Meest Aktuele Verslagen

14-10-2017

Rijnsburgse Boys JO17-1 - Wilhelmus JO17-1 (1-5)

En weer moest een tegenstander er aan geloven dat er tegen dit Wilhelmus op dit moment even niets te halen valt. Rijnsburgse Boys toch een club van naam en waar voor elk huis een vlag hangt van diezelfde club kreeg met 1-5 een pak slag.

Zonovergoten, bankjes langs de lijn en na 3 minuten een pingel voor Wilhelmus, wat wil je nou nog meer. Nick werd gevloerd in de 16 en zonder tegensputteren gaf de scheids resoluut een strafschop, Nick voelde zich OK en schoot feilloos in, 0-1. Lekkere opsteker dacht iedereen maar 2 minuten later leek de wedstrijd al gespeeld, Mo kon na fel attaqueren de bal veroveren en weer Nick in stelling brengen en dat betekende 0-2, heel netjes en koel werd de bal in het net geschoten. Rijnsburgse Boys was feitelijk helemaal niet de mindere en hadden misschien nog wel meer bal bezit maar onze aanvalslinie was op oorlogspad. Bijna elke aanval was wel een kans of was gevaarlijk, Tobias (goed op dreef vandaag) was al dicht bij de 0-3 maar miste net dat beetje geluk. Geluk had wel Robin die een bal op de lat hoorde ploffen maar waar verder geen gevaar uit voortkwam. Dan Wilhelmus maar weer en nu was het Chiel, die weer ouderwets op zijn Chiels een schot van ver, hard en onhoudbaar op het doel afvuurde en de teller stond op 0-3. Langs de lijn genoot eenieder van dit team waar het plezier van afdruipt en waar ook echt een team bezig is met een doel. Wellicht komt dit door nieuwe jonge gezichten in de dug-out die het voor het zeggen hebben!!! Nog voor de rust tekende Tim met een weergaloze lob voor de 0-4 aan onder toeziend oog van zijn moeder die ook heerlijk in het zonnetje zat te genieten. Tobias nam op een gegeven moment nog een corner die bijna in een keer het doel indraaide en waar de keeper de meeste moeite mee had. Fabian constateerde daarna nog een corner en gaf dit ook de scheidsrechter aan maar deze kwam gelijk met geel tevoorschijn, een beetje flauw maar hij kan hem geven alhoewel het een sportieve wedstrijd was. De rust brak aan en zat Nick nog wel heel dicht tegen een hattrick aan maar dat lukte nou net weer niet.

Na de rust wat wijzigingen, Aybars voor Florian en Yannick voor Bruno. Fabian zakte hierdoor een linie naar achteren en kon Yannick meters op het middenveld gaan maken. Voor Aybars en zijn ouders werd het helaas een veel mindere dag. Aybars raakte geblesseerd aan zijn knie en moest zich alweer heel snel laten vervangen voor Sjoerd die feitelijk ook niet okselfris was maar hij stond er wel. Lang zat de wedstrijd op slot, Wilhelmus liet de Boys komen en mikte zelf op de counter en waar weer regelmatig kansen uit ontstonden. Rijnsburgse Boys maakte wel 1-4 uit een corner waar de bal met een kopbal zuiver en hard tegen de touwen vloog. Toch waren echter de daarop komende kansen weer voor Wilhelmus, Yannick, Anthony (ingevallen voor Chiel) en Nick waren er dichtbij. Mo die al de hele wedstrijd op zijn kans loerde, kreeg eindelijk zijn beloning. Na goed doorjagen op de keeper caramboleerde de bal in het net, 1-5. Dat Anthony nog heel erg dicht bij de 1-6 was, was het laatste wapenfeit van deze ochtend. Mannen en Jeanny geweldig gefeliciteerd, 3 punten in de knip en trots bovenaan. Ook onze vlaggenisten Vincent en Anton weer bedankt voor jullie optreden, top.

Aybars beterschap..

Over twee weken thuis tegen Foreholte en die komen ook uit de bollenstreek!!

Rob

14-10-2017

DHL JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (1-6)

Het is de eerste dag van de herfstvakantie, maar dat zou je niet zeggen. Heerlijk weer, jasje uit en lekker op de tribune. Tijd voor een uurtje genieten van de mannen van JO13-1. In verband met de herfstvakantie ontbraken vandaag Balo en Amir. En na de nederlaag van vorige week konden we een overwinning goed gebruiken. Eerder dit jaar hadden we al tegen DHL gespeeld, dus we wisten ongeveer wat ons te wachten stond. Toen begonnen we niet sterk. En ook vandaag hadden we snel op een achterstand kunnen staan. De spits van 2,20 meter lang won het duel van Oliver en kon alleen op Rojus af, maar met een katachtige reflex tikt hij de bal over. We laten ons niet uit het veld slaan en beginnen te voetballen. Oliver neemt een vrije trap goed kort op Bodhi en die gaat de 1-2 aan met Thom, die legt op links mooi terug op Dani. Hij werkt de bal mooi over de keeper en het is 0-1! Schitterend doelpunt na schitterend voetbal. De volgende goal begint weer bij Oliver. Hij komt goed voor zijn man, speelt op zijn gemak ff 3 man uit, passt op het juiste moment op Bodhi en die steekt gelijk op Danairo. Zijn schot rolt tegen de paal, maar de rebound is voor de attente Jamie. 0-2! Het gaat snel nu. We veroveren de bal letterlijk op onze achterlijn. Het is Oliver die rustig Bodhi inspeelt, die passt op linksback Milan, tik Dani, tik Thom, snelheid, langs zijn man, achterlijn halen, hard voor geven en Brent is vanaf rechtshalf goed meegekomen en schiet de 0-3 binnen. Fantastisch doelpunt, van achterlijn naar achterlijn, zonder dat een tegenstander de bal maar heeft kunnen aanraken. Tussen de mooie goals door is het ook goed om te zien dat er bij inworpen gebeurt wat er is afgesproken tijdens de video-analyse van Marco. We verdienen even later nog een pingel als Danairo onder het gras wordt gestopt, maar de goed fluitende scheidsrechter geeft hem niet. Dan is het rust en kan DHL hopen dat de thee een bijzonder stofje bevat, want als Wilhelmus zo door voetbalt dan is er geen kruid tegen gewassen.

 

Dani speelt vandaag een van zijn betere wedstrijden. Hij blokt de bal, die komt bij Danairo en hij haalt verwoestend uit, 0-4! Counteren kunnen we ook. Brent kopt weg en Danairo is op snelheid, en dan is hij op de brommer, je haalt hem niet meer in. Hij passt op Jamie, maar net te hard. DHL verdedigt uit, maar de bal komt voor Dani zijn voeten. Zijn schot zeilt helaas net over. Achterin geven we eigenlijk niks weg. Stefan, Oliver en Milan zijn foutloos. Ons middenveld legt DHL zijn wil op. De wedstrijd vindt plaats op de helft van DHL. Ilja komt onterecht nog niet in dit verslag voor, want hij heeft denk ik geen verkeerde pass gegeven. Levi is Levi. Pretkoppie, hard werken, lekkere slidings en goede spelhervattingen. Zijn mannetje was onzichtbaar vandaag, klasse. Dan krijgen we eigenlijk uit het niets toch ineens een doelpunt tegen. Een spaarzame corner van DHL leidt tot een kluts voor ons doel en de bal vliegt erin, 1-4. We antwoorden snel. Bodhi geeft een werkelijk schitterende steekpass op Jamie, die staat gelijk alleen voor de keeper en hij schuift beheerst binnen. Het toetje is voor Brent na een mooie aanval over links. Dani en Thom gaan een 1-2 aan, een hele goede loopactie van Brent, want we kruizen elkaar, waardoor Brent ook goed vrijkomt voor het doel, de voorzet is op maat en Brent maakt zijn tweede van de dag. Dat is lekker zeg, 1-6. Een ruime en dik verdiende overwinning.

 

Wouter Stikkelman

14-10-2017

Wilhelmus JO12-1 –HVV JO12-1 (2-3)

Daar waar de wedstrijden tegen Forum Sport de stadsderby is zijn de wedstrijden tegen HVV de streekderby’s. Vandaag stond de streekderby tegen HVV op sportpark Westvliet op het programma.  HVV altijd lastig (HVV-ers zeggen, Wilhelmus altijd lastig). De mannen wisten dat ze volle bak moeten gaan willen ze de 3 punten op Westvliet houden.

De wedstrijd stond onder leiding van jeugdscheidsrechter William Burema. William werd na het eerder halen van zijn jeugdscheidsrechtersdiploma, vandaag begeleid door KNVB scheidsrechterdocent René den Hartogh. René was bereid gevonden om van tijd tot tijd de jeugdscheidsrechters tijdens wedstrijden te coachen om deze verder te ontwikkelen. Mooi dat hierin tijd geïnvesteerd wordt.

Terug naar de wedstrijd. Na spelerscontrole en de toss floot de scheids voor aanvang wedstrijd en de thuisploeg liet zien dat er maar 1 doel was vandaag. Winnen. Door meteen druk te zetten en de tegenstander geen ruimte te geven werd er ruimte gecreëerd aan de rechterkant en met een fraai schot werd de HVV-keeper verrast en lag de 1-0 binnen 2 minuten in het doel. Dat dit naar meer smaakte bleek wel doordat de mannen wederom druk gingen zetten en ook weer niet veel later lag de 2-0 in het netje achter de HVV-keeper. Een groot deel van de spelers kennen elkaar van vorig seizoen en toen werd een eerder treffen met 6-0 in het voordeel van HVV beslecht waarna de 2e treffen met 6-1 in het voordeel van Wilhelmus eindigde en het laatste seizoen treffen werd het 1-1. Dus een 2-0 stand zegt nog helemaal niets.

Na deze voortvarende start liep de Wilhelmus motor een beetje stroever. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers via een snelle counter en een foutje achterin de aansluitende 2-1 konden maken. Niet veel later was het rust en konden de coaches de nodige tactische aanwijzingen geven.

Zou de motor nu goed lopen? Dat was de hamvraag na rust. Helaas bleek al snel dat dit niet het geval was en de mannen kwamen niet in hun ritme. Beetje bij beetje begon HVV opportunistischer te spelen en creëerde meer en vocht Wilhelmus tegen zichzelf en HVV. Hierdoor kreeg HVV een kans die tot hoekschop verwerkt werd. Deze werd genomen en niet weggewerkt waardoor HVV de gelijkmaker mocht maken. Ja als je gelijk komt na een 2-0 achterstand dan wil je ook de winnende maken. Helaas voor de thuisploeg lukt het HVV om de 2-3 te maken en gooide daarna de boel op slot. Hoewel de mannen van Wilhelmus in een alles of niets offensief er nog een gelijkspel eruit probeerde te halen, was de tijd simpelweg tekort en nam HVV terecht de 3 punten mee naar huis.

Je hebt weleens van die wedstrijden waarin niets lukt, alles tegenzit en dat je met elkaar niet bij machte bent om het tij te keren. Ieder seizoen is er weleens zo wedstrijd en vandaag had Wilhelmus deze. Teleurgesteld verlieten de jongen het veld, om na het douchen collectief te zeggen, volgende week gaan we knallen en gaan we de winst pakken. Deze week lekker trainen en dan wacht zaterdag de inhaalwedstrijd voor de beker thuis tegen Wippolder.

 

14-10-2017

Quick JO8-1 - Wilhelmus JO8-1 (7-7)

Deze ochtend om 8 uur verzamelen bij Quick .... Een vroegertje in de herfstvakantie dus dat vraagt om een goede voorbereiding :

undefined
Bruce heeft op het moment andere dingen aan zijn hoofd :
undefined
Quick dit seizoen in de competitie 1 x gelijk gespeeld en 1 x nipt verloren... Op het ADO netwerktoernooi wonnen wij , maar dat was natuurlijk een korter format.
Eerst de warming up en de keeper inschieten.
undefined
In de 1e helft was Kyan de keeper...Onze jongens begonnen direct met aanvallend voetbal en perste er direct vanaf de aftrap een mooie aanval uit waarbij de bal werd voorgezet door Christiaan op Dilly die maar net mis ging.
Een storm van aanvallen van onze kant in slechts enkele minuten tijd ... En wij hadden niet eens gezegd dat ze met 7 doelpunten verschil moesten winnen vandaag ! ... Wat een hoge druk voetbal zeg op deze vroege morgen .. prachtig.
Christiaan ging mee naar voren en kreeg een mooie voorzet van Job en ronde goed af ... 1-0 en de druk werd hoog gehouden en zodra de tegenstanders kans hadden op een counter , dan grepen Thijs en Christiaan goed in.
In een mooie opbouw vanaf Kyan , kreeg Christiaan de bal rond de middenlijn en haalde hard uit richting doel ... De keeper kon de bal net uit het doel stompen ... Precies naar de plek waar Job stond ... BAM 2-0.
De tegenstanders krijgen na een mislukte aanval een corner ... Die wordt in-gedribbeld en direct ingeschoten 2-1 en ook direct erna valt de 2-2.
undefined

 

Hierna gingen onze jongens weer op zoek naar een doelpunt ... En na een mooie aanval over veel schakels van Santi , Dilly & Job kwamen we vlak voor de time-out op een 3-2 voorsprong.
Maar meteen na de time-out viel alweer de 3-3 .... Dan komt de bal precies goed voor de voet van Santi terecht ... Hij kijkt en haalt hard uit ...En ja hoor , de voorsprong was er weer 4-3.
Maar weer meteen erna de gelijkmaker ... 4-4 ... Spannend potje zo.
Christiaan onderschept een aanval en passt mooi op Kai ... Kai slalomt langs wat spelers en legt erna de bal prachtig af op Dilly ... En Dilly haalt vernietigd uit met links ... BAM ... 5-4.
Dilly nog een schot hierna die door de keeper werd tegen gehouden....En vlak voor rust deelde Santi ( onze panna-koning ) er weer 1 uit hoor ... Net als woensdag op training .
In de 2e helft werd Christiaan de keeper ... Kai begon weer aan een mooie dribbel en gaf een mooie pass op Kyan die maar net mis ging.
Thijs goed bezig achterin en kan af en toe goed zijn voet ertussen zetten maar na een mooie tegenaanval viel toch de 5-5.
Hierna was de organisatie weg en kwamen we 5-6 en 5-7 achter.

undefined

Vlak voor de laatste time-out had Santi nog een schot op het doel die de keeper tegenhield.
Thijs geeft bij de hervatting een mooie pass op Dilly die uithaalt , maar net mist ... De druk werd in de laatste minuten aan onze kant flink opgevoerd , want hier verliezen zou niet terecht zijn gezien het spel.
En ja hoor de 6-7 viel en nu snel op zoek naar de gelijkmaker ... Santi passt op Kyan en die geeft de bal aan Job ... 7-7 en nu is er nog een paar seconden de tijd om de wedstrijd winnend af te sluiten ...
Veel paniekvoetbal achterin bij Quick ... En een zuivere handsbal van hun verdediger ... DOORSPELEN riep de leider van de tegenpartij .... DOORSPELEN ?? ... Onze keeper mag van ons de bal niet uit zijn handen trappen ... Zijn keeper mag de bal na een terugspeelbal van zijn eigen verdediger WEL in de handen pakken , wat niet volgens de regel is ... En bij een zuivere handsbal moeten we niet zeuren en doorspelen ...
Dat dachten we dus niet en zo dacht de spelbegeleider er ook over ... Vrije trap , en terecht, in deze laatste spannende seconden ....
Job neemt plaats achter de bal ... Spanning neemt toe .. Publiek heeft het niet meer ... Kantine stroomt leeg richting ons veld ... Job neemt zijn aanloop en heeft maar 1 doel ... Scoren .... Hij kijkt ... Rent ... Haalt snoeihard uit ... De bal vliegt als een raket door de lucht ....

undefined

om vervolgens keihard tegen het ijzer van de lat te ketsen .... 7-7 en de wedstrijd wordt afgefloten.
Leuke spannende pot voetbal jongens ... GENOTEN ... Bedankt !
Volgende week spelen we een ( inhaal ) bekerwedstrijd thuis tegen Remo om 9.15 uur
Gr Marcel de Rooij
14-10-2017

HVV JO8-5 - Wilhelmus JO8-3 (3-6)

De eerste wedstrijd na de interlandperiode, waarin het Nederlands elftal schaamteloos is uitgeschakeld. Ik ben benieuwd hoe onze jongens deze vernedering te boven komen. HVV is net zoals wij ongeslagen, dus dit kan een spannende pot worden.

Direct vanaf de aftrap word er een goed pot voetbal gespeeld van beide zijden. HVV is snel en speelt veel over, terwijl wij meer aanvallend zijn. Olivier breekt de ban en scoort met een harde trap van afstand de 0-1. Euforie alom, maar iets te veel want nagenoeg vanaf de aftrap is het al weer 1-1, hoewel Teun daar geen boodschap aan heeft en de 1-2 scoort.

Beetje onoplettendheid achterin bij ons leid tot de 2-2 door een eigen doelpunt. Veel doelpogingen van ons, Ruben, Milan, Olivier, Teun, maar HVV is veel effectiever en gaan met een 3-2 achterstand de rust in.

Er word stevig gecoacht, want die bal moet er wel in, en dat heeft Milan goed begrepen en scoort de 3-3. Wij weer veel in de aanval en komen door een corner van Ruben via Olivier, die op de keeper schiet en loslaat, op een 3-4 voorsprong door Milan. De spanning stijgt, HVV komt veel meer aan aanvallen toe, maar Jasper staat goed te keepen en pakt elke bal die hij op zijn pad tegenkomt. En dat zijn er niet weinig. We worden gek langs de zijlijn, de gelijkmaker hangt in de lucht tot Milan 3-5 scoort gevolgd door de 3-6 van Teun en de opluchting is daar, dit kunnen/mogen we niet meer weggeven en dat doen we ook niet. Eindstand 3-6, weer een overwinning voor Wilhelmus en wij gaan nu aan de leiding (neem ik aan want de standen staan niet in de voetbal app helaas).

07-10-2017

Wilhelmus JO17-01 - Voorschoten '97 JO17-01 (3-2)

Wilhelmus JO17-01 - Voorschoten '97 JO17-01 uitslag 3-2

0-2 achter en toch 3-2 winnen, het is echt ongehoord en een geweldige team prestatie. Gefeliciteerd allemaal en wat hebben we genoten van de wedstrijd en de spanning langs de lijn.

Het was hondenweer en een paraplu was geen onnodige luxe vanmiddag en waar nog aardig wat mensen op af waren gekomen. Wilhelmus had gelijk het initiatief en na enkele minuten kon Fabian al aanleggen voor een vrije schop vanaf 20 meter maar zijn schot ging over. De kansen waren hierna voor beide teams maar in korte tijd hielt Robin zijn doel schoon met een knappe redding en een schot wat over ging. Direct hierop kreeg Yannick een schiet kans maar ook zijn schot ging rakelings over. Een hoogstandje van Nick, een leep hakballetje op het doel verraste bijna de keeper van Voorschoten die waarschijnlijk zijn veterdiploma op school niet heeft gehaald want bij een uittrap vloog zijn schoen uit en weer later moest er weer een speler aan te pas komen om zijn veters vast te maken. Weldra kregen wij wel de deksel op onze neus want bij een verkeerde inschatting in onze defensie kreeg Voorschoten zomaar de 0-1 cadeau. En het was natuurlijk niet de bedoeling dat het ook snel 0-2 werd terwijl wij de bovenliggende partij waren. En ja wat nu, we moesten heel snel schakelen en heel snel aansluiting vinden en het liefst nog voor de rust. Tim loerde al de hele middag op een goaltje en bij een twijfeling in defensie van Voorschoten kon hij de bal rustig in het doel tikken, 1-2. Dat was nou precies wat we nodig hadden in de nog steeds plenzende regen. Voor rust viel ook nog de 2-2, een magistrale aanval over veel schrijven waaronder Tim, Nick en Milan waren betrokken kon de net ingevallen Mo (voor Tobias) de gelijkmaker binnenschuiven en konden we eindelijk even naar de kantine naar de koffie en voor de doorweekte vader van Chiel ook nog een broodje kroket.

Na de rust wissels, Chiel voor Milan en Florian voor Bruno en zo blijft toch de hele selectie allemaal lekker voetballen want daar gaat het toch om. Voorschoten was duidelijk met hun gedachte er niet bij, we stonden toch met 0-2 voor moeten ze gedacht hebben. Wilhelmus daarentegen bleef maar gas geven en ook alleen maar naar voren voetballend. En kansen kregen we en even op mijn lijstje kijken, Tim, Chiel, Nick, Fabian, Mo alle goal getters kwamen aan de beurt maar vooralsnog geen doelpunten. Corner na corner kregen we en ook steeds gingen die lange mannen zoals Florian en Sjoerd mee naar voren om met hun lengte meer kansen te krijgen. Weer kreeg Fabian een schiet kans maar zijn diagonale schot kon de keeper nog net (weer) corner tikken. De hierop genomen corner werd heel knap en heel hoog boven iedereen uitkomend ingekopt door Sjoerd, 3-2 ongekend. Sam kwam hierna nog de uitgespeelde Jeanny vervangen die zich helemaal had leeg gespeeld en en leeg gescheeld. Nu nog even de wedstrijd uitspelen was de opdracht maar daar ging het bijna op het laatst nog verkeerd ook. Echter Robin maakte zijn foutje bij de 0-1 helemaal goed door met een geweldige reflex de van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen, echt een hele knappe redding en dat konden zijn medespelers ook wel waarderen. De 3 punten waren binnen en droop Voorschoten morrend van het veld maar was de derde overwinning een feit.

Volgende week naar Rijnsburgse Boys .. 10.00 uur ....toppertje!

Rob

07-10-2017

Wilhelmus JO15-6 - DHL JO15-3 (7-0)

Vandaag speelden we de voorwedstrijd bij Wit Rusland-Nederland. Het is chaos in het voetbal. Pijlsnel zijn we in de ranglijsten geduikeld naar het niveau van San Marino en is het elftal een duiventil geworden met spelers van wie we nog nooit hadden gehoord. Zo hadden we ene Timothy Fosu-Mensah. Wie? Maar dat zal aan mij liggen. Hij verdient ook het allerminst van alle Manchester United spelers met een schamel salaris van 5.000 pond per week. Doe daar maar eens boodschappen van. Nou misschien bij de Aldi. Gelukkig is die chaos bij ons ver te zoeken. Ons team is toonbeeld van rotsvaste stabiliteit, want geheel intact gebleven. Daar kan je natuurlijk over filosoferen. Niemand die zich ontwikkeld heeft tot supertalent? Of is een vriendenteam toch belangrijker dan 'doorstoten' ?

 

De chaos ligt elders. Pas vorige week kwam ik erachter dat we al met de tweede competitiewedstrijd bezig waren. Ik leefde nog in de flanerende veronderstelling dat we nog met de beker bezig waren. Maar nee, na 1 wedstrijd en twee afgelaste was het blijkbaar al voorbij. En nu na twee competitiewedstrijden zijn we alweer uit deze poule vanwege 15-0 en 5-1 en zitten we in een nieuwe. Waar het ook chaotisch is, is onze nieuwe poule. Vorige week scoorde geen winnend team met minder dan zes doelpunten. Nootdorp C3 (ik hou het maar even bij de simpele notatie) staat na vandaag al op 27 doelpunten voor en 1 tegen. Ze winnen met 15-0 van DVC, terwijl DVC met 9-5 wint van RKDEO. Zoetermeer C2 (!, pfff en jeetje) zag zijn eerste 20-0 score verdwijnen omdat Vredenburch de stekker al uit de poule heeft getrokken, maar ze scoorden vorige week alweer 9-0 en vandaag 9-2. We komen nu ook onze C4 tegen, wat wel prettig is omdat het gewoon twee keer thuis is. Ook de C4 zag zijn score van 8-1 tegen Vredenburch in de mist verdwijnen. En volgende week hebben we al een baaldag opgenomen en gaat iedereen bijkomen in een tropisch zwemparadijs. Ja, dat kan ik me voorstellen bij zoveel chaos. Wat is dit voor krankzinnige competitie?

 

Uw scribent was dus buitengewoon benieuwd hoe het niveau van onze tegenstander zou zijn. DHL een brekebeen met 0-8 en 1-5 uit voorgaande wedstrijden? Of zijn zij ons niveau? Dan kan Nigel nog geld slaan uit zijn keeperstraining. Hup Nigel! Nou dat bleek een volstrekt overbodige aanmoediging, want in de eerste helft kwam de tegenstander pas in de 10e minuut bij ons doel in de buurt en pas diep in de tweede helft kregen zij twee niet onaanzienlijke kansen waarbij Nigel bij de tijd bleek te zijn. DHL blijkt inderdaad een brekebeen, want ze konden er vrij weinig van. Dat we niet in de dubbele cijfers kwamen lag vooral aan ons zelf want wanneer het vizier iets scherper had gestaan, dan waren er nog minstens een stuk of vier extra ingevlogen. En dan denk je met een monsterscore van doen te hebben met onze 7-0. En dan kijk je in de uitslagen en dan blijken er in de andere vijf wedstrijden nog vier teams te zijn die er nog meer hebben gescoord (Wippolder tegen onze C4!). Wat is dit voor krankzinnige competitie? Maar dat vroeg ik me al eerder af.

 

Het was al snel duidelijk. In de tweede minuut zette Isaac goed door, bediende Pieter maar die kwam net een teenlengte te kort en een minuut later schoot Bob in kansrijke positie hoog over. Het was wachten op de eerste goal en die viel al snel in de vijfde minuut. Isaac tructe een tegenstander en verschalkte de keeper (1-0). Nog geen minuut later was het weer raak toen Vigo met zijn bekende sleepbeweging langs een tegenstander gleed en Pieter kon die kans niet missen (2-0). Daarna dachten we het er even van te moeten nemen. Spelers zonder bal stonden stil en een bal in de voeten van een eigen speler spelen bleek even een moeilijke opgave. En kwam de bal wel aan dan sprong de bal van de voeten, dus dat vraagt nog om wat technische beschaving. Daarna pakten we draad weer op. Pieter was op rechtsvoor ongrijpbaar en leverde een puike voorzet af die door Bas werd ingetikt (3-0). Ongrijpbaar zijn heeft ook een keerzijde want vervolgens werd alles in de diepte op Pieter gespeeld en dat is niet vol te houden, terwijl de rest denkt 'het zal mijn tijd wel duren '. Ook de andere kant van het veld kwam aan de beurt. Bas pikte een bal mooi op, bediende Nick die de bal keurig terug legde op de rand van het strafschopgebied waar Remco met een droge knal de stand op 4-0 bracht.

 

Na rust hadden we wind mee, wat voor ons spel niet altijd in het voordeel is omdat we nu eenmaal dronken zijn  van diepteballen die nu vaak te veel vaart kregen. De voorhoede loopt zich dan suf. Kunnen we de bal ook eens een beetje rondspelen? Al is het maar om te laten zien dat we dat ook kunnen? En om de tegenstander een beetje tureluurs te maken? Niettemin dwarrelde een bal al in de 38e minuut door het midden die Pieter onberispelijk binnen schoot (5-0). In de 46e minuut werd in het vijandelijk strafschopgebied een vermakelijk goochelnummer opgevoerd door Jens en Nick waarbij de bal uiteindelijk bij Pieter belandde die een doffe dreun uitdeelde (6-0), maar hij kan ook missen. Vrij voor de keeper ging de bal op de paal. Dit keer maakte Bas het goed doordat Sem R. in de 57e minuut na een ingooi de bal bij Bas deponeerde, die de zevenklapper voltooide (7-0). Nick (op de paal) en Bas (vrij voor doel) hadden de ellende voor De Hollandse Leeuw nog erger kunnen maken, maar uit mededogen lieten ze die kansen onbenut. Je kan het ook te gek maken.

 

Goed, dit hebben we achter de rug. In deze competitie lijkt RKDEO de andere lekkende achterhoede te hebben, maar verder kan het nog alle kanten op stuiteren. Onze tegenstander moet volgende week tegen Nootdorp en ik ben benieuwd of ze het onder de 15 houden. Wij hebben behoorlijk goed gespeeld. In de tweede helft hadden we iets meer moeten zien te combineren, maar dat is iets waar we al twee jaar op hameren. We zullen zien. Tegen een sterkere tegenstander krijgen we er veel minder tijd voor. Zoals gezegd, volgende week niet, dan een bekerwedstrijd en de 28e weer een competitiewedstrijd. Ja, het is krankzinnig.

 

Scribent

07-10-2017

Wilhelmus JO13-1 - RKDEO JO13-1 (1-2)

Het is herfstig. Met een bakkie koffie in de hand kijken we vanuit de kantine naar het hoofdveld waar onze jongens in wind en regen warm lopen voor de belangrijke wedstrijd tegen RKDEO. Een geduchte tegenstander waartegen ze hun borst nat kunnen maken. Gelukkig kunnen we op een droge tribune de verrichtingen van onze dappere strijders gaan bekijken. 
Na het fluitsignaal krijgt Wilhelmus geen kans om in de wedstrijd te komen. De fysiek sterke ploeg uit Nootdorp komt snel uit de startblokken en voor we het weten staan we 1-0 achter. Kom op jongens! Richard ziet al snel dat er even gereorganiseerd moet worden een zet Oliver op de sterke lange speler die het verschil maakt bij Nootdorp. Stefan schuift naar de centrale plek in de verdediging en Balo pakt de rechtsback. RKDEO blijft aandringen met veel lange ballen maar de verdediging staat en Milan zorgt dat de sterke rechtsbuiten geen kans maakt. Nu het achterin staat begint Wilhelmus zelf te voetballen en ze breken een paar keer mooi door.  Mooie actie van Dani maar dan staat er één verdediger teveel. Meteen daarna krijgt hij nog een kans via de rechterflank en dan naar binnen snijden en met een mooi schot belandt de bal op de paal! Gelukkig staat Ilja scherp en weet de bal in de rebound er alsnog mooi in te schieten. 1-1. Klasse boys!
Dan komt RKDEO weer. Stevige duels op het middenveld die de fysiek sterke Nootdorpers vaak winnen. En dan spelen ze een snelle counter die vaak gevaarlijk is. Wilhelmus moet blijven voetballen en dat doen ze gelukkig. Ze houden het veld breed en voor het eerst dit seizoen zien we dat de middenvelders het spel verplaatsen over links en rechts. Dat is lekker. 
Met de eerste wissel worden Ilja, Dani en Danairo vervangen door Levi, Amir en Thom. Nu mogen zij laten zien wat ze kunnen. Ondertussen gaat het spel heen en weer en blijft RKDEO gevaarlijk. Verdedigend kunnen we ons geen foutje permitteren of die wordt afgestraft en de Nootdorpers komen nog een paar keer dichtbij de 1-2.  Alle zeilen worden bijgezet en ook Oliver heeft het lastig tegen die lange nummer 8. 
Tegen het eind van de eerste helft nog een corner van RKDEO.  Uit de kluts belandt de bal bij een Nootdorper die met een mooie beweging de bal er in schiet: 1-2. 
Wilhelmus laat het er daarna niet bij zitten en dringt voor de rust nog met een paar mooie combinaties door in de verdediging van de tegenstander: Thom op Brent, Brent op Amir die het spel verplaatst naar rechts op Jamie die hem weer op Thom probeert te passen. Alleen dan wordt de bal onderschept en fluit de goede scheids af voor de eerste helft. 
De tweede helft komen onze jongens scherp en sterk uit de startblokken. Met goed voetbal komt RKDEO nauwelijks meer op onze helft en we zien aanval na aanval. met de tweede wissel gaan Brent, Jamie en Stefan eruit voor Dani, Danairo en Ilja. En die brengen nog weer nieuwe energie op het veld. Het is een 'battle of the middlefield' waar onze jongens strijden om de bal. Steeds meer duels worden er gewonnen en dan komen ze er voetballend steeds goed uit. De verdediging van RKDEO staat als een huis maar de 2-2 hangt in de lucht! Mooi om te zien wat de stijgende lijn is die deze jongens onder deze trainers maken. We zien een sterk voetballend Wilhelmus waar hier en daar heus nog wel eens wat mis gaat maar we zien voetbal met overzicht, inzicht en inzet. De bedoeling is goed, aan de uitvoering kan nog wat geschaafd worden en dat gaat vanzelf door zo te blijven voetballen! Bodhi, Amir, Ilja en Levi knokken tot het eind voor elke bal en strooien met goede passes. Verdedigend staan Oliver, Bali en Milan sterker dan ooit en daar komt RKDEO er ook niet meer aan te pas.  Wilhelmus blijft tot het eind toe gevaarlijk en aan het slot breekt Thom mooi door na een lange bal vanaf het middenveld.  Hij sprint naar de keeper die hij voorbij speelt. Komt dan die terechte 2-2? Vanuit een moeilijke hoek schiet hij helaas in het zijnet. Jammer en een punt was echt verdiend geweest. De trainers waren trots op wat de jongens hebben laten zien: "Beste tweede helft van het hele seizoen, by far. We hebben genoten!"
Fred Stapel
07-10-2017

Sportlust ’46 JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (4-4)

Vandaag was er een vroege wedstrijd gepland uit tegen Sportlust ’46 te Woerden. Deze club ligt buiten de voor Wilhelmus bekende regio en was een ontmoeting op onbekend terrein. Na het oefenduel van afgelopen woensdag wilde de mannen van Wilhelmus graag de 3 punten meenemen naar Voorburg.

 

De wedstrijd werd gespeeld op een mooi grasveld onder aardige omstandigheden. De regen bleef uit, weinig wind en een redelijke tempratuur.

Wilhelmus mocht de aftrap nemen en lieten meteen zien wat het in huis heeft. Rustig de bal rondspelen met als doel de aanval kiezen. Er werden mooie combinaties gemaakt en de mannen lieten de thuisploeg zien dat de intentie is de 3 punten mee te nemen naar Voorburg. Een mooie aanvalscombinatie zorgde vrij snel voor de openingstreffer en de 0-1 was een feit. De thuisploeg kon tot op dat moment niet veel uitrichten anders dan proberen een aanval op te zetten, maar doordat de posities goed stonden werden aanvallen vrij snel in de kiem gesmoord.

 

Een onderschepping op het middenveld gevolgd door een snelle counter zorgde voor de gelijkmaker 1-1.

 

Wilhelmus was door deze gelijkmaker niet van haar stuk gebracht en speelde gewoon het eigen spel. Mooie combinaties, rustig aan de bal en de bal het werk laten doen bracht Wilhelmus via een 1-2 aan de leiding.  Met deze stand werd de rust ingegaan en wetende dat het trainersduo snode plannen smeedt om de winst veilig te stellen.

 

De 2e helft mocht aanvangen en Wilhelmus pakte direct op waar het gebleven was. Aanvallen en kansen creëren. Dit lukte steeds meer met een beloning dat een schot vanuit het middenveld in het netje van de thuisploeg belandde en de 1-3 voorsprong betekende.

 

Na deze voorsprong brak er een moment aan van onachtzaamheid en kleine slordigheden. Dit resulteerde in dat de thuisploeg brutaler werd en via een gelukstreffer de aansluitende 2-3 kon maken. Oké nog geen man overboord zou je zeggen. Een spaarzame aanval van de thuisploeg werd tot corner verwerkt en deze werkt niet goed weggewerkt. Een half geraakt schot rolde langs verschillende benen die wel bewogen maar de bal niet raakte waardoor deze via de binnenkant paal de 3-3 betekende. Dat was een domper. Maar als klap op de vuurpijl werd een fraaie en toch wel spaarzame aanval van de thuisploeg beloond met de 4-3 voorsprong.

 

Nu was het zaak de koppies koel te houden en de Wilhelmus veerkracht te tonen om volle bak te gaan om geen punten te verliezen. In de laatste 10 minuten gooide de trainers er een alles of niets in. Met een paar tactische en risicovolle wijzigingen werd gepoogd de gelijkmaker en misschien wel de winst te pakken. Wilhelmus herpakte zich goed en wist met inzet de zo verdiende gelijkmaker te maken en de 4-4 was een feit. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en eindigde deze zoals hij was begonnen. Een gelijke stand en ieder team 1 punt. De mannen konden hiermee leven, maar vonden wel dat ze eigenlijk zichzelf tekort hebben gedaan door 2 punten te laten liggen. Ook dit hoort bij het proces van opleiden en leren.

Komende week weer volop trainen voor de wedstrijd van volgende week. Deze is thuis op sportpark Westvliet en te gast is HVV. Met deze tegenstander op bezoek kijken de mannen alweer uit naar volgende week.

07-10-2017

Wilhelmus JO11-1 - SEV JO11-1 (7-3)

Vandaag stond alweer de 3e competitie wedstrijd op het programma. Na een heerlijk ontbijt voor onze boys (nog bedankt Nadine, Karin en Debby!) waren de boys er klaar voor. Vandaag was de tegenstander SEV. Geen onbekende voor ons, want eerder hadden wij al in een oefenwedstrijd met 1-9 gewonnen. Dus dachten onze  boys en sommige ouders: dit wordt een makkie. Maar dit bleek een heel ander geval. Je had gelijk Lex over wat je zei: niet onderschatten!

Zoals het in Nederland bijna elke dag gebruikelijk is, was het vandaag ook weer hondenweer. Het kwam met bakken uit de hemel zetten. Vanaf het eerste fluitsignaal zag je gelijk dat SEV hier niet na toe was gekomen om makkelijk de 3 punten cadeau  te geven. Onze boys begonnen wel fel. Gelukkig weer met Syon terug in de basis. Ondanks de vele regen waren de boys veel in de aanval. Maar net zoals de afgelopen wedstrijden het geval was, gingen de ballen er niet in. De scherpte voor de goal moet toch beter boys. Je kon er dus ook op wachten dat SEV op een 0-1 voorsprong ging komen. En ja hoor, een gewone terugspeelbal van onze Winston op Ruben, die wilde hem aannemen maar door de gladheid van het veld (geen kunstgras dit keer) gleed de bal onder zijn voet door zo het goal in. Wat een pech. Gelukkig werden onze boys wakker en bracht Guus de stand snel op 1-1. Vlak daarna maakte Guus ook gelijk maar de 2-1. Even later gaat wederom Guus alleen op de keeper af ging, maar hij is niet zelfzuchtig en speelt de bal breed op Vince die de 3-1 binnen tikt net voor rust. 

We gingen er allemaal voor zitten, niet letterlijk want de regen kwam nog met bakken neer uit de hemel en we leken wel een stel verzopen katten. Na rust gebeurde er iets met onze boys. Het leek wel of ze betoverd waren door de boys van SEV. Niks lukte meer en na pak hem beet 5 minuten werd het 2-3 en zelfs 3-3. We hebben het er verder maar niet meer over. Gelukkig herpakten onze boys zich en zetten ze SEV steeds meer vast op eigen helft. Onze middenvelders Fedde en Jesse wonnen elk duel en Winston, Stijn en Syon waren heer en meester. Het kon ook echt niet lang duren dat we weer op voorsprong zouden komen. Alleen wat duurde dat lang zeg aan de kant. Dat Syon net terug van een blessure ook het veld moest verlaten was ook een domper. De tijd begon steeds meer te dringen en gelukkig, nu was het Ilvo die na een slimme pass van Guus goed aannam en behendig de 4-3 binnen werkte. Het verweer van SEV was hiermee gebroken. Hierna was het Vince en nogmaals Guus die de 5-3 en 6-3 binnen tikten. Er was nog 1 voorhoedespeler die niet gescoord had, onze Milan. Jammer genoeg had hij veel pech, net naast en zelfs na een schitterende de aanval met een hakje van Ilvo naar Milan schoot hij ook nog tegen de keeper aan. Toen nog een bal van de lijn afgehaald werd wist hij het niet meer. Hij werd er letterlijk gek van maar net voor tijd was het toch Milan die de eindstand van 7-3 op het bord zette. Wouter, bedankt voor het fluiten, top.

Na 3 wedstrijden 9 punten en koploper in de Hoofdklasse. Volgende week geen programma, daarna Katwijk voor de beker en dan pas RKDEO.

Uw verslaggever ter plaatste,

Perry