allerlaatste actie was een vrije trap op 18 meter van het doel aan de rechterkant voor Nootdorp. Wilhelmus verdedigede met man en macht. De bal werd gekeerd door de verdediging, viel in de 2e lijn bij Nootdorp. Een ferme uithaal, de bal vloog richting lange hoek, heel SV Nootdorp begon al te juichen, maar de bal werd echt op een meter voor de doellijn weggekopt en scheidsrechter Bruijnooge floot direct voor einde wedstrijd. Geen winnaar, dus meteen strafschoppen.

Deze werden volgens het ABBA-systeem gehouden. Via de toss werd bepaald dat Wilhelmus de eerst strafschop moest nemen. Deze werd feilloos ingeschoten en gaf meteen een kick. Vervolgens mocht de thuisploeg er 2 nemen. De 1e strafschop voor de thuisploeg werd genomen door de snelle spits. Deze schoot helaas de bal ver over en legde de druk neer bij zijn teammaten.

Wilhelmus bleef uiterst cool in deze serie en maakte alle 5 de strafschoppen en Nootdorp slechts 4. Wilhelmus wint na strafschoppen en gaat door naar de volgende ronde. Wie de tegenstander wordt in de volgende ronde is nog niet bekend. Deze zal voortkomen uit de wedstrijd tussen RKDEO en ESDO welke op 30 maart gepland staat.

 

 

16-03-2019

Wiljelmus JO13-1 - SJC JO13-1 (0-0)

De wind de grootste tegenstander

Veel voetbal was vandaag afgekeurd vanwege de enorme regenval. Wij speelden thuis op kunstgras en mochten wel lekker aan de bak. Nou ja, lekker, niet voor de eerste keer dit seizoen waaide het keihard. De wind stond dwars over het veld.

Dat hindert ons in het begin niet echt, want we spelen ondanks de wind best goed. We moesten het voorin doen zonder Mark. Gelukkig geneest zijn vinger wel goed, zodat hij er snel alweer bij kan zijn waarschijnlijk. Bram is weer op de weg terug na zijn ziek zijn en zat op de bank om zijn eerste minuten weer te kunnen gaan maken.

We leggen SJC direct onze wil op en ze hebben overtredingen nodig om ons af te stoppen. Dat leidt tot een paar vrije trappen op mooie plekken, maar wel wat ver van het doel. Bik en Delano proberen het, maar de afstand en de wind maakt dat het niet tot echt gevaar leidt. Al snel volgt de eerste echt grote kans. Jesse stuurt op links Taylen weg en die is op snelheid voorbij zijn tegenstander. Hij haalt de achterlijn uit het boekje, geeft hem laag voor op maat voor Sem die goed positie heeft gekozen. Binnenkantje voet en…. Net langs de verkeerde kant van de paal! Jammer zeg. Dan is het de beurt aan Dimiani om Taylen weg te sturen. Deze keer met een steekbal door het hart van hun verdediging. Taylen kan alleen op de keeper af, schiet hem in de lange hoek, maar de keeper tikt de bal net corner. Kylian is er op rechts een paar keer goed langs en kan dan met wind mee voorzetten. Goede ballen, maar we hebben steeds net pech met hoe ze vallen.

Zo krijgen we best behoorlijke kansen. Ook uit een paar mooie combinaties. Bik krijgt de bal van Bink, die speelt hem op Sem en die ziet Delano doorlopen en geeft mee. Helaas speelt hij hem net iets te ver voor hem uit en weten we ons enorme overwicht niet uit te drukken in doelpunten. SJC heeft welgeteld 1x op ons doel geschoten. Dat was uit een vrije trap van ver die Daley zo kon vangen. Bij een van zijn rushes is Taylen helaas licht geblesseerd geraakt en dus zijn onze spitsen een beetje op. Richard en Marco toveren de snelle en lange Dimiani als konijn uit de hoge hoed en dus moet hij het samen met Sem gaan doen in de spits.

Nadat iedereen in de rust zijn haar weer heeft vastgeplakt begint de tweede helft. We krijgen direct al een kans, maar deze verslaggever liep nog te ver weg om te zien hoe dat precies ging. Even later zijn we er aan de rechterkant door na een pass van Donatien op Sem. Sem glipt erlangs in de 16, maar wordt van zijn sokken gelopen. 100% strafschop denkt heel sportpark Westvliet inclusief de SJC supporters. De scheidsrechter die het spel tot dan toe heel erg kort houdt en bij de minste aanraking fluit, wuift deze overtreding echter helaas weg. Sem gaat er licht gehavend ook nog even af, zodat Ilvo doorschuift naar de spits. We geven niet op en blijven by far de betere ploeg. Het is alleen erg lastig voetballen met deze wind. SJC maakt het spel dood en schiet de bal veel en ver uit. Ondertussen lijkt het wel MASH en zijn er veel blessures die het spel ophouden. Toch krijgen we kansjes. Bram is ondertussen ingevallen en probeert met al zijn energie het team de laatste impuls te geven. Dimiani is er nog dichtbij na een hoge bal, maar het zit dan ook niet mee. Nog een vrije trap puntje 16. Indraaien in de lange hoek en hopen dat iemand hem raakt of de bal erin waait. Maar het zit vandaag tegen. Hij valt niet meer. Als het gebeurt misschien uit een dood spelmoment. We krijgen nog een corner. Jesse neemt hem windje mee. Hij valt precies op het hoofd van Tijn. Hij kan koppen, maar komt net teveel onder de bal en de bal gaat over. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde en blijven we steken op 0-0. De blijdschap bij SJC zegt veel over het wedstrijdbeeld en hoe er tegen ons wordt opgekeken. De teleurstelling bij onze jongens is groot. Begrijpelijk, maar er is echt nog niets aan de hand. Jullie zijn gewoon toppers! Jodan boys heeft verloren, dus we lopen een punt uit op hen. Katwijk wint wel en loopt 2 punten in. Maar zij moeten nog tegen elkaar en we krijgen Katwijk nog thuis. Met een gat van 3 punten is er niets aan de hand. Gewoon lekker voetballen en dan zien we wel waar het schip strandt.

Wouter Stikkelman

 

 

16-03-2019

Wilhelmus JO9-2 – Oliveo JO9-1 (7-4)

Guur, koud en vooral nat. 8:45 zou het droog moeten zijn, dan zullen de in de kantine schuilende ouders zich pas naar buiten begeven vermoed ik. Party muziek en koffie in de kantine, dus die zijn niet makkelijk buiten te krijgen.

Iedereen was uiteraard op tijd in de dug-out en de wedstrijd kan beginnen. We krijgen wat kansjes, Hamza en Ishairo proberen van alles, maar vooralsnog gaat de bal niet in het doel. De keeper van Oliveo pakt de bal elke keer prima, maar onze verdediging met Bruce, Ward en Thijs staat ook prima, dus kan je zeggen dat het redelijk gelijk op gaat met een licht overwicht voor ons.

Een brilstand na de eerste 10 minuten. Bruce heeft niets aan een bril dus nagenoeg na de aftrap schiet hij met een vernietigende trap de bal het doel in 1-0. Dat maakt ons ook gelijk wakker, want ik het water nog niet van mijn bril afgeveegd en het staat al weer 3-0 twee keer Kaleb.

3-1 Oliveo, maar wat daarna gebeurd valt niet te beschrijven “WAT EEN GOAL” en “DOE FF NORMAAL” wordt er geroepen vanaf de zijlijn… Bruce die schiet namelijk van een verre afstand op doel, maar de bal word door de wind van het doel weggeblazen, en Kaleb die pikt hem op uit de lucht en schiet in 1x in de verre hoek raak. Doelpunt van het jaar mensen! Ze geloven het zelf ook niet 😊

4-2 Oliveo en gelijk rust. De ouders beginnen wat te klagen bij Marc, want hij had beloofd dat het om 8:45 droog was, maar het is al 8:52.

2e helft begint niet anders, grote kans van Dex helaas in het zijnet, De keepers hebben besloten (geholpen door de wind) naar elkaar over te trappen, veel meer gebeurd er nu ook even niet.

De laatste 10 minuten zijn een stuk interessanter, Oliveo begint met een flinke yell aan de laatste helft, dus dat beloofd niet veel goeds. Ja hoor 4-3, nou wordt het nog spannend ook.

5-3 Kaleb! (eigenlijk een eigen doelpunt van Oliveo, maar Kakleb deed al het werk). Kans voor Milan die over de keeper wilde lobben, maar net naast gaat. Ishairo haalt hard uit, helaas op de paal, het geluid van aluminium galt over de velden, zo hard was die trap.

6-3 Kaleb, het is nu toch wel klaar.. ow nee toch niet.. Kaleb geeft voor op Milan die professioneel over de bal heen stapt en Dex die hard afrond 7-3

Die yell van Oliveo heeft geholpen 7-4 is de eindstand! Lekkere overwinning waarbij beide ploegen ook de elementen tegen hadden.

10-03-2019

Kethel Spaland 1 - Wilhelmus 1 (2-4)

Vandaag speelde Wilhelmus de lastige uitwedstrijd tegen het Vlaardingse Kethel Spaland. Dat het lastig was kwam niet alleen door de erbarmelijke weersomstandigheden maar ook omdat het een onbekende tegenstander betrof waar Wilhelmus nog niet eerder tegen had gespeeld.

undefined

In Vlaardingen aangekomen bleek het hoofdveld afgekeurd en werd er gespeeld op een verhoogd bijveld. Hierdoor werd de toch al stormachtige wind versterkt en was van normaal voetbal spelen geen sprake. Nadat de uitstekende scheidsrechter Veldhoen op zijn fluitje had geblazen trok Wilhelmus met volle wind mee ten strijden. Dit resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van spits Jake Smart. Hij wist in de kluts die voor het doel ontstond de bal in de touwen te jagen.

Kethel Spaland kwam niet niet meer van zijn eigen helft en nadat een verdediger van Kethel Spaland onder zware druk van Kevin Besamusca in de 14e minuut de bal in eigen doel schoot zat Wilhelmus op rozen. Een kleine 10 minuten later was de volgende aanval van Wilhelmus wederom raak en was het Jacky Adam die in de 23e minuut de stand op 0-3 schoot. Kethel Spaland wist niet wat ze mee maakte en probeerde met veelvuldige overtredingen Wilhelmus uit het spel te halen. Kon Kethel Spaland hier dan helemaal niets tegen overstellen?

Ondanks de ruime voorsprong was Wilhelmus soms slordige en nonchalant. Hierdoor kreeg Kethel Spaland toch wat grote kansen die vakkundig door keeper Martesano werden gekeerd. Na 45 minuten stond er dan ook een 0-3 ruststand op het bord.

In de rust was er ondanks de ruime  voorsprong niet direct tevredenheid. Wilhelmus had toch kansen weggeven en slordig geweest in de afronding en verzuimd om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan.

undefined

Na de rust verwachtte Wilhelmus dat Kethel Spaland dezelfde storm zou uitvoeren als zij hadden gedaan. Ondanks dat Kethel Spaland het wel probeerde stranden veel aanvallen door de harde wind over de achterlijn.

Wilhelmus ging ondertussen verder met kansen creëren en missen. In een tijdsbestek van 25 minuten misten diverse spelers 5/6 100% kansen en vergat de verder prima leidende scheidsrechter Veldhoen de bal op de stip te leggen na overduidelijke overtredingen. In de stromende regen liep de wedstrijd richting het einde.

Kethel Spaland kreeg in de 83e minuut nog een vrije trap aan de zijkant van het veld en deze werd met volle kracht voor het doel geslingerd. Tot schrik van Wilhelmus werd deze door de kleinste man van het veld ingekopt en stond ineens de 1-3 op het bord. Dit was het teken voor Kethel Spaland om iedereen mee naar voren te sturen.

Ondanks dat Wilhelmus 99% van de wedstrijd de overduidelijke betere ploeg was geweest veroorzaakte dit zoveel onrust dat dezelfde kleinste man van het veld wederom de bal in de touwen kon koppen. Kethel Spaland ging geloven in een stunt en trok nog een keer ten strijden.

In de tegenaanval besliste invaller Bill Duah vervolgens de wedstrijd door de 2-4 binnen te schuiven.

Na afloop bleek dat mogelijk door het weer diverse concurrenten hadden gelijk gespeeld of zelfs verloren. Door dit resultaat is Wilhelmus alleen koploper met 2 punten voorsprong

09-03-2019

Die Haghe JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (Voorjaar) (3-2)

Zaterdag 9 maart en de derde competitie wedstrijd van na de winterstop. De eerste twee wedstrijden leverde voor onze eigen mannen zes punten op en toonde een gedreven ploeg die zeker niet van plan leek om de boel te laten lopen. De voorbereiding op het treffen met Die Haghe JO19-1 was nogal rommelig. In eerste instantie door de vele afwezige in de weken voorafgaand aan dit treffen door de vakantie periode. Zo stonden we zelfs een keer met zeven man op het trainingsveld, maar de woensdag voor de wedstrijd waren we weer compleet en kon de voorbereiding echt beginnen. Waarschuwingen waren er al dat we echt niet zomaar weer van Die Haghe zouden winnen, want het treffen van voor de winter had dan wel een 0-2 zege opgeleverd, overtuigen deden we toen allerminst. Woensdag haalde we een prima niveau op de training, op de vrijdag was het stukken minder en na het uurtje trainen sloten we af met tot morgen en wees scherp en op tijd!

Dan breekt de zaterdag aan en dus de wedstrijddag. We zouden om 1115uur bij Die Haghe verzamelen en rond 1100uur waren er nog geen wespen te bekennen op het sportpark, maar dat zegt weinig want als er iets duidelijk is geworden dit jaar is het wel het feit dat spelers graag de gok nemen toch net te laat te komen. En dan gaat de telefoon geluidjes maken. We zijn wat later, ik heb me vergist in de tijd en meer van dat soort appjes. Daar gaat je plannetje dus , want te laat is wissel. En er komen ook nog spelers net te laat, die dachten het wel te redden en de balans is uiteindelijk dat er tien op tijd zijn en zes te laat. Opstelling dus anders als we van plan waren, maar alle vertrouwen in degene die wel beginnen.

Echter zien we vooral een onrustig Wilhelmus en we zien geen schim van de ploeg die DoCoS en Voorschoten hun wil oplegde. Niet dat de gastheren zo spetterend voor de dag komen, want het was van beide kanten bedroevend om te zien. Begrijp me niet verkeerd, het kan niet altijd goed zijn, maar de getoonde beleving en mentaliteit laat veel te wensen over en dat is het minste wat je mag verlangen. Desondanks een grote kans voor Yannick, maar zijn stift beland op de lat en verder dan wat losse flodders komen we niet. Die Haghe test Marvin een maal, maar die staat goed zijn mannetje. En dan plots in de blessuretijd van de eerste helft een werkelijk schitterende aanval van Wilhelmus. Goed voorwerk van Jesse, een fantastische steekbal van Anton en dito afronden van Sjoerd. Zo zoeken we de kleedkamer op met een voorsprong, waar we geen recht op hadden misschien al waren we wel iets beter als Die Haghe.

In de rust aangegeven dat we meer over de grond en vooral simpeler moesten gaan spelen en een betere beleving moesten gaan tonen, wilde we hier overeind blijven. Nu stonden we haast met een vreemde gemakzucht/arrogantie op het veld en dat is nou niet bepaald iets wat we ons kunnen veroorloven.

Twee minuten na de rust een overtreding buiten de zestien van Youri, maar de scheidsrechter legt de bal op de stip. Van zeer ver gezien, maar hij was resoluut. Uiteraard zit dat dan niet mee dat de clubscheidsrechter hem binnen de lijnen beoordeeld, maar we maken zelf weer een stomme overtreding op een stomme plek bovendien. Die Haghe pakt het cadeautje uit en de stand is weer gelijk. De gastheren gooien het spreekwoordelijke schepje er bovenop en Wilhelmus is van slag. Stijn en Max erin voor wat meer body en loopvermogen voor Liam en Youri. Echter zakken we steeds verder weg in de wedstrijd en tonen we absoluut niet dat we de ambitie hebben om mee te doen om de bovenste plaatsen. Wel weer een grote kans via Luca, die naast schiet en een kopballetje van Sjoerd, die als een van de weinige samen met Anton nog kan terugkijken op een redelijke pot.

Eddie voor Tijn en nog twintig minuten en de conclusie mag worden getrokken dat de invallers van Die Haghe meer bevlogen invielen als die van ons. Een van die invallers mag vogelvrij inkoppen uit een corner en zo kijken we tegen een achterstand aan,waar we wel heel nadrukkelijk om vroegen. Vanaf de aftrap gek genoeg meteen de gelijkmaker als Yannick zijn goede voorzet tot doelpunt ziet worden gepromoveerd door de goed weggelopen Max. Een kopie van de goal tegen Voorschoten. Minuut zevenenzeventig en dan hoop je toch dat men nog de winst kan pakken. Maar spelers gaan in de jacht op de bevrijdende treffer te veel voor eigen glorie. Want hoe slecht en belevingsloos het ook was, kansen genoeg. Sjoerd moet de bal breed leggen op Luca die dan de bal voor het intikken heeft en Luca zijn vrije trap had wat verder de hoek in gemoeten om de doelman echt te verontrusten.

Zeven minuten voor tijd loopt Wilhelmus lekker uit zijn organisatie en de counter word door Die Haghe vakkundig afgerond, slechts een minuut na de waarschuwing hieraan voorafgaand toen de aanvaller nog miste. Hardleers dus achterin, en in de slotfase voel je dat de gelijkmaker er niet meer in zit. Al komen we via wederom Sjoerd met een schot op de paal nog dichtbij en zo lijden we een nederlaag. Een die met recht het predicaat ONNODIG mag krijgen. Er zal maandag terug worden gekomen op deze nederlaag, want een nederlaag hoort erbij, maar de manier waarop we het vandaag hebben laten gebeuren vraagt om een duidelijke nabespreking. Volgende week zaterdag geen competitie verplichtingen en de week erna de thuiswedstrijd tegen VCS. Wederom een tegenstander die we voor de winter dan wel versloegen met 1-3, maar ook daar was het alles behalve overtuigend. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee, maar na vandaag weten we ook dat deze ploeg wel meer als twee waarschuwingen nodig heeft blijkbaar.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Liam (52 Stijn), Youri (52 Max), Kymo, Florian, Anton, Sjoerd, Tijn (72 Eddie), Yannick, Jesse, Luca

09-03-2019

Jodan Boys JO13-1 - Wilhelmus JO13-1

Gat blijft 4 punten

Deze wedstrijd stond al een tijdje dikgedrukt in de agenda: Jodan Boys uit. Een ding is zeker: Wilhelmus is na dit weekend nog altijd koploper. Maar winnen betekent een hele grote stap naar het kampioenschap, verliezen maakt het bloedspannend en met een gelijkspel houden we het gat met de nummer twee op 4 punten. Een zogenaamde ‘zes punten wedstrijd’ dus. De voorbereiding is alles behalve top. Taylen (weekend weg) en Bram (ziek) kunnen helaas niet spelen. Jesse en Sem hadden last deze week, maar kunnen gelukkig spelen. We hebben maar 1 wissel. De spanning is voorafgaand in de kantine voelbaar bij de ouders. Hoog tijd om te beginnen.

We beginnen goed en leggen Jodan Boys direct ons spel op. Vol de druk erop en spelen op hun helft. Het is ook duidelijk wat de tactiek van Jodan Boys is. Vol erop en stevig in de duels. We voetballen ons er knap onder uit. Dat leidt al snel tot de eerste kans. Een goede bal van Donatièn die opent op Ilvo aan de linkerkant in de 16. Hij komt met een stuit, de keeper komt uit en Ilvo lobt hem ineens over de keeper en bedient zo Sem recht voor het doel. Die komt goed voor zijn man en kopt de 0-1 binnen! Dat is lekker beginnen zeg. Of toch niet? Niet dus. De gretige grensrechter stond met zijn vlag te wapperen voor buitenspel. Met een man op de doellijn en een man waar Sem voor komt kan het nooit buitenspel zijn, maar het doelpunt wordt toch afgekeurd.

Dan is het de kunst om te blijven voetballen. Dat doen we gelukkig. Knap jongens! We krijgen veel vrije trappen mee, want Jodan Boys is wat te gretig en maakt veel overtredingen. In de eerste 15 minuten wel 4-5 keer op Mark. Naar nu blijkt heeft hij zelfs een vinger gebroken in een van die duels. Gewoon de hele wedstrijd daarmee doorspelen, dan ben je echt een onwijze bikkel. Veel sterkte Mark!

Ook nu weer krijgen we een dik terechte vrije trap aan de rechterkant. Kylian neemt hem goed en slingert de bal hoog richting 2e paal. Bik zit er nog half aan, maar kan er net niet lekker bij. Even later een vergelijkbare situatie aan onze linkerkant. Ilvo is erlangs, maar wordt half uitgekleed. Vrije trap ongeveer bij puntje 16. Een lekkere plek voor Bik. Waar iedereen een hoge bal verwacht, neemt hij hem laag in de korte hoek, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal.

Dan bijt Jodan Boys een paar keer wat van zich af door in elk geval op onze helft te spelen. Meer dan een paar speldenprikjes levert dat niet op. We hebben nog geen kans weggegeven. Dimiani vecht mooie duels uit met zijn directe tegenstander, maar er is er duidelijk maar 1 de baas: Dimiani natuurlijk. Onze beurt weer. Sem krijgt de bal aan de rechterkant en het dreigt gevaarlijk te worden. Weer een overtreding dus. De scheidsrechter heeft het in de eerste helft allemaal goed in gaten, maar houdt het keer op keer bij waarschuwingen en houdt de kaarten dus op zak. Kylian gaat achter de vrije trap staan op ongeveer 25 meter. Hij ziet goed dat de keeper niet al te groot is en probeert het met een geplaatst schot. De keeper redt de bal knap uit de bovenhoek en tikt hem corner.

Als je de kansen zelf niet maakt, dan geldt vaak een aloude voetbalwet. Het zal toch uit de eerste kans? Aan de rechterkant ziet de aanvaller van Jodan Boys kans om de bal over Daley te lobben. Althans, dat denkt hij, maar Daley is gelukkig attent en kan de bal klemmen.

Het middenveld speelt Mark in aan de linkerkant deze keer. Weer zijn handen en voeten nodig om hem af te stoppen en dus krijgen we een vrije trap op circa 25 meter. Delano gaat achter de bal staan en weet inmiddels dat de keeper klein is. Gewoon proberen dus vol overtuiging. En dat doet hij! Hij neemt zijn aanloop, schiet, tussen de palen sowieso, hoooooogggggg, keeper zit mis: GOALLLLLLL!!!!! De verdiende 0-1 is daar dankzij deze heerlijke vrije trap van Delano. Wat een ontlading. Maar goed, de wedstrijd duurt nog lang.

Mark wordt weggestuurd aan de rechterkant en is er op snelheid langs en kan alleen op de keeper af. Hij wordt neergelegd aan de rand van de 16 meter. Hier staat maar één straf op toch? Maar nee, alleen een vrije trap. Nou ja, dan moet die er maar gewoon in. Het is aan Kylian vanaf circa 20 meter, maar wel wat aan de zijkant. Zelfde recept als bij Delano? Ja, hoog, richting 2e paal, hij raakt het net, maar helaas de bovenkant van het doel. Het blijft 0-1. Dan een uitval over de linkerkant van Jodan Boys. Nog ver van ons doel, maar er wordt verrassend uit de draai geschoten en die bal gaat maar net voorlangs het doel van Daley. Oei, dat scheelde weinig.

Kunnen we er nog net eentje bij prikken voor de rust? Ilvo vindt van wel, want hij passt op Mark aan de rechterkant. Hij schiet snel in de korte hoek, maar de keeper kan redden en tikt de bal corner. Die levert niets op en het is hoog tijd voor de rust.

Jodan Boys zal uit een ander vaatje willen tappen om de achterstand weg te poetsen. Ze komen dan ook scherp de kleedkamer uit en wij zijn nog niet wakker. Het is gelijk gevaarlijk. Een misverstand en de uitkomende Daley wordt omspeeld door de rappe aanvaller. Gelukkig is het een moeilijke hoek, maar hij schiet hem nog goed in. Bink redt in een ultieme poging ten koste van een dikke schaafwond op zijn knie nog net en tikt de bal corner. Die levert gelukkig niets op. We hebben wel moeite met het extra schepje dat Jodan Boys erop doet, maar we vergeten ook te voetballen. Die paar keren dat we dat wel doen, worden we ook snel gevaarlijk. Maar ja, het begint wel met het winnen van duels en dan aan de bal de rust bewaren. Ik geef het je te doen met zoveel spanning erop. Wij hadden het moeilijk in de 2e helft met het steeds harder wordende spel. Jesse glipt aan de linkerkant langs zijn man en krijgt van achteren gewoon een harde schop. Geen intentie om de bal te raken. Een minuut later krijgt Bik de bal randje middencirkel en hij opent goed naar rechts. De bal is al weg, maar hij krijgt alsnog een harde beuk. We maken het onszelf ook een paar keer moeilijk, maar elke keer weten we het toch weer recht te breien zodat het niet tot echt grote kansen voor Jodan Boys leidt. Tijn speelt tegen een lastige tegenstander, maar blijft gewoon heel rustig naar de bal kijken, pakt hem af en bouwt op. De ‘vriendelijke’ woorden die hij naar zijn hoofd krijgt negeert hij en hij loopt verstandig weg.

Toch is het in deze fase echt heel grimmig en heeft de jonge scheids het logischerwijs lastig. Hij trekt een paar keer terecht geel, maar geeft ons bijvoorbeeld ook een vrije trap tegen terwijl Jodan Boys opzichtig natrapt. Dan gebeurt alsnog waar we bang voor waren. Uit een corner valt de bal ongelukkig bij de 2e paal en ligt de 1-1 ineens in het net. Hopelijk zijn we niet al te veel van slag en kunnen we dit vasthouden of gewoon ons eigen spel weer gaan spelen en de winnende maken. Het is bloedstollend spannend. Vlak voor het einde combineren we eindelijk weer eens en komt de bal uiteindelijk bij Jesse aan de linkerkant. Hij moet de 16 uit om balbezit te houden en kan eigenlijk alleen richting cornervlag, maar daar denkt hij anders over. Schijnbeweging, achter het standbeentje en tegenstander op de vierkant meter het bos is. Zijn voorzet wordt nog net tot corner verwerkt, voordat we gevaarlijk kunnen worden. Jesse neemt de corner en de bal komt in de rebound voor de voeten van Delano. Hij schiet en…. Net geen doelpunt. Jodan Boys weet de bal weg te werken.

Dan is het afgelopen. Jodan Boys baalt en weet wat dit betekent. Wij ook, dus wij vieren feest. Natuurlijk wil je liever winnen wanneer je zo lang voorstaat, maar met een gelijkspel houden we het gat met Jodan Boys op 4 punten en liggen we nog altijd op titelkoers. Klasse mannen. Deze lastige horde hebben jullie knap overleefd. Volgende week mogen we thuis tegen SJC aantreden.

Wouter Stikkelman

 

 

09-03-2019

SEV JO9-1 - Wilhelmus JO9-2 (4-6)

Wedstrijden… dat is al weer even geleden, bijna een maand alweer. Komt door Al die vakanties, die zouden afgeschaft moeten worden 😊. Vandaag wederom een lokale derby, alhoewel dit niet zo gevoeld word, SEV JO9-1 is de tegenstander, we hebben ook al tegen hun gespeeld in de najaar competitie en wonnen toen met 16-6, maar zoals altijd geven de behaalde resultaten in het verleden geen garanties op het heden of toekomst. Dus ook vandaag moeten we weer gewoon weer staan en aan de bak. SEV deelt hun terrein met RKAVV en hebben daarom ook heel veel voetbalvelden, wij spelen op veld 11!!! Helemaal weggestopt achter de parkeerplaats en geen andere velden er naast, dus van ballen van andere wedstrijden zullen we geen last hebben. Maar het is wel erg stil, het mist een beetje sfeer.

De scheids geeft de laatste instructies aan beide teams: Veel zelf regelen en in de gaten houden, en we kunnen beginnen. Milan had ook nog wel wat extra instructie mogen krijgen, het is geen American Football of Rugby, de bal moet tussen de palen, want zijn eerste poging ging hoog over. Die instructie kwam wel aan, want zijn 2e kans was wel goed raak! 0-1 dankzij goed werk langs de zijlijn van Kaleb en Ruben. Het goede werk blijft doorgaan, Dex haalt uit en de 0-2 ligt er ook al snel in, lekker hoor.

Kansen zat met de combinatie Kaleb en Hamza, Ruben komt van achteren ook af en toe naar voren en vergeet dan dat we niet aan het latje trappen zijn (was wel mooi hard op de lat). SEV leek dat ook wel leuk en schiet ook hard op de lat, maar in tegenstelling tot bij ons komt de bal terug in het veld en scoren ze uit de rebound 1-2.

Milan ook op de lat, die heeft weer een instructie gemist 😊. Kaleb en Hamza maken het de SEV keeper goed lasten, maar die staat er ook goed en pakt de ene na de andere poging. Vlak voor de rust moet de VAR ingrijpen, want die bal was och wel over de doellijn, maar helaas, geen VAR, dus ook geen doelpunt. Kaleb zorgt er voor dat die missende VAR word rechtgezet en scoort de 1-3.

Na de eerste rust komt SEV er snel uit, maar lopen zich steeds vast op Bruce. Ishairo krijgt de bal te hard aangespeeld, wel vrij voor het doel, maar de bal stuift voor hem langs. De SEV keeper mag uittrappen en doet dat precies in de voeten van Kaleb die niets anders kan doen behalve scoren 1-4 !

Consternatie op het veld, er is een hoofd van een krab gevonden. Bruce en Thijs vinden het maar niets, en Mika gaat ook wel even kijken, maar weet er ook geen raad mee. Bij een nadere inspectie van een van de ouders blijkt het een klein rivierkreeftje te zijn die ook graag een balletje wilt meetrappen, maar we zijn al met genoeg, dus wordt hij opgepakt en uiten het veld weer uitgezet.

Dit was het laatste hoogtepuntje van de eerste helft, we gaan rusten met wat limo. We spelen prima, er wordt goed gecombineerd, maar het gaat net allemaal iets te traag en het afronden gebeurd niet precies genoeg.

In de 2e helft komt de eerste doelpoging van Ruben die in het zijnet trapt. SEV begint ook steeds meer erin te geloven en spelen steeds harder en komen daardoor ook bijna tot scoren, maar gelukkig heeft Hamza een paar top reddingen.

Dex sprint naar voren geeft de bal voor, maar zo krap in de korte hoek, dat de keeper hem zelf in het doel werkt 1-5! Ruben krijgt de bal toegespeeld van Ishairo kan uithalen op doel, maar zijn vader gilt zo hard SCHIETEN dat hij er waarschijnlijk van schrok en een slap trapje geeft die naast gaat, mea culpa. (For the record, de volgende kans van Ruben ging ook naast, terwijl ik niets zei 😊 ).

1-6 Door Ishairo die een voorzet van Dex goed afrond, deze hadden we even nodig, want hoewel we riant voor staan hebben we het wel moeilijk.

Een skrimmage voor ons doel, Hamza en Bruce halen alles uit de kast om de bal weg te werken, aar dat mocht helaas niet baten 2-6 SEV.

Kaleb krijgt uit het niets de bal in zijn voeten en een vrije kans voor de doelman, daar schrikt hij zo van dat hij geen goede controle over de bal kan krijgen en naast trapt. Veel goede individuele acties vandaag, maar er hadden meer doelpunten moeten vallen.

3-6 SEV en ook snel de 4-6, Wat is dit ? wat is er aan de hand? SEV juicht ook alsof ze 10-0 voor staan, heel apart. We moeten toch nog echt wel scoren om dit tot een goed einde te kunnen brengen. Scoren wordt er niet meer gedaan door beide ploegen en wij winnen onze eerste pot van de voorjaarscompetitie ! 4-6. SEV juicht ook.. zijn ze zo blij voor ons ? Nee ze hadden niet goed geteld en dachten dat het 4-4 was geworden, helaas voor hun, de punten gaan toch echt mee naar de Groene Zoom!