Nieuwe bestuursleden benoemd...

7-06-2018

Afgelopen woensdag hebben op de Algemene Ledenvergadering onze voorzitter Jean Jacques Budé en onze secretaris Arno Hartogh afscheid genomen. De aftredende bestuursleden boden aan het nieuwe bestuur een sloophamer aan in onze clubkleuren!

Als nieuwe voorzitter heeft Bouke Wartna de vergadering overgenomen en werden de afzwaaiende bestuursleden in het zonnetje gezet door Marcel Commers. Ook Paul Kramer, die eerder dit jaar al was gestopt als jeugdvoorzitter werd bedankt.

Het nieuwe bestuur bestaat uit de volgende personen:

Bouke Wartna (Voorzitter)
Christoph van Beers (Secretaris)
Henrik-Jan Rinner (Penningmeester)
Marcel Commers (Voetbalzaken)
Paul Wuite (Vrijwilligerszaken)
Timon Walhain (Jeugvoorzitter)

Het nieuwe bestuur van Wilhelmus
Het nieuwe bestuur:
v.l.n.r.: Paul Wuite (Vrijwilligerszaken), Bouke Wartna (Voorzitter), Henrik-Jan Rinner (Penningmeester), Marcel Commers (Voetbalzaken), Christoph van Beers (Secretaris), Timon Walhain (Jeugdvoorzitter)

Wie zijn de nieuwe bestuursleden?

Bouk Wartna – Voorzitter
Mijn naam is Bouk Wartna. Ik ben 57 jaar en woon in Leidschenveen. Ik loop al 20 jaar mee op de velden van Wilhelmus, voornamelijk als supporter van mijn 3 zoons die hun wedstrijden inmiddels op zondag afwerken.

Ik ken de club goed. In de 20 jaar dat ik op Westvliet kom heb ik VV Wilhelmus zien uitgroeien tot een van de grootste clubs in de Haagse regio. De zwaarste financiële tijden zijn achter de rug. Dankzij het zittende bestuur kunnen wij op een gunstig moment instappen. Toch is er nog veel werk aan de winkel. De interne organisatie kan worden verbeterd. Zij moet passen bij de club die wij willen zijn: een bolwerk, maar geen gesloten bolwerk.

Nog iets over mijn persoonlijke achtergrond. Ik ben wetenschapper van beroep. Ik studeerde theoretische psychologie en filosofie in Leiden en ben gepromoveerd in de criminologie op het onderwerp recidive. In mijn functie als onderzoeksmanager ben ik gewend om in teamverband te werken en zaken van verschillende kanten te bekijken voordat een aanpak wordt gekozen.

Langs deze weg denk ik dat wij als vereniging een volgende stap in de goede richting kunnen zetten.

Christoph van Beers – Secretaris
Mijn naam is Christoph van Beers. Ik ben 45 jaar en woon in Den Haag – Leidschenveen. Ik heb 3 kinderen, Pepijn (14), Bink (11) en Belle(10) waarvan de 2 jongens al vanaf hun kleutertijd met veel plezier bij Wilhelmus voetballen. In de afgelopen 8 jaar ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de vereniging. Zo ga ik dit jaar al voor het 5e jaar op rij mee als begeleider bij het JO10-11-12-13 kamp maar ben ook al drie seizoenen leider van het team van mijn oudste zoon. Verder heb ik me de afgelopen jaren vooral beziggehouden met het onderhouden en verbeteren van de website en de social media accounts van Wilhelmus.

Ik werk op het hoofdkantoor van PostNL, waar ik Product Owner Marketing Automation ben binnen de afdeling Online. Vanuit mijn werk ben ik vooral bezig met het stroomlijnen en automatiseren van communicatie- en informatiestromen, kennis en ervaring die in de rol van secretaris goed van pas zal komen. Het verenigingsleven is mij niet vreemd. Tijdens mijn studie ben ik voorzitter geweest van de studentenvereniging Daarnaast is mijn vader meer dan 20 jaar voorzitter geweest van de wielervereniging van het dorp waar ik vandaan kom. De bestuursvergaderingen werden vaak gehouden bij ons thuis in de woonkamer.

Wilhelmus is een geweldige club die ik in de afgelopen jaren enorm heb zien opbloeien. Het bestuur en alle andere vrijwilligers hebben de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt om van Wilhelmus een gezonde en bruisende club te maken. Samen met alle leden en vrijwilligers lijkt het me geweldig om die stijgende lijn voort te zetten!

Timon Walhain – Jeugdvoorzitter
Mijn naam is Timon Walhain. Ik ben 35 jaar en woon in Voorburg. Mijn zonen Keano (Jo7) en Milan (jo9 4) hebben het erg naar hun zin op Wilhelmus. Ik kom ook met veel plezier naar Wilhelmus toe. Als afgestudeerd sportmarketeer heeft de bestuurlijke kant van de sport mij altijd aangetrokken. Bij de sportafdeling van de gemeente Den Haag heb ik een ISO certificeringstraject begeleid en op HVV heb ik meerdere functies en rollen bekleed. Nu kriebelt het om een actieve rol te bekleden in het beleid van Wilhelmus.
Zoals elke nieuwe persoon binnen een organisatie heb ik veel plannen, ondermeer op het gebied van communicatie, vrijwilligers en extra activiteiten. Mijn doelstelling zal allereerst zijn om de ingezette koers voort te zetten maar ook om tegelijkertijd de bestaande processen te verbeteren (waar nodig). Als jeugdvoorzitter zal ik altijd hameren op het plezier. Niet alleen het plezier van de leden maar ook die van de ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen. Plezier zie ik als een van de pijlers van succes op alle vlakken binnen de vereniging.
Bij het vak sportmanagement werd mij ooit gevraagd wat een team is. Het juiste antwoord kon ik niet geven maar het antwoord is mij wel altijd bij gebleven: Together Everybody Achieves More. Met deze teamgedachte wil ik mijn kandidaatstelling afsluiten.