VV Wilhelmus rookvrij per 1 januari

7-12-2018

Wij starten het nieuwe jaar sportief!

Vanaf het nieuwe jaar richt VV Wilhelmus zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken. Daarnaast zal in de loop van het jaar de kantine ook een nog gezonder aanbod krijgen. Rokers blijven uiteraard welkom op VV Wilhelmus. Voor hen wordt een rookplek ingericht buiten het zicht van kinderen. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

Waarom rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Bekijk hier het filmpje van de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ die wij ondersteunen.

Wat verandert er?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Er zullen twee rookzones worden ingericht: een achter de kantine en een achter de kleedkamer zoals aangegeven op de plattegrond. Beide plekken zijn uit het zicht van kinderen. We vragen rokers dan ook om alleen in de rookzones te roken, de rest van het terrein is rookvrij. Bijkomend voordeel: geen sigarettenpeuken meer rondom (en soms óp) de velden!

Plattegrond van ons complex met daarop de rookzones weergegeven

Hoe zorgen we dat het werkt?
Wij begrijpen dat het rookvrijbeleid even wennen zal zijn. Van de beweging Rookvrije Generatie hebben wij banieren ontvangen om aan te geven dat we rookvrij zijn. We gaan ervan uit dat elke bezoeker van onze club niet onder deze boodschap uit kan. Bestuursleden en vrijwilligers van VV Wilhelmus zullen de eerste maanden rondlopen met een sportieve attentie om mensen die tóch roken op het terrein te attenderen op de nieuwe afspraken en te wijzen op de twee plekken waar wél gerookt mag worden. Uiteraard mag je deze rokers zelf ook aanspreken; attenties zijn verkrijgbaar bij verenigingsmanager Piet. Met z’n allen gaan we ervoor om onze jeugd te beschermen en hen een gezond voorbeeld te geven!

Rookvrije, sportieve aftrap van 2019
Op zondag 6 januari trappen wij het nieuwe jaar rookvrij en sportief af met een nieuwjaarsreceptie en toernooi. Oliebollen mogen hier niet bij ontbreken, maar we zullen zeker ook zorgen voor gezonde snacks. Noteer deze datum alvast in je agenda!

Heb je vragen of opmerkingen over het nieuwe beleid? Mail dan naar rookvrij@vvwilhelmus.nl.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking!