Meest Aktuele Verslagen

16-06-2018

JO9-2 2e bij sterk bezet DSVP Toernooi (2e)

In de na-lente (is dat een woord?) een laatste toernooi voor onze jongens van de JO9-2 selectie bij DSVP. Het weer is top, de sfeer is goed en er is voetbal!

De eerste wedstrijd tegen ARC JO9-2 wordt verloren met 0-5, een verkeerde start laten we maar zeggen, ze waren nog niet wakker. Het bleek een echte wake-up call te zijn geweest want MSV'71 JO8-1 wordt met 11-1 opgerold en ook het thuisteam DSVP JO9-1 heeft het nakijken 1-6 winst.

De laatste pot mogen ze tegen Nieuwenhoorn JO9-2 en ook die wordt gewonnen en we eindigen als 2e!

Dank aan DSVP voor het goed georganiseerde toernooi. Iedereen is blij, kortom een mooie afsluiten van het 2017/2018 seizoen.

Gefeliciteerd jongens!

undefined

03-06-2018

Steun Wilhelmus in de nacompetitie!

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van Wilhelmus op het programma 

Wilhelmus speelde vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 4 Graaf Willem || Vac.
Wilhelmus keek vandaag met een schuin oog naar de wedstrijd van Full Speed tegen kampioen SVV.
De inzet vandaag was niet alleen de tweede plaats maar ook het zelf behalen van de 3e periode.Full Speed was hierin de virtueel koploper.
Onder zomerse omstandigheden was het Graaf Willem || Vac die meteen het initiatief nam in de wedstrijd.
Uit niets bleek dat Graaf Willem || Vac nergens meer om speelde en het elftal van Martin Abbenhuis kwam dan ook verdiend op 0-1 na slap ingrijpen in de Wilhelmus defensie. Door deze vroege voorsprong en de stand op het veld van Full Speed schakelde Wilhelmus een tandje bij .
Door doelpunten van Yuri Bruno en een schitterende vrije trap van Jacky Adam was het Wilhelmus dat halverwege op een 1-2 voorsprong kwam . Ondanks deze voorsprong bleef Graaf Willem || Vac drukken en na twee onoplettendheden in de Wilhelmus verdediging stond het 3-2 in de rust
Na de rust leek het erop dat Wilhelmus extra gas zou geven maar niets was minder waar.
Graaf Willem || Vac speelde slim en nadat Wilhelmus enkele mogelijkheden had laten liggen scoorde Graaf Willem || Vac met een bekeken mooie kopbal de 4-2 
Dit was de genade klap voor Wilhelmus die met het hoofd al bij de nacompetitiewedstrijden leek
Na wat speldenprikjes aan beide zijde  floot de scheidsrechter voor het einde 
Na afloop bleek dat Full Speed kampioen SVV op een gelijkspel had gehouden maar ook dat ODB was blijven hangen op een gelijkspel
Door deze resultaten blijft Wilhelmus tweede in de 3e klasse B en zal as donderdag 7 juni  uitkomen in een thuiswedstrijd tegen Stompwijk 92 voor de eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse Stompwijk’92 is een fusie club die ontstaan is in 1992
Stompwijk’92 is 3e geworden in de 3e klasse A en winnaar van periode 3 
Een elftal in vorm dus gezien de 76 doelpunten die ze hebben gemaakt Beide clubs liggen nog geen 10 km uit elkaar en we verwachten dan ook veel publieke belangstelling as donderdag De wedstrijd zal in handen zijn van neutrale arbitrage 
De winnaar gaat ronde verder en de verliezer zal volgend seizoen weer uitkomen in de 3e klasse
Kom alle die Wilhelmus een warm hart toe draagt
Uw steun is hard nodig !! Donderdag, 20:00 Sportpark Westvliet


Afbeelding met gras, boom, buiten, lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidAfbeelding met gras, lucht, buiten, boom

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidAfbeelding met gras, lucht, buiten, boom

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidAfbeelding met gras, voetbal, persoon, lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidAfbeelding met gras, lucht, buiten, veld

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 undefined

02-06-2018

SEP JO8 Toernooi (2e)

Wat een file zeg, mensen op/door het gras, kinderen worden overal uitgegooid om maar op tijd te zijn. Een lekker begin van deze zaterdag. Goed... het toernooi bij SEP in Delft, wij zitten in de poule bij SEP, DoCoS, Die Haghe en Wilhelmus JO8-2.

We beginnen tegen SEP JO8-1.

En we beginnen gelijk lekker 1-0 Ruben uit een vrije trap en niet snel daarna Ruben op paal, maar de rebound wordt opgepakt door Teun 2-0! Mooie tikkie takkie voetbal tussen Ruben en Teun 3-0 door Teun. Teun 4-0 via keeper en hij maakt ook de 5-0. Hij heeft er zin in vandaag. Roan schiet op de paal en pikt de bal weer op geeft weer voor, maar Teun mist!!! Wat is dat nou? Rubenm denktdat het een latje trap wedstrijd is, maar (wie anders) Teun pikt de bal van de lat en zorgt voor de eindstand van 6-0. Lekker begin!

DoCoS JO8-3

Eerste aanval is van ons. Eem corner van Ruben eindigt in de handen van de keeper. DoCos in de aanval en een lekkere redding van Jasper. Steeds meer druk van de tegenstander en daar is de 1-0 voor DoCoS. Milan met een solo 1-1. Ruben komt vrij voor het doel, maar krijgt bal niet goed op zijn voet en schiet naast. De keeper van DoCoS schiet uit recht op Roan en met een poortje door diezelfde keeper scoort hij de 1-2 !! We staan weer voor. Tijd om de score uit te bereiden, Milan met de voorzet op Ruben 1-3 ruben en de eindstand komt ook van Ruben na een solo word het 1-4 voor ons!

Wilhelmus JO8-2

De wedstrijd der wedstrijden, de club derby, strijd der wespen, of gewoon 2 teams tegen elkaar, maar interessant om te zien hoe wij ervoor staan. Eerste aanval is weer van ons, bijna Ollie met de 0-1 maar het doelpunt valt aan de andere kant 1-0 voor JO8-2. Het is een spannende pot met lekker voetbal van beide kanten. Jasper staat goed te keepen met een flink aantal reddingen, maar helaas komt JO8-2 op 2-0. Wij zijn zeker niet kansloos met een corner van Olivier op Roan die maar net naast schiet. Het vertrouwen lijkt bij ons een beetje weg te zakken en al snel komt JO8-2 op 5-0. Naar mijn mening een geflatteerde uitslag, het hofde niet zo veel te worden.

De laatse wedstrijd is tegen Die Haghe JO8-6. Het is een rommelige wedstrijd, war Die Haghe veel als een kluitje speelt en daar hebben wij veel moeite mee, tot Roan de 1-0 scoort (geen dansje helaas). Verder gaat het spel op en neer zonder echte kansen. Ollie gaat nog wel op doel af, maar schiet op de paal. Het bijft 1-0.

3x gewonnen en 1x verloren, een goede score, en daar word je 2e mee!! Gefeliciteerd jongens, jullie hebben het verdient!

27-05-2018

Wilhelmus JO12-1 - RKAVV JO12-1 (3-2)

26-05-2018

SV Nootdorp JO8-4 - Wilhelmus JO8-3 (3-9)

SPANNING EN SENSATIE..... volgens wat aankomende kinderen staat Arnoud zonder benzine....wat een prutser klinkt het van ouder tot ouder met een grote glimlach, maar al snel blijkt het verhaal rijkelijk overdreven. Arnoud moest tanken, en daar werd Ollie zenuwachtig van elke keer als ze langs een pompstation reden. Uiteindelijk hoeft er nog lang niet getankt te worden.

De ouders hebben plaatsgenomen op een bankje langs het veld in het zaterdagochtend zonnetje. We kwamen hier ook nog iets doen ??? Ow ja voetballen, althans onze jongens. Die waren al begonnen blijkbaar en dat leverde gelijk al wat aanvallen op, Teun op de keeper en Ruben op de lat vanuit een corner. Een aanval van Nootdorp wordt door Marijn van de lijn gehaald en direct opgepikt door Milan die uit de counter de 0-1 op het scorebord zet. Nootdorp mag aftrappen, maar dat zijn wij vergeten want e scoren direct de 1-1.

En zo gaat het de eerste helft heen en weer, een speler van Nootdorp snijdt door onze verdediging heen, gelukkig redt Jasper. En weer terug, Milan met een bal op de vrije Teun maar die gaat helaas naast. Heel eerlijk van Marijn die de scheids corrigeert dat de bal via hem achter gegaan is en een corner voor Nootdorp. Gelukkig word het goede gedrag niet beloont met een doelpunt voor Nootdorp.

1-2 Milan! Hij pikt de uittrap van de keeper op en scoort. Nootdorp heeft 2 sterke mannen die het verschil maken, wij hebben het er moeilijk mee. 2-2. En wat is dit nou ? 3-2 ?? we staan achter, we spelen erg mat vandaag. Het zal het tijdstip wel wezen, want het is lang geleden dat we zo vroeg op moesten voor de voetbal, of het lekkere zonnetje.

Roan op de paal, maar in de rebound scoort Teun de 3-3, gelukkig maar, achterstanden zijn we niet gewend. Daan met een Koemanschot via de keeper in het doel 3-4 ! het mooiste doelpunt die we gaan zien vandaag durf ik wel te zeggen, en het is ook meteen rust!

Actie van onze verdedigers: Daan legt klaar voor Marijn, maar schiet met een harde trap uit, het is wel een corner. Ruben neemt hem en de bal die gaat er via de keeper in 3-5. De 2 volgende corners worden door Ruben genomen en komen goed voor, maar ze worden helaas net niet afgemaakt. 3-6 Milan, we komen weer op stoom waarschijnlijk omdat het nu na 9-en is.

“Roan je staat verkeerd” klinkt het uit de keel van Arnoud lands de lijn op het moment dat er een corner genomen word, maar Roan staat helemaal niet verkeerd, hij krijgt de bal voor zijn voeten en schiet ongenadig binnen. “Het gaat goed Roan” klinkt het vervolgens weer van de zijlijn. Stand 3-7.

Nootdorp staat vol onder druk van ons. Ollie dribbelt van de zijlijn langs verdediging en schiet in de verre hoek raak 3-8 en Ruben zorgt voor de eindstand 3-9.

Dit was de laatste wedstrijd van de competitie en wij hebben het heel goed gedaan, en als ik zo alle standen teruglees, durf ik wel te zeggen: KAMPIOENEN!!!!!!!!!!! Alleen jammer dat de KNVB dat niet vind.

26-05-2018

JO11-2 Kampioen!!! (5-5)

Vanmorgen is JO11-2 kampioen geworden in de 2e klasse. Nadat afgelopen donderdag de titel door een 1-1 uitslag nog niet binnen gehaald werd moest er vandaag minimaal gelijk gespeeld worden. 

In een zinderende wedstrijd in en tegen tegen Zoetermeer JO11-2 werd met 5-5 gelijk gespeeld door een doelpunt in de allerlaatste minuut!

Een geweldige prestatie van deze mannen onder leiding van trainer Maarten Bak.

26-05-2018

DSO JO15-5 – Wilhelmus JO15-6 (0-0)

De aankomst bij DSO is altijd een aparte belevenis. Langs de zijlijn raast de Thalys voorbij en hun clubhuis oogt als een stationsgebouw dat er wat verloren bij staat, alsof men er eertijds nog van uitging dat de treinen hier zouden stoppen. Nu kijken reizigers in een paar seconden naar een stuk of vier aaneengeschakelde velden op het enorme complex waar de meeste argeloze bezoekers die hier nog nooit geweest zijn de weg kwijt raken. Zo kwijt, dat Leander met Bas al bij DWO zaten. Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de pas geboren dochter van een trainer. Konden onze spelers ook nog een rustig hun opgedragen taken doordenken. Maar denken gaat het handelen vaak in de weg zitten. Want we kunnen er niet omheen dat dit een typische k-wedstrijd was. Inderdaad, een Kampioenswedstrijd die ging als zoveel kampioenswedstrijden: Krampachtig Klungelend Kluitjesvoetbal. Pieter kreeg al snel een kans, maar met een man in zijn nek weigerde hij door te lopen en toen was de kans verkeken. Het eerste half uur waren we duidelijk beter, maar de effectiviteit was nul komma nul. Daarna ontworstelde DSO zich wat onder de druk vandaan en ontstond er nog een spannende scrimmage voor ons doel. Maar dat was ook wel zo ongeveer hun enige reële kans op een doelpunt. Met de wind mee hanteerden wij onvermijdelijk de onvermijdelijke diepe bal, waarop de aanvallers bij 22 graden Celsius na enige mislukte achtervolgingen de strijd staakten. Bekijk het maar. Rond de 20e minuut gaf Vigo een mooie pass op Bas maar zijn schot in de hoek werd door de voet en de paal geblokkeerd. Verder moest hun verdediging af en toe wel in de ankers, maar echt uitgespeelde kansen kregen we niet, behoudens een vlammend schot van Isaac (moeder, iets later aankomend vroeg verbijsterd: “hard?”, “Isaac?”) dat via de vingertoppen van de keeper over ging. Als ik mij niet vergis was dat het enige schot in de wedstrijd tussen de palen. Maar goed dat we tussendoor niet wisten wat concurrent Forum deed, want veronderstel dat we zouden achter komen en Forum al op 5-0 zou staan. Mogelijk zouden de onzen allerhande verlammingsverschijnselen gaan vertonen.

In de tweede helft kreeg Bas een goede kans. O.k. het schot was hard, maar vanaf een meter of vijf mag je toch wel tussen de palen mikken. Van lieverlee gingen we met zeeën van ruimte toch maar vanaf een meter of 20 schieten, terwijl je na 10 meter doorlopen de keeper uit zijn doel lokt en meegelopen spelers alle kans zouden krijgen. Maar het zat er niet in. Hoogte- dan wel dieptepunt was een kopduel tussen een DSO-er en Vigo, wat Vigo met hoofdpijn en een uitvalbeurt moest bekopen. Hoewel het papier willig is, weet ik niet veel wetenwaardigs uit het vervolg te peuren, al is het wel leuk dat Bob de laatste 5 minuten mocht meedoen met zijn gipsen arm, waarna de scheids, die heus wel zijn best deed, afblies en wij kampioen waren. Iedereen moest de wedstrijd even van zich laten afglijden, zodat dolle taferelen uitbleven, waar de uiteindelijke brilstand misschien ook wel debet aan was. Je wil toch ook wel graag kampioen worden met een winstpartij. Uiteraard volgde de kampioensfoto en zullen we het kampioenschap wel op de familiedag vieren.

Hoogtepunt van de competitie is natuurlijk de gewonnen wedstrijd tegen toen nog koploper Forum geweest. Hen op eigen veld duidelijk verslaan is toch wel bewijs dat wij de terechte kampioen zijn. We hebben 11 wedstrijden gespeeld: 1 wedstrijd verloren, 2 gelijk gespeeld en 8 gewonnen. Doelpunten: 37 voor en 9 tegen. In 8 wedstrijden hielden we de nul, wat wel aangeeft dat het achterin potdicht zit, waarbij we ook nog 1 eigen goal produceerden, zodat de tegenstanders slechts 8x scoorden. Topscorer werd Bas met 8 doelpunten, daarna: Sem R. 6, Nick 5, Isaac, Pieter en Bob 3, Sem W. en Remco 2, Vigo en Erik 1 en 3 eigen doelpunten door onze radeloze tegenstanders. In slechts 2 wedstrijden wisten we niet te scoren, waaronder de slotwedstrijd.

Het was een mooi seizoen met een hecht team. Niemand wil weg en velen zouden graag met ons willen meedoen. Dat zegt genoeg. Briljant is ook de enthousiaste schare supporters, wat in niet geringe mate bijdraagt aan de sfeer in en om het team. Volgend seizoen zullen we het in een nieuwe leeftijdscategorie (onder de 17 jaar) vast wel moeilijker krijgen. Maar dat zien we dan wel weer. Met Peter, Rob, Dick en Ray als begeleiders hebben we het ook getroffen: trainen, motiveren, sturen en wat niet meer. Hulde. Tot de familiedag en de BBQ bij Iris en Willem als start van het nieuwe seizoen.

Scribent

 

 

26-05-2018

HVV JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (0-2)

Er moest en er zou vandaag gewonnen moeten worden en dat is met verve gelukt en dat is een teamprestatie waar je U tegen kan zeggen. Op de foto vooraf aan de wedstrijd kon je het al aflezen en stonden we feitelijk al met 0-1 voor. Met dit Wilhelmus viel vandaag niet te spotten en er viel helemaal niets te halen, de team spirit zat er goed in.

Met een half uur vertraging en dus nog een half uur extra naar dat cricket moeten kijken waar ik nog steeds helemaal niets van begrijp maar het zonnetje werkte erg goed mee en dat scheelde. Aftrap dus om 16.15 en om 16.17 stond het al bijna 0-2. Wat gingen onze mannen van start en waar haalden ze die power vandaan om HVV zo onder druk te zetten. Het was direct Nick die al heel dicht bij de openingsgoal was maar de keeper kon er nog net een corner van maken. Uit de corner was Nick opnieuw heel dicht bij een goal met een kopbal maar de bal ging net over. Weer een minuut later kreeg Julien een 100% kans maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Wat en opening van Wilhelmus en daar bleef het niet bij, er werd alleen maar naar voren gejaagd en pressie uitgeoefend. Ramon had zijn mannen klaarblijkelijk helemaal klaar gestoomd want doelpunten hingen in de lucht. Yannick probeerde het met een afstand schot en was ook heel dicht bij een doelpunt. Deed de kampioen dan helemaal niets, nee niet echt en na een half uur hadden ze al drie keer gewisseld want ze kregen het steeds benauwder. Toch raakte HVV bij een schaarse uitval de paal en kwamen we goed weg. Sjoerd die ook weer een beren wedstrijd speelde ging ook mee naar voren en schoot van ver op het HVV doel waar de keeper verbouwereerd bleef staan en nog net zag dat de bal via de paal zijn goal verliet, jammer. Even later was Tim aan de beurt om de score te openen maar weer stak de HVV goalie er een stokje voor. Dan eindelijk in  de 39ste minuut worden we beloond met een doelpunt. Julien kwam in de 16 in bal bezit en kon Nick bereiken en die kon feitelijk in die positie niet meer scoren maar laat zo´n klusje maar aan Nick over, met alles wat hij kon bewegen kreeg hij de bal over de doellijn, 0-1 een geweldige opsteker.

Rust en tijd voor een biertje dacht Caroline en die smaakte heel lekker en nog bedankt. Na de rust dezelfde 11 en geen wijzigingen, Mo, Jasper en Chiel hielden hun hesje nog aan maar zouden nog wel later invallen. Wilhelmus ging gewoon verder waar ze mee bezig waren en HVV wist zich geen raad en hadden zich deze middag heel anders voorgesteld. Na 2 minuten ging Wilhelmus weer ten aanval en was het weer Julien die Nick vrij zag staan en Nick dacht, “zal ik de bal aannemen of schieten” nou hij koos voor het laatste en hij schoot de bal zo ongenadig hard in het kruis niet te geloven wat (weer) een mooie goal van onze topscorer. Het was nu de wedstrijd uitspelen en die derde plek pakken op de ranglijst en deze competitie nog een paar wedstrijden verlengen tijdens de playoffs. Wilhelmus ging rustig wisselen en de wedstrijd controleren en kregen we ook nog af en toe een kansje op 0-3. Chiel kwam erin voor Tim, Jasper voor Florian en Mo voor Yannick en zo kwam ook iedereen in actie op deze heerlijke zaterdagmiddag. Even sputterde HVV nog tegen met weer een bal op de paal maar het bleef 0-2. Echt een hele mooie overwinning en de zoveelste op rij en gaan we afwachten wie onze tegenstanders worden. Het doel van een periode te pakken is in wezen gelukt en dat kunnen we met ze alle trots zijn op dit seizoen. Wordt vervolgd!!

Rob

Topscorers na 20 wedstrijden

  1. Nick 17 doelpunten

  2. Chiel 9 doelpunten

  3. Julien 6 doelpunten

  4. Tim 5 doelpunten

  5. Mo 3 doelpunten

  6. Fabian 2 doelpunten

  7. Sjoerd 2 doelpunten

 

       Totaal 44 doelpunten 

23-05-2018

Wilhelmus JO15-6 - Blauw Zwart JO15-6 (5-0)

Voorafgaand

Een daverende verrassing dinsdagavond. Onze concurrent speelde gelijk en we staan virtueel, wat aanleiding gaf tot enkele vragen in de app, 3 punten voor en een gunstiger doelsaldo. Wij +23, hullie +20. Als... en nu komen de complottheorieën, zoals Hitler die in Argentinië woonde en Trump als bevriend staatshoofd. Dichter bij huis: Rutte is allang getrouwd en heeft een tweeling en Wilders heeft een Marokkaanse vader. Allemaal onzin natuurlijk, maar complotten zijn altijd leuk, spannend, creatief of alles tegelijk. Als wij vanavond winnen en zaterdag verliezen, en Forum Sport wint zaterdag, dan beslist hetzij de onderlinge wedstrijd (wij gewonnen) hetzij het doelsaldo (maar ik weet het niet). Wat het laatste betreft, het doelsaldo, staan we nu op +3 (voor voetbalanalfabeten die hier de draad kwijt raken: wij hebben een gunstiger doelsaldo, d.w.z., voor voetbalanalfabeten, nadat tegen ons gescoorde doelpunten afgetrokken worden van de doelpunten die we zelf hebben gescoord, +23, vergeleken met diezelfde formule toegepast op Forum Sport, +20. Ik twijfel er overigens aan of deze uitleg verheldert). Als we donderdag winnen staan we minimaal op +4, maar als we dan zaterdag verliezen met b.v. 1-0, dan staan we weer op +3. Als Forum Sport zaterdag dan met 3-0 wint, dan is het doelsaldo gelijk. Beslist dan het onderling resultaat? Geen idee. Wint Forum Sport met 4-0 dan zijn zij kampioen.

Wij moeten vandaag tegen Blauw Zwart C6 en naar verluidt laten die zich nog wel eens versterken. Waar dat gerucht vandaan komt, weet ik niet, maar ik ving iets op.  Wat wil nu de samenloop der omstandigheden? Zaterdag moet Forum Sport eveneens tegen Blauw Zwart C6. Wat een verantwoordelijkheid voor die Wassenaars om zo’n stempel te kunnen drukken op het kampioenschap. In ieder geval is er vandaag sprake van een Vorentscheidung. Na dit stukje ben ik emotioneel al geheel uitgeput, nog voor de wedstrijd is begonnen en dan zaterdag nog een keer. Ik denk niet dat ik deze stressoren de baas kan en verlang naar het einde van de competitie. Ook zoveel druk op het managementteam van onze C6 die na het gewonnen toernooi van maandag j.l. al druk doende zijn met sponsorwerving om de jongens in nieuwe kleding te hijsen voor het volgende seizoen! Ik hoop op veel ondersteuning door hun thuisfront.

De wedstrijd

Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd betraden de jongens het strijdperk, daarbij ondersteund door ouders, grootouders, neven en nichten, ooms en tantes. Ondanks het wedstrijdverloop konden we ons langs de lijn toch niet aan de indruk onttrekken dat enkele spelers het belang van de wedstrijd als een loden ballast met zich mee zeulden. We speelden waarlijk niet onze beste wedstrijd, wat ons niet belette om al vroeg op voorsprong te komen. Uit een ingooi kopte Pieter door op zichzelf, wat de verdediging van Blauw Zwart danig verraste, waarna zijn voorzet voor het doel op de voet van Bas terecht kwam, die daar echter vanaf sprong, wat de een beschouwt als een miskleun, de ander echter beschouwt als een magistrale pass op Nick die de doelman op het verkeerde been zette en 1-0 aantekende. Het telraam werd al tevoorschijn gehaald, maar het duurde toch vrij lang voordat ons overwicht ook in de score tot uitdrukking gebracht werd. Rond de 20e minuut viel een hoge voorzet in een klein kluitje, bestaand uit twee BZers en Bas. De BZers tolden in de rondte op zoek naar de bal, maar Bas had ‘m te pakken en schoot hard in (2-0). Teneinde het publiek nog met een goed gevoel de rust in te sturen, wisten we vlak voor tijd nog een keer te scoren. Na een wirwar voor het doel caramboleerde de bal voor de voeten van Erik die er zijn zool tegenaan zette, waarna hij de bal in het doel drukte (3-0). Na de rust, waarin de kenners langs de lijn elkaar wisten te vinden in hoe het beter kon, maar tevreden waren over de stand, drukten we nog twee keer door. Uit een van de diverse corners die we forceerden, wist Sem W. de bal panklaar op het hoofd van Sem R. te leggen, die de bal bedachtzaam in de hoek kopte. Een heel fraaie (4-0).

In deze voorlaatste beschouwing wil ik de mildheid zelve zijn. De wil was sterk, het gras was groen, de bal was rond en BZ was welwillend. Of zoals de coach in de app na afloop schrijft: “Gelukkig was het droog vanavond”. That says it all. Toch wisten we bij tijd en wijle best hoe het moest, maar moest de laatste goal toch uit een individuele actie komen. Niet ver voor tijd kreeg Nick de bal op de achterlijn te pakken, wist zich zelfs daar nog langs twee man te goochelen, wat niemand voor mogelijk hield, waarna de volgende tegenstander de keeper was, die er niets meer aan kon doen (5-0). Waar brengt ons dit? We staan nu drie punten voor, niet virtueel maar reëel, met 8 doelpunten voorsprong op Forum Sport. Zaterdag moet FS dat nog weten weg te werken, vooropgesteld dat wij zouden verliezen bij DSO. Alles kan, maar laat ik de rol van onheilsprofeet maar niet op mij nemen. Een bescheiden ‘hiep hiep’ vormt zich reeds in mijn mondholte. Maar hoogmoed komt voor de  val.

Scribent

19-05-2018

Wilhelmus JO8-3 – HBS JO8-6 (9-1)

HBS is de tegenstander van vandaag, de 3e wedstrijd in een week, zijn we er klaar voor, of zijn we moe ? Moe ? echt niet 😊 gaan met die banaan. De tegenstander is een kop kleiner dan ons, zou het een JO7 talenten Team zijn?

We zijn begonnen en al snel tikt Ruben de 1-0 binnen. Na wat aanvallen op en neer schiet Ruben hard op de lat en de rebound is voor milan 2-0! Ondertussen staat de coach van HBS regelmatig in het veld te coachen, maar ook vol passie. Hij lijk wel Diego Simeone van de spaanse topclub Atletico Madrid, het zal wel door zijn lange jas komen. Het schijnt wel te werken want HBS komt op 2-1.

Teun hard op de keeper, maar dat was niet met de buitenkant, hij scoort alleen met de buitenkant van zijn voet. Ja het is een talententeam, er word snel en goed voetbal gespeeld, maar fysiek moeten ze het nog een beetje afleggen.

Teun via de binnenkantpaal en word gepakt door de keeper. Daarna weer binnenkantpaal door Milan die gaat wel net over de lijn 3-1. 2 Grote kansen teun maar de keeper zit er elke keer tussen. Marijn tikt de bal net weg voor een HBS aanvaller. Veel heen-en-weer spel. 4-1 Ruben met een dribbel/schot vanaf de zijlijn, 5-1 Marijn met een klassiek afstandsschot en het is gelijk rust van deze goede wedstrijd. Het is dat wij stevig kunnen verdedigen anders had de stand heel anders kunnen zijn.

Keeperswissel: Ruben op doel. Doelpoging van Marijn gaat over de zijlijn “oei die zat bijna” gilt hij over het veld. 6-1 harde bal van Ollie naar voren Teun pikt op en scoort (buitenkantvoet ??). Briljant moment van onze coaches om tijdens de wedstrijd van keeper te wisselen met alle gevolg van dien, gelukkig loopt het goed af. Marijn staat nu op doel. 7-1 door Daan die als een vrije man op doel af kan na een prachtige pass van Roan. 8-1 weer Daan. Voorzet van Milan voor het doel en Roan rond af 9-1.

Marijn kreeg een reprimande van de scheids voor tijdrekken, naar dat viel toch wel mee?

Einde wedstrijd