Meest Aktuele Verslagen

09-07-2019

Een jaar Wilhelmus 019-1 samengevat in een verslag.

Daar sta je dan als nieuwe trainer ergens halverwege juni met een volkomen vreemde groep. Tuurlijk heb je ze allemaal wel eens bekeken, maar na alle overschrijvingen en spelers die een vriendenteam prefereerde boven de selectie, bleven er achttien spelers over. Waaronder twee keepers, dus dast was eigenlijk de enige keuze die nog gemaakt moest worden. De rest van de spelers waren automatisch spelers van 019-1. Dat moest dus een groep worden, want nu was het een mengelmoes van 019-1, 017-1,017-2 en enkele nieuwe spelers die naar Wilhelmus waren gekomen. 


Zoals gezegd was het halverwege juni als we het LVK afwerken. Het enige doel daar was spelers bekijken en hopen dat we niet als kanonnenvoer zouden dienen. De spelers toonde dat er kwaliteit aanwezig was, maar ook dat er nog heel veel werk aan de winkel was. Tegen Forum gingen we geflatteerd onderuit, tegen RKAVV waren we zelfs grote gedeeltes de betere ploeg en SEV werd eenvoudig verslagen. Maar als iets werd aangetoond in die wedstrijden was dat er een groep stond die open stond voor nieuwe ideeen en een andere manier van trainen als de meeste gewend waren. Benieuwd hoe iedereen na de vakantie zou terugkeren begon een vakantie, waarbij ik meer als ooit met de voorbereiding van het voetbalseizoen ben bezig geweest. Ik besefte namelijk goed dat we van heel ver moesten komen, maar ook dat er wel wat te bereiken was met deze selectie....Ondanks dat er vele mensen waren die ons geen een overwinning toedichtte.

Begin augustus werd begonnen aan een voorbereiding, die eigenlijk zonder gekke zaken verliep. De gebruikelijke vakantieperiode en de daarbij behorende vakantiegangers zorgde er wel voor dat we niet meteen met de complete groep aan de gang konden, maar degene die er wel waren werkten zich het zweet voor de ogen en er ging nog een hoop fout, maar de werkethiek en de bereidheid de dingen op te pakken zorgde ervoor dat je als trainer toch een goed gevoel over kon houden na de trainingen.

Dat gevoel werd bevestigd in de eerste oefenwedstrijd als we tegen vierde divisionist RKDEO lang mee kunnen, zelfs de voorsprong pakken, maar in het laatste gedeelte de overwinning ( 1-3) aan de gasten moeten laten. De wetenschap dat enkele belangrijke spelers nog ontbraken, deden het goede gevoel verder versterken. RKDEO zou de maatstaf moeten worden de eerste weken van het seizoen, waarin we langzaam toewerken naar de competitie start.

Dat goede gevoel werd de week erna minder, als we met een op papier sterkere groep kansloos verliezen van Zoetermeer thuis met 0-2. Gelukkig volgde het goede antwoord van de mannen al snel, als enkele dagen later bij hofdklasser OLIVEO met het kleinste verschil (2-1) wordt verloren, waarbij vooral duidelijk wordt dat de verdedigende organisatie steeds beter gaat en dat is uiteraard belangrijk. 

Echter hebben we verschillende gezichten gezienvan het team als de beker begint en welk gezicht zal de groep dan tonen als we voor de beker starten bij SVH. Een voor dat moment acceptabele prestatie door met 2-5 te winnen en de groep gaat steeds meet naar elkaar toetrekken en begint ook werkelijk een groep te worden. Trainen doen we vaak met zijn allen en iedereen voelt zich prettig in hoe het gaat en went steeds meer aan mij als trainer.

Doordat we slechts met drie teams in de beker zijn ingedeeld volgt een vrije zaterdag wat wedstrijden betreft, maar de mannen worden gewoon verwacht voor een looptraining. Waar iedereen in het begin aan een geintje dacht, werkten we gewoon met zijn allen een aardig parcours rond Wilhelmus af. Conditioneel werk en gezelligheid werd afgewisseld en deze dag is zeker een belangrijke gebleken in het groepsproces. Helaas kreeg deze dag geen vervolg met het bereiken van de volgende bekerronde, doordat we de zege aan Meerburg moesten laten, 1-3.

Het oefenen en bekeren was dus voorbij als we eind september aan de najaarscompetitie beginnen. We hebben met zijn allen afgesproken bij de bovenste vijf te willen eindigen, maar ook dat we voor de eerste drie willen gaan om na de winter in de promotie poule te mogen uitkomen. Een veel te ambitieus doel volgens vele , maar in de groep leefde ook steeds meer het gevoel dat het wel mogelijk was. De spelers zelf voelde ook dat ze beter werden en belangrijker nog, dat namen ze mee in hun spel. Plus een meer dan voortreffelijke instelling zorgde ervoor dat we een lastig te bespelen ploeg werden voor vele.

Een ruime zege op Laakkwartier (9-0) werd gevolgd door een gelijkspel op karakter bij Scheveningen (4-4).  Twee gespeeld en niet verloren, waarbij vooral de manier waarop bij Scheveningen een punt werd meegenomen zeer knap gelet op alle omstandigheden. Doordat er even geen competitie op het programma stond, werd er geoefend bij Verburch. De magere zege van 1-2 deed geen recht aan de overmacht die we daar hadden, maar het goede gevoel bleef aanwezig mede dankzij weer een zege.

Twee grote testen voor de competitie werden cum laude gehaald. Zowel de 019-2 van Quick als van HBS werd verslagen met 1-0. Twee zeges op basis van tactisch zeer sterk spel van een ploeg die dan al gehavend is met enkele blessures, maar degene die wel spelen voeren alles prima uit en ineens doen we mee. Dat merken ook de zuurpruimen die ons weinig kans toedichtte en de spelers worden ineens gecomplimenteerd door menigeen voor hetgeen ze laten zien.

Helaas bleek de wedstrijd erop dat ,ondanks de vele waarschuwingen vooraf, de groep iets te veel in zichzelf ging geloven en zodoende leden we een pijnlijke 5-2 nederlaag bij SVC. Overwinningen op VUC (4-2) en VCS (0-3) volgde daar weer op, maar de druk stond er vol op wilde we in de top drie eindigen. In een rechtstreekse topper moesten we onze meerdere in TAC erkennen (0-3). Was het dan over, nee zeker niet, maar de laatste wedstrijden moesten een honderd procent score opleveren. 

 

 BMT ging met een 9-0 nederlaag terug naar Den Haag en ook Die Haghe werd op Ockenburg met 0-2 verslagen en de allerlaatste wedstrijd zou alles beslissend zijn. Koploper Vredenburch kwam op bezoek en het zegt genoeg hoe dicht de top vijf bij elkaar stond, want zelfs koploper Vredenburch kon nog buiten de top drie vallen als wij zouden winnen. We geven de koploepr goed partij, maar moeten na een sterke beginfase, vlak voor tijd toch buigen en de uiteindelijke 0-1 nederlaag zorgt ervoor dat we na de winter niet uitkomen in de promotie poule. Maar al met al een groot compliment dat we al tot de laatste dag meededen voor promotie. En belanmgrijker nog : Top vijf gered, doelstelling gehaald al had er meer ingezeten.

De maandag na de nederlaag met elkaar gesproken over de ontwikkeling die we stuk voor stuk doormaakte en ook dat we na de winter vol voor de titel in de voorjaarscompetitie zouden gaan. De afsluitende oefenwedstrijd bij KMD half december werd met 3-0 verloren en deed absoluut geen recht aan de eerste seizoenshelft. Het geloof dat vanaf januari weer alle koppen fris en fruitig zouden zijn, maakte het dat we na een gezellig avondje op de club met eten met een lekker gevoel de winterstop ingingen.

Begin januari waren alle spelers inderdaad weer gretig op de eerste training en dat ze geen ags terug namen bleek aan de serie van drie oefenwedstrijden tegen allemaal ploegen die wel de promotiepoule hadden bereikt. Een late gelijkmaker van de gasten zorgde ervoor dat BSC toch 1-1 speelde op ons sportpark, waar de week erna Be Fair met 5-1 werd verslagen. De doodeweekse 2-2 bij Honserlesdijk was de laatste oefenwedstrijd en vol vertrouwen begonnen we aan de najaarscompetitie.

De ploeg besefte dat de oefenperiode prima was verlopen, maar dat dat geen garanties gaf voor een goede competitie start. Echter werden zowel DoCoS (3-0) als Voorschoten (0-3) overtuigend verslagen. De volgende test was Die Haghe, waar we voor de winter al hadden gewonnen, maar ook nu bleek dat de gewaarschuwde ploeg niet wakker genoeg was en de 3-2 nederlaag was volkomen aan onszelf te wijten. Zonder Die Haghe te kort te willen doen overigens. VCS werd voor de tweede keer eenvoudig verslagen (4-0) als we tegen de koploper misschien wel onze beste helft van het seizoen spelen , maar vergeten dat in doelpunten uit te drukken en zo keren we met een onterechte 0-2 terug naar Den Haag. 

 

 Optisch kansloos voor de titel, maar als we zelf de vier komende wedstrijden winnen en meerburg zou een steekje laten vallen was alles nog megelijk. Tevens zorgde we ervoor dat het seizoen niet als een nachtkaars uit mocht gaan en de spelers maakte zich op om zelf eens revanche te nemen. SVC kwam immers op bezoek en na een mindere eerste helft, werd na rust overtuigend afstand genomen middels een 4-0 zege. ASC uit was ook zo’n wedstrijd waarbij we na rust de score in ons voordeel draaide en de 1-3 overwinning was terecht.

Nog twee wedstrijden tegen twee oude bekende. Wonnen we voor de winter met 1-0 van HBS en Quick, nu wonnen we beide wedstrijden zeer overtuigend. HBS werd met 6-1 verslagen en Quick werd met 5-1 verslagen. Puur naar de uitslagen kijkend tekend dit de enorme groei van de seklectie. Maar die groei blijkt uit veel meer als alleen deze uitslagen. Degene die de ploeg hebben gevolgd en gezien weten exact wat ik bedoel en dat maakt me toch trots als trainer ondanks het feit dat we niets tastbaars hebben gewonnen. Gasten bedankt voor een geweldig eerste seizoen bij Wilhelmus.


De spelers

1. MARVIN FUIT

De doelman die de concurentie strijd van Jarno tot verrassing van vele won. Puur op instelling kreeg je je verdiende kans en je kan terugkijken op een prima seizoen. Mindere momenten heeft elke speler, alleen als keeper kost het vaak een tegentreffer, maar zeker de reddingen op belangrijke momenten mogen vernoemd worden. Daar hield je de ploeg vaak genoeg mee op de been. Het feit dat je na de winterstop de minst gepasseerde doelman van de competitie was, mag ook vermeld worden. Een prima ventje, die wat meer in zichzelf mag geloven!

2. STIJN FAKO

Van twijfelachtige rechtback naar een zelfverzekerde rechtsback. Moest duidelijk wennen aan hetgeen ik van hem vroeg , maar je leergierigheid en je puike instelling zorgde ervoor dat je eigenlijk een vast gezicht was in de basisopstelling, tenzij je jezelf daarbuiten plaatste door te laat te komen. Je kan trots zijn op je seizoen en hebt zelf menig doelpunt meegepikt. Een fijne jongen die kan verrassen op de duur bij de senioren.

3. KYMO VERMEULEN

 

De aanvoerder zonder band. Als een van de weinige tweede jaars was je een leider, zonder dat je de band om je arm had. Altijd oog houden voor het geheel en ook gewoon zeer lastig om tegen te spelen. Type niet lullen, maar poetsen en verdedigend een stabiele factor in de achterhoede. Toonde ook bij 023 al je potentie en ook jij kan zomaar eens verrassen bij de senioren volgend seizoen.

4. YOURI HEINZ

Als speler van Forum 017-2 naar Wilhelmus gekomen en wat heb jij je goed ontwikkeld zeg! Even moeten wennen bij een nieuwe club, maar wachtend op je kans altijd 100% trainen en er staan toen het moest. Knap en daar heb je zeer veel respect bij afgedwongen. Als speler stappen gezet, waar ik van overtuigd ben dat er nog meer in zit. Een speler die je weinig hoort, maar er altijd staat als je een beroep op hem doet, kortom een prettige jongen voor een trainer.

5. FLORIAN KELLNER

 

Stabiele factor op links, die ondanks alle verhalen vooraf alszijnde blessuregevoelig en kaartgevoelig bleken op niets gebasseerd. Haast alles gespeeld en alleen gewisseld als je even je hoofd dreigde te verliezen, met zoveel onrecht om je heen. Maar wat een drive heb jij en als buitenspeler heb je gewoon geen leuke middag tegen Floor, ondanks dat je een gezellige gozer bent. Je kan terugkijken op een prima seizoen en ook in jou zit nog rek.

6. LIAM VAN BARNEVELD

Eigenlijk nog een 017-speler, maar een vast gezicht in de 019-selectie vanaf dag 1. Door de enorme concurrentie, blessures en ziekte minder gespeeld als gehoopt vooraf, maar als je speelde was het altijd prima. Een lastige speler die ook nog geregeld een doelpunt meepakt. Veel respect afgdwongen voor het feit hoe je met je rol omging en nooit je kop hebt laten hangen. Maakte ook drie goals op belangrijke momenten en die momenten waren je van harte gegund.

 

7. ANTON SMIT

Een multifunctionele jongen die dan weer achterin, dan op het middenveld werd gepositioneerd, maar altijd zijn stinkende best deed en een voorbeeldige instelling heeft. Vanuit de 017-2 komende en steeds meer richting de basis gegroeid. De vele concurrentie zorgde ervoor dat je niet altijd alles kon spelen, maar dat je je ontwikkeld hebt staat buiten kijf. Respect ook hoe jij omging met je rol, want jongens als jij zorgde ervoor dat de basisploeg geen moment kon verslappen. 

 

8. SJOERD DEKKER

De captain. Centraal achterin of op tien. Eigenlijk overal een dikke voldoende en voor een trainer een heerlijke speler om mee te werken. Mag in het veld iets meer de leiding nemen nog, maar kan terugkijken op een geweldig seizoen. Dat kwam ook tot uiting in alle 023 wedstrijden, waar je tot de betere mensen op het veld behoorde en ondanks dat ging je bij 019 niet naast je schoenen lopen en met een derde plek op de topscorderslijst heb je ook daar verrast misschien.

9. FABIAN BORREBACH

Het scharnier van de ploeg. Een geweldige speler ook die, mits vrij in zijn hoofd, op weinig fouts is te betrappen en beschikt over een geweldige pass. Kan wat mij betreft terugkijken op een geslaagd seizoen, een speler die je als trainer altijd opstelt, mits hij zijn ding doet. Menig assist en belangrijker nog altijd oog voor hoe we staan in de omschakeling na balverlies, kortom een belangrijke schakel in het elftal.

10. MAX KRAMER

Samen met Kymo de enige overgeblevene uit de 019-1 van vorig jaar, bleek jij een speler die je pas miste als je niet meedeed. Rustig aan de bal en ook een neusje voor het doel. Al met al een nuttige speler voor een trainer en daarbij een prettige jongen in de omgang. Stopt helaas met voetballen, maar ik ben blij dat ik je een jaar onder mijn hoede heb mogen hebben. Verder kan ik niet geloven dat jij nooit meer op een veld staat en als dat gebeurd kom ik je zeker weer bekijken, want je bent een plezierige speler om te zien spelen.

11. SAM KNOOK

Helaas weinig gespeeld, voornamelijk door vele blessures. Das jammer voor iedereen, maar vooral voor Sam zelf natuurlijk. Verdiend een groot compliment door er ondanks die blessures haast alle trainingen te zijn en jouw sfeermakerij had deze groep echt nodig. Op de familiedag heb je je moment kunnen pakken en werd je onze topscorder. Moet meer in zichzelf geloven en meer van zichzelf vragen, dan kan ook jij meer als je misschien zelf denkt.

12. JESSE GRUNHOLZ

In de spits of op tien. Aanvallend creatief en doelgericht, met ook nog een geweldige buitenkantrechts. Betrokken bij vele doelpunten, maar toch zal ik ook onthouden dat je je meerdere moest erkennen in mij met het oefenen van vrije trappen na de vrijdagtraining. Stopt ook met voetballen vooralsnog, maar ik denk dat een voetbaldier als jij echt wel weer ergens opduikt.

13. EDDY EL BAZZE

De speler die het het moeilijkste had dit seizoen. Zonder daar zelf veel aan te kunnen doen overigens. Moest door studie vele trainingen missen en zijn concurrenten speelde ook prima week in week uit. Kortom een lastige situatie die je lang vol hebt gehouden en dat verdiend respect. In menig invalbeurt toonde je je kewaliteiten en je hebt ook geregeld gescoord. Helaas heb je niet de minuten gemaakt waarop gehoopt, maar desondankls was je een prima jongen voor de totale groep.

14. LUCA POSTELMANS

Eigenlijk nog een 017-speler, die voor de winterstop zijn momenten kreeg en na de winterstop uitgroeide tot een belangrijke speler. Menig doelpunt of assist staan achter zijn naam en ook zijn verdeigende werk ging hij steeds beter oppakken. Een prima ontwikkeling doorgemaakt en het feit dat je als eigenlijke 017-speler in de basis stond zegt genoeg over je kwaliteiten. Mentaal soms nog wat breekbaar, maar ook dat ging steeds beter. Enkele wereldgoals zal ik in ieder geval nooit vergeten, wat je een tweede plek op de topscorderslijst opleverde.

15. TIJN FRANZ

Als nieuwe speler van Graaf Willem gekomen, maar al snel gewoon een van de jongens, Een hardwerkende speler, die ook met pijntjes heeft gelopen. Inzet voorbeeldig en soms wat ongepolijst, maar ook een redelijk rendement en zeker een teamspeler. Stond op een gegeven moment in het belang van het team zelfs linksback. Zal bij de senioren zich verder gaan ontwikkelen, maar was voor mij een prettige jongen om in de groep te hebben. 


16. YANNICK WILLEMS

De topscorder uiteindelijk. Maar ook qua assists zeer belangrijk voor de ploeg. Een fantastische buitenspeler die vrij compleet is, alleen wat meer van zichzelf mag vragen gelet op de aanwezige kwaliteiten om nog belangrijker voor de ploeg te worden. Tactisch zeker stappen gezet dit jaar en ook van jou blijven enkele doelpunten en assist me altijd bij. Voor een trainer een welkome speler, die altijd de actie heeft om een wedstrijd open te breken.

17. NICK HENDRIKSE

 Weinig gespeeld door de blessure die je opliep ergens begin september. Dat kostte je bijna het gehele seizoen,maar soms in het belang van het team toch gespeeld en nog redelijke cijfers overleggend. Een prima spits, die alleen in sommige fases een beter overzicht moet hebben om hem heen, maar heeft absoluut kwaliteiten die we van een fitte Nick dit jaar goed hadden kunnen gebruiken. Ook jij hebt weinig trainingen gemist al heb je 80% langs de lijn dorgebracht en dat verdiend sowieso een grote pluim.

VERDER NOG TE BEDANKEN

1. DE GRENSRECHTERS

Elke week maar weer die vlag en langs die lijn voor van alles en nog wat worden uitgemaakt, terwijl ik in de hele regio geen eerlijkere grensrechter ben tegen gekomen als DIK KNOOK. Je weet hoe zeer ik je rol heb gewaardeerd, maar ik vindt dat ik je in dit jaarverslag zeker niet moet vergeten te vermelden. Bedankt Dik! Ook de vervangers van de paar keer dat Dik niet kon , RINUS FUIT en KYLE STOOP bedankt!

 

2. COLLEGA TRAINERS

RICHARD BREHLER en MARCO vd STRUIJFF waren er altijd. Waar we ook speelde met de 019, van Oegstgeest tot aan dichterbij huis.  Altijd bereid om ook bij de 019 een rol te vervullen en altijd tijd om te sparren over wat te doen, Bedankt mannen!

RAMON van STEEKELENBURG bedankt voor je hulp vanaf dag 1. Danzij jouw input wist ik meer van de spelers en onze samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Als er bij 019 een spelersprobleem was en jouw 017 kon het oplossen dan was je altijd bereid mee te werken en dat is niet overal zo. 


3. DE OUDERS

Bedankt dat jullie er steeds waren om het gehele team te supporten. Dat is toch fijn voor een groep als ze voelen dat ook het thuisfront ze steunt en het leuk vindt om ze te zien spelen. Tevens bedankt voor de manier waarop ook jullie me hebben opgevangen bij de club, daardoor ging de aanpassing toch lekker soepel.

4. RICARDO en NICO

Als materiaalman heeft Ricardo niet veel hoeven doen voor ons, maar als we wat aan je vroegen was het nooit te veel gevraagd. Tevens heb je de afslyuitende BBQ voor die gasten TOP geregeld en de spelersgroep waardeerd je meer als je zelf misschien door hebt.

Nico bedabnkt voor alle zaterdagen dat we thuis speelde en jij ervoor zorgde dat het ons aan niets ontbrak. Das een lekkere wetenschap voor een trainer dat je je nergens druk om hoeft te maken of alles geregeld is of niet.

5. DE INVALSPELERS

Het gaat te ver jullie allemaal hier te benoemen, maar de spelers die er voor hebben gezorgd dat we nooit met te weinig spelers stonden wil ik bij deze ook bedanken. Sommige na hun eigen wedstrijd in een keer door en andere die hun vrije weekend opofferde om de 019-1 te helpen. Top gasten en menig speler heeft ook nog gescoord tijdens die optredens.

THE END

15-06-2019

JO17-1 Geweldig Seizoen, Geweldige Afsluiting

Na een geweldig seizoen, waarbij de JO17-1 net de promotie naar de vierde divisie is misgelopen werd afgelopen vrijdag het seizoen afgesloten met een meer dan geslaagde BBQ.met de spelers en een groot aantal ouders Iedereen een lekkere vakantie en we kijken alweer uit naar het nieuwe seizoen en wensen Ramon en de jongens veel succes voor volgend jaar.

undefined

Dex en ik zullen onze weg ergens anders gaan vervolgen, maar kijken terug op 15 geweldige jaren bij Wilhemus, waarbij het organiseren van een aantal jaren het D&E kamp en de familie dag prachtige momenten zijn geweest.

Wij wensen iedereen bij Wilhelmus al het goeds.

15-06-2019

Wilhelmus selectie sluit seizoen af

Afgelopen donderdag werd de traditionele "Baco" -training gehouden voor en door de selectie van Wilhelmus. Het concept: 4 ploegjes van vijf man waarbij er vier ploegen in het veld staan. Bij een doelpunt een drankje pakken en stoppen met drinken tot volgende doelpunt valt en dan weer in het veld komen. De sfeer zat er al snel goed in en het voetballen was een ondergeschoven kindje.

undefined

Wilhelmus had een fantastisch seizoen:

In seizoen 18-19 promoveerde de eerste 3 teams van Wilhelmus:
Wilhelmus 1 naar de zondag 2e klasse
Wilhelmus 2 naar de res. Hoofdklasse
Wilhelmus 3 naar de res. 2e klasse

Een ongekend resultaat!

Maar ook de jeugd deed van zich spreken. De aankomende "nieuwe" selectiespelers van de JO-19 en JO-17 hadden ook een goed seizoen en roken dmv de onder de 23 competitie al aan het grote werk.

Tijdens de kampioens/promotie wedstrijden zaten bijvoorbeeld de keepers als stand-in op de reservebank en mochten het feest actief meemaken.

Wilhelmus groeit en bloeit en de kloof tussen de senioren en jeugd is zeker dit seizoen verder gedicht.

Na een intensief potje voetbal was het nog lang onrustig in de Wilhelmus kantine. Nicole had zoals altijd wederom voor een voedzame maaltijd gezorgd. Waarvoor onze dank !

Aanstaande donderdag 21 juni 2019 zal voor de laatste keer de selectie van seizoen 2018-2019 bij elkaar komen en kennis gemaakt worden met de 2 nieuwe spelers die Wilhelmus wist aan te trekken. Rick van der Mast komt over van Zondag 1e klasser Den Hoorn en Joao Carlos Pascoal komt over van DZC'68 uit Doetichem. Het is in jaren niet zo rustig geweest op " spelersvlak " bij Wilhelmus. De complete selectie van Wilhelmus bleef compleet en met deze 2 aanwinsten gaat de gehele selectie er volgend seizoen wederom een mooi seizoen van maken.

Via deze plaats wil ik alle vrijwilligers , het barpersoneel, de schoonmaakclub,  toeschouwers , (oud) leden en bestuur bedanken voor hun steun en inzet dit seizoen.

We reken op jullie steun in het komende seizoen en mocht u afgelopen seizoen niet zijn komen kijken is het toch de moeite waard om dit te overwegen.

Wilhelmus bestaat voor 90% uit jongens van de eigen jeugdopleiding.

Een fijne zomer!

undefined

08-06-2019

DVV Toernooi

Het eerste wedstrijdje van 15 minuten is tegen Smitshoek JO8-3. Een team dat dus een jaartje jonger is. We beginnen sterk. Daan geeft een assist op Jay en het is 1-0. Smitshoek heeft een supersnelle jongedame in het team en al gauw is het 1-1. Nu is het de beurt aan Roan om een assist op Jay te geven en het is 2-1. Marijn doet er een schepje bovenop: 3-1. Er wordt zeer goed samengespeeld. Robbe is doelman en keept uitstekend. Nu geeft Jay de voorzet en Roan scoort met de buitenkant voet 4-1. Vlak voor het einde krijgen we een counter om de oren. Eindstand 4-2 winst

Het tweede potje spelen we tegen DHL JO9-2 in de regen. Doelman is Daan. Hij is kansloos als van dichtbij de 0-1 gescoord wordt. Olivier vliegt er in de verdediging als vanounds weer lekker fanatiek in. Als Roan een corner mag nemen krijgen we een eigen doelpunt van DHL. Dankjewel. 1-1. Robbe produceert een schitterende voorbereiding waaruit Liam kan uithalen. Geen score. Dan toch! Nu is het Marijn. 2-1 voor ons. Nog bijna een derde doelpunt voor onze jongens erbij: Na een verbluffende uittrap van Daan, die driekwart van het veld overvliegt, wordt de kans gemist. Eindstand 2-1 winst.

De derde partij is van een andere categorie. We spelen tegen een team vol straatvechters van HVV Hercules JO9-2. Marijn opent brutaal de score. 1-0.  Bij Hercules kunnen ze bijzonder knap vrije trappen nemen: 1-1. Olivier houdt duidelijk wel van fysiek voetbal. Hij gaat er weer vol voor! Robbe is weer doelman en moet flink aan de bak. Wat een mooie reddingen! Het is echt stevig voetbal, soms over de rand. Liam en Olivier krijgen allebei nog een kans, maar het zit niet mee. Bij Hercules overigens ook niet, want zij knallen rakelings over en keihard op de lat. De jeugdige scheidsrechter heeft geen overwicht en na een onbestrafte overtreding verliezen we met 1-2. Lelijke wedstrijd. Eindstand 1-2 verlies.

Voor de laatste krachtmeting is gastheer DVV JO9-1 de tegenstander. Liam mag doelman zijn. Hij heeft meteen mazzel, de eerste bal van DVV ketst af op de paal. Liam maakt daarna nog een knappe redding en ziet Olivier vrij staan. Schitterend! Olivier zet ons op voorsprong. 1-0. De tegenstander knokt zich door onze verdediging en het is weer gelijk. 1-1. Ondertussen komt de regen met bakken uit de lucht en we zien dat de scherpte bij ons er af gespoeld wordt. Tussen de pijpenstelen door wordt het 1-2.  Iedereen is kleddernat. Jay schiet rakelings voorlangs. Liam redt knap een hoge corner. Daan kan nog een keer flink uithalen. En vlak voor het einde hebben we nog een laatste kans op de gelijkmaker middels een vrije trap van Marijn, maar nee. Eindstand 1-2 verlies.

Eindresultaat. 2 x winst. 2 x verlies. Toch vierde in een poule van 5. Hoe klein is die kans nu eigenlijk?

08-06-2019

JO8-1 presteert verdienstelijk op het Danny Bakker toernooi

De jongens van de JO 8-1 (Jor, Niek, Abdussamad (Appie), Mohammed (Mo), Don, Junior, Sandro en Lysandro) hebben zich kranig verweerd in het sterke Danny Bakker toernooi. De eerste wedstrijd was tegen AFC uit Amsterdam, deze wedstrijd werd met 1-3 verloren. Junior de Jager scoorde het enige doelpunt. De 2e wedstrijd was tegen DUNO uit Den Haag. Deze wedstrijd werd met 1-0 verloren, mede omdat wij zelf de kansen niet afmaakte.

Later bleek dit resultaat cruciaal voor onze eindklassering. De 3e wedstrijd moest gewonnen worden anders waren we al kansloos geweest. En inderdaad lukte het onze jongens om Noordwijk met 3-1 te verslaan, doelpunten van Mo, Jor en Junior. De 4e wedstrijd speelde we tegen Excelsior Rotterdam team B en ook deze wedstrijd wonnen we met een klein verschil 3-2 (doelpuntenmakers Appie 2 x en Lysandro).

Na de pauze traden we aan tegen AS’80 uit Almere. Ondanks dat Mo scoorde verloren we deze wedstrijd met 4-1. In de 5e wedstrijd ontmoeten we onze stadsgenoten Forum Sport en hiervan wonnen we met 5-2 (doelpuntenmakers Appie, Mo, Don en Lysandro 2x). We hadden dus 6 gespeeld 9 punten en konden ons nog plaatsen, alleen dan moesten we wel winnen van één van de favoriete n.l. Club Brugge. Helaas hadden we niet veel in te brengen en kwamen door een onterecht toegekend doelpunt met 1-0 achter, daarna liep Club Bruggen uit naar een 5-0 overwinning.

Als we van DUNO hadden gewonnen hadden we als 3e geplaatste mee mogen doen in de finalerondes. Helaas was dat dus niet het geval. Des al niettemin kunnen we trots zijn op de prestaties van onze jongens dit seizoen. In de eerste helft van de competitie (hoofdklasse)verloren we veel wedstrijden, na de winsterstop waren we ingedeeld in de 1e klasse en hebben daarin alle wedstrijden gewonnen. Ook de toernooien bij VFC, Xerxes en Laakkwartier hebben we prima gepresteerd. ben echt super trots op jullie! Lysandro gaat ons helaas verlaten voor een avontuur bij Excelsior Rotterdam en we wensen hem dan ook heel veel succes daar.

Voor de rest gaan alle jongens over naar de JO 9 selectie (JO 9-1 en JO 9-2), En hierin zal de nieuwe trainer Eddy met zijn assistenten proberen weer 2 goede teams te smeden. Ajax versloeg uit eindelijke Club Brugge met 5-0 in de finale en Vitessa werd 3e en FC Utrecht 4e.

01-06-2019

HVV JO9-4 - Wilhelmus JO9-3 (7-6)

We zijn te gast bij het chique HVV in het statige Benoordenhout. Het is zonnig vandaag, maar wij beginnen de wedstrijd met twee donderslagen tegen. De deftige jongens zetten ons met snel spel op 2-0 achter.  Gelukkig hebben wij Mika nu nog in ons midden, hij maakt een korte draai om zijn as en schiet welgemanierd 2-1 binnen, dat zag de keeper niet aankomen. Vervolgens zien wij de 3-1 d'r in vliegen. Keeper Jasper vangt stijlvol een hard schot vlak voor het einde van het eerste kwart.

Als het tweede kwart begonnen is schiet Mika respectabel hard 3-2 tegen de touwen. Deze pot is behalve beschaafd en correct ook nog eens ongezouten spannend aan het worden!  HVV nogmaals! Nu van dichtbij 4-2. En dan wéér Mika! Een zorgvuldig afstandschot: 4-3!  

De opwinding is stijgt tot een hoogtepunt met een omhaal van HVV. Naast! Gelukkig voor ons. Aan onze kant een behoorlijk schot op doel van Daan, die wordt gekaatst door de keeper en de rebound is voor Robbe. 4-4.  We vergeten snel een eigendoelpunt (5-4).

Na een blessure behandeling bij HVV is het Robbe die alertheid van niveau laat zien. HVV let niet op. Robbe maakt 5-5.

De tweede helft begint met een paar eerbiedwaardige verdedigende acties van Olivier en twee keurige mogelijkheden voor Jay.  De snelheid van het spel is bijna niet bij te houden. Een knappe kans voor Roan! Een tiptop redding van Jasper! Marijn die een bal afpakt en een aanval opzet. Een uitbraak van Jay vanaf de achterlijn tot bijna aan het doel van HVV. We worden getracteerd om majestueus voetbal!

Als het vierde kwart start letten wij even niet op. HVV neemt weer afstand. (6-5). Liam gaat nu respectabel te keer. Zijn eerste actie is de basis voor een ordentelijke 6-6 door Robbe. Liam's tweede actie is de basis voor een gedistingeerd schot van Daan binnenkant paal en er toch niet in! Oei, aan de overkant wel! 7-6 is het nu. Het publiek gooit alle remmen los! Nog luttele seconden te gaan. Marijn met nog een elegante actie! Fluitsignaal......einde. 7-6.

25-05-2019

Wilhelmus JO19-1 - Quick JO19-2 (1) (5-1)

Zaterdag 25 mei 2JO19. De laatste officiele speeldag voor de JO19-1. Zeker niet de laatste wedstrijd voor de mannen, maar wel dus de laatste competitie wedstrijd van de najaarsronde. Vooraf was er nog een kans dat Quick over Wilhelmus heen zou wippen in de stand, maar dan zou er een hoge score in het voordeel van de haantjes nodig zijn. Wilhelmus had vooraf immers een veel beter doelsaldo. Dat komt uiteraard door de prima tweede seizoenshelft van de JO19-1 wespen. Een competitie waarin we bij winst op slechts een punt van kampioen Meerburg op een verdienstelijke tweede plaats zouden eindigen. Op Eddy na was iedereen aanwezig en dus zestien man sterk en vooraf al besproken dat vandaag iedereen sowieso minuten ging krijgen.

Als de JO19-1 zijn warming-up op veld 1 gaat afwerken is er al veel activiteit rond ons hoofdveld, waar het sfeerteam van de 013 al een tijd bezig is om rond het veld van alles op te hangen en te organiseren. Wij spelen als grote broer immers de voorwedstrijd van kampioen 013-1. Vanaf deze plek nogmaals de felicitatie, maar we zijn hier uiteraard om ons eigen seizoen waardig af te sluiten. De spelers lijken van die gedachte goed doordrongen en we starten rond 1230uur aan de wedstrijd, tegen een tegenstander die we voor de winter met het niptste verschil hadden verslagen en dus een lastige opgave als laatste wedstrijd

Wilhelmus start sterk en vol energie. Men is binnen vijf minuten met enkele goede aanvallen meermaals gevaarlijk, maar tot het snelle openingsdoelpunt leid het in die fase nog niet. Soms door eigen falen, soms dor een op zijn minst twijfelachtig vlagsignaal. Feit is wel dat we een prima acterend Wilhelmus zien op het hoofdveld en de ploeg bewijst zich niet af te laten leiden door alle perikelen rondom het veld. Quick komt iets beter in de wedstrijd , maar de gastheren blijven goed in de organisatie en geven nauwelijks iets weg. Lopende de eerste helft ontstaat er een grimmiger sfeer in de wedstrijd, zonder echt noemenswaardige opstootjes. Wel een terechte kaart voor zowel Luca als een Quick-speler. Voor rust zijn er geen doelpunten te noteren en zo zoeken beide teams de kleedkamer op met de brilstand.

In de kleedkamer de dingen zoals altijd besproken en de complimenten voor de groei die we ok weer vandaag laten zien. Voor de winter was het vooral de verdedigende organisatie waar we Quick op versloegen, vandaag tonen we ook aan de bal de baas te zijn over een ploeg die behoort tot een van de betere in het land. Nu nog zaak na rust jezelf te belonen en achterin steady te blijven.

Wilhelmus begint lekker en toont aan de laatste 45 minuten van dit seizoen winnend te willen afsluiten. De eerste wissels lopen inmiddels langs de zijlijn warm en eindelijk beloond Wilhelmus zich na een klein uur spelen. Luca is het meest attent bij een van de vele aanvallen en schiet ons op een meer dan verdiende voorsprong. Vlak na de goal van Luca komen de eerste drie verse krachten binnen de lijnen. Youri, Tijn en Anton vervangen Luca, Jesse en Max. Weer nauwelijks een paar minuten na de wissel is de tweede Wilhelmus treffer een feit. Nick de doelpuntenmaker, op prima aangeven van de zojuist doorgeschoven Sjoerd. Quick's verzet lijkt gebroken en nadat Marvin prima redding bracht op een van de speldenprikken van de haantjes is het Yannick die na een schitterende aanval de derde treffer noteert.

De net weer fit zijnde Liam en Sam vervangen Stijn en Sjoerd en met nog een kwartier op de klok is het Tijn die na een schitterende actie de bal met buitenkant schoen het doel in werkt en een nog ruimere marge voor de wespen. Zonde dat daarna de touwtjes iets gaan vieren, waardoor we na een inschattingsfout van Youri een tegentreffer moeten noteren en das eigenlijk het enige smetje op de wedstrijd van vandaag, waarin we een goed spelend JO19-1 zien. Het slotakkoord is echter voor de wespen als Nick binnen de zestien wordt neergehaald. Normaliter een klusje voor Nick zelf, maar vandaag is het Fabian die achter de bal gaat staan. Misschien wel de laatste bal in een Wilhelmus shirt voor de gedreven middenvelder van de wespen, waarvan iedereen op sportpark Westvliet hoopt dat Fabian daar volgend seizoen nog te bewonderen is. De middenvelder schiet de penalty stijf in het kruis en zo moet je een penalty inderdaad nemen. Kort na de strafschop is het klaar en eindigt het seizoen voor de JO19-1 met een ruime overwinning.

Eindigen met een overwinning is fantastisch, maar de manier waarop stemt me vandaag nog het meest tevreden. Jullie hebben als groep vandaag de enorme groei laten zien die jullie vanaf dag een hebben ingezet. Soms met hoge pieken, soms diepe dalen, maar altijd heb ik de ontwikkeling gezien en vooral de bereidheid die jullie telkens opbrachten om te doen wat nodig is om je uberhaupt te kunnen ontwikkelen. Daarvoor verdienen jullie een groot compliment en hebben jullie er voor gezorgd dat ik met trots kan terug kijken op mijn eerste seizoen bij Wilhelmus. Een eerste seizoen waarin ik later via een jaarverslag alles nog een doorneem.

Wel wil ik tot slot van dit verslag een man speciaal bedanken voor het gehele seizoen. Dik Knook , de trouwe grensrechter van de JO19-1 dit seizoen. Ondanks dat Sam veel geblesseerd langs de lijn zat was Dik er bijna altijd en dat is echt niet vanzelfsprekend weet ik uit ervaring en op deze plaats alvast mijn dankwoord voor deze onderschatte positie in het begeleidingsteam.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn (73 Liam), Kymo, Sjoerd (75 Sam), Florian, Fabian, Max (62 Anton), Nick, Yannick, Jesse (62 Tijn), Luca (62 Youri)

25-05-2019

Wilhelmus JO13-1 – Graaf Willem II Vac JO13-1 (7-0)

Met het kampioenschap al op zak stond deze zaterdag het toetje op het programma. Thuis tegen Graaf Willem II Vac om 14.30 uur. Het zonnetje staat aan de hemel. Na uren voorbereiding van veel ouders en vrijwilligers kregen onze kampioenen een groots onthaal. Voor de wedstrijd waren er in de bestuurskamer al lovende woorden van Timon Walhain (jeugdvoorzitter) over de historie die de jongens hebben geschreven door de Derde Divisie te bereiken. Daarom werd er een teamfoto onthuld in de kantine aan de Wall of Fame. Er was ook nog taart aangeboden door materiaalman Ricardo Lodder (Hieperdepiep evenementen en Party Events company). Dan op naar de wedstrijd. Een opkomst alsof ze in Wembley speelden. Een erehaag, vuurwerk, streamers, skydancers, muziek, ballenjongens, veel spandoeken, spelen in een kampioensshirt en een paar honderd man langs het veld. Kippenvel!

 

undefined

undefined

undefined

Tijd om af te trappen. We beginnen sterk en Graaf Willem krijgt geen kans. Taylen kan al snel alleen op de keeper af, maar hij redt knap. Jesse glipt langs zijn man en dolt er nog 1 op de achterlijn, zijn voorzet wordt geblokt. De corner wordt net niet binnengelopen door onze luchtmacht. Weer een corner, nu bereikt deze wel een van onze koppers. Bink stuurt de bal met zijn voorhoofd richting lange hoek, maar net voorlangs. Het is eenrichtingsverkeer en Daley geniet van de zon. Sem speelt Mark aan en die kan een actie gaan maken. Maar ja, waarom zou je als je ook kunt schieten? BOEM! Lange hoek en de dik verdiende 1-0! Tsunami knalt uit de speakers. Op naar de volgende. Een overtreding op de rand 16 en dus een vrije trap op een mooie plek. Bik gaat achter de bal staan en krult hem heerlijk over de muur richting kruising: 2-0!

Het gaat nu snel lijkt het. Een volgende mooie aanval over links van de opkomende Dimiani naar Jesse, door naar Kylian. Hij schiet, maar de bal ketst af en komt voor de voeten van Sem. TSUNAMI! Oeps, toch de muziek snel uit. Zijnet namelijk... Kylian wil toch snel die 3-0 maken en neemt de bal mooi ineens uit de stuit. Paal! De rebound dan? Nee net over! Pech zeg. Mark wordt diep gestuurd, kan alleen op de keeper af. Schieten toch zeker? Nee, hij legt netjes breed op Kylian, maar een bizarre redding van de keeper voorkomt een goal. Tijd voor de limonade. Op basis van de kansen is het ongelooflijk dat het maar 2-0 staat.

undefined

Eens kijken wat de 2e helft ons brengt. Sem onderschept de bal in de opbouw van Graaf Willem. Hij maakt goed diepte en legt mooi breed op Mark. Die denkt niet en krult hem ineens over de keeper. 3-0 en we zitten op rozen. Op links nu een mooi eentweetje tussen Bik en Ilvo. De laatste haalt de achterlijn en passeert nog knap een mannetje, hij houdt overzicht en legt terug, maar de bal wordt corner gewerkt. Die neemt hij zelf en de bal komt uiteindelijk bij Tijn die hem binnenkopt: 4-0. We hebben dit doelpunt nog nauwelijks gevierd of we krijgen een corner aan dezelfde kant. Zelfde recept dan maar? Ja hoor! Tinus kopt de corner van Ilvo binnen en het is 5-0. Onze doelpuntenhonger is nog altijd niet gestild, want we blijven druk zetten. Bram heeft wel 20 ballen veroverd, steeds snel handelen en naar een medewesp gespeeld. Nu is het Bik die de bal aan onze linkerkant krijgt en hem schitterend diep opent op rechts over wel 40 meter. Dan uw aandacht voor dit wonderschone doelpunt. Want Kylian neemt hem werkelijk schitterend ineens met een dropkick in de lange hoek! 6-0 alweer. Tijn van Iersel vindt het ook tijd om zich te melden aan het front. Hij stoomt op over rechts en passt de bal perfect breed op Sem. Goal! Maar het is buitenspel. Kennelijk...

Graaf Willem bijt ondertussen ook een paar keer van zich af, maar Daley redt ons 3x en zo behoudt hij knap de 0. Inmiddels is na lang blessureleed onder luid applaus Donatien het veld in gekomen. Top dat dat precies in deze wedstrijd is! Gelijk maar even een assist meepakken dan, achterlijn halen op rechts en goed terugleggen op Delano die met een droge knal tekent voor de einduitslag van 7-0.

Gewoon omdat het kan is er weer champagne voor onze kampioenen. Tijdens de balkonscène volgen mooie woorden van de voorzitter Bouk Wartna. Hierna krijgt iedereen een beker, een schaaltje en mooie persoonlijke woorden van Sjoerd, Marco en Richard. Maar... belofte maakt schuld! Bij een kampioenschap zouden de trainers de sloot in gaan. Onder grote belangstelling springen ze het kroos en de putlucht tegemoet. Het merendeel van de jongens waagt zich ook aan sprong in de bagger. Sommigen verkiezen de geur van het frisse gras. Hilarische taferelen. Het bleef nog lang onrustig op de club met een gezellige BBQ.

undefined

Langs deze weg nogmaals dank aan alle ouders, vrijwilligers en de trainers. Ook dank aan de sponsors van de kampioensactiviteiten: Leather Walls, Milos Transport, Lavoro espresso service, Print4ever, Maradona Creative Agency, Hieperdepiep evenementen en verhuur en Party Events Company.

Even een mooie opsomming van de feiten:

Competitie: 22 gespeeld-18 gewonnen-3 gelijk-1 verloren. 57 punten en 7 punten los op de nr2!! Echt een ruime marge!! Doelsaldo 69 voor slechts 12 doelpunten tegen in de competitie. By far de minst gepasseerde keeper en verdediging van alle hoofdklassen West.

 

62 wedstrijden gespeeld dit seizoen incl. toernooien en de competitiewedstrijden:

43x winst, 11x gelijk en slechts 8 verloren.

39x de 0 gehouden en 140 doelpunten gescoord.

 

Feiten van de spelers:

Daley(keeper) 39x keer de nul gehouden 12 doelpunten tegen.

Kylian, 9 goals 8 assists

Bink, 2 goals eveneens als verdediger 39x de nul gehouden

Dimiani, 4 goals en 6 assists

Ilvo, 3 goals en 4 assists

Delano, 6 goals en 16 assists

Bram 8 goals en 3 assists

Bik, 13 goals en 5 assists

Mark, 51 goals en 15 assists

Taylen, 11 goals en 11 assists

Donatien, 3 goals en 13 assists

Tijn(tinus), 3 goals en 8 assists

Jesse, 4 goals en 8 assists

Sem, 18 goals en 9 assists.

Tijn I, 3 gespeeld, 3 gewonnen. Tijn is in de laatste fase toegevoegd aan het team i.v.m. de langdurige blessures van 2 spelers. En heeft dit op een hele goede wijze ingevuld.

Assistent-trainer Sjoerd. Wanneer hij niet zelf hoefde te spelen en bij de wedstrijden aanwezig was, zijn al deze wedstrijden gewonnen.

Als je de feiten ziet dan zie je dat het team, de spelers, trainers, begeleiding en ouders met elkaar een heel mooi seizoen hebben gedraaid. Met een mooie uitslag:

Kampioen Hoofdklasse A, promotie 3e divisie.

 

Nu op naar de laatste toernooien om dit onvergetelijke seizoen af te sluiten.

 

25-05-2019

Wippolder JO9-1 – Wilhelmus JO9-2 (3-2)

De sfeer zit er al lekker in. Opa is er bij altijd gezellig (en ongein). Marc heeft nog wat last van gisteren kleine oogjes en lekker schoor. Nog voordat er gefloten kan worden heeft Ishairo al afgetrapt.

De bal is rond en gaat ook rond weinig te beleven in de eerste paar minuten, totdat Dex verwoestend uithaalt nog wel 0-0. Tikkie takkie voetbal, de bal blijft goed in de ploeg, maar de weg naar voren is lastig. Spannend, dat wel.

Zo aan het einde van het seizoen zie je alles goed samenkomen. Positiespel, samenspel en elkaars posities overnemen zodat de tegenstander geen kans krijgt.

Briljant hakje van Ishairo stuurt Dex weg, die er een corner uit sleept. Dex neemt de corner, Hamza kopt op de keeper, scrimmage voor het doel Ishairo, Hamza, Ishairo en de bal word weggetikt meteen opgepakt en Dex scoort de 0-1 in de verre hoek.

Druk op het doel van wippolder neemt toe. Bruce met een hard afstandsschot! Echt maar een millimeter naast. Ondertussen staat Thijs op doel zichzelf maar warm te houden, heel tekenend voor het huidige spel. Rust!

Kut klinkt het (let op je taal Judith) wippolder komt goed uit de verf(of aarde) 1-1

Ruben word weggestuurd trap hard in de rechter bovenhoek, maar de keeper pakt hem knap. 2-1 arghhhhh. Nog 10 min kom op jongens!!

Dex speelt af op Ishairo, hij kan op de keeper af, word gestoord en speelt nog net af op Ruben die lekker afmaakt 2-2.

Redding op de achterlijn van Hamza. Corner wippolder 3-2 .. zonde! Vrije trap voor ons vanwege hands, Bruce die trapt hem HARD op de lat wat zelfs kan rekenen op oooees en aahs van de tegenstanders.

Nog 1 corner gaat naast en klaar, helaas verloren, gelijk spel was eerlijker geweest.

25-05-2019

Wilhelmus JO9-3 - HVV Laakkwartier JO9-2 (2-6)

We verwachten weer een sterke tegenstander vandaag. Iedereen is er, dus onze mannen kunnen volop de strijd aan gaan. En de strijd begint direct! Binnen luttele seconden schiet HVV al op de paal. Gelukkig is aan de andere kant van het veld Robbe super alert, want als de HVV keeper de bal niet goed klemvast neemt en weer loslaat kan Robbe scoren! 1-0.

HVV geeft ons nu een demonstratie counteren: 1-1. Zo doe je dat, hoor ik ze denken. De volgende aanval van HVV is een prooi voor doelman Jasper. Zo doe je dat, laat Jasper zien. Klemvast. Daan geeft nu een demonstratie speloverzicht en levert een lange pass naar voren die mooi in de voeten van een medespeler landt. Marijn is aan de beurt voor zijn demonstratie effectief verdedigen en ontfutselt meermaals knap een bal aan de tegenstander. HVV laat zich helaas niet gek maken, ze persen er toch een paar goede aanvallen uit. Jasper redt weergaloos met een uitgestoken voet. Mika geeft een demonstratie voetbaltechniek. Het brengt hem heel ver, maar de verdediger van HVV weet er toch raad mee.

Nu geeft Olivier een demonstratie balvastheid. Hij heeft zelf de bal verovert, slingert langs een paar verdedigers en schiet! Oei.....paal. HVV knokt terug en schiet een paar keer richting ons doel. Liam laat nu zien dat hij zowel kan aanvallen als verdedigen, want hij maakt twee knappe acties snel achter elkaar in de voorhoede en even later ook in de achterhoede. Roan zien we een prachtige aanval maken, maar de keeper vangt de bal. Jay schiet snoeihard van afstand, maar de bal wil niet het doel in.

In de tweede helft trekt Robbe de keepershandschoenen aan en komen we niet scherp genoeg terug op het veld. Meteen krijgen we een doelpunt om onze oren: 1-2. Olivier maakt supersnel gelijk. Fantastisch! 2-2. HVV begint nu flink het gaspedaal in te trappen. Doelman Robbe moet flink aan de bak en redt twee keer heel knap. Marijn incasseert een harde bal tegen de zijkant van zijn been (Au!) en Daan kan niet anders dan de bal hard wegrossen. HVV maakt gebruik van het bij ons ontstane gewirwar en komt met mooie afstandschoten en goede aanvallen opeens op 2-5. Roan schiet nog eens mooi op doel, maar heeft helaas pech. Jasper mengt zich als veldspeler goed in de strijd waardoor Jay nog eens hard kan schieten. Helaas tikt de keeper de bal over de lat. Marijn probeert het ook nog met twee afstandschoten, maar we eindigen met nog een extra doelpunt tegen: 2-6.