JO13-1 Wint ADO-partner toernooi en speelt de finale tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.

25-11-2018

Jo13-1 Wint ADO-partner toernooi en speelt de finale tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.

Na de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Westlandia en de 9e competitieduel afgelopen zaterdag was het zondag de dag van het ADO Den Haag partner toernooi op de aftrap. Dit toernooi is voor de 10 deelnemende partnerverenigingen van ADO met als ultieme prijs het spelen van de finalewedstrijd tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.

Zondagmorgen vroeg zo rond 08.00 uur verzamelde de eerste groepen spelers zich al op de aftrap. De mannen van Wilhelmus zijn ingedeeld in poule A met: RKDEO, UVS, Quick en Laakkwartier en mochten aftrappen om 09.00 uur tegen mede hoofdklasser RKDEO.

Vanaf het 1e moment zag je dat Wilhelmus het initiatief nam en RKDEO op eigen helft vastzette. Mt goed combinatie spel werden kansen gecreëerd en halverwege de wedstrijd was de score voor Wilhelmus daar en werd de 1-0 aangetekend. Dit was ook de eindstand en de eerste winst in de poule was een feit.

De mannen mochten een poulewedstrijd rust nemen zodat ze na bijna een uur wachten weer mochten aantreden voor wedstrijd 2 en deze was tegen 3e divisionist UVS. Deze tegenstender is een bekende van het eerder gespeelde DOCOS-toernooi. Dus een goed potje voetbal lag in het verschiet. Wilhelmus deed waar het eerder die dag mee begonnen was en dat was de tegenstander geen kansen geven en zelf kansen creëren. Dit lukte tot 3 maal toe succesvol waardoor deze wedstrijd met 3-0 werd gewonnen. Nummer 2 in de pocket.

De 3e wedstrijd was tegen 1e divisionist Quick. Ook deze tegenstander kennen we va het eerdergenoemde DOCOS-toernooi en deze ontmoeting in zowel de poule fase als de finale resulteerde in een 0-0 uitslag. Dus wat zou deze 3e ontmoeting gaan brengen. Nou daar kunnen we kort over zijn. Wederom een 0-0 stand. Hebben we hier een patent op bij deze tegenstander?

De 4e en laatste poule wedstijd was tegen Laakkwartier. Deze wedstrijd had in tegenstelling tot de andere 3 eerdere wedstrijden geen sportief prettig verloop. De goede scheidsrechter moest zelf een rode kaart trekken voor de tegenstander en de toon werd gezet op deze wedstrijd. Wilhelmus hield het hoofd koel, wisten alle benen heel te houden en liet hun voeten spreken met een 3-0 overwinning.

Wilhelmus was de nummer 1 in de poule geworden met 10 punten en zou de kruisfinale spelen tegen de nummer 2 uit poule B. En dat werd de 2e divisionist HBS.

We weten dat HBS een sterke ploeg heeft en een eerdere seizoensontmoeting in de voorbereiding op het seizoen werd in het voordeel van HBS beslecht. De mannen van Wilhelmus hadden een pittige kluif aan deze tegenstander, die meer kansen probeerde te creëren dan enkele tegenstanders uit de poulefase en testte de verdediging. Deze mannen wisten de aanvalsdrift van HBS te stoppen en stuurde de aanvallers weg met een boodschap. Scoren!! En met een mooi opgezette aanval lukt dit ook en de ontlading was groot toen de 1-0 werd gemaakt. Daarna was het zaak om te zorgen dat deze stand ook in het voordeel van Wilhelmus bleef en dat lukte ook waardoor de finale bereikt was. Op het andere veld was de andere kruisfinale tussen DHC en Quick aan de gang en iedereen keek naar de verrichting op dat veld. Zou het Quick worden voor de 4e ontmoeting dit seizoen of toch DHC. In de laatste minuut wist DHC een hoekschop te verzilveren en werd de tegenstender in de finale.

DHC, een 3e divisionist was de tegenstander in de finale. De mannen hadden 1 doel, winnen!!! DHC wilde ook winnen dus je had 2 teams die wilden voetballen en voor de toeschouwers is dat prachtig om te zien. DHC had in de 1e 5 minuten de overhand van het veld en zette flink druk. Wilhelmus wist hier goed mee om te gaan en drukte op enig moment DHC terug. Hierdoor kwamen de mannen dichter bij het doelgebied en met een fraai schot werd de 1-0 voor Wilhelmus opgetekend. DHC liet zich niet zomaar aan de kant zetten en de via een aanval over de linkerkant wisten een snoeihard schot te plaatsen. De keeper van Wilhelmus wist dit schot te keren, maar de rebound werd zeer fraai benut en de 1-1 was daar.

Gedreven door het willen winnen zetten de mannen van Wilhelmus nog meer druk en wisten een aanval van DHC af te slaan. Door een snelle voortzetting vanaf de keeper en met zeer goed combinatiespel, teamgeest en inzet werd de 2-1 op een zeer fraaie wijze afgemaakt. De ontlading was groot want de mannen wisten dat er niet veel tijd meer was en het was alle hens aan dek en de ballen werden nu met vuurpijlen naar voren geschoten weg bij het Wilhelmusdoel. Niet veel later floot de scheidsrechter af en Wilhelmus JO13-1 wint het toernooi met 10 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen.

Een knappe prestatie die beloond gaat worden door het spelen van de “super finale” tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion op een nader te bepalen datum in het voorjaar 2019.

Wij zullen jullie op de hoogte houden wanneer deze datum bekend is.