Meest Aktuele Verslagen

17-11-2018

Wilhelmus JO15-1 - SVC '08 JO15-1 (5-3)

Na een heerlijk ontbijtje met het gehele team in de popcorner, gecombineerd met een voetbalquiz begonnen we aan deze wedstrijd. Op papier zouden we deze moeten kunnen winnen...

Het leek echter wel of het ontbijtje ons geen goed had gedaan. Na niet al te lange tijd keken we al tegen een 0-1 achterstand aan. Het was dat we een penalty toegekend kregen, daardoor deden we nog wat terug. Alhoewel, we gingen rusten met een 1-2 achterstand. Het liep niet echt...

Ook na rust liep het aanvankelijk niet zo en we kwamen dan ook op een 1-3 achterstand. Eindelijk werden we toen wakker en gingen we op jacht...en dat lukte...gelukkig...
Na de 2-3 hadden we weer hoop en gingen we weer voetballen. De gelijkmaker volgde, en in de laatste fase ook nog de 4-3 en zelfs 5-3.

Zo kroop JO15-1 door het oog van de naald!

undefined

Kijk hier voor meer foto's!

17-11-2018

Forum Sport JO9-2 - Wilhelmus JO9-2 (5-11)

De Derby der Derby’s, Voorburg tegen Voorburg (Den Haag officieel 😊 )een jaarlijkse strijd tussen de 2 beste ploegen uit de regio. Deze wedstrijd heeft zelfs supporters helemaal uit Belfeld (bij Venlo) getrokken. De spanning ligt er dus dik bovenop. De jongens waren er helemaal klaar voor en hadden de wedstrijd Nederland – Frankrijk van de avond ervoor als voorbeeld genomen (man man man wat een goede pot was dat).

Goed warmlopen is het advies, want koud is het zeker. De zijlijn staat letterlijk ook te trappelen om deze wedstrijd te kunnen laten beginnen. En we beginnen goed, Kaleb geeft een bal voor, maar Ishairo’s benen zijn nog net te kort. Een corner van Forum Sport verdwijnt via een eigen speler achter de keeper 1-0, een jammerlijk begin en tegen de verhouding in eigenlijk, maar het blijkt een vriendelijke derby te zijn, want Forum Sport wil wat terug doen en werkt bijna de bal in eigen doel.

Forum Sport komt op 2-0, prima doelpunt.

Hoppaaaa 2-1, na een strakke steekpass van Milan op Hamza die op de keeper schiet word in de rebound afgemaakt door Kaleb. Dit geeft de burger moed en we herpakken ons wat. Milan dribbelt in en schiet hard op doel 2-2 in de verre hoek!

Lekker spel, dikke pass van Milan op Ishairo, maar de keeper tikt hem naast. De corner wordt genomen door Ruben, maar wordt weggewerkt door de verdediging. Bruce en Milan verdedigen lekker en kunnen goed de aansluiting naar voren vinden richting Dex.

Vlak voor rust, kan Forum Sport de bal afpikken en scoren 3-2 is de ruststand, enigszins tegen de verhouding in, maar als je wilt winnen moet je meer scoren dan hun.

Er word wat gegniffeld tijdens de donderspeech van Mika, er lijkt een plannetje te zijn. We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren. We mogen nu de goede kant op spelen met de zon in de rug. Hamza mag de aftrap nemen, Dex staat nog steeds te lachen… Hamza geeft een zacht tikje tegen de bal, Dex komt ingestormd, geeft de bal een poeier en verdwijnt zo over de keeper in het doel !!!! 3-3 WAT EEN BEGIN!

Kaleb gaat naar voren en wordt van de bal gespeeld, maar in de kluts van Forum verdedigers krijgt hij de bal weer terug 3-4! Dit is bijna niet meer bij te houden, die donderspeech heeft geholpen. Hamza rond af 3-5. Kaleb en Hamza maken de verdediging helemaal gek 3-6.

De druk op het Forum doel is heel groot nu. Dex geeft een perfecte pass op Kaleb die vrij afrond 3-7. Maar het is geen derby zonder spanning, dus Forum doet wat terug 4-7, maar dat is van korte duur, Milan schiet op de keeper, die de bal niet vasthoudt, en Dex komt ingegleden op het ijzige veld en maat de 4-8.

HOE KORT WAS DIE HOEK???? Dex schiet de bal in het doel in de korte hoek, onder de keeper en verdediger door, van waar ik stond leek er niet eens gaatje voor een bal, maar hij krijgt hem er in 4-9.

De laatste paar minuten komt Forum nog op 5-9, maar wij ronden de wedstrijd af via Ishairo (5-10) die met Mika ons beloont met een (Fortnite?) dansje. Kaleb gaat door op de verdediger pakt de bal af, geeft voor op Dex en die maakt de eindstand 5-11.

Wederom een topwedstrijd, veel inzet en strijd gezien. En ook de coaches worden steeds beter.

10-11-2018

VCS JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (0-3)

Zaterdag 10 november 2018 en we zijn reeds over de helft van de voorjaarscompetitie. Een competitie waar het elke week weer afwachten is, want iedereen kan van iedereen winnen. Vandaag mochten we aantreden op het hoofdveld van VCS , een mooie ambiance dus voor de wespen die vandaag weer de nodige personele problemen kende. Eddy en Sam sowieso niet beschikbaar, Tijn en Fabian die bij de warming-up gingen kijken hoe fit ze waren en dan was er nog Nick die voor het eerst sinds september in ieder geval op de bank plaats kon nemen.

Sjoerd was wel weer beschikbaar na zijn twee weken griep, en zou weer beschikbaar zijn. Wederom dank aan de JO17-2, waar Yannick Goes en Afonso weer bereid werden gevonden om aan te sluiten na hun eigen wedstrijd. Klasse en wederom bedankt mannen. Tijn kon wel beginnen, maar Fabian werd niet fit bevonden na zijn mondoperatie van een dag eerder , voetballend zeker een aderlating, maar we zijn de laatste tijd wel gewend creatief te moeten zijn en dus alle vertrouwen in de mannen die wel beschikbaar zijn.

Scheidsrechter Ditz zet de wedstrijd in gang en Wilhelmus doet wat is afgesproken, maar het zijn de gastheren die de grote kans krijgen als we even niet goed staan en daar komen we goed weg dat de VCS-er de bal naast schiet. Feitelijk wel de enige kans die we weggeven voor de rust, maar aan de andere kant van het veld ontberen we ook de echte mogelijkheden. We bespeelde de ruimtes die we zeker kregen van VCS niet optimaal, maar de keren dat we dat wel van plan waren zat er steeds een VCS been tussen.

Net als je dan gaat denken dat de rust zal aanbreken met de brilstand , komen we toch op voorsprong drie minuten voor de rust. Yannick W breekt door en levert een voorzet af , die de keeper verkeerd inschat en moet lossen. Tijn pikt de bal op , word aangetikt, iedereen denkt penalty, maar Tijn gaat goed door en lepelt de bal tegen de touwen en de voorsprong voor de Voorburgse brigade. De mannen zorgen dat de voorsprong mee naar binnen gaat en in de kleedkamer nemen we de schade op.

Tijn kan nog wel even door als mede Sjoerd, die ook nog fit genoeg is om verder te spelen. Verder besproken waar het gevaar ligt van VCS en hoe we zelf meer aan voetbal toe dienen te komen. Met dezelfde elf stappen we weer het veld op om aan de tweede helft te beginnen.

Wilhelmus start beter als voor rust, zonder dat we echt kunnen smullen van schitterende aanvallen, maar de beleving en het verdedigende aspect van het voetbalspel is weer hartverwarmend om te zien. Dat kost kracht en die vloeien zeker bij de niet geheel fitte spelers, langzaam weg. Nog steeds vergeten we de ruimtes goed te bespelen en we besluiten Nick zijn rentree te gunnen, ten faveure van Tijn. Jesse een linie terug en Nick in de spits voor meer beweging.

Net binnen de lijnen krijgt Nick een charge te verwerken die ervoor zorgt dat we met een man meer komen te spelen. De speler van VCS speelt zeker de bal, maar dat is de verdienste van Nick die tijdig opspringt, anders breekt hij zijn enkels allebei. Kort daarvoor waren beide spelers al wat betrokken bij enig duw en trekwerk in duel om de bal, maar niets geks voor de rest. Feit is wel dat de man meer in de laatste vijf en twintig minuten er voor moet zorgen dat we de overwinning veilig moeten gaan spelen.

Iets na de rode kaart krijgt ook Nick geel voor een lichte overtreding en VCS geeft zich nog niet gewonnen. Mede door het feit dat ook zij merken dat we het niet slim uitspelen en Liam en Anton komen binnen de lijnen voor Luca en Sjoerd.  Yannick W ziet zijn schot uit de kruising worden getikt, Nick zijn schot word gered en de rebound verdwijnt naast het doel. Echte scherpte is er logischerwijs nog niet bij de net terug gekeerde spits. De wedstrijd gaat verder en de tijd tikt weg in Voorburgs voordeel, maar nog steeds met die magere marge van één doelpunt verschil.

Vijf minuten voor tijd gunnen we Yannick G ook zijn debuut in de 019 voor Jesse, waardoor we iets verdedigender staan om de overwinning binnen te spelen. Die lijkt er te komen als Nick doorbreekt en op de doelman afloopt, Liam loopt prima mee en Nick doet het enige goede in deze situatie. Legt de bal breed in plaats van voor eigen kans te gaan en Liam kan eenvoudig scoren en zo is de overwinning binnen. Zeker als Yannick W een minuut later ook nog de derde treffer koel binnen schiet en na zijn doelpunt wordt Yannick W nog even vervangen voor Afonso.

Na een minuutje of vier blessuretijd fluit de scheidsrechter af voor het einde en winnen we de wedstrijd dus uiteindelijk met 0-3. Gelet op alle omstandigheden prima, maar maandag zal er weer gesproken worden wat er goed ging, maar ook wat beter moet. Volgende week komt het sterke TAC op bezoek en dan zullen we de dingen wat slimmer moeten aanpakken mannen. Tot maandag en geniet van wederom een driepunter!

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo, Youri, Florian, Sjoerd (70 Anton), Max, Yannick W (89 Afonso), Tijn (62 Nick), Luca (70 Liam), Jesse (85 Yannick G)

10-11-2018

Wilhelmus JO17-6 - DSVP JO17-3 (8-1)

Met enige regelmaat werd mij aan de hand van mijn notitieboekje gevraagd wat de stand was. Daaruit blijkt twee dingen. Men had aan de zijlijn vooral oog voor elkaar, daarbij geholpen door verrassend aangename weersomstandigheden en het vertoonde spel, gepaard aan het scoreverloop, boeide maar weinig. Dat men aan de zijlijn vooral oog had voor elkaar bewijst nog maar eens dat de supporterende ouders het prima met elkaar kunnen vinden. Dat het vertoonde spel niet boeide had zowel met ons team als met de tegenstander te maken. DSVP, een naam die meer doet denken aan een in dit geval trage pakketdienst dan aan een voetbalvereniging, bakte er maar heel weinig van. Dat zij al drie wedstrijden hebben gewonnen, doet vermoeden dat wij te laag zijn ingedeeld.

Wij schopten er weer de nodige ballen in, maar mag niet verhullen dat het spel rommelig was en we, gelukkig misschien, de nodige 100% kansen verprutsten, anders was de ramp voor de pakketbezorgers niet te overzien geweest. De coach verzuchtte langs de kant: "Als dit jullie zesde team is, hoe goed moet jullie eerste dan wel niet zijn." In de eerste vijf minuten hadden we er al drie in moeten schieten, maar met mijn gebruikelijke coulance zal ik daverende missers niet nader toelichten. Vanwege de geblesseerden (nu nog Nigel, Duncan, Luuk en Nick) hadden we Ole en Daan uit de C5 opnieuw als invallers en nu stond Dante uit de C3 op doel. Ondanks hun lagere leeftijdsklasse, deden ze moeiteloos mee (Dante kreeg niets te doen) en van tijd tot tijd waren ze de besten. In de tiende minuut werd het festival geopend door Daan die van afstand met een gekromd schot de bal over de keeper en in de bovenhoek zag verdwijnen (1-0) en kort daarna liep Pieter goed door en schoof de 2-0 binnen. En toen hun keeper bij een corner onder de bal doorliep, kon Bas ongehinderd intikken (3-0). De rest van de wedstrijd had schriftelijk afgedaan kunnen worden, hoewel dan nog enige discussie nodig was geweest om de hoogte van de stand te bepalen. De stand op dat moment nodigde vervolgens uit tot eindeloze individuele acties, die met regelmaat stukliepen, of tot acties waarbij steeds dezelfde spelers elkaar opzochten en anderen in arren moede maar geparkeerd lieten staan. Rond de dertigste minuut gaf Isaac een prachtpass op Pieter die het niet moeilijk had de keeper te passeren (4-0). We vinden ons team wel eens te lief in het man-tegen-man werk maar uitgerekend Remco, degene van wie je het het minst verwacht, vond het nodig een tegenstander die hem de bal afhandig maakte onder te schoffelen waarvoor hij voor tien minuten uit het veld werd gestuurd.

Na de pauze veranderde er wel iets. DSVP werd wat agressiever en verscheen enkele keren op onze helft, wat de achterhoede enig werk verschafte, wat maar goed was want je betaalt je contributie toch om te voetballen en niet om het veld op te vullen. Na een klein kwartier werd de score echter opgevoerd nadat de keeper opnieuw onder een bal doorliep (zie Onana tegen Benfica) en Jens eenvoudig 5-0 aantekende. Het volgende kwartier besteedden we vooral aan het versterken van de sociale relaties aan de zijlijn, waarna nog een komische vijf minuten volgden. Een mooie volledig ongehinderde driehoek Daan-Isaac-Daan was 6-0. Twee minuten later viel Jens wat ongecontroleerd op de bal, maar helaas in het eigen strafschopgebied, wat de goed leidende scheids (dhr. Stoop) de perfecte aanleiding bezorgde om DSVP ook op de kaart te zetten. Uit de penalty werd het dus 6-1. Vanaf de aftrap belandde de bal bij Bas die zijn voor pilaar acterende tegenstander omspeelde wat 7-1 betekende en een minuut later sloot hij af met door de bal tussen de benen van zijn opponent door te spelen, waarna hij vrij voor de keeper stond (8-1). Tot aller opluchting gebeurde er daarna niets noemenswaardigs meer en werd deze persiflage beëindigd. Volgende week tegen Concordia, één gelijkspel en zes verloren, met een doelsaldo van 14-43. Ach lieve Heer (lieve voetballers), wees ze genadig. Ik weet het: hoogmoed komt voor de val.

 

Notulist

10-11-2018

Wilhelmus JO13-1 - Jodan Boys JO13-1 (4-2)

 

Vandaag is de topper tegen Jodan Boys en dat merk je aan alles. Knvb scheids, professionele vlagger (nou ja...), meer toeschouwers dan bij het eerste en het is droog. Leuk ook dat veel andere jongens komen kijken: 13-2, 15-1 en 15-2 stonden langs de lijn. Klasse mannen!

Tijd voor de aftrap. Oh nee, toch niet, Jodan Boys neemt nog even irritant de tijd voor een paar sprintjes terwijl wij staan te wachten. Er zit maar één ding op dan: afstraffen en voeten laten spreken. En dat doen we gelijk overal op het veld. We hebben gelijk twee keer diepgang op links en zetten Jodan Boys goed vast. Ze zijn nog niet op onze helft geweest en we krijgen een vrije trap op een goede plek. Al is het best ver. Maar wij hebben Bik. Hij gaat achter de bal staan, neemt een aanloop en BOEM! Heel sportpark Westvliet ziet de bal stijgen en precies op tijd dalen, het lijkt wel slow motion want je ziet hem er gewoon invliegen. Heerlijk hoog tegen de touwen. 1-0! We zetten gelijk goed door en breken door op rechts. Taylen is in vorm en snel, lastige hoek en hij moet schieten. Goed schot, maar de keeper redt met zijn voeten. Jodan Boys probeert zich onder onze druk uit te voetballen en heeft gevaarlijke spelers. Ze klappen er ook vol op, soms wat over het randje. Jesse maakt even van dichtbij kennis met een kleine gifkikker die hem op de zijlijn keihard omver glijdt. Er zat een bal bij, maar ook wat been. De scheidsrechter ziet veel, maar weigert kaarten te trekken. Delano verovert de bal en passt op Bik. Die opent werkelijk schitterend op Kylian die diepgang heeft. Op snelheid is het lastig aannemen, maar dat doet hij perfect. Hij ligt gelijk klaar om te schieten. Korte hoek, maar net naast. Zonde, was echt een wereldgoal geweest. Jodan Boys komt iets beter in de wedstrijd. Het is duidelijk dat dit de twee beste ploegen van de hoofdklasse zijn. De gevaarlijke linksbuiten glipt erdoor op links. Hoog schot. Daley lijkt hem te pakken, maar raakt hem net niet vol genoeg en hij gaat er alsnog in. 1-1 dus helaas. Tijd om te wisselen. Bram, Sem en Ilvo erin. Pff, wat een spanning. Kijken of we het heft weer in handen kunnen nemen. We staan onder druk en Tijn speelt een keer de lange bal op Mark. Die lanceert zichzelf met zijn hoofd. Gas op die lolly Mark! DRS aan en hij is net eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, tikt hem erlangs en dan is het een kwestie van in het lege doel tikken. 2-1! Net als vorige week gaat het ineens rap. Tijn is attent en komt voor zijn man, speelt op Kylian die op snelheid is. Hij legt hem breed op Sem en hij ziet de kleine keeper iets voor zijn doel staan. Zien is één, doen is twee. Maar Sem doet het werkelijk waar schitterend! Zo er over heen in de lange hoek: 3-1!!! Lekker, een marge van twee. Sta ik toch iets rustiger langs de lijn. De aantekeningen zijn nog niet bijgewerkt of we verdienen een corner op links. Ilvo neemt hem en legt hem mooi bij de tweede paal. Dimiani houdt overzicht en kopt hem terug. Verdediging op het verkeerde been en Bik kan van dichtbij via de lat en de keeper inschieten. 4-1!!! Wat een luxe zeg. Tijd voor de thee. Jodan Boys kan wel een Red Bulletje gebruiken.

Kijken of de tweede helft net zoveel spektakel gaat opleveren. Jodan Boys moet iets proberen en zal alles of niets gaan spelen. De scheidsrechter geeft niet snel kaarten, dus ze zullen nog wel wat steviger in de duels worden. Ze komen inderdaad fel uit de kleedkamer. Daley moet twee keer optreden en pakt een paar speldenprikjes goed klem. Met deze voorsprong is het natuurlijk vooral zaak om de boel dicht te houden. We leunen daarom iets meer achterover en loeren op de counter met onze snelheid. Jodan Boys dringt wel aan en we komen er moeilijk uit, maar tegelijk krijgen ze ook nauwelijks kansen. Bij Bink komt er nog geen muisje doorheen, dus ook geen Jodan Boy. Bram is onterecht nog niet genoemd. Hij kreeg flink wat tikkies deze wedstrijd, maar moppert niet en doet wat hij moet doen. Ons blok op het middenveld loont en daar is onze counter. Donatien is weg met Sem naast zich. Natuurlijk legt Donatien netjes breed. Sem neemt aan, schiet en… nee, die verdomde keeper ligt in de weg voor de 5-1. De wedstrijd wordt nooit saai, ook al zijn er haast geen kansen. Jodan Boys maakt echt wel wat pittige overtredingen en tijd dat de scheidsrechter daar wat aan doet behalve fluiten. Jodan Boys krijgt een corner nadat Daley een schot naast werkt. Altijd link natuurlijk. Hoog voor de pot, maar Daley heeft hem. Althans, ware het niet dat er een kamikaze actie op hem wordt uitgevoerd. Eindelijk geel. Godzijdank kan Daley wel verder. Naarmate de tijd wegtikt neemt de frustratie toe bij onze tegenstander. Sem wordt op de middenlijn van achter echt uit de wedstrijd geschopt. Er wordt niet eens voor gefloten! Sem kan helaas niet verder. Wij laten ons niet gek maken gelukkig en blijven geconcentreerd spelen. Kansen krijgen we niet meer, maar dat hoeft ook niet bij 4-1. Met nog een minuut of 5 te spelen krijgt Jodan Boys een vrije trap op links. Het is wel 35 meter en de bal wordt strak in de 16 gepompt. Het is een voorzet, een schot kan niet van zover, maar iedereen mist de bal en die valt zo in de lange hoek. 4-2 dus. Het zal toch niet? Nee, natuurlijk niet. We spelen deze fysiek zware pot professioneel uit en dat leidt tot luid gejuich van veel wespen na het laatste fluitsignaal.

We slaan een belangrijke slag, want Katwijk speelt ook nog eens gelijk. Wat een heerlijk weekend en wat een mooie teamprestatie! Stiekem stond er best veel druk op onze jonge kanjers. Jodan Boys gaat weinig punten laten liggen dit seizoen, maar voorlopig staan wij drie punten los.

 

Wouter Stikkelman

Klik hier voor meer foto's op onze Facebook pagina

 

undefined

 

 

10-11-2018

Wilhelmus JO9-2 - HVV JO9-2 (6-10)

De vrijdagavond training was er een met veel praten en aanwijzingen, want we wisten dat het een zware pot ging worden. Goed te zien dat Mika en Bradley dit goed oppikken en dat onze jongens luisteren 😊.  De warming up is lekker fel en er word weer veel gepraat om iedereen zijn instructies duidelijk te maken.

We zijn begonnen, de eerste kans is voor ons via Dex, maar de keeper pakt nog net de bal op de doellijn. Marc staat zich er stevig mee te bemoeien als een 3e coach en er word wat duct tape overwogen toe te passen 😉. Ondertussen houd Bruce ons doel schoon, maar je ziet dat HVV niets anders doet dan posities trainen, en dat houden we helaas niet lang genoeg vol en komen we op een 0-1 achterstand. Hamza krijgt de bal en schiet onverbiddelijk hard op de paal. HVV kan er vervolgens snel uitkomen en spelen zo 2 aanvallers vrij 0-2.

Fiona suggereert om klittenband voetbal te spelen, elke jongen moet aan zijn tegenstander vastgeplakt zitten. Je kan zeggen wat je wilt (misschien is het de wind die helpt) maar onze jongens beginnen hun vaste plekje te vinden en elkaar ook. En dat betaalt zich ook uit met de 1-2 van Dex uiteraard met links 😊.

Bruce speelt de bal naar het middenveld, Ishairo draait om zijn tegenstander heen, tikte hem zo op Hamza die heel mooi afrond 2-2. Een textbook doelpunt en de trainingen die hun vruchten afwerpen.

3-2!!! Gilt Marc, ow nee er was al gefloten voor de eerste pauze na 10 minuten, zat toch die duct tape niet goed 😉.

Kleine tactische aanwijzingen en wat wijzigingen, het gaat goed, dus laten we de lijn doorzetten. 3-2 Kaleb!! Dat waren goede aanwijzingen, maar die lijken ze snel kwijt HVV maakt als snel weer de 3-3.

3-4 /3-5 oei dat gat iets te hard, we kijken meer dan dat we voetballen, aan het einde van de eerste helft hebben we ons weer wat herpakt en kunnen we wel wat rust gebruiken, geen limonade want de kannen waren zoek, dus dat komt later wel weer.

2e helft gaat HVV onvermoeibaar verder met aanvallen, Ruben maakt een paar goede reddingen, maar kan niet alles tegenhouden 3-6 HVV.

Een corner van HVV word keurig ingekopt (sorry dat ik het zeg maar dat was gewoon zo) 3-7. Kaleb stoort lekker. En weer een corner wordt door HVV ingekopt 3-8.

Bruce en Thijs store ook goed, waardoor HVV niet tot meer schoten kan komen, maar het spel is wel voornamelijk op onze helft. Wat jammer is want de eerste helft speelde we echt wel goed. Intussen maakt HVV 3-9 en persoonlijk vind ik dat we wel mogen affluiten, maar ja it ain’t over till the fat lady sings zeggen ze in Engeland, dus we gaan door. Een goede actie van Hamza en Kaleb wordt niet beloont.

Het spel gaat nu wat meer op en neer, Thijs staat prima te keepen. En wat zij kunnen, kunnen wij ook, proberen te scoren uit een corner, maar Bruce kopt net naast.

Opletten geblazen een corner van HVV, Milan trapt de bal naar voren, Kaleb pikt hem op en rond snel af 4-9. HVV komt daar gelijk weer overheen 4-10.

Een snelle intrap van Kaleb wordt gezien door Ishairo die koeltjes 5-10 scoort.  We komen er wel steeds meer bij, maar er is niet genoeg tijd helaas er wordt afgefloten voor het einde van de wedstrijd, eindstand 6-10 (ik heb er een gemist, maar iedereen zegt het, mij hoor je niet klagen 😊)

10-11-2018

DWO JO9-2 - Wilhelmus JO9-3 (4-10)

Na de nederlaag van vorige week willen onze jongens vandaag echt knallen. En dat is te merken! Na een minuut speeltijd is het Robbe die scoort uit een voorzet van Liam. Even gaat het dan gelijk op en lijkt het een evenwichtige wedstrijd te worden. Maar dan is het weer Robbe die scoort na een prachtige kap-en-draai beweging.

DWO laat zich niet gek maken en maakt schitterend 1-2 door de bal hoog over onze keeper Jasper te schieten. Vliegensvlug krijgt Olivier aan de andere kant een kans. Hij schiet snoeihard op doel, maar de score blijft op 1-2. In de rebound maakt Liam een omhaal!! Oehhhhhh, de keeper stopt hem. Ouders langs de kant gingen bijna uit hun dak.

Vlak voor het eind van het eerste kwart scoort Mika vanuit een zeer moeilijke hoek de 1-3. In het tweede kwart zien we een ijzersterke Roan een aanval uit het boekje opzetten en geeft voor op Liam. Liam staat vrij en tikt 1-4 er in. Roan gaat nog even lekker door en maakt na wederom een mooie actie 1-5. Onze helden zijn nu helemaal los lijkt het wel. De volgende aanval wordt weer door Roan voorbereid en nu afgemaakt door Robbe: 1-6. De eerste helft wordt afgesloten met twee prima reddingen van Jasper vlak na elkaar.

In de tweede helft zien we Mika een counter van de tegenstander onderscheppen. De daaruit volgende doelpoging is ook voor hem en de bal zeilt mooi hoog het net in: 1-7. De keeper van DWO begint zijn eigen team te saboteren en gooit de bal over de achterlijn. We krijgen een corner cadeau. Daaruit scoren we niet. In tegendeel, een snelle counter dendert richting Robbe die nu keeper is. Maar gelukkig is daar altijd Marijn nog. Hij maakt de counter onschadelijk en kan van afstand schieten. Wat een pech, de bal ketst af op de paal. De bal blijft rollen en de tegenstander maakt 2-7.

Het laatste kwart start met Liam op doel. DWO wil niet met grote cijfers verliezen en weet twee maal te scoren. De stand is 4-7. Coach Rik kiest een paar effectieve en keurige volzinnen die indruk maken en krijgt daarmee iedereen weer bij de les. En dat betaalt direct uit: Mika maakt een mooie actie en schiet laag 4-8 binnen. Roan tekent voor 4-9. En heel beheerst en koeltjes zorgt Daan met zijn goal voor nummer TIEN! De spelbegeleider van DWO vindt het nu welletjes en fluit voor einde wedstrijd.

10-11-2018

Beker: Westlandia 1 - Wilhelmus 1 (1-1)

Wilhelmus speelde vandaag voor de 2e bekerronde tegen RKVV Westlandia . Westlandia wat uitkomt in de top van de eerste klasse zaterdag was een goede test voor het elftal van Oscar Laguna Burgos.

Wilhelmus had namelijk voor aanvang van deze wedstrijd alleen verloren in de voorbereiding van hoofdklasser RKAVV. Voor aanvang werd 1 minuut stilte gehouden ivm met het overlijden van Wilhelmus oud eerste elftal speler dhr Beerens. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van Lith.

Wilhelmus starten zenuwachtig en blijkbaar met te veel ontzag aan de wedstrijd. Het vertrouwde verzorgde spel werd ingeruild voor lange ballen op de debuterende jongen Wilhelmus spits Sven van Noppen. Ondanks dat Westlandia geen echte grote kansen kreeg was trainer Burgos toch genoodzaakt om een tactische omzetting te doen. Hierna kreeg Wilhelmus steeds meer grip op de wedstrijd.

In de 24e minuut komt Sven van Noppen vrij voor de Westlania doelman maar deze weet het schot onschadelijk te maken en de brilstand bleef op het scorebord staan. In de 29e minuut was er dan ineens de  voorsprong voor Westlandia. Een goed genomen corner werd door de keepende Martesano Biliosa voor de voetbal van Westlandia speler Tim de Voort gebokst. Deze kon met een prachtige volley de 1-0 op het bord zetten.

Wilhelmus schakelde een tandje bij en rukte steeds meer op naar het doel van Westlandia. Scheidsrechter van Lith trok in die fase een onnodige gele kaart voor aanvoerder Wartna die aanmerking had op zijn leiding. Hij vergat bv voordeel te geven in een doelrijke situatie van Wilhelmus. Vlak voor rust was het dan toch verdiend gelijk. Na een scrimmage voor het doel was het in de 43e minuut Remy Kant die met een bekeken schuiver Wilhelmus doelman Stijn van Beek passeerde, dit was tevens het rustsignaal.

In de rust leefde het gevoel bij Wilhelmus dat er wel wat te halen viel op sportpark Hoge Bomen. Wilhelmus starten dan ook na rust voortvarend en kreeg diverse grote kansen. In die fase was Westlandia alleen in de tegenstoot een aantal keer gevaarlijk. In de 57e minuut een aanvallende wissel bij Wilhelmus Kamiel Grapendaal ging er uit en Bill Duah er in.

Deze Duah was vanaf dat moment ook gelijk een plaag voor de verdediging van Westlandia keer op keer een snelde hij zijn directe tegenstander voorbij en bracht diverse malen een speler van Wilhelmus in stelling. Helaas voor Wilhelmus stond te vaak het vizier niet op scherp.

In de 67e minuut ging de debuterende jonge spits Sven van Noppen er uit en kwam middenvelder Carlo Goedhart er in. In de 74e minuut moest verdediger Dylan Kasius zich met een blessure laten vervangen voor de eveneens debuterende Yvo Batelaan. In de laatste fase hadden het krachten smijten zijn tol geëist.

Zowel in de 78e als in de 80 min kon alleen ten kosten van een gele kaart een veelbelovende aanval van Westlandia worden gestopt. De kaarten waren voor Yuri Bruno en Remy Kant wegens vasthouden van hun doorbrekende tegenstander. Na 90 minuten en wat blessuretijd vond scheidsrechter van Lith het genoeg en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Westlandia doelman Stijn van Beek stopt direct de eerste van Wilhelmus. De 2e van Wilhelmus ging helaas over. Westlandia speler Tim v.d. Voort schoot  uiteindelijk Westlandia naar de volgende ronde.

Terugkijkend overheerste het gevoel van teleurstelling toch meer dan de trots Wilhelmus had een bekerstunt voor het grijpen maar was in de laatste fase vaak te ongeduldig cq ongelukkig

Ondanks dat verloor Wilhelmus in de reguliere speeltijd wederom niet en tegen het 2 klasse hogere spelende Westlandia is dat een prestatie van formaat.
Wilhelmus kan zich als koploper in de 3e klasse volledige focussen op het promoveren naar de 2e klasse

Gezien de breedte van de selectie en het spelbeeld vandaag moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

06-11-2018

Wilhelmus O23 - Honserlesdijk O23 (4-1)

Dinsdag 6 november en de O23 ploeg trad aan voor de tweede wedstrijd in poule B van de Delftse O23 competitie . Een andere selectie als de vorige keer, met in vergelijking met de wedstrijd tegen te Werve negen andere spelers aan Wilhelmus kant. Echter is dat ook logisch gelet of het gegeven dat we veel spelers hebben die in deze leeftijdscategorie uit mogen komen. Lars moet wederom afzeggen en ze hebben we twaalf veldspelers en twee keepers beschikbaar voor vanavond.

Wilhelmus start sterk en is al snel de bovenliggende ploeg tegen de Westlandse opponent. Kansen zijn er zeker , alleen staat het vizier niet scherp en ook de gasten krijgen spaarzaam, dat wel, wat kleinere kansen. Wilhelmus pakt echter het initiatief en de voorsprong na een half uur is dik verdiend. Levi de maker van het doelpunt als na de zoveelste corner wel afronden. Gesterkt door de voorsprong gaat Wilhelmus verder en het is Giano die na een goed een-tweetje goed binnen schiet en zo de marge op twee zet. Nauwelijks een minuut later is de marge weer één als de effectbal verkeerd wordt ingeschat en we dat duur bekopen.

In de rust komt Sven, vandaag later door werk, Jesse vervangen en Sven laat meteen zijn waarde zien. Goede bal van Stijn en Sven met de dito loonactie en oog in oog met de doelman faalt Sven niet en is de score meteen na rust 3-1.  Nog binnen het uur is er ook de vierde treffer voor Wilhelmus als Bill wordt aangespeeld en knap wegdraait en scoort. Een terechte beloning voor de sterk spelende buitenspeler.

Youri, eerste jaars O19- junior nog, komt binnen de lijnen voor Amit en ook Jesse keert weer binnen de lijnen , als hij Giano vervangt. De wedstrijd kabbelt voort, Wilhelmus wat slordiger als voorheen, maar kreeg toch nog wat kansen, maar gescoord zou er niet meer worden, ook nietdoor de gasten overigens. Zo wint Wilhelmus dus ook zijn tweede wedstrijd en gaat het nu samen met Den Hoorn aan de leiding in deze poule. De volgende wedstrijd voor O23 is bij Vitesse Delft op dinsdag 20 november.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Levi, Alsten, Yves, Ruben, Amit (63 Youri), Nick, Bill, Giano (72 Jesse), Jesse (46 Sven)
04-11-2018

JO9-1 deelname ADO Den Haag netwerktoernooi

Op zondag om 8.30 uur verzamelen bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag om daar met de overige 9 netwerkpartners van ADO uit te gaan vechten wie er naar het Cars jeans stadion mag om tegen ADO JO9-1 te spelen 😎.

Om 9 uur begon de 1e wedstrijd tegen RKDEO. Tegen dit team hebben we in de competitie verloren , maar toernooien zijn een ander verhaal 😬. Toch ?

De trainer adviseerde om de gehele 15 minuten te strijden tot we er bij neer vielen 😅.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd 😂.

Onze boys en girl begonnen na de aftrap direct met jagen 💪.

Door dit gejaag werd de keeper van hun meteen paniekerig en direct ontstond er gevaar toen Christiaan de bal bij de keeper onderschepte. Zijn schot werd nog gered door de keeper maar de snoeiharde inzet van Kyan bij de rebound was voor de keeper onhoudbaar 1-0 👏.

Onnodig viel nog de 1-1 maar wij waren duidelijk de meerdere. Een mooi begin van de dag.

En wat speelden wij goed zeg. Achterhoede erg solide met Santi en Matteo en de aanvalslinie druk in de weer met aanvallen en ook nog helpen verdedigen.

Nu een uur pauze 😳.

Na deze lange zit moesten we aantreden voor onze 2e partij tegen UVS.

Dit team is erg goed.

Vorig jaar hebben we tegen ze gespeeld en toen bleek het al een uitstekend team , die ons van alle kanten wist te overklassen.

Alleen zijn wij inmiddels ook gegroeid 💪 en nog steeds groeiende 💪💪.

Dankzij onze sterke verdediging hadden zij moeite om bij ons doel te komen. En als zij er er dan eindelijk doorheen waren hadden we Job als back up. Wat een top keeper.

Aanval na aanval werd er opgezet deze wedstrijd👌.

Na mooie pasjes en goed onderling spel kon Christiaan 2 keer afronden en de stand op 2-0 zetten.

Uiteindelijk wist de tegenstander nog de 2-1 te scoren maar vlak erna viel het eindsignaal.

Mooie overwinning met wederom hard werk van IEDEREEN.

2 wedstrijden en 4 punten 👌. Dat kan nog interessant worden vandaag.

3e wedstrijd tegen Quick. Als we deze winnen staan we met 1 been in de finale 😶.

We komen echter vrij snel op 0-1 achterstand en ze bleven de druk hoog houden bij ons. Na een vrije trap voor hun , vlak bij ons doel , zat de 2-0 er al bijna in maar al onze boys en girl stonden mooi allemaal mee te verdedigen. Wat een toppers 😎.

Schot werd gehouden door Job en ook meerdere rebounds werden door onze spelers met gevaar voor eigen leven geweerd en door Elisa zelfs prachtig van de lijn gehouden 👏.

Met de snelle spelhervatting maakte Christiaan de 1-1 en daarna keerde het spel helemaal om 😛.

Mooie acties van Elisa en Xávion langs de lijn waar menig spelertje op het verkeerde been kwam te staan.

Matteo brutaal mee naar voren en scoort prachtig de 2-1 👌.

En uiteindelijk was het Xávion die de 3-1 maakte. Hierna volgde het fluitsignaal en hadden we wederom 3 punten in de pocket 😏.

Hierna gingen we ons opmaken voor de wedstrijd tegen Laakkwartier. Winnen is 1e in de poule worden en gelijkspelen is 2e in de poule. Verliezen is geen optie 🤨.

Voordat het signaal werd gegeven dat de wedstrijd begonnen kon worden was de tegenpartij al begonnen en met een mooi stifje lag de bal achter Job 🙄.

Toen we zeiden dat we nog niet konden beginnen omdat we moesten wachten op het begin signaal , kregen we hier veel commentaar op en middenin deze onderlinge discussie deed dezelfde spits exact hetzelfde trucje en stonden we 2-0 achter 😲.

Dilly en Kyan blijven goed doorjagen op de bal en kunnen de bal bij Xávion afgeven en hop 2-1 en ze gaan weer lekker door 👍.

Na wederom een onderschepping van Santi en Matteo achterin passen ze de bal mooi door naar Elisa, die haar man uitspeelt en de bal voorgeeft. Daar staat Christiaan al met smart te wachten en de 2-2 is een feit. Mooie aanval van het team hoor 👍.

Spel gaat razendsnel op en neer en nu scoorden zij weer en stonden we weer achter 2-3 🙄.

Maar Dilly is weer razendsnel weg ... Speedy Gonzales loopt iedereen eruit en geeft op het juiste moment de bal door en Christiaan scoort de 3-3.

Xávion trekt zijn trukendoos open en 4-3.

Voordat de tegenstanders konden jagen op hun gelijkmaker liet Wilhelmus die droom van hun uitéén spatten : Bal wordt onderschept en beheerst doorgepasst door Elisa en Christiaan rond af 5-3 😶.

Wat een feest zeg 🎉🎊. Wat is dit team aan het strijden zeg. Een echt team deze wedstrijd.

3 keer winst & 1 x gelijkspel en dat is goed genoeg voor een eerste plaats in de poule !

Nu afwachten tegen welk team we in de halve finale moeten spelen.

Wie had dat gedacht 🤩.

Tegenstander werd RKAVV. Ook hier een geduchte tegenstander waar we al meerdere keren tegen hebben gespeeld.

We komen hier 0-2 achter en wat we ook probeerde : het lukte niet 😕.

14 minuten renden onze kinderen op en neer en ze konden niet aansluiten met de score.

Terwijl het geloof bij iedereen al weg was en iedereen zijn spullen bij elkaar aan het rapen was , maakte Christiaan de aansluiting 1 minuut voor het eind .

Want wij geloven er dan wel niet in , MAAR de kinderen wel ! 👌

In dezelfde minuut gaan onze boys en girl vrolijk verder waar ze mee bezig zijn en hebben er geen benul van.

En ja hoor , vlak voor het einde in dezelfde minuut maakt Christiaan de 2-2 ⚽️.

En nu ? 2-2 in halve finale.

Even snel navraag gedaan bij ADO.

We moeten 3 penalty's nemen voor de beslissing. ABAB volgorde.

Trainer gaat er even rustig over nadenken. En Job krijgt nog wat extra aanwijzingen 💪.

Nou ja rustig ... Hartslag van mijzelf is al verdubbelt , dus kan je nagaan bij de trainer 🤪.

Hij wijst Christiaan , Kyan en Elisa aan.

Wij beginnen en Christiaan scoort.

Tegenstander mist.

Kyan scoort ook.

Alle druk op de tegenstander nu. Als hij scoort krijgt Elisa deze druk.

Als hij mist staan wij in de finale.

Hij mist 🎊🎉🎊🎉. Wat een extreem spannend eind zeg. Krankzinnige wedstrijd na 2-0 achterstand er met de volle winst vandoor gaan.

Zelfs de technische staf stond te juichen als kleine kinderen 😂.

Dan de finale tegen HVV 🤐.

Sterk team. Vorig jaar verloren wij in de poule ronde met 4-3.

En alles is mogelijk op een toernooi , ondanks de uitslagen in de competitie onderling.

We bleven meer dan de helft van de tijd op 0-0 staan maar door een snelle counter viel de 0-1.

Ook de 0-2 ging op dezelfde manier ,vlak voor het einde.

Dus finale verloren maar dat is geen ramp.

Na een vrijdag training een stevige wedstrijd op zaterdag en dan dit presteren vandaag :

Petje af !

Zeer trots ben ik op deze 2e plaats.

Gevochten als leeuwen hebben ze en er alles uitgehaald wat erin zat.

Ondanks dat toch veel sippe gezichtjes, maar dat is nergens voor nodig 👏👏👏👏👏.

We worden alleen maar beter en beter , en ook hier hebben jullie veel geleerd.

Jullie hebben allen keihard meegewerkt aan deze prestatie.

Stuk voor stuk toppers 💪.

Dank je wel trainer voor dit mooie toernooi !
Je bent iets moois aan het maken 👌.