Meest Aktuele Verslagen

22-04-2018

Voorschoten ‘97 JO11-1 - Wilhelmus JO11-1 (1-4)

Spelen op zondag, een beetje vreemd, maar wel lekker… tenminste, met dit weer en dit resultaat. Jim en Dylan moeten zelf voetballen, dus we hadden een trainersprobleem. Gelukkig is Lex bereid om de jongens onder zijn hoede te nemen. Keurig voorbereid met zijn professionele coachmap staat hij de jongens al op te wachten. Syon kon er vandaag helaas niet bij zijn, maar gelukkig wilde Christiaan wel een lekker balletje lellen. Wij hadden wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen maandag voor de Haaglanden Cup.

We beginnen goed. Winston speelt de bal diep en die wordt niet goed verwerkt door de verdediging van Voorschoten. Vince is er als de kippen bij en staat zomaar alleen voor de keeper, maar de keeper redt goed. Even later speelt Voorschoten een lange bal en de spits loopt goed weg uit de rug van Winston. Ruben komt uit, maar wordt omspeeld en dan is het zomaar 1-0. Hmm, balen. Maar we laten ons niet uit het veld slaan. We krijgen veel kansen in deze fase. Veelal door goed positiespel. Zo ziet deze verslaggever het het liefst. Jesse opent en speelt Ilvo aan met links. Die ziet Guus en zet hem heel knap in de kleine ruimte alleen voor de keeper. Maar die redt weer. Potverdikkie, dat hadden al 2 goals kunnen zijn. Voorschoten wordt weer gevaarlijk vanuit een snelle counter, maar gelukkig geen doelpunt. We krijgen een corner op links. Vince krult hem erin en Ilvo kan vrij inkoppen, maar hij mikt te hoog. We winnen in deze fase ook veel tweede ballen. Nu is de afvallende bal weer voor Stijn. Hij wil hem over de keeper schieten met een boog, maar helaas is het over. Stijn was lekker op dreef en kwam steeds voor zijn man. Af en toe een potje vrij worstelen, maar het blijft sportief. Voorschoten krijgt een inworp op links en ze spelen hem gelijk cross diep. Maarten dekt kort, maar kennelijk toch kort genoeg, want de gevaarlijke speler draait weg haalt ineens uit. PATS. Op de lat. Daar komen we leuk weg. Vlak daarna krijgt Guus een enorme kans, maar weer die verdraaide keeper. Ongelooflijk dat wij nog geen doelpunt hebben gemaakt, maar dat kan niet uitblijven. Nu dan, Vince heeft de bal op rechts en speelt goed Jesse aan in het centrum, die kan schieten, maar ziet dat Guus er bij de 2e paal nog beter voor staat, dus breed leggen. En ja hoor, daar istie!!! GUUUSSSJEEE. Lekker, de verdiende gelijkmaker. En prachtig voetbal. Op naar de 1-2. Maar wel scherp blijven achterin, maar dat zijn we heel even niet. Een enorme scrimmage en Voorschoten lijkt te gaan scoren, maar nee, toch niet. Christiaan staat nog op de doellijn en werkt de bal knap uit het doel. Poeh, even bijkomen in de rust hoor.

 

Zo, op naar de tweede helft. Opletten, want we krijgen gelijk een kans. Ilvo zet zijn brommer even aan en is dan zo snel. Hij kan er net niet bij, anders was het hangen geweest. Ondertussen moeten we goed opletten, want de uitbraken van Voorschoten zijn gevaarlijk. De rechtsbuiten is erg snel, maar Christiaan speelt erg goed. Die kom je gewoon 2x tegen steeds. Mooi ook om te zien dat hij steeds de vrije man zoekt en niet zomaar blind de bal weg schiet. Klasse. Voorschoten speelt behoorlijk fysiek en veel beslissingen vallen in ons nadeel uit. Ilvo wordt een paar keer aangepakt, maar blijft knap rustig en laat zijn voeten spreken. En daar is Guus weer. Hij kan alleen op de keeper af, maar weer die geweldige keeper die uitkomt als een panter en daardoor scoort Guus niet. Ik zag niet goed hoe dit gebeurde, maar de bal valt tussen de laatste linie van Voorschoten en de keeper en Ilvo is er snel bij en schiet de 1-2 binnen!

Het is spannend in deze fase. We pakken ons spel weer op, nadat we even iets te veel in het spel Voorschoten meegaan. Wij moeten over de grond voetballen. Ruben speelt of gooit een aantal keren goed onze backs aan of gewoon een tikkie op Winston. Kijk, zo komen wij in ons spel. Maarten en Fedde combineren op rechts goed met Vince. Hij kapt naar binnen en speelt Ilvo aan. Attentie, attentie. Even aandacht voor DE actie van de wedstrijd. Ilvo heeft namelijk gezien dat Milan in zijn rug loopt en maakt een geniaal overstapje. Dat geeft Milan de ruimte. Makkelijk is het niet, maar als een duveltje uit een doosje prikt hij hem met zijn punt binnen. 1-3! Wat een goal zeg. Nu Jesse op Vince en die lanceert zichzelf en zet voor. Maar die bal vliegt er bijna rechtstreeks in zeg! Het blijft nog even spannend en Winston moet er nog geblesseerd af nadat hij hard valt na een stevig duel met de snelle spits van Voorschoten. De eerste overtreding was echt van Voorschoten, maar we krijgen de vrije trap ook nog tegen. Dubbel pech dus. Nog even volhouden, maar we spelen het gewoon goed uit. Dit gaan we niet meer weggeven. Guus geeft een steekpassje op Ilvo, maar de keeper redt weer eens. Dit keer geeft hij een rebound weg waar Guus als de kippen bij is. TIK. En de 1-4!

Wat een lekkere pot jongens. En een groot deel van de wedstrijd echt goed gevoetbald. Dan creëer je dus zoveel kansen. We mogen in elk geval deze week met trots naar de ranglijst kijken. We staan gewoon op een schitterende 2e plaats in deze loodzware poule. Echt knap. Lex hangt dit verslag denk ik boven zijn bed. Stoppen op je hoogtepunt Lex…

 

Wouter Stikkelman

21-04-2018

Wilhelmus JO17-01 – FC Zoetermeer JO17-01 (3-0)

DSO uit in Zoetermeer was afgelopen woensdagavond voor de Haaglanden Cup gewoon een maatje te groot, de 5-0 was feitelijk niet eens een schande. Vandaag konden we ons mooi revancheren tegen FC Zoetermeer en dat lukte gewoon op klasse, de 3-0 overwinning is nooit echt in gevaar geweest en deden we hele goede zaken voor de ranglijst en periode titel.

Jeanny, Jasper en Bradley als back-up op de bank en vandaag stonden we als een soort Rode Duivels bij de aftrap, dat rode shirt heeft toch wel iets al gaat er natuurlijk niets boven onze eigen Wilhelmus kleuren. Na de eerste schermutselingen voor beide doelen was het toch Wilhelmus wat steeds meer naar voren voetbalde en steeds meer druk uitoefende. Nick, natuurlijk was hij al dicht bij de openingsgoal maar hij kreeg de bal net niet onder controle. FC Zoetermeer deed wel mee maar Wilhelmus was net wat gretiger om te winnen vandaag. Het wachten was op de 1-0 maar dat duurde toch nog zeker zo’n 20 minuten. Een mooie pass van Tobias op Nick en Nick kon nog net voor de achterlijn de bal voorgeven op de altijd hardwerkende Julien die alleen zijn schoen maar tegen de bal hoefde te zetten en de 1-0 was een feit. FC Zoetermeer was nog niet geknakt maar een deukje liep het wel op. De scheidsrechter had zo zijn eigen interpretaties over bepaalde situaties maar hij was beslist geen thuisfluiter. Een schot van Tim ineens uit het niets ging maar net voor langs en naast het doel maar gevaarlijk was het wel. Jeanny moest erin voor Florian (licht geblesseerd) en Sam ging daardoor naar de linksback plaats. Een lob van Nick ging wel over de keeper maar ook over het doel anders was de 2-0 al een feit. Dan een aanval via Jeanny, Tobias en uiteindelijk kwam de bal bij Tim terecht die zo hard en zuiver inschoot dat nu wel de 2-0 een feit was. Met nog 5 minuten voor de rust te spelen gaven we dit voordeel natuurlijk niet uit handen.

Geen wissels na de rust en het zou een kwestie moeten zijn van uitspelen en naar 3-0 werken maar dat duurde toch nog wel even. FC Zoetermeer geloofde er nog wel in maar waren achteraf niet bij machte om onze defensie nerveus te maken. Robin, Sam, Bruno, Sjoerd en Jeanny stonden hun mannetje en elke aanval werd onderbroken. Kansen waren er voor Tim, een vrije schop belanden in de muur en bij een andere grote kans schoot Tim net naast. De wedstrijd zat nog niet op slot maar de FC kon gewoon niet beter. Bradley kwam erbij voor Yannick en Jasper nam de taak van Bruno over maar het wachten was op de 3-0. Nick ging er maar weer eens vandoor op rechts maar werd onderuit geschoffeld en direct rood voor de FC Zoetermeer speler. Fabian nam de vrije schop en de keeper pareerde de bal maar de rebound was voor Nick, 3-0 en klaar. Nog was de wedstrijd niet gedaan een corner van Tim belanden op de arm en kon de scheids alleen maar een pingel geven alleen kon Nick deze keer niet de bal verzilveren, 3-0 was en bleef de eindstand. Gewoon een knappe overwinning en doen we heel goed mee op de ranglijst.

Voorlopig even vakantie, 12 mei naar VVSB dus nog maar een keer knallen…

Rob

21-04-2018

Wilhelmus JO15-6 - Blauw Zwart JO15-4 (5-3)

Hoe kom je aan de naam van een club? Wie heeft een creatief idee? Het Haagse voetballeven is de diepste krochten van het menselijk voorstellingsvermogen ingedoken om iets tevoorschijn te toveren. Wat te denken van Amar Deep dat fuseerde met Takdier Boys of een tongbreker als BHKBR. Maar als je het nou helemaal niet weet, kies je een kleurcombinatie en dan heb je tal van mogelijkheden. In Den Haag had je Groen Wit, Oranje Blauw, Rood Groen en Wit Blauw. Dus wat zullen we dan doen? Wie weet iets leuks? Bij Blauw Zwart was het zelfs niet nodig om er überhaupt maar over na te denken. Dat Arie in een blouse, Kees in een trui, Jan in een halflange broek en Jaap in een witte souspantalon - een onderbroek, maar het blijft Wassenaar - voetbalde was rond 1920 een doorn in het oog van de toenmalige voogden. Maar een kruidenier reed op een goede middag even naar Den Haag en stapte in de Javastraat een sportwinkel binnen. Het waren magere jaren. Van de ene kleur shirtjes had men er nog maar vier, van een andere kleur slechts zeven, alleen van de blauw-zwart gestreepte shirtjes waren er meer dan elf en nog goedkoop ook. Op dat moment schreef de heer de Smit geschiedenis in voetbalminnend Wassenaar. Hij kocht de shirtjes en toen hij de bestuursleden van zijn koop in kennis stelde, wisten zij het opeens allemaal: de naam van de voetbalclub zou Blauw Zwart worden! En dat dus nu al bijna honderd jaar.

 

Vandaag kwamen ze bij ons op bezoek en het is op voorhand een gevaarlijke tegenstander. Ze hebben alleen verloren van Forum Sport, dat na zes gewonnen wedstrijden superieur aan koop gaat. Zeker na de zeperd tegen HBS, waar tot een kwartier voor tijd sprake was van een collectief falen, kunnen we nu laten zien waartoe we echt in staat zijn. De groeispurt-gerelateerde blessures leidden nog niet tot afzeggingen en WhatsApp biedt alleen de gebruikelijke stroom nieuwsberichten (Simon deze week weg met school; Sem W komt niet trainen; Isaac is hard op zijn hoofd gevallen; er is hulp nodig bij het Pinkstertoernooi; Vigo niet helemaal fit). Toch zou het me niet verbazen wanneer het warme weer een matte deken over de spelers gooit en er om de haverklap gevraagd wordt om water of een wissel. Voor de toeschouwers is het zonnetje natuurlijk een welkom geschenk waarbij de zomerse outfit van dames en heren de nodige afleiding kan bieden wanneer het voetbal te wensen over laat.

 

Maar laten we eerlijk zijn: we kwamen helemaal niet slecht uit de startblokken. Al in de 2e minuut stootte Pieter door in het strafschopgebied maar de pass op Bas lukte net niet. Een minuut later had Blauw Zwart (BZ) een goede kans uit de kluts, maar die ging naast. Daarmee waren de piketpalen geplaatst, de intenties waren duidelijk, beide teams wilden winnen. En het was BZ dat de eerste zilverlingen verdiende. Uit een corner tikte Nigel de bal door, maar pardoes voor de voeten van een BZ-er en die trof met een hard laag schot doel (0-1). Toch ging er geen siddering door de thuisploeg, want we wisten dat we goed bezig waren. Niet dat het technisch hoogstaand was, want u weet nog wel van vorige week dat simpel spelen heel moeilijk is, en dat lieten we met de nodige regelmaat zien. Iedereen achter de bal betekent dat de bal in de diepte gespeeld wordt, waar ieder zich het schompes achteraan rent en met de zomerse omstandigheden moet je met dat wapen uiterst behoedzaam mee omspringen. Je put je eigen spelers uit, terwijl de tegenstander het spel op zich af ziet komen. Dat laatste is veel makkelijker. We zouden er met sprongen op vooruit gaan wanneer het middenveld de bal iets langer kan vasthouden waardoor de voorhoede voor de bal positie kan innemen. Dan kan je in het strafschopgebied aangespeeld worden en een bal kaatsen, of, met een goochelaar als Isaac, kan je wat proberen. Ons goede spel werd bijna bekroond door een afstandsschot van Erik dat net over ging, maar we wisten dat ‘het’ eraan kwam. Dat kwam in de 20e minuut. Vigo rommelde zich erdoor en de bal kwam bij Bob terecht, die nog geen 20 seconden daarvoor strompelend wilde laten zien dat hem groot onrecht was aangedaan. Maar toen de bal op zijn voeten kwam, was de pijn op slag verdwenen en schoof de bal binnen (1-1). Dat was wat we nodig hadden, waarna we doorstoomden. In de 22e minuut was het weer raak toen een heel hoge bal bijna rechtstreeks in het doel ging. De keeper ging de lucht in, Vigo ging de lucht in en leek een overtreding op de keeper te begaan, maar scheidsrechter Dick liet doorspelen, waarna de bal op de voet van Sem R. terecht kwam en dat was 2-1. Weer twee minuten later was Isaac aan de bal, zag Sem R. vrij staan en dat was 3-1, waarmee de rust aanbrak en toeschouwers de zonnebrandcrème tevoorschijn konden halen.

 

Bob (links) scoort 1-1

 

In de tweede helft kwam schrijver dezes erachter wat vrijwel iedereen al lang wist, namelijk dat BZ met tien man speelde en dus ook niet kon wisselen. Dat was niet leuk, wat makkelijk gezegd is als je voor staat. En de score liep op. De mooiste goal ontstond door opbouw vanuit de achterhoede. Erik speelde Vigo aan, die bediende Isaac en hij bediende Sem W. die al op volle snelheid lag waarna de harde schuiver de 4-1 betekende. Toen sijpelde de nonchalance het team in. Iedereen schoof op waarna in het centrum achterin een enorm gat ontstond. Remco, zonder zijn vaste maatje Simon stond diverse keren helemaal alleen tegenover twee geheel vrijlopende aanvallers van BZ en dat moest fout gaan. Wat het dan ook deed omdat BZ in de voorhoede twee spelers had die sterk aan de bal waren en over veel snelheid beschikten. Remco werd zoek gespeeld en dat betekende 4-2, waarna we blij mochten zijn dat Nigel door goed uitkomen een volgende treffer wist te voorkomen.

 

Nigel moet vissen

 

En we weten wat het betekent wanneer er een Anschlusstor valt. De onderliggende partij komt boven en de bovenliggende partij weet van gekkigheid niet meer wat te doen. Dus waren we maar al te blij dat Bob in de 22e minuut met een fraai afstandsschot de stand op 5-2 bracht. BZ werd er tamelijk chagrijnig van, wat zijn vervolg kreeg in enkele bedenkelijke overtredingen, waaronder een aanslag op de achillespezen van Jesse en een elleboog op de kaak van Erik. Scheids Dick was echter in een lankmoedige bui, misschien wel omdat de onzen hun handen ook niet altijd thuis hielden, maar dat beperkte zich tot vasthouden, wat van een iets andere categorie is. Vijf minuten voor tijd wist BZ uit een corner nog de 5-3 aan te tekenen, maar het weer trouw opgekomen publiek, inclusief weer enkele grootouders, wist dat dat alleen een cosmetische verandering in de score was. De jongens hebben zich goed gerevancheerd voor de off-day tegen HBS en dat was winst. Goed gedaan. De stand in de competitie laat zien dat we tweede staan, maar wel op ruime afstand van Forum Sport. Volgende week eerst naar Scheveningen.

 

Na gedane arbeid is het goed rusten: ‘only for men’

 

Scribent

 

 

21-04-2018

VV Katwijk JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (2-2)

Vandaag stond de laatste uit wedstrijd in de competitie op het programma. Uit tegen VV Katwijk. Een bekende tegenstander waar we dit seizoen eerder tegen hebben geoefend en veel spelers kennen van eerdere seizoenen.

Op veld 3, onder een heerlijk stralend zonnetje met de op het naast gelegen terrein de muzikale klanken van DVS Katwijk die aan het repeteren waren mocht de wedstrijd aanvangen. Eerst werden de plichtplegingen van de pascontrole gedaan en daarna floot de scheids voor aanvang wedstrijd.

Wilhelmus zocht en nam het initiatief en zette de thuisploeg onder druk. De eerste 10 minuten van de 1e helft was duidelijk voor Wilhelmus. Met een paar goede schoten op doel was de uitstekend keepende keeper van de Katwijkers een lastig te verschalken sluitpost. De thuisploeg deed wel af en toe iets terug maar de spaarzame aanvallen werden snel in de kiem gesmoord. De eerste helft eindigde in een 0-0 gelijke stand.

De jonge wespen kregen in de rust de nodige aanwijzingen om feller het duel op te zoeken en te zorgen voor meer controle over de wedstrijd. Dit lukt een stuk beter dan in de 1e helft en de rechtsbuiten werd goed aangespeeld en kon het doelgebied van de thuisploeg in dribbelen voor een 1 op 1 met de keeper. Deze haalde de Wilhelmus speler onderuit en de uitstekend fluitende scheidsrechter kon niet anders besluiten dan een strafschop. Deze werd koel en behendig ingeschoten en de 0-1 voorsprong was een feit. Niet veel later wederom een prima aanval en deze werd ook behendig achter de Katwijkse doelman in het net geschoten en de 0-2 voorsprong was er.

Halverwege de 2e helft zakte het spel in van de jongen wespen. Hier en daar een goede aanval, maar de scherpte ontbrak om de voorsprong verder uit te bouwen. De thuisploeg deed wat terug met een aanval over de rechterkant en met een geplaatst schot die via een Wilhelmus verdediger van richting veranderde werd de aansluitende 1-2 gemaakt

In de laatste minuut werd een spelhervatting niet scherp genoeg opgebouwd en kon de Katwijkse aanvallers de bal onderscheppen en de 2-2 maken. Dit was voor de jonge wespen een domper. Ze hadden veel kansen gehad en de Katwijkse keeper heeft zijn team op de been gehouden, anders was het scoreverloop echt anders geweest.

Na een periode van zware wedstrijden met gemiddeld van 2 wedstrijden per week hebben de mannen deze week 2 trainingen en met de komende 2 zaterdag geen wedstrijden in het vooruitzicht een periode om even lekker te ontspannen en op te laden voor de laatste 2 competitiewedstijden thuis op Sportpark Westvliet. De jongens zullen er dan weer helemaal klaar voor zijn.

18-04-2018

Wilhelmus JO12-1 HVV JO12-1 (kwartfinale beker) (2-2)

Vandaag was sportpark de Diepput het strijdtoneel voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De insiders weten dan al, “HVV uit, altijd lastig”.

Even na 18.30 uur floot de scheidsrechter, een goedwillende voetbal papa die de helse taak op zich nam om een beladen streekderby te leiden, voor aanvang van de wedstrijd. Wilhelmus die in een goede reeks wedstrijden zit nam gelijk het initiatief. Druk zetten en op de helft van de tegenstander voetballen. Een eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in een nipte overwinning van HHV met 2-3 dus de jonge wespen wilden revanche.

Halverwege de 2e helft draaide de spits zich behendig vrij en met een ferm schot net buiten de 16 meter werd de keeper van HVV verrast en was de stand 0-1. Hoewel HVV zeker wat terug deed waren de jonge wespen gewoon even wat feller in de duels en strijdlustiger. Met een 0-1 ruststand moesten de trainers in de rust de jongens tot kalmte manen en zorgen dat ze hun koppie erbij houden in deze wedstrijd.

Na de rust was Wilhelmus nog steeds de dominante partij maar de thuisploeg maakte het de jonge wespen wel erg lastig. Op enig moment schoot een HVV-er de bal richting de keeper, maar een Wilhelmus verdediger stond in de weg en kreeg de bal op zijn arm (terwijl deze langs zijn lichaam hing) en werd en een strafschop gegeven. Deze werd benut door de thuisploeg en stand was weer gelijk, 1-1.

De aftrap werd genomen en gelijk de aanval opgezet door de jongen wespen. De rechtsbuiten werd onreglementair afgestopt in de 16 door een HVV-er en de scheids kon echt niet anders doen dan ook de jonge wespen een strafschop te geven. Deze werd fraai benut en de voorsprong was daar. 1-2. Een moment van niet goed de bal wegwerken rond de eigen 16 zorgde ervoor dat de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen, 2-2. Niet lang erna floot de scheids voor einde wedstrijd en moesten strafschoppen uitwijzen wie er naar de halve finale mocht.

Beide teams beschikken over een uitstekende keeper, dus wie houdt er het meest zijn hoofd koel. De jonge wespen kozen ervoor om als eerst op doel te gaan, dus mocht HVV beginnen. Deze schoten de eerste raak. 1-0, vervolgens Wilhelmus en deze was ook raak 1-1. De 2e van HVV was raak. 2-1. De 2e van Wilhelmus was helaas mis nog steeds 2-1 na ieder 2 strafschoppen. HVV mocht voor de 3e strafschop gaan en deze was ook mis, daar waar de jonge wespen hem wel maakte en was de stand 2-2 na 3 strafschoppen. De 4e strafschop. Deze wordt door de Wilhelmuskeeper gestopt, wauw de spanning stijgt. Maar ook de HVV keeper stopt de 4e dus de stand is nog steeds 2-2.

De 5e serie breekt aan. De Wilhelmus keeper staat klaar, HVV legt aan schiet en ook de bal weet de keeper te stoppen. Als Wilhelmus deze bal erin schiet staan ze in de halve finale van de KNVB Beker. De jonge wesp die deze taak op zich nam was koel en doeltreffend en maakte de winnende strafschop en Wilhelmus bekert verder door met een 2-3 op strafschoppen gewonnen wedstrijd.

Zaterdag wederom een wedstrijd en met deze flow behouden zullen de jongen wespen er klaar voor zijn.

 

 

15-04-2018

Vredenburch JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (1-2)

Een spannende pot met lekker voetbal en de drie punten mee naar Voorburg. Wat wil je nou nog meer op je vrije zaterdag morgen. Alles zat erin, strijd en vechtlust en de wil om echt te winnen want dat was vandaag ons belangrijkste wapenfeit.

Voorlopig op de bank, Milan, Tim en Sam en droeg Fabian vandaag de aanvoerdersband. De eerste schermutselingen waren voor Wilhelmus en was Yannick vandaag opvallend bij veel acties aanwezig. Het was ook Yannick die op het doel van Vredenburch afstoof maar zijn schot was niet voldoende genoeg om het doel te treffen. Wilhelmus had iets meer balbezit maar Vredenburch was fysiek behoorlijk aanwezig en daar had onze defensie zijn handen vol aan. Jasper gaf een schitterende pass voor de goal en kon Julien wel inkoppen maar vooralsnog geen treffer. De eerste echte kans voor Vredenburch was na 20 minuten spelen wel meteen raak, nummer 11 schoot knap hard binnen, 1-0. Echter lang kon Vredenburch niet van zijn voorsprong genieten, Mo ging lekker door op een onmogelijke bal maar hij kon wel Nick bereiken. Nick moest ver uitwijken naar links maar hij kon nog net de bal binnen schieten, 1-1 en dat was verdiend. Hierna ging het gelijk op en was voor beide doelen wel gevaarlijk al werd Robin niet echt getest. Wilhelmus kreeg na 30 minuten de kans om op 1-2 te komen maar de hard inschoten bal van Yannick werd heel knap door de keeper van Vredenburch uit zijn doel gebokst. Toch viel de 1-2 voor de rust en weer was Yannick erbij betrokken zijn voorzet op links werd keurig door Julien binnen gekopt, 1-2. Knappe goal en verdiend. De goed leidende en jeugdige scheidsrechter (16 jaar) floot voor de rust en smaakte de koffie heerlijk, bedankt Onno!!

Geen wissels voorlopig en af en toe was er een klein zonnetje maar door de spanning bleef je wel op temperatuur. Yannick was maar weer eens bij een aanval betrokken en hij zou zich zelf met een goal moeten belonen maar zijn schot op het doel was niet voldoende. Een vrije schop van Fabian ging over maar de afstand was wellicht iets te ver van het doel. Bij een tweede vrije schop kwam de bal op het hoofd van Nick terecht en hij kopte fraai richting het doel maar wederom stopte de keeper de bal heel bekwaam. Milan kwam nu in het veld voor Mo maar Milan kreeg het lastig tegen die grote gasten en hij verdraaide ook nog eens zijn been bij een scrimmage langs de lijn. Hierop volgde een kanonskogel op het doel van de hardwerkende Tobias maar het schot ging over. Kansjes bleven we dus wel houden maar Vredenburch probeerden ook van alles om gelijk te maken maar onze defensie hield goed stand. Een voorzet van Nick op rechts nam Tim (ingevallen voor Yannick) ineens op zijn slof maar de bal knalde op de lat en weer waren dicht bij de 1-3. Nick schoot nog een keer voorlangs en Robin redde heel fraai met een reflex en bleef de 1-2 op het scorebord staan. Sam kwam nog in het veld voor Jasper en nog was het niet gedaan en beleefden we angstige momenten maar de overwinning was een feit. Een hele knappe overwinning en stijgen we op de ranglijst en voor de derde periode doen we dus ok nog goed mee. Volgende thuis tegen FC Zoetermeer en die verloren uitwedstrijd moeten we even recht zetten.

Rob

Topscorers na 18 wedstrijden

  1. Nick 15 doelpunten

  2. Chiel 9 doelpunten

  3. Julien 5 doelpunten

  4. Mo 4 doelpunten

  5. Tim 4 doelpunten

  6. Fabian 4 doelpunten

  7. Sjoerd 2 doelpunten

  8. Yannick 1 doelpunt

      9) Sam 1 doelpunt

 

 Bekijk hier meer foto's>>>

14-04-2018

HBS JO15-4 - Wilhelmus JO15-6 (3-0)

Afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd nipt verloren tegen het een klasse hoger spelend HVV, dat daar ook nog bovenaan staat, en vandaag tegen HBS. Wat een roemruchte verenigingen, ook al vindt of vond men het Haagse kak, waar het ballotagesysteem ook wel aanleiding toe gaf. Je werd niet zomaar lid. HBS doet natuurlijk denken aan die school, waar 60-plussers met weemoed aan terugdenken, maar in 1974 de deuren sloot. Onlangs nog verscheen het boek ‘Terug naar de H.B.S.’ met heel veel nostalgische prietpraat, waar oud-HBS-ers van smulden, naar ik kan getuigen (oooh die fijne mevrouw de Boer en meneer Mulder, van wie de voornamen nooit gekend hebben, oooh dat fijne brede vakkenpakket, oooh die fijne afwezigheid van de computer, oooh). Maar laat nou voetbalvereniging HBS werkelijk zijn begonnen door drie scholieren van de HBS die hun vereniging daarna Houdt Braef Stant noemden. Schattig, toch? En werkelijk roemrucht als oud-kampioen van Nederland met de legendarische Beb Bakhuys, die helemaal geen Beb heette, maar Elisa Hendrik. Ja, dan kan ik me ook voorstellen dat je liever Beb, en niet Bep, heet. Mocht u nu menen dat dit een hoop geouwehoer is, dan kan ik daar volmondig mee instemmen, maar, zoals Gerard Reve al zei: ‘er is niets tegen geouwehoer als Gods zegen er op rust’. Kortom: we speelden tegen HBS op sportpark Craeyenhout. Zo’n naam al, daar kan ik ook nog wel even op losgaan, maar ik weersta de verleiding.

 

Vanuit Voorburg is het een klein half uurtje met de auto of een uur met de fiets, dus kozen we voor het eerste, brood mee. Het coachteam haalde, naar wij aannemen, weer alle trucs uit de kast om de jongens startklaar te krijgen. Naar verluidt, zat een vijftal de avond ervoor nog tot halftwaalf op Nightmare te gamen, wat even later Fortnight bleek te heten. Puike voorbereiding en lekker uitgeslapen. De eerste kans was voor HBS, maar de tweede kwam voort uit een slalom door Isaac die bij Vigo terecht kwam, maar die trof het zijnet. Geloof het of niet, maar dat was ons enige wapenfeit in de eerste helft. Het eerste schot op doel deed zich pas voor in de 7e minuut van de tweede helft. En de simpele logica van JC luidt, dat wie niet schiet die niet scoort. In de 12e minuut was HBS weer gevaarlijk. een voorzet werd gepakt door keeper Nigel, maar die liet de bal los, wat een veeg teken was, maar de HBSer schoot vrijstaand naast. Dat was mazzel. He vervolg was toch wel enigszins ontluisterend. Waar de bal was, deed een plukje voetballers moeite er iets mee te doen terwijl de rest belangstellend toekeek hoe dat ging. Er op tijd zijn, dat is waar het om draait. En volgens het evangelie van JC is er maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat. Wij te laat. Vrijwel ieder duel werd verloren, de vrije man op vijf meter afstand werd niet gevonden, veel balverlies, ik kan er echt weinig anders van maken. Het ging van kwaad tot erger. Een andere JC uitspraak luidt: Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. En dat is zo waar. Het moest fout lopen en dat deed het dan ook. In de 20e minuut kreeg HBS alle ruimte in ons strafschopgebied en zij maakten er dankbaar gebruik van door onhoudbaar in te schieten (1-0). HBS was gewoon veel beter. We mochten blij zijn dat we de schade beperkt wisten te houden tot hoofdpijn voor Jesse die hard op zijn achterhoofd viel.

 

De pauze zou dus het wonder van de Bosjes van Pex moeten brengen. Je weet maar nooit hoe de frisse zeelucht opeens tot heldere inzichten leidt. Maar HBS leek dat fenomeen beter te benutten. Na één minuut draaide Remco als een tol in het strafschopgebied, nam de bal met de hand mee en de rustig leidende scheids legde de bal op de stip. Hoewel Nigel katachtig in de goede hoek zat, was het schot te hard (2-0). Dat gooide een hoop roet in het eten. Nog verdoofd door deze slag, keken de onzen een paar minuten later toe hoe onze achterhoede weer werd gepenetreerd, zoekgespeeld en verslagen waarna simpel 3-0 aangetekend werd. Langzaamaan richtten we ons op en gingen we de kraaien partij bieden. We kregen zowaar vat op HBS, die dat misschien ook wel wat slordig toelieten, gezien de stand. Maar feit is dat er een Wilhelmus slotkwartiertje uitgeperst werd. We kregen kansen en niet zulke kleine ook. Als we alleen de kansen vrij voor de keeper tellen, dan hadden we met minstens vier goals het park verlaten, maar het geloof, het overzicht, het gogme ontbrak ten ene male en we bleven met lege handen achter. De trainers/coaches moeten maar zien hoe we ons spel kunnen verbeteren, want vier keer balcontact op een rij behoorde tot de zeldzaamheden. Berusting was wat overbleef. Maar JC biedt onnavolgbaar hoop: Spelers worden beïnvloed. Mensen worden beïnvloed. Spelers worden weer door mensen beïnvloed.

 

Scribent

14-04-2018

Wilhelmus JO13-1 - GDA JO13-1 (3-0)

Volgens Marco en Richard staat deze pot al maanden in de agenda bij GDA, hun oude ploeg. Uit hadden we moeten winnen, maar het werd gelijk door een doelpunt in de laatste minuut. Na de nederlaag van vorige week hebben we iets recht te zetten in de competitie.

We beginnen sterk en zetten goed druk. Ilja verovert daarmee de bal. Hij ziet de keeper uit zijn doel en schiet gelijk, maar hij raakt hem helaas niet goed. Milan verovert de bal sterk en speelt zich vrij tussen 2 man, opent op Bodhi, draaien en zo Levi wegsturen op rechts, pass in de loop en hij ziet Dani in de spits. Net geen kans, maar werkelijk waar schitterend voetbal. Dat belooft wat. We krijgen een vrije trap op links. Ilja slingert hem voor de pot. Een scrimmage en daar weet Thom altijd wel raad mee. Hij staat op de goede plek bij de 2e paal en werkt de bal van dichtbij hoog in het doel. 1-0! Lekker vroeg in de wedstrijd een voorsprong, dat is wat we willen. We zijn compleet vandaag en daarom speelt Balo weer lekker als controleur op het middenveld. Danairo rechtsback en Oliver start centraal in de verdediging. Eigenlijk komen we geen moment in de problemen en de ouders genieten wat van het lekkere lenteweer. O, maar dan ineens is daar een slippertje achterin en de spits van GDA kan alleen op de Rojus af. Milan is onderweg voor de rugdekking, maar kan dat onmogelijk inlopen. Maar wij hebben Rojus. Hij werpt zich ervoor en voorkomt de zekere 1-1.

We zijn niet van de wijs en gaan gewoon door met kansen creëren. Een goede voorzet van rechts van Levi slaat af en komt voor Bodhi zijn voeten. Goede schijnbeweging om hem voor zijn rechter te leggen. BOEM, maar net naast. Bodhi is lekker bezig, want nu is hij er rechts door. Hij geeft voor, Dani is dreigend, maar kan er niet bij. Maar de verdediger wel en... oei, bijna in eigen doel gewerkt. Brent neemt de corner die volgt hard en strak. We hebben net gewisseld. Brent er dus in, maar ook Stefan. En die laatste plant zijn voorhoofd hard tegen het leer. NIKIIIICCCCCCCC!!! Wat een heerlijke corner en een kanonskogel van een kopbal. 2-0. We zitten op rozen.

Rust

Na een prachtige voorzet van Wout mag Fred de tweede helft inkoppen. En die tweede helft begint meteen goed! Binnen een minuut staat er 3-0 op het scorebord: Dani dribbelt de 16 in, Jamie pakt de bal via de verdediger over en geeft de bal net genoeg vaart om langs de keeper te hobbelen. Wilhelmus blijft drukken en via de flanken volgt de ene na de andere aanval. Danairo en Thom komen weer fris in het veld en doen hun werk door de de ene na de andere bal voor de goal te leggen, we weten het echter mede door de felle verdedigers van GDA niet om te zetten in meer goals. We zien mooie combinaties afgewisseld met slordige ballen die net niet aankomen. Bij de schaarse uitvallen van GDA doen onze verdedigers hun werk en ze komen geen moment voor de goal van Rojus. Hoogtepunt in de tweede helft  is misschien wel een prachtige steekpass van Bodhi op Brent die de bal mooi maar net over schiet. Of het moet de actie van Danairo zijn die vanaf links langs de achterlijn de bal prachtig  langs de verdediger wipt en hem zo terug kan leggen op Dani, alleen probeert hij het zelf vanuit een onmogelijke hoek die inderdaad onmogelijk blijkt. Het blijft 3-0. Het hadden er veel meer kunnen zijn, maar de drie punten blijven in het Haagse. 

Uw verslaggevers:

Wouter Stikkelman & Fred Stapel

14-04-2018

Wilhelmus JO12-1 - Noordwijk JO12-1(april) (6-4)

Vandaag was het hoofdveld op sportpark Westvliet het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen Noordwijk. Deze tegenstander is geen onbekende voor de mannen. Een eerdere ontmoeting eindigde in een 1-1 stand en Noordwijk was bij aanvang van de wedstrijd de koploper.

Na het gelijkspel tegen Lisse tapte mannen vertrouwen voor de wedstrijd en straalde het ook uit. Nadat jeugdscheidsrechter Daan Hidskes voor aanvang wedstrijd floot zette de wespen de toon. Door vol de aanval op te zoeken werden de bezoekers volledig overrompeld. Na 4 minuten was de stand op het scoreboord 2-0 in het voordeel van de jonge wespen. Na 15 minuten was de stand 4-0 na een golf van aanvallen waarbij menig kans werd gemist want het met gemak ook 7-0 kunnen staan.

 

Op enig moment werd de Wilhelmus spits in stelling gebracht en kon 1op1 op de keepers aflopen en werd onreglementair afgestopt en een strafschop werd gegeven. Echter gaf de grensrechter aan dat het buitenspel zou zijn. Na “professioneel” overleg van de scheids met de grensrechter werd de strafschop ingetrokken vanwege de eerdere buitenspelsituatie. Een volwassen beslissing van deze jeugdscheidsrechter. En iedereen accepteerde deze correctie ook.

 

Een spaarzame actie van de bezoekers werd in de 16 meter wegens vasthouden door een jonge wesp wel met een strafschop beoordeeld en de bezoekers konden de 4-1 ruststand maken.

Na de rust was het zorg om niet te verzanden in de euforie van de voorsprong maar te blijven voetballen en te domineren. Dit lukte ook door snel de 5-1 te maken. Helaas werd er daarna niet goed en scherp gehandeld en de Noordwijkers mochten de 5-2 maken. Een moment van niet goed staan van spelers na een wisseling van positie en spelers zorgde ervoor dat de Noordwijkers konden terugkomen naar 5-4. Met nog 5 minuten op de klok roken de bezoekers een gelijkspel en zette vol druk. De trainers grepen tactisch is en zetten de boel weer op orde en Wilhelmus was weer de betere van de 2. Een ferm schot, chaos in de Noordwijkse verdediging en de 6-4 lag erin. De voetbal moeders stonden massaal langs de kant te juichen en te springen en zagen dat de klok weg tikte in Wilhelmus voordeel.

 

Nadat de scheidsrechter floot voor einde wedstrijd was de ontlading groot. Gewonnen van de koploper en hiermee gestegen van plaats 6 naar plaats 2. Dit geeft ook meteen aan dat de top van de poule dicht tegen elkaar aan liggen qua punten en dat het kampioenschap in tegenstelling tot de eredivisie nog niet is beslist. De jonge wespen hebben een pijnlijke prik gegeven aan de mannen van Noordwijk met mooi en strijdlustig voetbal.

 

Komende week de kwart finale van de KNVB-beker. De mannen zijn er klaar voor.

14-04-2018

Wilhelmus JO8-3 - DWO JO8- (15-1)

Zaterdagochtend 14 april. Thuis spelen we tegen DWO uit Zoetermeer. Er wordt gespeeld op echt gras vandaag. De wedstrijd staat onder leiding van Jasper's oudere broer Tristan.
Het verse gras doet Ruben goed. Binnen een minuut maakt hij 1-0. En daar blijft het niet bij. Al snel scoort Ruben 2-0 met een lekker schot rechtsboven in de hoek. De heren hebben er zin in, want Milan vuurt een prachtig schot op doel af: 3-0.
Na een botsing met een tegenstander is er even een blessurebehandeling voor Jasper.  Assistent-coach Marc blijkt ook bedreven als behandelaar, want Jasper kan gelukkig snel weer verder.
Als de wedstrijd verder gaat gooit de ploeg het gas er flink op. Onze aanvallers spelen de verdediging van DWO compleet zoek. Roan maakt 4-0.  En alsof dat niet genoeg is geeft Roan niet veel later een knappe assist op Ruben: 5-0.  Er gebeurt veel deze wedstrijd, vooral richting doel van DWO. Marijn, die de doelman is in de eerste helft, heeft vrij weinig werk, maar wat hij doet is effectief. Hij houdt de nul.
We gaan vol door. Ruben komt echt helemaal op stoom, bevrijd van het toezicht van zijn vader ;)  scoort hij weer: 6-0. Onze mannen vinden het nog niet genoeg. Daan geeft een lange bal op Milan: 7-0.  Een knappe aanval van Teun: 8-0.  Milan breekt nogmaals door de verdediging van DWO: 9-0.
Dan gebeurt er iets opmerkelijks. De coach van de tegenpartij leidt zijn eigen keeper af met ongetwijfeld goed bedoeld advies. Niet doen! Roan is onverbiddelijk: 10-0. Even bijkomen nu. Pauze.
In de tweede helft schakelt DWO een tandje bij om de eer te redden. Jasper heeft inmiddels de plek tussen de doelpalen overgenomen van Marijn. Onze verdediging krijgt het drukker. Het lukt Olivier, Daan, Marijn en Jasper om een aantal scherpe aanvallen van DWO onschadelijk te maken. Een aanval van Milan en Teun gaat even later net naast.
Toch vindt DWO ergens een gaatje: 10-1. En even later schieten ze ook een keer op de paal.
De coaches krijgen opeens interesse in een wedstrijd op een ander veld! Terwijl beide heren de verkeerde kant op kijken scoort Ruben 11-1. Dat trekt de aandacht van de coaches en ze stuwen Wilhelmus toch maar voort: Milan heel mooi: 12-1. Teun scoort heel beheerst: 13-1. Ruben, knap in de korte hoek: 14-1. Teun alleen op doel af: 15-1.
Eindstand: 15-1. Onze ploeg mag tevreden zijn met dit puike optreden. En eveneens een groot compliment voor Tristan die deze wedstrijd uitstekend floot.