Meest Aktuele Verslagen

23-05-2019

JO11-5 wint sterk bezocht toernooi bij SVC '08

Woensdag 22 Mei 2019 vond voor de jongens van de JO11-5 het toernooi bij SVC '08 plaats.Het was een sterk bezocht toernooi, waarbij de JO11-5 het tegen sterke 1e en 2e klassers moesten opnemen.

Onder leiding van Danny Hilgersom en met de voetbal skills van de jongens zelf hebben ze zich aan het einde van de dag kunnen kronen tot Kampioen!

Gefeliciteerd jongens! een mooi resultaat!

20-05-2019

HMSH 1 - Wilhelmus 1 (0-3)

Onder toeziend oog van verschillende voetbalwebsites, radio en krant trad Wilhelmus vandaag aan tegen de nummer 1 en directe concurrent HMSH. In het hol van de leeuw moesten de mannen van Oscar Laguna Burgos een resultaat zien te behalen.Gespannen gezichten vooraf zorgde ervoor dat het iets stiller was in de kleedkamer.

undefined

Na een rokerige opkomst kon scheidsrechter Gajadien met enig oponthoud fluiten voor de start van de wedstrijd. Wilhelmus had vanaf minuut 1 het initiatief en balbezit al kwam dit mogelijk ook door het terugzakkende HMSH. In de 19e minuut was het Jacky Adam die de keeper testen van HMSH. Daarna leek HMSH op voorsprong te komen door een dwarrelde bal die tussen Wilhelmus keeper Marc de Jong en zijn verdediging viel. Gelukkig voor het ruim mee gekomen Wilhelmus publiek schot de HMSH aanvaller net voorlangs.

In de 43e minuut was het ineens raak. Als een duiveltje uit een doosje was het aanvaller Jacky Adam die de 0-1 op het bord schoot. Dit was tevens de ruststand.

In de rust een tactische wissel van hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos. Middennvelder Kamiel Grapendaal werd gewisseld voor de snelle onberekenbare Bill Duah. Deze gaf gelijk zijn visitekaartje af door na een vloeiende aanval de bal keihard net over het doel te schieten van HMSH.

In de 72e minuut kwam de bevrijdende 2e treffer. Het was wederom Bill Duah die goed aangesloten de bal in het doel kon schieten. De wedstrijd zat op slot al was het wel uitkijken voor een aansluitingstreffer van HMSH In die fase. Dat deze er niet kwam was aan het uitmuntende teamprestatie te danken.

In de 85e min kreeg doelpuntenmaker Jacky  Adam zijn publiekwissel voor de verse aanvaller Remy Kant. 3 minuten later ging de moe gestreden Kevin Besamusca naar de kant voor extra slot op de deur Jasper Wartna. Het echte feest kon beginnen toen Bill Duah zijn 2e en Wilhelmus 3e op het bord schoot
Dat dit in blessuretijd gebeurde gaf alleen maar extra zekerheid.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Alleen een wonder kan Wilhelmus nog van de 2e klasse houden.

Namens de spelers en technische staf willen wij alle meegereisde supporters , bekende en vrienden van Wilhelmus feliciteren met dit geweldige resultaat
Volgende week zondag 26 mei a.s kan Wilhelmus 1 de kers op de taart zetten door het kampioenschap binnen te halen in een thuiswedstrijd tegen WCR!

18-05-2019

RKDEO JO16-4 - Wilhelmus JO16-2 (0-6)

Vandaag de laatste wedstrijd in een versnipperde competitie. Deze week werd overschaduwd door het overlijden van Isaacs opa, Leen Joele. Voordat Isaac in dit team kwam, was zijn opa zijn trouwste fan en ondanks zijn broze gezondheid kwam hij vorig jaar toch nog eens kijken. Dat was mooi, evenals de aanwezigheid van andere opa's bij ons team. Dan kunnen ze zien hoe hun genen gebruikt en soms misbruikt worden. Uiteraard wenste iedereen de familie Joele sterkte in de groeps-app. Mooi ook dat Isaac er vandaag 'gewoon' bij was, ook al kon hij vanwege een blessure niet spelen.

We mochten de competitie afsluiten tegen RKD(oor)E(endracht)O(mhoog) in Nootdorp. Er stond niets meer op het spel. Vorige week verspeelden we de kans op het kampioenschap en dat bagatelliseren we nu natuurlijk: maar vijf andere teams in de poule! Een soort minicompetitie dus en Graaf W. als minikampioen, maar het verlies vorige week was wel pijnlijk. Vandaag een mooie kans ons te rehabiliteren en het jaar toch met een goed gevoel af te sluiten. En dan volgen nog toernooien in binnen- en buitenland! Spelers en begeleiders verheugen zich ongetwijfeld op het laatste, plaatsvindend in Düsseldorf. Wilhelmus-Bayern München bij voorbeeld, om maar wat te fantaseren.

Onder de schaduw van de R.K. kerk traden we aan op de oude paardenrenbaan van Nootdorp.

undefined

Zullen we bidden?

Door Eendracht Omhoog heeft dit jaar niet zo goed gewerkt, althans niet in de resultaten, want DEO staat stijf onderaan en zal dat, ongeacht het resultaat, blijven staan. Vooraf nog slechts één keer gelijkgespeeld. En ook wij zullen, ongeacht het resultaat, tweede blijven. Het weer was prachtig, op het warme af. Het veld was droog, hard en hobbelig, want in het nadeel was van ons altijd zo verzorgde combinatiespel waarin het van belang is dat de bal van voet naar voet schuift. Nou, dat is wat overdreven, want ons spel is eerder te kenschetsen als: iedereen achter de bal, de bal een roei naar voren en rennen maar. Of ben ik dan weer eens te sarcastisch? Sorry. In plaats daarvan maar een iets ruimere samenvatting vanwege de kritiek op het te kort bevonden verslag van vorige week. Ja, men krijgt praatjes.

undefined

Dat noemden wij thuis een standje C&A.

Nou moet gezegd dat dat vandaag redelijk rendeerde, maar daar had het povere spel van de eendrachtig omhoog kijkende tegenspelers ook wel wat mee te maken. De uiteindelijke score had makkelijk verdubbeld kunnen worden wanneer we wat zorgvuldiger hadden gespeeld, maar wie deert het wat wanneer de doelpunten toch wel vallen. Al heel snel kreeg Bob een dot van een kans en hij dacht dat artistiek op te lossen door over de keeper te stiften. Al bij Jiskefet was Stift een spel dat niemand begreep en Bob stiftte dan ook meters naast of over of beide. Vigo peerde een vrije trap in handen van de keeper en we hadden de hulp van de tegenstander nodig bij onze eerste goal. Bas probeerde het maar eens van afstand en via een hoofd van een verdediger viel de bal precies in het doel (0-1). Daarna kregen we tal van corners, maar om de een of andere reden kwamen die steeds op ongeveer 1 meter hoogte door het strafschopgebied zoeven zonder dat iemand er tegenaan liep. De beste kans had Luuk nog, maar hij tikte naast. De tweede goal viel pas na een half uur. Uit een ingooi gaf Luuk de bal voor, een verdediger liep er onderdoor en Sem was bij de les door de bal in één beweging tegen de touwen te drukken (0-2). Daarmee brak de rust aan, die men gemakshalve maar op het veld doorbracht.

undefined

Het goede komt van boven

De tweede helft was een kopie van de eerste. Zonder echt goed te spelen, kwamen we in de aanval handen en voeten te kort om alle kansen te benutten totdat Nick afdrukte en de keeper over de bal 3 heen dook (0-3). Eindelijk kreeg ook Luuk loon naar hard werken. Hij rent zichzelf haast voorbij in alle pogingen in scoringspositie te komen, wat uiteindelijk lukte doordat Vigo hem een bal mee gaf en Luuk de keeper wist te passeren (0-4). Het begeleidingsteam en de supporters genoten van de zon en van elkaar en lieten de spelers hun gang gaan. Vigo rommelde zich door de verdediging, gaf op tijd af aan Sem, die via de paal scoorde (0-5) en toen kwam het gloriemoment van Nigel. Sem werd onreglementair onderuit geschoffeld en wist zich nog net in te houden, want hij had zijn belager het liefst, laat maar. Van Vuure schalde tijdig over het veld dat hij zich moest inhouden. Penalty. Het team besloot dat keeper Nigel het vonnis maar moest voltrekken. In plaats van de bal zelf op de plek des oordeels neer te leggen, liet hij dat door een ander doen en dan weet je het wel. In een vloeiende beweging schoot hij naast, het hoongelach van zijn medespelers manmoedig trotserend.

undefined

Frenkie de Jong, toch?

In tussentijd had zich echter wel een klein drama voltrokken. Jesse, die in de eerste helft een paar bijna geslaagde pogingen had gedaan het hele veld met de bal aan de voet over te steken, verloor een bal aan een tegenstander en spurtte terug om zijn fout goed te maken. Zijn tegenstander weerde hem met een correcte schouderduw af, waardoor Jesse ten val kwam. Een pijnlijke schouder was het resultaat, even later gevolgd door misselijkheid en een hobbeltje op zijn sleutelbeen. Yes! Gebroken! was te zien op de foto. Wat naar, want hij loopt nu het internationale toernooi in Duitsland mis. Dat was een domper op een wedstrijd waar het alleen nog maar om de eer ging. Jesse, kop op, niets aan te doen.

undefined

Knak!

Het betekende het einde van het seizoen, waarin we lang goed speelden, maar het kampioenschap eigenlijk verspeelden in de onterecht verloren uitwedstrijd bij Graaf W. Zo gaat het soms. Toch hebben we weer genoten van dit vriendenteam en alle ondersteuners, coaches, trainers, opa's en oma's, moeders en vaders.

undefined

The Blues Brothers

Met een beetje goeie wil toveren we nog wat leuks uit de toernooien en komen we elkaar in het nieuwe seizoen weer tegen. Laten we hopen in ongewijzigde samenstelling. Het ga iedereen goed in de zomerperiode.

 

Zijlijn

18-05-2019

Wilhelmus JO13-1 KAMPIOEN Hoofdklasse A en promoveert naar 3e Divisie (0-2)

 Deze wedstrijd was zo bijzonder dat we deze week 2 verslagen hebben:

Forum Sport JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (Part I)

Vandaag speelronde 21. De voorlaatste en 4 punten los op de nr2. Dus winst zou betekenen kampioen. Het decor was de thuisbasis van Forum Sport en ook tevens de tegenstander. Het zou een alles of niest wedstrijd worden. Forum was sinds 10 november ongeslagen en had 1 doel. Winnen van Wilhelmus en hadden daarop alles op alles gezet. Wilhelmus daarentegen al het hele seizoen een hecht en sterk team die voor geen enkele tegenstander bang is had 1 doel 3 punten, de winst en het kampioenschap pakken.

08.30 gaf de klok een aan en beide teams stonden klaar voor de aftrap. De thuisploeg mocht beginnen en Wilhelmus zette volop druk. Forum kwam er niet echt uit in de beginfase. Wilhelmus domineerde. Een uitgespeelde aanval van Forum zorgde voor een hachelijk moment op de lijn voor het Wilhelmus doel, maar een verdediger wist heel koelbloedig de bal te controleren en weg te werken en de eventuele achterstand te voorkomen. Wilhelmus creëerde wat kansen maar een treffer bleef helaas nog uit. Een aanval werd tot hoekschop verwerkt door de thuisploeg. Deze werd lekker in de 16 gebracht en met een ferme kopbal werd de 0-1 aangetekend en Wilhelmus stond op voorsprong. Forum die zo gebrand was om Wilhelmus te verslaan begon tegen zichzelf te spelen en konden de door hun zelfgecreëerde druk niet echt de baas zijn. Gelukkig was er niet lang na de openingstreffer de rust en konden beide teams zich even opladen.

Na de rust zag je de spanning bij beide teams op de gezichten staan. De mannen van Wilhelmus waren nog 30 minuten verwijdert van een enorme prestatie en Forum wilde dit voorkomen. In ieder geval voor vandaag dan. Wilhelmus had gewoon net even wat meer de drive en wil om te winnen en wist Forum in de 2e helft gewoon vast te zetten op eigen helft. Vlak voor tijd wist de linkerspits met een fraaie rush de achterlijn te halen en wist de bal heerlijk voor te geven op de rechterspits en deze maakte op een heerlijke wijze de o zo bevrijdende 0-2. Dit gaven de mannen nooit meer uit handen. Dit besef leefde dusdanig bij de ouders en met nog slecht 2 minuten te spelen werden de champagneflessen en glazen tevoorschijn gehaald. Aan beide kanten achter beide doelen werd vuurwerk ontstoken om het naderende kampioenschap knallend in te luiden. Als tegenstander kan je dan maar 1 ding doen. Het leedzaam over je heen laten komen. Gelukkig floot de scheidsrechter snel af voor einde wedstrijd en ………………………..

 De ontlading was enorm. De mannen en trainers van de JO13-1 zijn kampioen in de Hoofdklasse A, promoveren daarmee naar de 3e divisie en schrijven geschiedenis voor Wilhelmus door het eerste team te zijn die promoveren naar het divisie niveau.

Op het veld kregen de mannen hun kampioensshirt en ieder een eigen kampioensbeker uitgereikt en hebben de rest van de dag heerlijk met elkaar doorgebracht. Na het eten van een overheerlijke taart op Wilhelmus en het kijken van de wedstrijd van hun maatjes van de 13-2 zijn de mannen wezen footgolven om daarna te genieten van een overheerlijke BBQ bij de ouders van 1 van de teamgenoten thuis.

 

Volgende week de thuiswedstrijd en laatste van het seizoen tegen Graaf Willem Vac. Dan wordt het feestje nog eens dunnetjes overgedaan en zal er flink uitgepakt worden op en rond het hoofdveld van sportpark Westvliet. Aftrap is om 14.30  en het zou mooi zijn om hier zoveel mogelijk toeschouwers bij aanwezig te hebben om deze unieke prestatie met elkaar te vieren.

LET OP! Onder de foto deel 2 van het verslag...

 undefined

Forum Sport JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (Part II)
De wedstrijd uit tegen Forum Sport is als echt Voorburgse derby natuurlijk altijd bijzonder. Wanneer je kampioen kunt worden is dat extra bijzonder. Dan moest er wel ‘even’ worden gewonnen. Aangezien Forum Sport sinds 11-11 niet meer had verloren een hele opgave…

We trappen af om half negen en maken direct onze intenties duidelijk: vandaag is dit ons huis en ons veld. Er gaat hier maar één ploeg winnen en dat zijn wij. We zetten vol druk en daar heeft Forum het duidelijk moeilijk mee. Er zijn veel overtredingen nodig om onze mannen af te stoppen. Het eerste gevaar komt dan ook uit een vrije trap. Delano neemt hem vanaf rechts en slingert hem goed voor de pot. Bij de 2e paal is het Tijn die zijn voorhoofd goed tegen de bal plant...net naast!
Ilvo begint sterk aan de linkerkant en een voor hem typerende rush langs de lijn levert een corner op. Hij neemt hem zelf en na een kluts komt de bal voor de voeten van Dimiani. Hij moet snel handelen, doet dat ook, maar zijn schot gaat er helaas niet in. Ondertussen probeert Forum wel wat van zich af te bijten. De lange spits is gevaarlijk, maar hij zit in de tang bij Bink en Dimiani. Daarvoor staat Bik en als het nodig is, dan moet de bal een keer met een peer naar voren. Dit was zo’n moment. Bik neemt met een vuurpijl alvast het voorschot op het kampioenschap. De bal stuitert achter de verdediging en met de rappe Mark in je nek word je natuurlijk wel eens zenuwachtig. De verdediger van Forum lobt de bal in paniek bijna in zijn eigen doel.

Echt grote kansen krijgen Forum niet. We krijgen een corner tegen en die wordt rakelings voorlangs gekopt. Oef, daar komen we goed weg. Maar vlak daarna komt Forum weer goed weg. Mark zit er op zijn Marks tussen in de opbouw, verovert de bal, is wat uit balans en moet punteren, richting lange hoek en…. NAAST. Pff, die telde ik eigenlijk al, het scheelt een haar. Nu weer dreigend gevaar op onze helft. Het is een van de zeldzame keren (de enige?) dat Forum onze 16 in weet te dribbelen. Maar daar is Tijn met een heerlijke verdedigende sliding, bal aan de voet en weer rustig opbouwen. Ondertussen is Bik helaas geblesseerd uitgevallen, waardoor we de boel wat moesten omzetten. Taylen vervangt hem en doet dat geweldig. Centraal op het middenveld zijn Bram, Taylen en Delano de baas. Jesse staat koud in het veld aan de linkerkant wanneer hij de bal krijgt en hem ineens in de diepte passt. Schitterend tussen de verdedigers door staat Mark ineens alleen voor de keeper, maar die komt goed uit en weet nog net redding te brengen. Dat doelpunt kan niet uitblijven toch? Kylian is op rechts opgestoomd en levert een puike voorzet af. Mark gaat onder de bal door, maar bal klutst en valt zo voor de voeten van Jesse. Die had van dichtbij een pegel in gedachten, maar raakt de bal niet lekker en dus verdwijnt de bal weer net langs de verkeerde kant van de paal. Als je hem zelf niet maakt, dan gelden aloude voetbalwetten. Maar die kent Daley gelukkig niet. Een gevaarlijke voorzet wordt ingekopt door de gevaarlijke spits, richting de hoek, maar daar zweeft Daley gelukkig. KLEM. Noodzakelijk, want anders was hij alsnog binnengetikt. Even later is Tijn nauwelijks bekomen van een elleboogstoot, wanneer we een corner krijgen. Eigenlijk had hij nog teveel pijn om mee te gaan, maar hij verbijt de pijn en kiest toch positie. Jesse swingt de corner goed in en wie loopt er geweldig tegenaan? TIJN! Bikkel! Hij kopt hem tegendraads in. Fantastische goal en de verdiende 0-1!!!

Eens kijken of we dit na de rust vol kunnen houden. Forum dringt aan, maar verder dan wat vrije trappen en corners komen ze eigenlijk niet. Na deze fase komen we meer te spelen waar we willen: op hun helft. Sem heeft het op zijn heupen en snelt langs zijn man. Bam, overtreding weer en dus een vrije trap. Kylian neemt hem van ver en die bal waait er bijna in. We leggen onze wil meer en meer op. Er wordt een overtreding gemaakt op Bram na mooi combinatievoetbal. Delano achter de bal en die kan dit weten we. De bal gaat richting kruising, maar wordt met een uiterste inspanning van de keeper er nog net eruit getikt. De bal valt echter recht voor de voeten van Taylen die zo kan intikken, maar hij wordt onder het gras gelopen. Pingel toch zeker? Nee zegt de scheidsrechter. Tijd om de wedstrijd te gaan beslissen. Mooi voetbal van achteruit via Tijn van Iersel, Delano, Jesse en Mark levert een corner op. Dan de 2e ook maar uit een corner toch? Jesse stuurt de bal naar de 2e paal waar Delano helemaal vrij staat. Hij moet hem ineens uit de lucht nemen en doet dat beheerst met de binnenkant. Het net beweegt…. Maar helaas is dat van de bal die echt net naast gaat en via het reclamebord terug stuitert. Je zou zeggen dat de spanning te snijden is, maar eigenlijk valt dat nog mee, want in deze fase zijn we heer en meester op het veld. Tijn bedient Taylen op links en hij maakt een heerlijke actie, gaat langs een paar man en haalt de achterlijn. Nu overzicht bewaren en goed terugleggen. Dat doet hij ook perfect, want hij ziet Mark komen. Hij geeft hem op maat en Mark moet ineens met zijn linker. JAAAAA!!!!!!! De bal verdwijnt in de lange hoek en het is 0-2 met nog een paar minuten op de klok. Dit kan niet meer mis toch? Het gaat ook niet meer mis. Het vuurwerk van onze boys op het veld slaat ook spontaan over op de lucht.

“WIJ ZIJN KAMPIOEN, WIJ ZIJN KAMPIOEN!, klinkt het uit 15 kelen. 15 ja, want Donatien is er natuurlijk ook bij om zijn maten te steunen en het kampioenschap te vieren. Wat een ontlading bij iedereen. Echt heel knap na het hele jaar bovenaan te hebben gestaan. De champagne vloeit rijkelijk, de bekers en kampioensshirts worden uitgereikt en ‘We are the champions’ knalt uit de speakers.

Na een feestje in de kleedkamer hebben de jongens en ouders nog een heerlijke middag gehad met taart, voetgolf en een BBQ bij HJ en Mignon thuis. Thanks allemaal voor de hulp bij dit mooie feestje! Op deze plaats wil ook alvast onze sponsors bedanken: Leather Walls, Milos Transport, Lavoro Espresso service en Print4ever.

Er staat nog een competitietoetje op het programma zaterdag 25-5 thuis om 14.30 uur tegen Graaf Willem II Vac. We willen dan onze kampioenen huldigen en met zoveel mogelijk mensen een feestje bouwen rondom de wedstrijd. Meer informatie volgt, maar zegt het alvast voort! Bovendien gaan trainers Richard en Marco de sloot of De Vliet in. Wie wil dat niet meemaken? Hoe meer zielen hoe meer vreugd en dat verdienen onze kampioenen. Komend jaar speelt de JO13-1 dus in de 3e Divisie. Geweldig voor de club!

Wouter Stikkelman

 

undefined

undefined

 

 

18-05-2019

Wilhelmus JO11-3 - Quick Steps JO11-2 (7-0)

JO11-3 speelde hun één na laatste wedstrijd op sportpark Westvliet. Door een 7-0 winst op Quick Steps JO11-2 pakten zij het kampioenschap.
Complimenten voor de spelers en hun begeleiders!

12-05-2019

Wilhelmus JO16-2 - Graaf Willem-VAC JO16-2 (0-3)

Adrenaline, spanning. Stress en angst. Hartkloppingen. In onze vorige wedstrijd in de laatste minuut nog de winst pakken. Ajax in de laatste minuut. 5,4 miljoen hartverzakkingen. De spanning van de speler voor de strafschop, de spanning van de coureur bij de start, de spanning van de inbreker bij de kraak. De spanning van Bas, Erik, Pieter, Simon en Jens tegen Graaf Willem. Niet te vergeten de vaders en de moeders. De coach voert de druk op. Drie kwartier vooraf aanwezig in plaats van een half uur. "Nog een uur te gaan. Dan worden de giganten verwacht in de kleedkamer voor dit belangrijke duel". Gelukkig maar dat dit bericht niet naar de spelers ging maar naar alle trouwe volgelingen. De jongens zouden maar stijf van de zenuwen staan. Kampioen of niet? Adrenaline, adrenaline. Misschien zegt iemand: "het is maar voetbal". Jammerlijke onderschatting. Het is een toneelstuk als het leven; opkomst, bloei en ondergang. Of niet.

Tegen de Grafelijken hebben we het altijd moeilijk en dat is maar goed ook, want wat is nou een competitie met twee vingers in de neus. We winnen wel eens van ze, maar verliezen ook en onze laatste nederlaag was pijnlijk, ook al omdat deze onnodig was. Godenzonen. Wie hoog klimt, kan laag vallen. Vandaag probeerden we te klimmen, maar het klimtouw was te glad of te lang, want we kwamen maar niet hoger en we vielen ten slotte in een peilloze afgrond. En ere wie ere toekomt, als je kampioen wilt worden, moet je het verdienen en Graaf Willem verdiende het. Ze waren sneller, agressiever, combineerden beter en dodelijker in de afronding. Tot de rust wisten we het droog te houden, ondanks drie goede kansen voor GW, waarbij Nigel ons op de been hielp. Over het geheel genomen waren we in de eerste helft al wat minder, maar we wisten ons te redden. In de rust deed het managementteam zijn best de neuzen te doen krullen, maar het hielp maar weinig. Al in de tweede minuut gleden ze er op de rechterkant doorheen en kon een vrijstaande man binnen tikken (0-1). In de 12e minuut ging het op ongeveer dezelfde manier op rechtsvoor mis en kon de voorzet binnengelopen worden (0-2) en na een half uur volgde een doorlopertje waarbij wel heel naïef werd verdedigd (0-3). We kregen één kans uit een kluts waarbij Isaac tegen de paal schoot. Verder nog wat afstandsschoten die doel misten. Een potje mineur dus en moesten we smartelijk afdruipen. Opkomst, bloei en ondergang. Volgend jaar maar weer proberen met een ongewijzigd team, als het de keuzeheren behaagt om ze bij elkaar te houden. Dat weet je maar nooit. We hebben nog een potje te gaan tegen RKDEO om de kat zijn staart, waar we ons manmoedig doorheen gaan slaan, net zoals ik me manmoedig door dit stukje worstel. Dit keer maar eens een stukje korter dan gebruikelijk.

Zijlijn

12-05-2019

Wilhelmus 1 - SEP 1 (2-0)

Wilhelmus 1 won vandaag met 2-0 van SEP. Doelpuntenmakers vandaag waren middenvelders Yuri Bruno en Ruben Gyamfi voor Wilhelmus. Wilhelmus speelde geconcentreerd maar miste wel veel kansen op een grotere uitslag.

Aan de kant van Wilhelmus kregen aanvaller Jacky Adam en keeper Mark de Jong tijdens de wedstrijd een gele kaart van scheidsrechter W van Horssen . Aan de kant van SEP werd een gele kaart getoond aan SEP-er Barry Derwort.

Vandaag was alweer de 7e overwinning van Wilhelmus in de 3e klasse Hoog promotie poule. Door dit resultaat komt er een ongekende ontknoping aan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen.

De top 3 bestaat na deze speelronde uit :
1) HMSH           9-22  + 19
2) Wilhelmus    9-20 +  16
3) COAL            9-19 +  10

De nummer 1 en nummer 2 promoveren richting 2e klasse van het zondag voetbal

In de laatste twee speelronde komen er de volgende 2 wedstrijden aan :

In de 10e speelronde ontmoeten HMSH en Wilhelmus elkaar in een onderling rechtstreeks duel.
ODB dat verrassend vandaag verloor van het Haagse REMO ontmoet nummer 3 COAL dat in de nek hijgt van Wilhelmus en HMSH. Op het kleine kunstgrasveld aan de Albardastraat hebben nog maar weinig ploegen gewonnen van het altijd strijdvaardige ODB

In 11e speelronde ontmoet Wilhelmus het uit Rhoon komende WCR wat nog vecht voor een nacompetitieplaats. Rond hetzelfde tijdstip word in Rotterdam de wedstrijd COAL - HMSH afgewerkt. In onderlinge duel moeten die gaan uitmaken wie voor promotie / de titel gaat strijden. De nummer 4 Dubbeldam staat op 5 punten afstand van Wilhelmus dus op papier gaat het tussen de eerder 3 genoemde ploegen.

Een ongekende ontknoping richting de 2e klasse voor Wilhelmus

U bent van harte uitgenodigd om op 26e mei 2019 om 14.00 uur de ontknoping live bij te wonen op de Groene Zoom

11-05-2019

Wilhelmus JO19-1 - HBS JO19-2 (6-1)

Zaterdag 11 mei 2019 en de voorlaatste speelronde in de najaarscompetitie voor de JO19-1 mannen van vv Wilhelmus. Een competitie waarin we de tweede plaats op de ranglijst sinds vorige week bezetten en na de inhaalronde van afgelopen woensdag staan we verrassend genoeg op slechts een puntje van de koploper, Meerburg JO19-1. Met nog twee speelronde voor de meeste teams althans, kan er een ontknoping zoals de eredivisie volgen, maar belangrijker is dat we de spirit er al het hele jaar inhouden en dat ook vandaag weer moeten tonen willen we vandaag een goed resultaat neerzetten. Tegenstander is HBS JO19-2, een tegenstander die we voor de winter met het nodige geluk met 0-1 versloegen en dus een mooi meetmoment waar we nu staan ten opzichte van toen.

Aan Wilhelmus zijde geen Eddy en Nick, die beide druk in hun boeken bezig waren voor de examens en Sam en Liam leken deze wedstrijd niet te redden. Daarom werden Bradley, Tycho en Tobias van de JO17-1 toegevoegd aan de selectie. Zaterdagochtend bleken Liam en Sam toch beschikbaar, maar de JO17-1 mannen afzeggen was geen optie voor de technische staf en dus een groep van achttien spelers ter beschikking. Zowel een weelde als een probleem, want er kunnen er immers maar elf starten en vijf invallen. Gelukkig is de communicatie tussen de staf en spelers altijd duidelijk en open en dus was het ook vandaag weer goed om te ervaren dat er wederzijds begrip was.

Iets voor half vijf trappen we dan eindelijk af en HBS start aardig aan de wedstrijd en bij Wilhelmus lijken er sommige spelers te zijn die met stress aan deze wedstrijd begonnen zijn. Onnodig, want wat een heerlijk voetbalweertje en een prima tegenstander zou toch moeten worden gevolgd door een lekkere wedstrijd. Wilhelmus opent desondanks dit gegeven de score in minuut zes van de wedstrijd als Anton Fabian bereikt en de vandaag op tien opererende middenvelder rond doeltreffend af.  Wilhelmus zet door en binnen het kwartier is het de jarige Yannick die op aangeven van Jesse de tweede treffer voor de gastheren aantekent.

HBS is niet van plan de wedstrijd te laten lopen en speelt makkelijker als Wilhelmus , dat gek genoeg de goede wedstrijden van de weken hiervoor geen vervolg kan geven. HBS krijgt kansen, maar of Marvin red of het vizier staat niet scherp bij de kraaien. Het vizier van de Birthday-boy staat wel scherp en na een weergaloze actie zet Yannick Wilhelmus zelfs op een drie nul voorsprong. Puur naar de stand kijkend spelen we HBS van de mat, maar dat is geenszins de realiteit. Dat we met deze ruime voorsprong gaan rusten is een fijne constatering, maar we hopen vooral na rust beter veldspel te tonen.

Het begin is een kopie van de eerste helft, helaas. We komen gewoon niet in ons spel en ook de normaal zo stabiel spelende spelers spelen vandaag onherkenbaar matig. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, het is alleen jammer dat het vandaag gebeurd. Na een mooie reeks en met aardig wat publiek langs de lijn. Want een feit is wel dat we over het algemeen uit beter spelen als thuis. Toch apart om te constateren, maar misschien kunnen de wissels wat meer swung in de ploeg krijgen. Binnen het eerste kwartier na rust maken Luca, Bradley, Tycho, Youri en Max hun opwachting en Anton, Jesse, Tijn, Kymo en Stijn verlaten het speelveld. Op dat moment spelen we met alleen Max als tweede jaars en met liefst vier spelers die nog in de JO17 mogen uitkomen. Buiten de drie JO17-1 jongens is ook Luca immers officieel nog een JO17 speler, maar die behoort al het hele jaar tot onze selectie, en Luca brengt in ieder geval wat meer rust aan de bal.

Minuut eenenzeventig is inmiddels aangebroken en een weergaloze assist van Fabian met buitenkantwreef getrapt word door Yannick bekroond met een doelpunt. Een assist die de schoonheid draagt die de wedstrijd niet verdiende, maar dit soort momenten is wel genieten natuurlijk. Bradley krijgt een goede kans, maar schiet net voor langs en dan ligt de bal ineens achter Marvin. Een van richting veranderd schot valt binnen en HBS heeft de terechte treffer. Echter zal Wilhelmus verder uitlopen. Heerlijke steekbal van Bradley en Luca schiet bekeken binnen. Knap afgerond van de linksbuiten die sinds de winterstop een sterk ontwikkeling doormaakt. De wedstrijd kabbelt voort en het slotakkoord is voor Bradley die zijn debuut bij de 019 opluistert met een treffer. Goede actie, knap weggedraaid en fel in de korte hoek binnen geschoten.

Een ruime zes tegen een zege dus, die geflatteerd hoog uitvalt. Zoals gezegd was het vandaag alles behalve goed wat we hebben laten zien, maar dat we dan toch zo ruim winnen is een teken dat we gegroeid zijn als team. Maar ook dat individuele kwaliteiten aanwezig zijn binnen deze groep die op dit soort momenten toch van doorslaggevende betekenis kan zijn. Aangezien Meerburg ook won blijft het gat een schamel puntje en volgende week speelt Meerburg tegen VCS. Mochten de Meerburgers puntverlies lijden, kan Wilhelmus op de laatste dag de bovenste plek overnemen als het zelf wint van Quick. Wederom op ons eigen sportpark, wederom een taaie tegenstander, want ook Quick kan nog op de bovenste plaats eindigen als ze hun resterende twee wedstrijden winnend afsluiten. Kortom , sowieso een leuke wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn (60 Youri), Kymo (60 Tycho), Sjoerd, Florian, Tobias, Anton (55 Bradley), Fabian, Yannick, Jesse (60 Max), Tijn (55 Luca) 

11-05-2019

Wilhelmus JO13-1 - Sportlust JO13-1 (4-0)

Vandaag speelronde 20. Na een moeizame winst vorige week hebben de mannen een goede trainingsweek gehad. Vandaag was sportpark Westvliet gastheer voor de return tegen Sportlust. De eerder ontmoeting werd met een 5-0 overwinning in het Wilhelmus voordeel beslecht, de vraag was of er nu weer een doelpunt rijke wedstrijd in het verschiet lag.

 

Onder leiding van scheidsrechter Ogier werd de aftrap door Wilhelmus genomen en meteen was duidelijk dat de mannen een snelle openingstreffer wilde forceren. Met strakke passing en goed positiespel werd er een aanval op rechts opgezet. De rechtsbuiten kon een mooie voorzet geven op de linksbuiten die de bal vrij en fraai kon aannemen en afdrukken voor de 1-0. Dat is een lekker begin. De schwung zat erin.

 

Sportlust probeerde middels een spaarzame aanval iets terug te doen maar deze aanval kan snel onschadelijk gemaakt worden en was een makkelijke prooi voor de keeper die meteen opende via de linkerkant en de linkshalf goed inspeelde. Deze opende met een crosspass naar de rechterkant en de rechtshalf wist de bal heerlijk mee te geven aan de rechtsbuiten die met een fraai schot de 2-0 liet aantekenen binnen 5 minuten.

 

Wilhelmus zette de toon voort en wist kansen te creëren, maar werden niet verzilverd en de keeper van sportlust speelde louter de lange bal waardoor de rest van de 1e helft zich op het middenveld afspeelde.

 

Trainer Richard was vanwege werk helaas niet aanwezig en werden trainer Marce en assistent Sjoerd ondersteund door trainer Jeroen de Ligt, trainer van de JO19-1. Mooi te zien hoe de eenheid is onder de trainers om elkaar te helpen en te ondersteunen. De spelers van het team zien dat ook en gaan daarnaar handelen.

 

De 2e helft mocht aanvangen met de aftrap voor onze gasten. Deze speelde de bal naar achteren maar Wilhelmus kwam zo snel uit de start blokken dat de bal op het middelveld werd veroverd, met een strakke pass naar rechts gespeeld werd en na een snelle actie lag de bal gelijk in het net met een verbaasde blik van de Sportlust Goalie. 3-0.

 

De mannen wilde meer en bleven Sportlust onder druk zetten. Sportlust had handen en voeten nodig om de aanvalsgolven af te wenden. Met een overtreding tot gevolg op het middenveld. Met een slimme snelle steekbal werd de spits aangespeeld en wist de uitgekomen doelman met een lopje te verrassen en de 4-0 aan te tekenen.

 

Wie dan denkt dat Sportlust zich gewonnen zou geven, vergeet dat dan maar. Op sportieve wijze bleven de mannen van Sportlust voetballen en probeerde, misschien tegen beter weten in, een eretreffer te maken. Maar de alerte verdediging van Wilhelmus wisten de aanvallen snel in de kiem te smoren.

 

Na 30 minuten in de 2e helft vond de uitstekend fluitende scheidsrechter Ogier dat het mooi geweest was en floot voor einde wedstrijd. De mannen waren blij met de mooie overwinning en kunnen zich richten om een mooi voetbalzondag. Dan mogen de mannen de Grand Final spelen in het Cars Jeans Stadion tegen ADO DEN HAAG O13, als hoofdprijs voor het eerder dit seizoen winnen van het ADO-partner toernooi. De wedstrijd start om 17.00 uur en de toegang is vrij.

 

Komende week zullen de mannen zich weer gaan focussen op speelronde 21. De tegenstander is Forum Sport. En de insiders weten dat dit een affiche is die garant staat voor een mooie stadsderby. De mannen zullen er klaar voor zijn.

11-05-2019

RKDEO JO9-2 - Wilhelmus JO9-2 (Voorjaar) (5-7)

Dat knollen veld, man man man wat een knollen veld, Marc is er vol van en krijgt al snel bijval van Judith. RKDEO JO9-2 dus veel gezien dit seizoen, thuis toernooi, hun zaal toernooi en nu de 2e keer in de competitie. De eerste was legendarisch 6-6 met een weergaloze come back van ons team. Maar vandaag moet het beter.

De warming up voorspelt weinig goeds, trappen op de keeper gaan ook allemaal op de keeper en niet in de hoeken. De hele zijlijn (voornamelijk Joost en Marc) roept IN DE HOEKEN. Het enige antwoord dat we krijgen “dat bewaren we voor in de wedstrijd”, maar eens kijken of het geholpen heeft.

Eerste kans is voor Ruben die de bal aftroggelt van de verdediger, maar hem niet voorbij de keeper krijgt. We zetten er goede druk op. Hamza pakt ook lekker af. Ruben weer, maar wordt verwerkt tot een corner. Ruben krijgt de bal weer aangespeeld. Tikt de bal omhoog en met een halve omhaal net naast. Man man wat mooi.

De druk blijft er vol op, Hamza onderschept de bal en maakt af 0-1!

Jammer komt RKDEO snel 1-1, het is zelfs de eerste aanval van RKDEO. Dat knollenveld heeft ook zo zijn voordelen een rush van RKDEO word gestopt door hun eigen veld 😁. Goede eerste 10 minuten van ons.

Ruben met een snelle indribbel, geeft voor op de vrije Ishairo die intikt 1-2! Weer een kans voor Ruben (wat heeft ie ontbeten?) trapt hard op de paal.

Dex krijgt lekker aangespeeld van Thijs, maar speelt net te hard voor zich uit. Druk naar voren blijft maar doorgaan.

Judith schijnt de scheids te kennen en zou dat de reden zijn van de wat pro RKDEO beslissingen. Lekker vrienden gemaakt die Judith 😊

Dex met een lobje over de keeper maar ook over het doel. Corner van Dex, maar over Ruben heen en belandt voor Milan die hard komt inlopen en trapt hard, via de keeper omhoog en stuitert alsnog in het doel 1-3!

Rust, goede eerste helft, complimenten alom.

Voorzet Milan, Hamza die KOPT!!!! Net over. Dex met zijn bekende rush over links zet de verdediger weg haalt uit 1-4!!!

Dex voorzet op Hamza 1-5!! Lekker boys

RKDEO schiet, Thijs heeft hem op de lijn, of er over? Geen Var dus geen doelpunt 😁. Aan de andere kant een corner van Dex word door RKDEO ingekopt 1-6.

Harde inzet van RKDEO wordt gekeerd door Thijs. Daarna weer gepakt op de lijn, weer een VAR moment, maar die is nog steeds niet geïnstalleerd dus weer geen goal.

Bruce van afstand op de lat! En de laatste 10 min gaan in.

2-6 RKDEO, 3-6 VAR toch geïnstalleerd ? eerste 2x niet geven en nu opeens wel ? vreemde call. We zijn gelijk van slag, want RKDEO komt heel snel op 5-6 door gepiel van ons achterin en de scheids helpt ook behoorlijk mee.

5-7 Bruce krijgt bal van Dex die van afstand hard intrapt. De laatste minuut gaat in, de spanning stijgt. En zeker nu die laatste minuut wel 2 minuten duurt. Klaar !! Gewonnen en Marc verbaasd zich nog steeds over het knollenveld