Wilhelmus JO15 selectie op trainingskamp naar Papendal

7-01-2018
Op zaterdag 6 januari verzamelden de spelers van JO15-1 en JO15-2 zich op het terrein van Wilhelmus om richting Arnhem te vertrekken. De bestemming was Nationaal Sportcentrum Papendal, waar onze Nederlandse Olympische sporters momenteel worden klaargestoomd voor de winterspelen in Pyeongchang dit jaar. Maar dit weekend zou eerst JO15 selectie, na een zeer succesvolle eerste seizoenshelft worden klaargestoomd voor de spannende fase van het seizoen die er voor beide teams anakomt in 2018. De JO15-1 heeft zich namelijk soeverein weten te kwalificeren voor de promotiepoule waardoor promotie van de 1e klasse naar de Hoofdklasse binnen handbereik is. De JO15-2 is door de goede prestaties in de 2e klasse doorgeschoven naar de 1e klasse.

Bij Papendal aangekomen werd de bagage opgeslagen want we moesten ons al snel begeven naar het prachtige trainingscomplex van eredivisieclub Vitesse, waar de JO15-1 zich al snel kon opmaken voor een oefenwedstrijd tegen Vitesse O14, een team wat landelijk momenteel koploper is en hoogvliegers als PSV, Feyenoord en Ajax achter zich laat. Het zou dus best een pittige wedstrijd worden. Al snel was duidelijk dat Wilhelmus aardig tegenstand kon bieden tegen deze voetballend zeer sterke ploeg. Er werden zelfs een aantal mooie kansen gecreëerd. Vitesse wist echter door een goed uitgespeelde kans 1-0 te maken. Met dit als ruststand en een aantal mooie kansen voor Wilhelmus gingen we de tweede helft met goede hoop in. Ook hier bleef het spel goed in evenwicht. Een zeer grote kans op de gelijkmaker ging er helaas net niet in. In de slotfase maakte Vitesse er nog 2-0 van. Echter, een prima prestatie van onze JO15-1 om 'maar' met 2-0 te verliezen.

Ondertussen zagen we een aantal bekende gezichten het terrein van Vitesse betreden. Zo kwam Justin Kluivert naar een neefje van hem kijken die bij Vitesse speelt, maar zagen we ook Mount, Rashica, Kasia, en natuurlijk oud-ADO trainer Henk Fraser. Ook Theo Janssen was van de partij.

Op hetzelfde moment maakte onze JO15-2 zich op voor een wedstrijd tegen OVC '85 JO15-1. Dit team had zich net als onze eigen JO15-1 met vlag en wimpel in de eerste klasse gekwalificeerd voor de promotiepoule, dus het zou voor onze JO15-2 ook een aardige kluif  worden. Voetballend was deze wedstrijd aardig in evenwicht, maar fysiek was OVC '85 sterker. Onze verdediging had het aardig druk met de aanvallen die werden ingezet. Toch lukte het OVC om al vrij snel de 1-0 te maken. We bleven kranig doorvoetballen en dat ging best goed, uiteindelijk werd het 4-0. Maar gezien het fysieke verschil nog een mooie prestatie!

Na al dit voetbalgeweld was het tijd om even te relaxen voordat we aan tafel gingen. Het eten op Papendal is erg goed voor elkaar. Na het eten was het nog tijd voor ontspanning, we gingen met zijn allen Bowlen. Na het bowlen was het tijd om nog even te chillen bij het hotel en daarna heerlijk te gaan slapen. Uiteraard werd er in de nacht nog wat lol getrapt maar uiteindelijk ging vrijwel iedereen heerlijk slapen.

De JO15 selectie kan terugkijken op een supermooi en succesvol trainingskamp. Iedereen bedankt voor de organisatie!