Meest Aktuele Verslagen

20-01-2019

Wilhelmus handen vol aan HMSH (1-1)

Na een zeer plezierig trainingskamp in het Spaanse Valencia stond vandaag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Tegenstander HMSH uit Den Haag had deze competitie ook nog niet verloren en zou er alles aan gaan doen om het de Voorbugers zo lastig mogelijk te maken.
undefined
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Zorqui kom de wedstrijd op het vervangende kunstgrasveld beginnen. Wilhelmus speelde een sterke eerste 25 minuten en kreeg diverse kansen om de score te openen. Helaas stond de prima keepende HMSH doelman diverse malen in de weg. Na deze fase zakte Wilhelmus zijn niveau iets weg en kreeg HMSH ook een hele grote kans die gelukkig over het doel van keeper Martesano Biliosa scheerde. De ruststand was dan ook 0-0.
Na de rust was Wilhelmus veelvuldig  in balbezit maar kreeg beduidend minder  kansen. Lang leek de wedstrijd dan ook richting een bloedeloze 0-0 te gaan.
Plotseling was het oud- Wilhelmus speler Akbulut die nu in dienst is bij HMSH die het ineens op zijn heupen kreeg. Na een lange slalom werd hij net buiten de 16 meter gevloerd. Menig Wilhelmus supporter wist al wat er ging gebeuren. Eerst genoemde krulde de vrije trap kundig in de verre hoek en zetten HMSH op een 0-1 voorsprong.
Wilhelmus schrok wakker van deze achterstand en zetten gelijk vol gas. Na een minuut resulteerde dit al in de 1-1 van rechterspits Kevin Besamusca na goed doorgaan van invaller Bill Duah. Hierna werd de wedstrijd wat onrustig en had scheidsrechter Zorqui zijn handen vol. Hij had in totaal 7 !! onnodig gele kaarten nodig om de wedstrijd in zijn ogen te herstellen. Dit ondanks dat beide ploegen uiterst correct met elkaar omgingen en hij vooral zijn eigen niveau verbloemde.
 
Met laatste krachtinspanning probeerde Wilhelmus alsnog de winst over de streep te trekken maar een bal op de lat van Wilhelmus speler Ruben Gyamfi in de 88e min voorkwam dit. Wilhelmus verspeelde niet alleen 2 punten maar ook de koppositie in de 3e klasse C. Wilhelmus heeft nog wel een wedstrijd tegoed tegen HMC om dit laatste te herstellen.
Na de wedstrijd werd de pupil van de week Olle Veeken in het zonnetje gezet:
undefined
19-01-2019

Oefen: Wilhelmus JO19-1 - Be Fair JO19-1 (5-1)

Zaterdag 19 januari 2019 en alweer de tweede wedstrijd van de JO19-1. Net als vorige week konden we die op ons eigen sportpark afwerken en wederom een tegenstander die de promotie poule wel bereikt had. Be Fair JO19-1 was vandaag de opponent, die zich zeer overtuigend had weten te plaatsen voor de zojuist genoemde promotie poule en dus een zware opgave op voorhand voor de wespen die tot nu toe laten zien dat het missen van de promotie poule niets veranderd aan hun beleving en inzet. Vandaag moesten we Nick en Tijn door een blessure missen en Eddie had schoolverplichtingen. Tobias en Tycho van de JO17-1 werden toegevoegd aan de selectie en zo maakte zestien spelers zich op voor een wedstrijd in heerlijk voetbalweer.

Wilhelmus start scherp aan de wedstrijd en is al snel de bovenliggende ploeg. De vooraf besproken taken werden goed uitgevoerd en uiteraard maakte we soms aan de bal de verkeerde keuze, maar over het algemeen was het prima wat de mannen lieten zien. Yannick weer ouderwets op dreef, echter kon hij nog niet afronden en raakte slechts het aluminium boven de Waddinxveense doelman. Wilhelmus ging al snel verder naar voren spelen en het middenveld, met Tobias als debutant, nam steeds meer de controle en macht in handen. Daardoor speelde we eigenlijk een leuke wedstrijd en waren we net asl vorige week zeker niet minder als een ploeg die vanaf februari om promotie gaat spelen.

Een schitterende aanval na twintig minuten zorgde voor de zeer verdiende voorsprong, als Yannick dit maal wel doeltreffend binnen schiet en Wilhelmus gaat goed door en de bezoekers hebben geen antwoord op de dadendrang van de geel-zwarten die achterin wederom steady stonden en de tweede treffer na ruim een half uur was een logisch gevolg van wat er binnen de lijnen zich afspeelde. Dit maal Yannick als aangever en Jesse die het doelpunt produceert. Of er toen iets van gemakzucht in sloop is de vraag, maar feit was wel dat we iets terug vielen in niveau en dat was in de kleedkamer dan ook het grootste bespreekpunt. Want dit overkomt ons vaker.

In de kwamen er vijf andere spelers binnen de lijnen, waardoor ook de samenstelling veranderde en het was even zoeken in de beginfase, maar men pikte het redelijk tot goed op, zeker gelet op de omstandigheden. Dan doelen we uiteraard op de potities waar sommige jongesn uitkwamen of het feit dat er koppels waren die nimmer samen hadden getraind noch gespeeld. Be Fair schoot gevaarlijk naast en soms brachten we ook onszelf in problemen, maar de derde treffer voor de gastheren viel net voor het uur als Luca de afgemeten voorzet van wederom Yannick goed afwerkt. Een goed voorbeeld van de besproken tactieken aan de bal van de heren, met goed gevoel voor ruimte.

Enkele minuten na deze treffer de tegentreffer, als we onnodig de keeper inspelen en Marvin ongelukkig de bal verspeeld en Be Fair profiteert volop en brengt het verschil terug tot twee doelpunten. Met nog iets meer als een kwartier op de klok wisselen we weer vier spelers en komt de veldbezetting weer iets logischer uit. Het sorteert snel effect als Jesse met een subtiele voetbeweging Sam doorstuurt en Sam schiet van een verre afstand de bal schitterend over de doelman die wat voor zijn doel stond en daarmee was alle spanning definitief weg en kon ook de laatste veldspeler die nog gewisseld moest worden, Sjoerd, naar de kant en vlak voor tijd zou de eindstand op 5-1 worden gezet door Stijn. Misschien wel de mooiste aanval van de middag kreeg een passend vervolg, met een beetje hulp van de doelman misschien, maar het feit dat Stijn het juiste moment koos om diep te gaan en in ieder geval met overtuiging schoot zorgde er voor dat het een mooie treffer was voor de rechtsback die bezig is aan een goed, stabiel seizoen.

Al met al wederom een nuttige oefenwedstrijd en in 2019 dus nog ongeslagen. Volgende week zaterdag blijven we dat ook, want we zijn immers even een weekend vrij en de week erna gaan we wederom oefenen tegen een kanshebber op promotie naar de hoofdklasse als we op 2 februari aantreden bij sv Honserlesdijk, aftrap 1430uur. Benieuwd of we bij deze laatste test voor de competitiestart dan ook ongeslagen blijven. Over de competitie gesproken, we zijn ingedeeld in een zware poule, met enkele grootmachten wederom. Een mooie uitdaging voor de mannen om zich toch te laten zien ondanks dat promotie er helaas niet meer inzit, er is nog genoeg om voor te voetballen. Tot maandag!

Opstelling Wilhelmus eerste helft : Marvin, Liam, Kymo, Youri, Florian, Fabian, Tobias, Sjoerd, Yannick, Jesse, Luca

Opstelling Wilhelmus tweede helft : Marvin, Stijn, Kymo (73 Tobias), Tycho, Florian (73 Liam), Sjoerd (80 Youri), Anton, Sam, Yannick (73 Fabian), Max, Luca (73 Jesse)

19-01-2019

Oefen: TOGB JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (2-0)

Vandaag stond de re match tegen TOGB op het oefenprogramma. TOGB uitkomende in de 2e divisie was eerder een tegenstander in de bekercompetitie en delfde toen het onderspit met een 4-1 uitslag op sportpark Westvliet. De TOGB-trainers wilde graag een re match om eventueel revanche te nemen op deze uitslag.

Onder een mooie blauwe hemel met een lekker winterzonnetje, mocht de wedstrijd gespeeld worden op het hoofdveld. De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd en Wilhelmus en nam gelijk het initiatief. Diverse openingen werden gevonden en kansen werden gecreëerd. Door goed voetbal was Wilhelmus heer en meester in de eerste 20 minuten en speelde het spel zich voornamelijk af op de heft van TOGB. In deze fase wisten de mannen kansen te creëren die helaas geen doel troffen, maar wel lat, paal en keeper.

TOGB kwam er in de laatste 10 minuten wel beter uit en wist een vrije trap te versieren. Deze werd nog met het hoofd geschampt door een TOGB-aanvaller en liet daarmee de Wilhelmus keeper kansloos en 1-0 was daar. Enkele minuten daarvoor bracht de lat tot 2keer toe nog redding. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht en wellicht kunnen de mannen in de 2e helft wat doelpunten ertegen overzetten. Het was redelijk gelijk opgaande wedstrijd.

De 2e mocht beginnen en de mannen van Wilhelmus misten was vuur in de benen. Het liep net niet lekker genoeg om het tij te keren. Dan merk dat de tegenstander wat meer vertrouwen kreeg en waren de rollen t.o.v. de 1e helft omgedraaid. Wilhelmus wist met goed verdedigen de boel te controleren en kwam er wel wat vaker uit en wist een paar aan te leggen voor de gelijkmaker. Helaas bleef dit geluk een beetje uit en met een mooie aanval wist TOGB vlak voor tijd de 2-0 te maken. Niet veel later floot de scheidsrechter af en was het einde wedstrijd.

Het was een mooie pot waarbij de trainers en de spelers weer het nodige hebben gezien om aan te werken en slimmer te doen in de aanloop naar het 2e deel van de competitie.

Overall gezien de statistieken: 2 wedstrijden gespeeld, TOGB winst 1, Wilhelmus winst 1. Doelpunten: TOGB 3, Wilhelmus 4. Al met al een knap resultaat tegen een in de 2e divisie uitkomende tegenstander.

12-01-2019

Oefen: Wilhelmus JO19-1 - BSC'68 JO19-1

Allereerst willen we vanaf deze plaats iedereen namens de spelers en de staf van de 019-1 iedereen het beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat de mooiste dromen maar uit mogen komen en iedereen gezond mag blijven, want dat is toch het grootste goed.

2019 dus en na slechts drie trainingen kon de 019-1 meteen de wei in voor een oefenwedstrijd tegen BSC'68 019-1. Een sterke tegenstander die,  in tegenstelling tot onze eigen 019-1,  net wel de promotie poule heeft bereikt en dus geen eenvoudige klus voor de geelzwarten. De opdracht vooraf was simpel ; tonen dat we weer zin hadden om te ballen en iedereen, zo was vooraf de planning, zou genoeg minuten maken.

Tijdens de warming-up stond Luca op Max zijn voet , een aardige bult op Max zijn voet, maar hij kon beginnen en zo mistte we vandaag alleen Nick, die nog steeds in de lappenmand zit.

Wilhelmus start goed en is de betere ploeg. Al is wel meteen duidelijk dat de gasten niet zomaar geplaatst zijn voor de promotie poule, onze wespen bieden prima tegenstand en met name Luca lijkt bevrijd uit de winterstop te zijn gekomen. Max moet toch al snel de strijd staken en zo komt een gedreven Tijn snel binnen de lijnen en een nog aanvallender Wilhelmus dus. Yannick krijgt de eerste goede mogelijkheid,maar de rappe buitenspeler schiet te hoog over het doel, maar de eerste doelpoging is voor ons en we zijn ook voetballend lekker bezig. Na een kwartier komt Wilhelmus terecht op voorsprong als Luca de eerste treffer van 2019 binnen schiet en daar zijn goede optreden met een terechte beloning verder glans geeft.

Meer scoren is hetgeen ontbreekt, zoals ook in 2018 al ons manco was. Fabian mikt te hoog en Jesse zijn schot word door de doelman gekeerd. Luca en Tijn kunnen ook de score niet uitbreiden en doordat we achterin nagenoeg niks weggeven is het een minimale voorsprong waarmee we de kleedkamer opzoeken. Maar we zijn tevreden over de eerste helft, al was het laatste kwartier minder overtuigend als het eerste half uur.

Na de rust start BSC beter en is Wilhelmus wat zoekend hoe in de nieuwe samenstelling goed te staan en we moeten het wat aanpassen en daarmee raken we ook de grip beetje bij beetje kwijt en worden de bezoekers de bovenliggende partij, al is Wilhelmus op de counter gevaarlijk, in de meeste gevallen schieten we onszelf in de voet door de foute keuzes te maken om tot echt gevaar te komen.

Marvin red op een schot en de wedstrijd word van onze kant slordiger en de gasten gaan op zoek naar de gelijkmaker. Vele wissels en de tijd tikt door als Tijn binnen de lijnen een tackle te verwerken krijgt , die ervoor zorgt dat hij er voorlopig uitligt,maar gek genoeg geen strafschop.

Het laatste kwartier en de strijd word hier en daar wat harder, gemeen zelfs hier en daar met enkele overtredingen die je in de competitie een paar weken toekijken kan opleveren. Vlak voor tijd scoren de bezoekers de terechte gelijkmaker op basis van hun spel na rust en vlak na de gelijkmaker word Kymo gewisseld, want wij doen dat nu eenmaal wel en een leermoment voor de speler die bezig is aan een sterk seizoen.

Jamal, die terug kan kijken op een goede eerste wedstrijd als scheidsrechter bij de 019-1, fluit af en de spelers zoeken de kleedkamer op en mogen over het algemeen tevreden zijn over vandaag. Wel zonde dat er meerdere jongens door tikkies de maandag training moesten laten schieten, maar we gaan rustig verder om er begin februari te staan als de competitie begint. Tot die tijd oefenen we nog tegen twee ploegen die beide wel in de promotie poule beland zijn. Te beginnen zaterdag tegen Be Fair, weer thuis overigens.

Wie weet tot dan!!

Opstelling Wilhelmus 1e helft : Marvin, Stijn, Kymo, Sjoerd, Florian, Fabian, Anton ( 32 Liam), Max (7 Tijn), Yannick, Jesse, Luca (32 Eddie)

Opstelling Wilhelmus 2e helft : Marvin, Liam, Kymo, Youri, Florian (70 Stijn), Fabian, Sam, Sjoerd (81 Jesse), Eddie , Jesse (65 Luca), Tijn (72 Yannick)
.

12-01-2019

SBV Excelsior JO12 – Wilhelmus JO13-1 (2-4)

Stram, stijf en stroef of…………………………..? Deze vraag zou vandaag beantwoord moeten worden na een winterstop van 4 weken waarin geen wedstrijden gespeeld werden en weinig getraind werd. Hoe zijn de mannen de winterstop uitgekomen? Zitten er nog kerstkilo’s aan? De afgelopen week is gestart met de trainingen en vandaag stond er een oefenwedstrijd op het programma van tegen de O12 van de prof ta van Excelsior Rotterdam.

Dit team speelt in de eredivisie midden en speelt niet onverdienstelijk tegen teams van bv PSV. Dus de dan weet je, dit team kan voetballen. Er werd gespeelt in een 3x25 minuten modus, dus de mannen van Wilhelmus konden 75 minuten aan de bak. De weersomstandigheden waren van het kaliber, nat koud en winderig.

De aftrap werd genomen en de thuisploeg zetten lekker druk, de bal rond spelen en gaten in de Wilhelmus defensie zoeken. Deze stond wederom als een huis en hoewel ze in de buurt van het strafschopgebied kwamen werden en niet veel kansen gecreëerd. Een paar speldenprikjes die vrij gemakkelijk onschadelijk werden gemaakt. De thuisploeg kon op de 1-0 voorsprong komen nadat een Wilhelmusbal op een ongelukkige wijze voor de Excelsior spits viel en deze onbelemmerd kon uithalen. Na 25 minuten floot de scheids af voor een korte rust van 5 minuten en daarna mocht de 2e helft aanvangen.

Hierin wisten de mannen van Wilhelmus meer het doelgebied van Excelsior te vinden en werd de dreiging groter. Een aanval vanuit de Wilhelmuskeeper werd opgezet via de linksback en deze wist met een perfect opmaat gegeven pass de linkerspits van Wilhelmus te bereiken. Deze wist 3 man voorbij te spelen, dribbelde het strafschopgebied in, ontweek een sliding en kwam 1 op 1 met de keeper te staan. Zag in zijn rechter ooghoek de rechterspits dat deze mee opgekomen was, vrij achter de bal liep en met een mooie pass werd hij aangespeeld en kon de uitstekend opgezette aanval bekronen met de verdiende 1-1.

Ook weer na 25 minuten werd er voor een korte rust afgefloten en kregen de mannen de aanwijzingen van de trainers. Vaak is de 3e helft het meest leuke deel van het voetbal, echter moesten de mannen gewoon nog een 3e helft voetballen.

Al gauw kwam de thuisploeg op voorsprong na een mooi uitgespeelde aanval. Die dachten vast, wat de mannen van Wilhelmus kunnen, kunnen wij ook. Maar Wilhelmus had in de 2e helft iets beter de controle over de wedstrijd gekregen en liet dit ook niet los in de 3e helft. Een terugspeelbal op de Excelsiordoelman, deze dacht rustig de bal aan te kunnen nemen en op te bouwen, nam te veel tijd en de Wilhelmusspits stond weer voor zijn neus. Blokte het schot en wist de keeper te omspelen en maakte de 2-2. Dit gaf de mannen van Wilhelmus nog meer vertrouwen en bleven druk zetten op de verdediging van Excelsior. Uit goede opgezette aanvallen vielen de 2-3 en de 2-4. En was het na in totaal 75 minuten voetballen de eindstand 2-4. Een mooi resultaat tegen een goed spelend BVO-team. Resultaat bij oefenwedstrijden is niet belangrijk omdat je bepaalde zaken wilt uitproberen of wilt zien hoe het loopt. Deze wedstrijd heeft voor de trainers weer meer dan voldoende stof voor de trainingen opgeleverd. De komende weer lekker trainen en dan staat zaterdag de volgende oefenwedstrijd op het programma.

 

 

12-01-2019

Oefen: Wilhelmus JO9-1 - Wilhelmus JO9-2 (10-4)

Onder lichte dwang van Opa Ab (met zijn gevaarlijke vuurwerk) een verslag van de oefenwedstrijd tegen JO9-1. Eerste wedstrijd ook van het jaar, even kijken hoe onze jongens de kerstvakantie hebben overleefd.

Wij beginnen goed aan de wedstrijd, wij creëren veel kansen met Ishairo, de jarige Kaleb en Ruben in de aanval. Een corner van Kaleb word heel mooi gekopt door Ruben, maar die gaat net over. Maar zoals vaker heeft JO9-1 maar 1 kans nodig om te scoren 1-0, maar ook zoals vaker kunnen wij goed meekomen in de eerste helft. Een aanval door Kaleb en Ruben wordt beloont met de gelijkmaker door Kaleb 1-1.

Goede eerste 10 minuten, we hadden voor kunnen en misschien ook wel moeten staan, maar het staat 2-1 voor JO9-1.

De 2e 10 minuten voert JO9-1 de druk op en vindt het spel zich voornamelijk op onze helft plaats, maar goed verdedigend en keeperswerk van Ward houd de stand lang op 2-1, maar de 3-1 kon niet uitblijven. Maar wie aanvalt laat ook gaten vallen, Thijs onderschept de bal en speelt naar de vrije Ishairo die cool afrond 3-2.

Bruce die geeft prachtige diepe voorzetten van achteruit, een beetje zoals Frank de Boer op Dennis Bergkamp (DENNIS BERGKAMP DENNIS BERGKAMP DENNIS BERGKAMP) tijdens de halve finale van het WK 1998 tegen Argentinië. Alleen gaat ie er nu helaas niet in.

We gaan rusten met een 4-2 stand.

De 2e helft begint voortvarend, Thijs kan vrij naar voren, ziet Ruben vrij staan die de baal onder de keeper door speelt en 4-3 scoort. En de vrije man zoeken en vinden is iets wat goed lukt vandaag, want Kaleb wordt ook gevonden en het staat 4-4!!

Terwijl Opa nog staat te vieren met vuurwerk, komt JO9-1 alweer voor. En zo gaat de rest van de wedstrijd ook, goede acties door ons, maar beter afrondend spel door JO9-1. Goede kansen voor Dex (voorlangs), Hamza (paal) en Ishairo (lat) (Ondanks goede aanwijzingen van Mika (Hij moet er in)), maar tegen het einde is de pit eruit en de vermoeidheid erin bij beide ploegen eindigt de wedstrijd in 10-4. Een goed begin van 2019 ondanks het verlies.

12-01-2019

Twee korte oefenpotjes tegen Wilhelmus JO9-4 en JO9-5

Om wedstrijdritme te behouden tijdens de winterstop spelen we twee korte oefenpotjes achter elkaar tegen onze clubgenoten: JO9-4 en JO9-5. Iedereen is van de partij: Roan, Robbe, Jasper, Mika, Liam, Olivier, Marijn en Daan zijn er klaar voor.

De eerste wedstrijd is tegen JO9-5. Het begint van beide kanten nogal rustigjes en er gebeurt weinig spectaculairs. De bal gaat veelvuldig over de zijlijn en onze mannen kunen daardoor goed routine opbouwen met de spelhervatting indribbelen.

Tijdens deze eerste partij is het Jasper die regelmatig uitblinkt met prachtige reddingen. We gaan alweer richting halverwege de wedstrijd als we het eerste doelpunt mogen begroeten. Mika schiet de 1-0 binnen over de grond. De tegenstander krijgt wel een paar kansen, maar iedere keer stuiten ze op Jasper. Roan en Mika zijn een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar het lukt net niet. Achterin en op het middenveld wordt door Daan, Olivier, Liam en Marijn goed verdedigd. Vlak voor het einde wordt een schot van JO9-5 van richting veranderd en de eindstand wordt genoteerd: 1-1.

De tweede pot van de ochtend is tegen JO9-4 en dit verloopt totaal anders. Binnen luttele minuten staan we met 0-2 achter na wat balverlies en gerommel. Het eerst zo stabiele middenveld en sterke verdediging is even helemaal zoek. Roan doet wat terug, en probeert de wedstrijd te kantelen met een mooie boogbal die weg stuitert op de lat. Even later heeft Mika meer geluk: 1-2. Team JO9-4 wil ook weer scoren en maakt 1-3. De volgende drie doelpunten van onze kant zetten we allemaal op de lijst voor Robbe: eenmaal een rebound, eenmaal een volley en eenmaal een foutje afstraffen van de keeper. Tussendoor nog een doelpuntje van de tegenstander en we denken dat de wedstrijd eindigt met 4-4. Helaas, want op de valreep krijgen we de vijfde om de oren. We verliezen nipt. Gelukkig is het een oefenwedstrijd en hebben onze mannen er weer wat wedstrijdritme bij.

19-12-2018

JO13-1: Terugblik eerste seizoenshelft

Terugblik eerste seizoenshelft van de JO13-1

Het seizoen 18/19 voor de 13-1 begon na een intensieve trainingsperiode en het bekendmaken van de uiteindelijk 14 spelers door de trainers Richard en Marco. Het team werd geformeerd uit 4 groepen/teams. Er kwamen spelers van buitenaf, uit de 12-1 12-2 en 11-1.  Na deze bekendmaking werd het seizoen afgetrapt met een bijeenkomst in de skybox bij ADO Den Haag en het bekijken van de wedstrijd ADO Den Haag tegen Fortuna.

Dat de trainers meteen wilden gaan bouwen aan een “team” bleek wel dat daags na het formeren van het team er een oefenwedstrijd gepland wat thuis gespeeld werd tegen ’s Gravensande. Deze wedstrijd eindige in een 3-1 overwinning, een mooie opmaat naar de aftrap van de bekercompetitie uit tegen Den Hoorn.

Deze wedstrijd was een wedstrijd met vele gezichten. De verdiende voorsprong, weggestuurde trainer, frustratie onder de spelers door beslissingen van de scheidsrechter, enorme vechtlust maar helaas en 2-1 verlies.

Gelukkig kon deze nare nasmaak een week later weggespoeld worden met de wedstrijd thuis tegen 2e divisionist TOGB. Met goed spel en inzet en vechtlust werd deze tegenstander met een 4-1 verlies terug naar huis gestuurd en bleven de punten op Westvliet.

undefined

Het weekend erna was het zaterdag de bekerwedstrijd uit tegen SC Excelsior Rotterdam en vergaten de mannen zich te belonen met het verzilveren van kansen en bleef de wedstrijd steken op een 1-1 stand. De zondag was de dag voor een toernooi uit bij blauw-zwart. Dit toernooi werd afgesloten met een 3e plaats daar de finale helaas werd gemist door de beslissing in de halve finale op strafschoppen.

undefined

Op de woensdag erna stond er een oefenwedstrijd gepland tegen ADO Den Haag O12. Een mooie tegenstander in de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd die zaterdag. Deze wedstrijd wed met 3-1 verloren wat een net resultaat is.

undefined

Eindelijk 22-9, de start van de competitie. Sportpark Westvliet was het decor voor de ontmoeting tegen Meerburg. Op het hoofdveld werd deze wedstrijd gespeeld en Wilhelmus liet zien wat de intenties zijn van het seizoen. Met een winst van 3-1 was de competitie begonnen.

undefined

Daarna was het de beurt uit bij en tegen Noordwijk. Met een goede start en een ruststand van 0-1, wilde de mannen meer. Met een uit eindelijk 0-4 overwinning was de 2e wedstrijd ook binnen en 2 gespeeld 6 punten.

undefined

Zondag stond het Haring en Wittebrood toernooi van DoCoS op het programma. Een sterk bezet toernooi met teams uit de 1e,2e en 3e divisie. Hierin wisten de mannen de finale te bereiken en na een 0-0 stand moesten strafschoppen de toernooiwinnaar aanwijzen. Met een mooie 2e plek konden de mannen met trots terugkijken op een mooi voetbalweekend.

undefined

Zoals vele jaren ook dit jaar weer de stadsderby. Wilhelmus-Forum Sport. Forum had 1 doel, damagecontrol. En zochten sporadisch de aanval op en groeven zich in, in de verdediging rond hun eigen 16 mrt gebied. Gelukkig winst de aanvalsmachine 2 keer het doel te treffen en eindigde de stadsderby in een 2-0 winst. 3 gespeeld 9 punten.

undefined

Vervolgens was de streekderby tegen Grf Willem gepland. Helaas begon deze wedstrijd 15 later doordat de scheidsrechter geen parkeerplaats kon vinden voor zijn auto. Met een 7-0 overwinning terug naar sportpark Westvliet, de stand inmiddels 4 gespeeld 12 punten.

undefined

De week erna mochten we thuis Foreholte verwelkomen. Door een zeldzaam moment van onoplettendheid kwamen we op een 0-1 achterstand en werd de veerkracht getest. Deze test werd glansrijk doorstaan door met 1-1 te rusten en uiteindelijk met 2-1 te winnen. 5 gespeeld 15 punten.

undefined

Op een vroeg tijdstip mochten we afreizen naar Woerden voor de wedstrijd tegen Sportlust. Het vroege tijdstip was voor de mannen geen probleem en wisten met een 0-5 overwinning hun intenties duidelijk te maken, 6 gespeeld 18 punten.

undefined

En dan staat de absolute kraker op het programma, nr. 1 tegen nr2 Wilhelmus-Jodan Boys. Beide teams ongeslagen en de volle buit. Wie trekt aan het langste eind. Na een spetterend begin en een ruststand van 4-1 werd de uiteindelijke 4-2 eindstand bereikt en was een gaatje geslagen van 3 punten. 7 gespeeld en 21 punten.

undefined

Na deze kraker konden de mannen wederom vroeg afreizen naar Noordwijk voor de wedstrijd tegen SJC. Zou de wedstrijd doorgaan gezien de rijp op het kunstgras. Maar de KNVB-scheids vond het goed bespeelbaar dus lekker ballen onder een strakblauwe lucht. Kenmerk van deze wedstrijd, de keeper van SJC was de man of the match en wist de schade beperkt te houden op slechts 1-3. Maar 8 gespeeld en 24 punten.

undefined

Op woensdag was de oefenwedstrijd uit bij en tegen Westlandia. Dit uitermate sterke team staat bovenaan in de 2e divisie en strijd om promotie naar de 1e divisie. De mannen kregen training in effectief veldbezetting en het bewegen met en zonder bal. Met een score van 8-1 werd deze “training” afgesloten

undefined

De 9e wedstrijd was thuis tegen RKAVV, mede streekgenoot uit Leidschendam. De wedstrijd werd gespeeld op veld 4. De aanwezige weten wat dat betekende. Met fysiek goed voetbal werd deze wedstrijd in het voordeel van Wilhelmus beslecht met een score van 5-0. Prima uitslag gezien de omstandigheden. 9 gespeeld en 27 punten

Zondag 25-11, het ADO-partner netwerktoernooi. De mannen hadden de trainers duidelijk gemaakt. We gaan voor de volle winst en we willen in het Cars Jeans Stadion spelen. Dat was de inzet van toernooiwinst. De “finale” spelen in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag. De mannen voegde daad bij het woord en wisten het toernooi te winnen en daarmee spelen ze de “finale” in het voorjaar tegen ADO Den Haag.

Wedstrijd nummer 10. Thuis tegen RCL. Nou dat was by far de minste wedstrijd van het seizoen. Iedere topploeg heeft weleens een moment/wedstrijd wat totaal niet loopt. Dit was de onze. Maar wat is het dan ongelooflijk knap dat je minst wedstrijd wel naar je toe weet te trekken met de mager winst van 1-0, wel de volle 3 punten. 10 gespeeld 30 punten

undefined

Wedstrijd 11 en de laatste voor de winterstop. Uit bij en tegen Katwijk, die eveneens een goed reeks kent en de nummer 2 Jodan Boys hun 2e verlieswedstrijd van het seizoen hebben bezorgd. Wilhelmus gehavend door lichte blessures en van griep herstellende spelers kwam binnen 7 minuten op 3-0 achterstand. Nu werd pas echt de veerkracht en mentaliteit getest. Na een 3-1 ruststand werd de in de 2e helft de weggezocht naar tenminste een gelijk spel. Door vechtlust, inzet en wilskracht werd deze topper in een 3-3 beslecht, waar Wilhelmus de morele winnaar was van deze topontmoeting. 11 gespeeld en 31 punten.

undefined

 

undefined

De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een avondje eten met ouders en speler bij Fratelli’s in Voorburg en als ballenjongens bij de wedstrijd van ADON Den Haag tegen de Graafschap. Waarbij 1 van de ballenjongens het publiek wist te animeren, daar waar de spelers op het veld dit nalieten.

 undefined

undefined

Deze week de laatste trainingen en mogen de mannen 2 weken “uitrusten”. Maandag 7 januari starten de trainingen weer en op zaterdag 12 januari staat de eerste oefenwedstrijd alweer op het programma tegen een hele mooie (BVO)tegenstander.

Namens alle spelers, trainers, teammanagers en ouders van de JO13-1 willen wij iedereen fantastische feestdagen toewensen en een mooi en sportief 2019! 

15-12-2018

Wilhelmus JO17-6 - Leidschenveen JO17-2 (3-0)

Het jaar neigt ter kimme en zo vergaat het scribent/notulist evenzo. De scherpte gaat ontbreken, wat aanleiding geeft tot het aankondigen van een vacature. Wat wil het geval? Het was behoorlijk fris, dus was een gang naar koffie in de rust onvermijdelijk. Met verkleumde vingers valt niet te schrijven. Maar de rij was lang en bijgevolg miste ondergetekende de eerste 3 minuten van de tweede helft. Nou had de eerste helft in het geheel geen aanleiding gegeven om te veronderstellen dat er gescoord zou worden, en zo verkeerde notulist na afloop in de waan dat de uitslag 2-0 was en we dus twee doelpunten tekort waren gekomen om gelijk te eindigen met Wippolder. Ach, arme. Als reporter val ik dus door de mand en wordt het de hoogste tijd een jong, scherp, fris wapen in te zetten. Er zijn reporters om minder aan de kant gezet. Reacties zijn welkom. Wat heb ik dan wel gezien?

De sfeer zat er van meet af aan goed in, want op de hoofdtribune had Wippolder plaatsgenomen. Zij waren uitgespeeld, hadden drie punten meer en een vier doelpunten gunstiger doelsaldo. Aan ons dus de taak er minimaal vier in te pompen, maar de eerste helft gaf niet de indruk dat we daarin geloofden. Wel enigszins begrijpelijk want Leidschenveen stond op de derde plaats en konden bij winst zelfs nog boven ons eindigen. Hartstochtelijk aangemoedigd door Wippolder, had Leidschenveen het eerste kwartier het iets betere van het spel, zonder nou echt uit te blinken. Maar ze kregen de veruit beste kans. Uit een corner werd van vrij dichtbij hard ingeschoten, maar in een reflex kreeg invalkeeper Tom Ebers (dank!) zijn vingers er nog tegenaan en spatte de bal op de lat. Voor het overige speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af en bij schaarse vijandelijke uitvallen hield onze verdediging moeiteloos stand. Uit tien wedstrijden hebben we dan ook maar zeven doelpunten tegen gekregen, waarvan, het zij gezegd, vier tegen Wippolder. Toen hadden we onze enige off-day, na in de tweede helft nog met 2-0 te hebben voor gestaan. Misschien waren we nu te veel gefocussed op de noodzaak te scoren, maar er kwam niets uit. Aanvallend waren we kansloos op een schampschot van Bas na. Dat het toch nog spannend zou worden (behalve voor mijn onwetende ik), kon niemand bevroeden.

undefined

De dames vermaken zich opperbest

Maar al na twee minuten in de tweede helft (van horen zeggen) kreeg Sem R. de eerste voorzet van de wedstrijd voor doel en liep Vigo er bij de tweede paal met zijn hoofd tegenaan (1-0). De adrenaline joeg nog niet direct door de aderen, maar daar kwam na een kwartier verandering in toen de bal uit een afgeslagen corner bij Remco belandde, die vanaf een meter of 20 schuin voor het doel uithaalde en door een woud van benen glorieus in de hoek van het doel eindigde (2-0). Dat was het sein voor een steeds intensere pot. Opeens was er bezieling, zette iedereen er een extra stap voor en dat had succes. Nick had de volgende goal op zijn voet toen de keeper de bal wegsloeg, maar hij schoot gehaast over en naast het lege doel. Toch viel de derde goal vijf minuten later. Simon kreeg de bal op eigen helft en schakelde van 2 naar 3, van 3 naar 4, in de overdrive, verloor de bal even, maar veroverde die bij de cornervlag weer terug en zette voor. De keeper grabbelde, maar kreeg de bal niet onder controle waarna Bas kon intikken (3-0). Vol overgave stormde iedereen naar voren, alles of niks. Pieter brak door en Bas schoot venijnig in, maar beide keren hield de keeper Wippolder in het zadel. De slotminuten waren meeslepend, Wippolder stond op de banken en kon juichend het kampioenschap in ontvangst nemen. De druiven waren zuur. Wippolder +61. Wilhelmus +60. Aan de tweede helft heeft het niet gelegen en de inzet was toen grandioos, maar het mocht net niet (voldoende) baten. Niettemin kunnen we de competitie met opgeheven hoofd afsluiten, ook al is het begrijpelijk dat tal van spelers zwaar teleurgesteld was. Schrale troost: we hebben onze enige verliespartij opgelopen tegen de uiteindelijk terechte kampioen. Eén doelpuntje maar.

undefined

In de nacht had de wedstrijd me al beziggehouden en waren spelers en begeleiders één voor één op wonderlijke wijze in mijn droomwereld verschenen.

 

Bas                 hoort dat een bal achterwaarts ook mag

Bob                 wordt 1.96 m

Duncan           schoffelt vrolijk verder

Erik                 krijgt benen tot in zijn oksels

Isaak               passeert ook zijn schaduw

Jens                 gaat op yoga

Jesse               heeft een dieselmotor ingebouwd

Luuk                verft zijn haar zwart

Nick                 gaat echt naar de sportschool

Nigel               schreeuwt tegen zichzelf

Pieter              kopt met zijn voorhoofd

Remco            speelt in 2019 bij FC Legoland

Sem R             is het eens met de scheidsrechter

Sem W            komt op de training

Simon              loopt de 100 meter beneden 10.0 sec.

Vigo                is het eens met zijn vader

 

maar ook de begeleiders trokken langs

Dik                  adopteert Vigo

Peter               heeft nog meer familie         

Ray                  gaat vroeg naar bed

Rob                 adopteert Bob

Willem            wordt hoofdtrainer

 

Allen prettige kerst en veilig het nieuwe jaar in. Staan we weer op 0.

15-12-2018

Wilhelmus JO15-1 - Concordia JO15-2 (6-0)

Zaterdag 15 december, onze laatste competitiewedstrijd van 2018. De tegenstander was Concordia JO15-2. Deze wedstrijd zouden we normaal gesproken naar een overwinning moeten kunnen brengen. In de eerste helft hadden we het overwicht, met een paar zéér goede kansen. Doelpunten vielen er echter niet. Met 0-0 gingen we de rust in.

Na de rust lukte het ons om een stuk gevaarlijker voor de dag te komen. In vrij korte tijd maakten we een aantal goals. De score liep uiteindelijk op tot 6-0.

Na de kerstvakantie nog één wedstrijd, tegen Oliveo. Maar daarvóór heeft de trainer al een aantal aardige oefenpartijtjes geregeld.