Selectie Wilhelmus maakt indruk

12-02-2019

Zondag is het dan zover. De laatste wedstrijd van Wilhelmus 1 in de kwalificatiepoule om zich te kwalificeren voor de promotiepoule. Tegenstander Full Speed verloor afgelopen zondag voor de eerste keer en zal een geduchte tegenstander zijn in deze laatste test.

Dit is dan ook een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen maanden. Wilhelmus 1 startte eind September met de eerste competitiewedstrijd tegen het Haagse VCS. Waar vooraf voor gevreesd werd bleek gelukkig ongegrond en Wilhelmus won deze wedstrijd met 3-1 en stond gelijk bovenaan.

De selectie was grotendeels in tact gebleven en met enkele versterkingen voelde iedereen binnen Wilhelmus dat er een groep stond om rekening mee te houden.

In oktober kwam vervolgens de eerste testcase tegen eveneens het Haagse ODB. Ondanks dat Wilhelmus de betere ploeg was kwam het toch niet tot winst en was dit gelijk de eerste les  voor de mannen van Oscar Laguna Burgos. De volgende 5 wedstrijden wist Wilhelmus allemaal wel te winnen en zo bleek  Wilhelmus koploper en topfavoriet.

Hierna brak de winterstop aan en ging de selectie op trainingskamp richting het Spaanse Valencia alwaar ze zich voorbereiden op de 2e seizoenshelft.

In het koude Nederland stond na het eerder genoemde trainingskamp de wedstrijd tegen H.M.S.H op het programma. Dit bleek een stugge tegenstander en nadat Wilhelmus op achterstand was gekomen lukte het op de valreep toch nog een nederlaag te voorkomen.

Even leek het erop dat Wilhelmus last had van een winterdip maar ondanks dat het een stuk moeizamer ging werd er in de overige 4 wedstrijden steeds gewonnen. Wilhelmus staat dus op de eerste plaats en heeft 11 van zijn 13 wedstrijden gewonnen en 2 gelijkspelen behaald. Tel hierbij het doelsaldo met maar 8 tegenstreffers en je kan het een prestatie van formaat noemen.

Wilhelmus had ondertussen niet stil gezeten en regelde in de afgelopen maanden ook diverse oefenwedstrijden tegen hoofdklasse en 1e klasse clubs. Ook in deze wedstrijden bleek dat Wilhelmus prima mee kon en geen een keer in de officiële speeltijd verloor. Vermeldingswaardig is dan ook het bekeravontuur alwaar Westlandia de tegenstander was. Deze 1e klasser had de handen vol aan Wilhelmus en kon dan ook pas na strafschoppen het bekeravontuur beëindigen.

Zondag is het, zoals eerder genoemd, dan zover.Er is Wilhelmus alles aan gelegen om als koploper de volgende ronde in te gaan. Wilhelmus zal met de top 6 uit eigen poule en de top 6 van een andere derde klasse ontmoeten.

Door het positieve resultaat van Wilhelmus heeft het zich een extra thuiswedstrijd verworven. Een mooie bijkomstigheid om een keer als lid van Wilhelmus de mannen aan te komen moedigen.

Hierbij wil ik ook de prestatie van Wilhelmus 2 en 3 niet onder belicht laten. Wilhelmus 2 is bezig aan een fanatisch seizoen. Wilhelmus 2 verloor nog niet en speelde zelfs ook geen wedstrijd gelijk. De voorsprong op de achtervolgers is dan ook opgelopen tot ruim 10 punten en het elftal van Mario de Boer is de groet smaakmaker in de reserve eerste klasse. Het puntenaantal van 39 punten uit 13 wedstrijden spreekt dan ook boekdelen.

Wilhelmus 3 werd door de grote selectieleden aantallen in het leven geroepen. Onder de bezielende leiding van Boudewijn de Geer werden er gelijk goede resultaten behaald. Het elftal draait boven in mee in hun reserve 3e klasse en houd de koploper goed bij in de titelstrijd.

De selectie van Wilhelmus bestaat grotendeels uit eigen opgeleide jonge jongens. Dit elftal is dan ook een voorbeeld voor alle jeugdspelers wat je kan bereiken als je alle elftallen doorloopt van onze jeugdopleiding.

We nodigen dan ook iedereen uit om een keer te komen kijken en onze mannen aan te moedigen op weg naar promotie naar de 2e klasse en natuurlijk de andere kampioenschappen .