Meest Aktuele Verslagen

09-12-2017

Wilhelmus JO17-01 - HVV JO17-01 (0-1)

Een gelijkspel en 1 punt was feitelijk meer verdiend geweest dan nu het verlies met 0-1 van de koploper. HVV dat fier aan de leiding staat was afgelopen zaterdag helemaal niet de gevreesde tegenstander waar elke vereniging moeite mee heeft om er punten van te pakken. Het was wel een leuk potje voetbal maar nogmaals een teleurstellend resultaat en een tegenvallend HVV.

Een hele volle reserve bank met Bruno, Jeanny, Yannick, Mo en gastspelers Sieb en Cas omdat Bruno en Jeanny niet inzetbaar waren begonnen we heel rustig aan de wedstrijd. Het was alleen maar aftasten in het begin en voor beide doelmannen was er weinig gevaarlijk werk. De eerste actie aan Wilhelmus zijde was van Tim die richting het doel ging maar hierbij blesseerde hij zich ook. Rachid sprinten met de waterzak al richting Tim maar verzorging was vooralsnog niet nodig. Toch moest Tim gewisseld worden maar dat duurde wel even voordat ook de scheidsrechter dat begreep. Yannick kwam in het veld en wisselde van positie met Milan die weer in de basis was begonnen. Het enige wapenfeit in de eerste helft waren verder nog twee vrije schoppen van Fabian, een ging hoog over en de tweede kon Nick wel inkoppen maar zonder gevaar te stichten. Rusten dan maar en allemaal de kantine in.

Geen wissels na de rust en ging de wedstrijd in hetzelfde tempo door en leek het meer op schaken alhoewel er goed gecombineerd werd maar kansen waren schaars. 'Wie een goal maakt wint vandaag', zoals een HVV supporter zei. Eindelijk was er een schietkans voor Chiel maar ook zijn schot werd geen goal maar Chiel werkte hard en was ook opvallend hoorbaar aanwezig tot ook groot vermaak van Ramon en Dex. In die periode kreeg Nick nog een gele kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter maar dat kon ook niet anders!! Tobias werd vervangen door Sieb en even later was er even concentratie verlies in de achterhoede en kon ook Fabian de bal niet meer wegkrijgen en kreeg HVV een kansje om te scoren en dat gebeurde ook. Tergend langzaam ging de bal over de doellijn, heel jammer en blij dat die gasten waren want dit hadden ze niet verdiend en dat wisten ze donders goed. Direct hierna kwam Mo in het veld voor Chiel en kreeg Cas ook nog speel minuten maar we konden geen kansen meer creëren. HVV schoot wel nog een keer op de paal maar de wedstrijd zat erop, geen goals, geen punten en maar gauw douchen en naar huis.

Voor de competitie zit het er even op tot 10 februari maar donderdag a.s. nog een leuke bekerwedstijd in Honselersdijk en bekeren we gewoon verder.

Fijne feestdagen en tot in het voorjaar.

Rob

 

Topscorers na 11 wedstrijden

1)      Nick 8 doelpunten

2)      Chiel 6 doelpunten

3)      Mo 4 doelpunten

4)      Tim 3 doelpunten

5)      Julien 3 doelpunten

6)      Fabian 3 doelpunten

7)      Yannick 1 doelpunt

8)      Sjoerd 1 doelpunt

09-12-2017

Wilhelmus JO15-6 - DVC JO15-2 (4-0)

Op vrijdagavond hielden de weergoden ons nog even in spanning. Het hagelde bakstenen en de wereld was wit, guur en koud. Weer voor bij de open haard met een goed glas wijn en een boek. Een boek? Hoe spel je dat vader? Maar goed. Maar vanochtend leek alles mee te vallen. Af en toe een buitje, afgewisseld met wat opklaringen en de app bleef dan ook verrassend stil. Thermoshirt, maillot, handschoenen, dat moet voldoende zijn om aan te treden tegen DVC. In combinatie met het aangekondigde weer van sneeuw en ander ongemak, deed DVC me denken aan weleer toen ik nog in Friesland woonde. Ik volleybalde en had een vakantievriendinnetje aan een volleybalmeisje van DVC, de Dokkumse Volleybal Club, eens een zeer gerenommeerde vereniging, kampioen van Nederland, gesponsord door een ander DVC, de wereldberoemde Dokkumse Vlaggen Centrale. In tijden van aan- en opjagend nationalisme een groeibriljant, want dan draait alles om vlaggen. Dokkum: het staat weer volop in de belangstelling vanwege de Slag van Dokkum. Bonifatius wordt weer van stal gehaald en de Elfstedentocht, want wie weet nou niet, althans degenen van ruwweg boven de 40, dat je na Franeker de barre tocht naar het noorden gaat maken, naar Bartlehiem en met in de verte Leeuwarden moet je eerst nog naar Dokkum en weer terug. Ach, Dokkum. Ik kan er een boek over schrijven. Kortom: we moesten tegen DVC, om maar weer even met beide voeten op aarde terug te keren. In dit geval de Delftse Voetbal Club. Aan fantasie qua naamgeving geen gebrek.

 

Maar aan enige fantasie in de eerste tien minuten ontbrak het hen niet. Hun wendbare voorhoede gaf ons handen vol werk, wat ons niet altijd even goed af ging. Al in de eerste minuut werd een 'vlammend schot' knap door Nigel overgetikt en kregen we direct twee corners om onze oren. Wij stonden versteend als waanden we ons in Siberië, terwijl DVC Dokkum al achter de rug had en voor de wind op Leeuwarden af stormde. Een tweede maal moest Nigel handelend optreden nadat er in het midden een geweldig gat viel en DVC kon doorlopen. Toen dat gelukkig niet omgezet werd in doelpunten, kwamen we een beetje op adem en kluunden we ons, veelal over rechts, naar voren. De tot dan eenzame gele wachter in het doel van DVC kon nu ook in beweging komen. Hoewel ons aanvalsplan, zoals gebruikelijk, unidimensioneel was, bal in de diepte, kwamen de ballen na verloop van tijd steeds beter aan. DVC, teleurgesteld over het nulrendement van de beginfase, werd rommeliger in de achterhoede en daar konden onze snelle mensen in de voorhoede van profiteren. Dat had in de 17e minuut succes. Een bekeken pass van Vigo op een al sprintende Pieter kwam precies aan en de uitlopende keeper had geen schijn van kans tegen de lage schuiver in de verre hoek (1-0). Was me dat even een opsteker! Dat smaakte naar meer. Ook de linkerkant werd er nu meer bij betrokken. Via Vigo kwam de bal bij Isaak, die doortikte op Bob, die doortikte op Bas (het kunnen ook drie andere spelers zijn geweest, zo snel ging het) die doortikte op Pieter en opnieuw een schuiver in de andere hoek, en dat was in de 24e minuut opnieuw raak (2-0). Ere wie ere toekomt. Prachtige goal door samenwerking. En vervolgens zat het mee. Een schot van Nick werd half geblokt, waarna de bal miraculeus voor Bas' voeten plofte. Die draaide behendig om zijn as, schudde daarmee een verdediger af en tikte de bal langs de keeper (3-0). DVC probeerde met lange ballen door te breken, maar daarbij stonden ze volgens vlaggenist van dienst, Rob, keer op keer buitenspel. Wat een DVC toeschouwer de uitspraak ontlokte 'he man, kan je niet een beetje goed kijken?'Moet je maar niet buitenspel gaan staan. Daarmee brak de rust aan en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

 

In de tweede helft werd het van beide kanten minder. DVC wilde wel, maar kon niet en Wilhelmus kon wel, maar leek niet te willen, wat ongetwijfeld niet zo was. Een paar keer wisselen met steeds vier man tegelijk is wel prettig voor de wisselspelers die dan niet te veel langs de lijn hoeven te kleumen, maar het schuiven met posities is soms wat chaotisch. Het wat fysiekere DVC, maar volgens mij zijn alle teams fysieker dan wij, gebruikte de handen nogal eens, maar ook tal van keren werden we gewoon van de bal gedrukt. Wat bij een aantal van onze spelers geïrriteerd gepaard gaat met het machteloos met de handen in de lucht staan wapperen. Zo van 'oh, scheids, hij duwde', of zoiets. Inderdaad wat irritant. Maar dan meer in de trant van 'jongens, niet zo zeuren, lever liever wat meer strijd om de bal'. Voetbal is nou eenmaal een contactsport. Het gevolg was dat een behoorlijk aantal kansrijke doorbraken verzandden, deels ook door steeds meer individuele acties. En als we met wind mee en met een kleine keeper dan toch besloten te schieten, gingen de ballen ruim over. We hadden met iets meer overzicht en combineren makkelijk nog een keer of drie kunnen scoren, zoveel ruimte ontstond er. Vigo schoot op de paal, Isaak deed leuke breiwerkjes maar kwam er niet door, Bas en Pieter kwamen nauwelijks meer aan de bal, op linksvoor kwamen Sem R en Erik niet veel meer in het spel voor en zo werd het wat bloedeloos. Maar scoren deden we toch nog een keer, vlak voor tijd. Nadat Nick een paar keer met de bal aan de voet kon doorlopen maar in besluiteloosheid niet wist waar hij de bal kon afgeven, waarna alles dichtgelopen was, vatte hij nu de koe bij de hoorns door vanaf een meter twintig de keeper kansloos te laten (4-0). Daarna was het gelukkig snel gedaan, want we kregen trek in iets warms.

 

Scribent

09-12-2017

Wilhelmus JO8-3 – Quick Steps JO8-1 (5-5)

Koud en dreigende bewolking hangen boven deze wedstrijd. Vandaag tegen Quick Steps JO8-1, een topper uit onze poule, eens kijken of we het verlies van vorige week te boven kunnen komen.

We beginnen goed, Teun komt snel met de 1-0. De regenstander lijkt nog niet helemaal wakker te zijn, hoewel ik dat zeg scoren ze de 1-1. Maar wij zijn niet voor een gat te vangen en komen vrij snel op 2-1 door Teun en 3-1 door Ruben. Aanvallend zijn we goed bezig, we spelen voornamelijk op hun helft. Ruben met een scherpe voorzet op Roan, maar die schiet helaas net over de bal heen. We laten ons een beetje terugzakken de rest van de eerste helft, wat je niet moet doen in een top wedstrijd, want we gaan de rust in met een 3-3 gelijkspel.

De tweede helft is het beeld niet anders, we spelen voornamelijk op hun helft en komen door Milan op 4-3, maar ook weer achter tot 4-5. Teun red de wedstrijd voor ons door valk voor tijd de 5-5 te maken. Wederom een goede wedstrijd tegen een goed voetballende ploeg, 5-5 is terecht, hoewel er ook een winst in had gezeten.

02-12-2017

RKAVV JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (0-2)

Een keurige en zakelijke overwinning vanmiddag op een heel koud en afgelegen voetbalveld in Leidschendam. Het kwik gaf 0 graden aan en zelfs de grasvelden waren afgekeurd maar het legioen stond gewoon langs de lijn. Een mooie 0-2 overwinning, we kregen het zeker niet cadeau maar we waren vandaag gewoon beter en net even wat slimmer.

Het waren bijna dezelfde elf van vorige week die aan de wedstrijd begonnen alleen stond nu Jeanny in de basis. En net als vorige week scoorde nu na 1 minuut spelen, Julien bijna de 0-1. Echter zijn schot ging net naast en Julien kreeg meer kansen vandaag maar dat later. Wilhelmus had overwicht en het duurde even voordat RKAVV wat aanvallends kon terug doen. Gelukkig stond Robin op zijn plaats en pareerde de bal bekwaam na een schot van die gevaarlijke nummer 6 van RKAVV. Weer werd Julien in stelling gebracht en weer net niet. RKAVV drong iets meer aan en kreeg Fabian een vrije schop te nemen op een mooie afstand van het doel maar zijn schot ging over. De 3e kans voor Julien was nu wel raak, alleen ging hij op de keeper af en nu liet hij wel het net trillen, 0-1 een knappe goal. Een 2e vrije schop Fabian werd door Nick maar net over gekopt en niet veel later kreeg Julien zijn 4e kans maar helaas. Dan maar met 0-1 gaan rusten dacht iedereen maar dan ineens een handsbal van Sam in het strafschopgebied en een pingel tegen. De strafschop werd gelukkig heel slecht en naast het doel geschoten en kwamen we goed weg. Rusten dan maar en tijd voor warme chocomelk.

Na de rust nog niet direct wisselen dacht Ramon want het liep best aardig zo. Na de zoveelste corner kopte Nick nog over en dus nog geen 0-2. We moesten nu door drukken want RKAVV stond op wankelen en kwam Jasper erin voor Jeanny en Bruno voor Florian. Julien kreeg zijn 5e kans om zijn doelpunten saldo op te vijzelen maar weer vond hij de keeper op zijn weg. We kwamen nu in een fase waar menigeen de kans kreeg op 0-2, eerst Tim daarna Nick en daarna Yannick en ook Milan die inmiddels was ingevallen voor Yannick kreeg een kansje. Het wilde maar niet lukken totdat Chiel het welletjes vond, een mooie opgezette actie van Chiel zelf, werd nog fraaier afgerond dan de goal van vorige week. Zijn schot (zuiver en hard) vloog haast door het net heen, 0-2 dat kon niet meer fout. Het lijkt erop dat Chiel op die plek alleen mooie goals maakt en dat vind ik echt prima zo. En ja, dat Chiel vlak voor het eindsignaal nog een keer keihard op de lat schot was helemaal te gek geweest als die er ook nog was in gegaan. Al met al een koude middag maar wel knap 3 punten, proficiat.

Volgende week de topper tegen HVV en die hebben al een tijdje niet verloren maar dat is nu alleen nog maar een

kwestie van tijd!


Rob

02-12-2017

Nootdorp JO15-3 - Wilhelmus JO15-6 (2-2)

Vandaag het gevecht met de top

In Nootdorp krijgen we mogelijk klop

Maar je weet het niet, je weet het maar nooit

Of Piet niet de andere kant op strooit

Zijn wij scherp als een granaat?

En boeken wij een mooi resultaat?

Want naar mijn bescheiden opinie

Hebben wij een puike achterste linie

Nigel als betrouwbare sluitpost op doel

Die keept meestal met heel veel gevoel

Jesse en Erik en Jens daarvoor als back

die staan daar te bikkelen op een goeie stek

Simon strijkt alles glad als een stucadoor

En gaat er altijd met de bal vandoor

terwijl Remco knutselt en boetseert

en zijn zaakjes netjes beheert

Vigo truct en negeert de seintjes van Rob

‘had toch eens eerder afgespeeld op Bob’

die samen met Duncan en Nick

wachtte op complimentjes van Dik

Vooraan hopen we dat Pieter en Bas

zwerven met het juiste kompas

Dat doen ze met passie en vuur

als komen ze net van de acupunctuur

en dan hebben we nog Isaak vol van techniek

die speelt zijn tegenstanders helemaal ziek.

 

Zo speelden we op ’s Gravenhout

daar was het waterig koud

Helaas misten we beide Semmen

die probeerden hun griepje te temmen

ook Ray was jammer genoeg niet aanwezig

die was met een zieke Esther bezig

Beterschap allen; jullie hebben moeten missen

dat de Nootdorpse keeper moest vissen

 

In de derde minuut wreven we in onze ogen

toen werd de stand in ons voordeel gebogen

Een éen-tweetje tussen Isaak en Bob

belandde bij Bas in galop

Met twee Nootdorpers op zijn hielen

wist hij de bal langs de keeper te pielen

het stond 0-1 en nauwelijks van start

trof het de Nootdorpers keihard

Wij groeiden, ook al hadden we het lastig

maar waren tot de rust heel standvastig

 

De tweede helft moest Nootdorp voluit

maar werd door ons steeds weer gestuit

Nigel wierp zich als een leeuw zo moedig

voor de voeten van Nootdorp maar hoorde al spoedig

het fluitje van de scheids die na enig denken

meende Nootdorp een penalty te moeten schenken

naar onze mening echt grote flauwekul

dus vonden wij de scheids een grote eeeh

 

De Nootdorper schoot hem er goed in

en dus stonden wij weer aan het begin

niet geklaagd en geen gezeik

maar Nootdorp was de koning te rijk

Vijf minuten later leek het over en uit

want met een knal, als was het kruit,

zeilde de bal onder luid Nootdorps gejoel

over Nigel in het Wilhelmus doel

Het was echt niet eerlijk, het was niet fair

maar wat heb je aan dat machteloos geblèr

er waren nog twintig minuten te gaan

dus naar voren, toe maar, komaan

toon je een kerel, ga aan dat gevecht

wie weet wordt het Nootdorpse doel nog geslecht

en zowaar, Nootdorp zo fier bovenaan

kwam onder grote druk te staan

een aantal corners, alles hoog voor hun pot

en zo kropen we langzaam naar het slot

Nootdorp kon niet meer, was onze diagnose

het was een zinderende metamorfose

en vlak voordat de scheids af kon blazen

gingen we ons nog eenmaal verbazen

een hoge bal werd door de keeper weggeslagen

die dat nog zal heugen tot de Kerstige dagen

want Pieter krulde blauw van de kou

de bal over de keeper en tegen het touw

het was feest, 2-2 en iedereen vond

behalve ntuurlijk een Nootdorpse mopperkont

dat we dat ook echt verdienden

opeens waren alle spelers vrienden

In de slotminuut waren we nog even uit balans

want Nootdorp kreeg nog een enorme kans

Gelukkig hielpen ze die om zeep

en haalden we zodoende de streep

Briljant dat laatste wonderbaarlijk kwartier

het deed ondergetekende heel veel plezier.


Scribent

02-12-2017

Wilhelmus JO13-1 – GSC ESDO JO13-1 (6-0)

Het is waterkoud op sportpark Westvliet. Het gras was afgekeurd, maar we konden gelukkig de kunstwei van veld 2 op. Op papier waren wij sterker, want ESDO staat onderaan. Onderschatting is altijd gevaarlijk. Toch was al gelijk duidelijk dat wij de betere ploeg waren. We leggen ESDO gelijk onze wil op, maar het begin is toch, zoals wel vaker, rommelig. We willen te snel die beslissende steekbal geven. Het middenveld loopt te diep, waardoor de ruimtes klein worden. En we zoeken te weinig de ruimte door te openen. Dan heb ik mijn tactische beschouwingen maar gelijk gehad, dan nu tijd voor de hoogtepunten.

Dani begint sterk aan de wedstrijd, nog blij van zijn winnende goal vorige week natuurlijk. We krijgen een vrije trap die Dani hard in de muur schiet. De bal komt bij Thom, hij kapt naar zijn rechter, maar krult de bal net voorlangs. Dan openen we wel en wordt het gelijk gevaarlijk. Stefan speelt op Amir, via Balo naar links op Thom. Hij maakt een schitterende solo langs 3 man. Ik had nu ook echt zelf geschoten, maar hij legt heel netjes af op Danairo. Zijn schot mist kracht, dus de keeper kan vangen. ESDO kan ons alleen stoppen met overtredingen, zo ook nu weer. Mooie plek voor een rechtspoot. Levi gaat achter de bal staan en krult de bal schitterend in de verre hoek, 1-0! Dan is de ban gebroken. Milan besluit de hele linkerflank maar over te sprinten en geeft voor. De bal wordt aangeraakt en komt met een stuitje achter Bodhi. Die is slim en maakt een omhaal, zo met een leep boogje over de keeper. Schitterende 2-0! Achterin hebben we weinig te doen. Voordat ESDO gevaarlijk kan worden winnen Stefan, Oliver en Milan steeds al het duel. Eigenlijk is er maar 1 moment dat er een soort van gevaar is. Een scrimmage, maar we kunnen weg werken. En dan zijn we er vaak ook snel uit. Nu is het Jamie die Danairo diep stuurt. Die is snel en kan op de keeper af, maar speelt de bal net te ver voor zich uit. Hij tikt hem nog tegen de keeper, waardoor de bal randje 16 voor de voeten van Amir komt. Die denkt niet na en haalt hard uit met zijn wreef, BOEM, laag en hard is het raak: 3-0. Dat was nog niet zo makkelijk als het leek. Dan is het rust en kunnen de toeschouwers proberen om weer wat gevoel in hun tenen en vingers te krijgen.

De 2e helft spelen we bij vlagen echt goed voetbal. We krijgen al snel een vrij trap, maar deze keer trapt Levi hem over. Ilja speelde een hele lekkere pot, schitterende aannames en zo simpel, maar goed overspelen. Hij passt op Danairo op rechts, die haalt de achterlijn en geeft voor, bijna een eigen goal! Uit de corner kopt Stefan maar net over. We blijven even bij Stefan. Hij gooit in en de bal komt bij Brent, die passt op Ilja. Zelfde recept als net, achterlijn halen en voorgeven. Dat doet hij dus, maar hij legt laag terug op Amir die zijn tweede kan maken, bam, 4-0. Dan is het de beurt aan Danairo om ook op het scorebord te komen. Hij draait knap weg, goed met zijn rug naar de tegenstander en schiet gelijk tegendraads in, lange hoek dus en het net vibreert alweer, 5-0! De enige echte kans van ESDO komt uit een vrije trap vanaf onze rechterkant. Schitterend genomen, buiten bereik van Rojus, maar op de lat! Pech voor ESDO, geluk voor ons. Rojus had verder weinig te doen, dus niet de leukste wedstrijd voor hem. Koud hè Rojus? Dani frommelt zich langs een paar man en krijgt de bal bij Thom, maar die krijgt de bal er nog niet in. Even geduld Thom. Nu dan, vrije trap van Stefan op Ilja en die geeft hem gelijk op Thom. Slim even de bal laten lopen en hem dan lekker uit de stuit nemen met een volley in de lange hoek, 6-0. Dat is gelijk de laatste actie, want de goed fluitende scheidsrechter fluit voor het einde. Mooi resultaat mannen. Als we soms wat scherper zijn en wat meer rust in ons spel weten te brengen, dan win je zo’n pot met dubbele cijfers. Maar wel weer gewoon de 0. En RKDEO speelt gelijk, dus we komen weer dichterbij hen. We blijven gewoon omhoog kijken. Enige smetje was een blessure van Balo. Die is zo atletisch en van elastiek, dus hopelijk ben je er gewoon komende week weer bij.

Wouter Stikkelman

 

 

02-12-2017

Wilhelmus JO12-1 – Noordwijk JO12-1 (1-1)

Vandaag stond de laatste tegenstander van de najaarspoule op het programma. Alvorens de mannen aan de wedstrijdvoorbereiding gaan beginnen werd er een gezamenlijk teamontbijt verzorgd in de popcorner. Lekker ontspannen met elkaar en de trainers ontbijten.

Na het ontbijt naar de kleedkamer, omkleden en de teamtaken/opstelling en tactiek bespreken. Een rustige warming up en de mannen zijn klaar voor de wedstrijd.

Een wedstrijd die aantrekkelijk kan worden. Onze gasten staan onder ons met 1 wedstrijd minder gespeeld en 3 punten verschil. De top 5 van de poule ligt dicht bij elkaar en zijn qua niveau aan elkaar gewaagt.

De aftrap mocht beginnen en beide teams lieten van zich spreken. Druk zetten en kansen creëren. Het spel bewoog zich in de 1e helft voornamelijk op de helft van Noordwijk en op het middenveld. De gasten uit Noordwijk konden weinig kansen creëren in de 1e helft. Wilhelmus daarentegen was wel de iets sterkere van de 2 teams maar ook niet bij machte om echt door te drukken. Eigenlijk was er maar 1 echte kans voor Wilhelmus in de 1e helft en deze werd helaas niet benut. Met een brilstand werd de rust aangevangen en gezien de tempraturen was het lekker om even naar binnen te gaan.

Hopen dat in de 2e helft wat meer vuurwerk gebracht wordt.

Wederom was het Wilhelmus die het initiatief nam maar de mannen uit Noordwijk lieten zich niet wegzetten. In tegenstelling tot de eerste helft werd er nu wat meer aanvallend gespeeld en speelde het spel zicht wat meer op beide helften af. Dit was echt een wedstrijd waarbij er een doelpunt kan vallen in de laatste minuut bijvoorbeeld.

Wilhelmus begon iets meer de combinatie te zoeken die ook dan lekker liepen en een goede aanval over de rechterflank zorgde voor een echte kans, die ook goed benut werd en de 1-0 was daar.  De bevrijdende 1-0. De bezoekers waren even ontdaan maar bleven voetballen. Hierop werd het spel een klein beetje op de helft van Wilhelmus gespeeld en een spaarzame, zoniet de enige echte, aanval van Noordwijk over de rechter kant werd opgezet. Een afvallende bal werd door de linksbuiten van Noordwijk even buiten de 16 opgepikt en met een ferm schot verraste hij de Wilhelmus keeper die geen goed zicht had op de bal en vaststond. 1-1.

Niet veel later floot de goed fluitende jeugdscheidsrechter Daan Hidskes af voor einde wedstrijd en was de eindstand 1-1. Ieder team begon de wedstrijd met 1 punt en kreeg aan het einde dus ook 1 punt. Een terechte uitslag, maar er had iets meer ingezeten voor Wilhelmus.

Volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen Graaf Willem Vac. JO12-1 en de week erna de 2e bekerronde en is dan uit tegen RKAVV JO12-1. De komende weken lekker trainen en werken aan de verbeterpunten.

undefined 

25-11-2017

Wilhelmus JO17-01 - Scheveningen JO17-01 (6-1)

Yesss, gewonnen, weer aansluiting en een lekker potje voetbal dat waren de belangrijkste ingrediënten van deze 9e competitie ronde. We waren het aan onze stand verplicht om te winnen vandaag want na een mindere reeks komt er altijd wel weer een goed resultaat naar boven drijven. Daarbij was Scheveningen een goede tegenstander om ons weer in het zadel te krijgen en dat is uitstekend gelukt.

Geen hoofdveld (afgekeurd) maar het kunstgras op veld 2 en of het zo moest zijn maar Tim schoot na 1 minuut al de 1-0 binnen, beter kan niet. Een voorzet van Julien kon Tim heel eenvoudig binnen tikken en dat gaf een lekkere kick. Dat de vreugde maar voor korte duur was wel weer een tegenvaller, een vrije schop van Scheveningen werd keurig ingekopt, 1-1. Dit werd als een incident beschouwd want Wilhelmus had overwicht en het betere spel, niet dat Scheveningen niet ongevaarlijk was maar onze defensie kon goed stand houden. Na 14 minuten spelen een corner op links en nadat in eerste instantie er geen gevaar uit kwam gaf Sjoerd een voorzet die Chiel knap kon inkoppen, 2-1. Chiel speelde vandaag in de punt van de aanval en dat pakte dus goed uit. Yannick stond rechtsbuiten en moest even wennen aan deze plek maar toch kwamen er mooie voorzetten van zijn schoen. Niet veel later weer een knappe opgezette aanval via Yannick en Tim kwam de bal weer bij Chiel terecht en deze knalde hard en diagonaal de bal in het doel, 3-1. Wilhelmus bleef maar aandringen en kansen kregen we volop, Tim ging alleen op de keeper af en dat had feitelijk 4-1 moeten zijn maar ik vergeef het hem. Volgende kans was voor Julien, na een combinatie met Chiel en Tim schoot Julien hard en onberispelijk op de lat, jammer. Maar gaan rusten met een 3-1 voorsprong was weer eens heerlijk ouderwets.

Na de rust bleef de bank nog hetzelfde, Mo, Jeanny, Bruno en Tobias moesten wachten op hun kans. Scheveningen had nog wel idee dat er hier wellicht nog iets te halen viel maar Tim kreeg zijn tweede kans om te scoren maar weer zat een Schevenings been in de weg. Toch viel de 4-1 snel en dat gaf de doorslag, Scheveningen was geknakt. Een mooie opgezette aanval via Fabian, Florian en Yannick schoot Julien lekker binnen. Uit een vrije schop schoot Fabian bijna de 5-1 binnen maar ook zijn schot plofte op de lat uiteen. Bij een andere vrije trap was er duidelijk een afspraak tussen Nick en Fabian, 'niet hoog voor het doel maar laag langs de grond' vroeg Nick en zo kon Nick de bal makkelijk aannemen en in schieten, 5-1. Toch maar wisselen vond Ramon, Jasper en Florian eruit en Jeanny en Mo kwamen in het veld. Mo zat waarschijnlijk te popelen om in te vallen want zijn eerste doelkans was gelijk raak, een aanval via Chiel en een mooie voorzet van Tobias op rechts kon Mo mooi de 6-1 aan tikken. Ook Bruno kwam nog even binnen de lijnen en dat was alleen voor Bruno al een kadootje na lang blessure leed. De wedstrijd was gespeeld en de punten waren binnen en nu weer vasthouden, volgende week bij RKAVV want zoveel punten staan we niet achter op HVV en die krijgen we nog 2 keer!!

Rob

25-11-2017

Wilhelmus JO15-2 - Quick JO15-3 (6-1)

Vandaag weer een mooie 6-1 overwinning op QuickJO15-3 en daarmee pakken we de koppositie!

 

undefined

undefined

undefined

25-11-2017

Wilhelmus JO15-6 - Wippolder JO15-3 (1-2)

- Zeg pap

- Ja knul

- We spelen tegen Wippolder hè

- Ja, wat is daar mee?

- Wat is dat voor polder?

- Nou dat is een polder die eh, tja

- Het zal niet voor niks Wippolder heten, toch?

- Nee, dat denk ik ook niet, het heet niet Wappolder. Het zal wel een heel enthousiaste polder zijn waar de mensen heel druk in de weer zijn.

- Waar ligt dat ergens?

- Ik heb geen idee, ergens in het Westland, denk ik. Met van die velden waar je na ieder schot op doel de bal met een schepnet uit het water moet vissen. En waar je het veld betreedt via een loopplank over de sloot. Waar de kluiten om je oren vliegen. Waar je op een grijze regenachtige dag met lood in de schoenen naar toe moet, zoals ik vroeger naar Harkema-Opeinde of Haulerwijkse Boys en je al blij was wanneer je er levend vandaan kwam.

- Zo gaat het nu toch niet meer?

- Nee hoor, ’t was maar een grapje. Ik denk dat die club een grasmat heeft die radiografisch en computergestuurd, door de TU gesuperviseerd geknipt wordt, zoals ze tegenwoordig ook in de kassen tekeer gaan.

- Ze zijn goed hè?

- Ze doen het goed, zes gewonnen, twee verloren. Alles kan.

 

Zo betraden de blauw-wit geblokte polderboys het park van Wilhelmus. Vrijwel allemaal een centimeter of vijf tot tien groter zodat we eerst dachten dat ze de JO17 hadden gestuurd, hetgeen niet het geval bleek te zijn. Eten veel paprika, komkommer en tomaat. Het begin was nerveus. Dik op de fluit, Rob aan de vlag met een snee in zijn neus, naar verluidt nadat hij deze week ’s nachts ‘geheel nuchter’ voorover van de pot was gevallen. Langs de kant ging het gesprek vooral over de 15 jaar oude auto die Paul via Ray gekocht had. Choke, dubbel clutchen, uitklappende richtingaangevers en verlichting die nadat de motor is uitgezet, blijft branden, geloof ik. Je maakt wat mee. Ook de coaching was weer perfect verzorgd, zij het dat in de loop van de wedstrijd het coachcomputerscherm uitviel of zoiets moderns, en wisselingen op het gevoel gedaan moesten worden. Al in de eerste minuut maaide Nigel voor 90% langs een bal en we hielden ons hart toen al vast. Dat is niet goed, zo om half 9. In de E en de F paaien ze je dat die vroege aanvangstijden later veranderen. Dat is alleen voor die peuters die om zeven uur toch al uit hun bed stuiteren, terwijl pubers er om twaalf uur nog niet uit willen. Nou, mooi niet dus. Zeven uur je nest uit, kwart voor acht de deur uit, acht uur koffie in de kantine.

 

Wippolder had in de eerste helft een licht overwicht, maar wij deden goed mee. Isaak was er op links een aantal keren goed doorheen, maar de Wippoldse beulen in de achterhoed waren te afschrikwekkend voor onze frêle aanval. Wij zijn niet van sleuren en beuken, wij zijn keurig en als we al eens van ons afbijten dan schrikkken we er zelf van. In de teinde minuut was het raak. Uit een voorzet van links landde de bal in de vijf waar een Wippolder de bal vrij kon tikken, wat hij overigens maar half deed, maar de bal zocht via de paal toch het net op (0-1). We stonden erbij en keken ernaar. Maar we kropen ook herhaaldelijk uit onze schulp. Mooie pass van Bob op Jens die een hoge gevaarlijke voorzet afleverde. De keeper kon er precies bij en tikte de bal via de lat over. Had ‘m kunnen zijn. Maar ook bij ons verrichtte Nigel een wereldredding. Iedereen telde hem al, maar met een katachtige duik tikte hij de bal uit de hoek. Bas deed ook zijn best. Tot twee keer toe kapte hij zijn tegenstanders goed uit, maar het leverde tot twee keer toe een slap schotje op, alsof hij zijn energie net in de actie had verspeeld. Jammer. En dan valt de tweede goal. Er was zo weinig aan de hand dat het eigenlijk nauwelijks opviel. Al in de extra tijd werd de bal zo rond de twintig meter knullig verspeeld en de tegenstander had een vrije loop waarna de bal langs Nigel binnen werd geschoten (0-2). Eeuwig zonde, dus werden in de rust druk aflaten gekocht waarmee begane zonden vrijgescholden konden worden.

 

De tweede helft liet zien dat we met meer pit gingen spelen. Wippolder zakte wat in en wij kwamen wat op. Het is nu eenmaal de wet van behoud van energie. Pieter kreeg een dot van een kans, maar het schieten wilde niet. Een pittige poeier zat er vandaag niet in. Het spel golfde op en neer, waarmee maar bedoeld wil zijn dat schrijver dezes weinig memorabele acties kon noteren, met uitzondering van een wereldkans voor Sem R, maar ook diens inzet leed aan een kolossale bloedarmoede, dus die ging het lege doel ook niet in. Het mocht niet zo zijn. Bob raakte nog geblesseerd, evenals Vigo en Nigel blokkeerde door fel uitlopen een knal die ergens op zijn lichaam strandde waarop hij even moest bijkomen. Maar hij is een harde. Toch kregen we onze eretreffer. Op links viel een bal voor de voeten van Erik die over een afstand van een meter of twintig een fraaie voorzet bij Vigo afleverde. In twee keer wist die de bal binnen te rommelen (1-2), maar de tijd om het helemaal recht te trekken was te kort. Wippolder zat er wel een beetje doorheen, maar kon de drie punten toch mee naar huis nemen. Jammer jongens, de tweede helft liet zien dat jullie voor niemand hoeven onder te doen en het moet ook even mee zitten. We spelen per slot vooral tegen tweede en derde teams van verenigingen. Vandaag zat het niet mee. Volgende week uit naar Nootdorp. Een gelijkspel en verder alles gewonnen, dus die kunnen er wel wat van. Vanaf het begin er vol op. Nu maar eerst nadenken over surprises en rijmelarijen.

 

Scribent