JO10-11-12-13 Kamp wederom groot succes!

2-07-2018

Het JO10-11-12-13 Kamp was dit jaar weer een groot succes!

 

Vrijdag:

Op vrijdag werden de kinderen rond 16:30 gebracht. Na het inchecken moesten de ouders dan toch echt om 17:00 hun kroost achterlaten tot zondagmiddag 14:00.

De teams werden bekend gemaakt. De teams waren vernoemd naar de landskampioenen van de grote competities, de Champions League finalisten, en de Europa League winnaar van dit jaar: Paris Saint Germain, Bayern München, Manchester City, Barcelona, Juventus, Real Madrid, Liverpool en Atletico Madrid.

Na een overheerlijke maaltijd van Broodje hete kip met patat werd begonnen met het voetbaltoernooi en de penaltybokaal.
Het niveau lag hoog en de meeste teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Om ca. 22:30 werd het voetbaltoernooi gestaakt en mochten de jongens nog een broodje.

Het was lekker donker, de lampen op de velden gingen uit want het volgende onderdeel was het nachtspel, waarbij een aantal spellen moesten worden gedaan in het pikkedonker.
Je zou zeggen dat de energie wel op was na deze twee onderdelen. Dus naar bed, want morgen weer een dag. Maar zoals elk jaar was er toch een vrij grote groep jongens die zich hadden voorgenomen om vooral toch niet te gaan slapen. 

 

Zaterdag:

De volgende ochtend zaten de meeste jongens er dan ook bij aan het ontbijt alsof ze een zwaar feestje hadden gehad de vorige avond. Dit was ook wel terug te zien in het voetbalspel van de jongens, dat er een stuk minder sprankelend uitzag dan de avond ervoor. Gelukkig kwam de spirit er na een potje of twee weer terug en was het spel voortreffelijk zoals we gewend zijn van onze Wilhelmus jongens.

Als snel was het middag en dus tijd voor lunch. Veel tijd was er niet want in de hitte moest er begonnen worden met het volgende onderdeel: de survival. Een leuk programma met een aantal onderdelen: vuur maken, boogschieten, sloot overklimmen, sloot over kanoën. Dit ging erg goed, al waren er wel een aantal jongens die in het water vielen. 

Na de survival mochten de jongens even chillen, voetbal kijken of douchen. Toen de avond viel stond er een heerlijke barbecue klaar.
Voordat het toetje kwam volgde het volgende spelonderdeel, de 4kamp, de teams zouden in 4 spelonderdelen punten kunnen verdienen om voor de kampoverwinning te gaan.
Dit spelonderdeel was nog niet klaar of er kwam een heuse ijscocar het terrein van Wilhelmus op rijden. Gelukkig had hij genoeg voor de kinderen én de leiding. Na het ijsje werd nog even op de televisie gekeken hoe Portugal door Uruguay werd uitgeschakeld voor het WK. Meteen daarna volgde het volgende traditionele onderdeel: de voetbalquiz.

Ruim een uur volledige concentratie zorgde ervoor dat de meeste jongens uitgeput hun bed in gingen, voor de leiding was de zaterdag een relatief rustige avond.

Zondag:

Op zondagochtend stond er een ander traditioneel onderdeel op het programma: man van de fiets schieten. Een leider neemt plaats op een fiets, en de jongens mogen een poging wagen om hem van de fiets te schieten. Onder andere Richard, Marco en Jean Jacques kregen de ballen om hun oren. Nu was het kamp bijna ten einde, het enige wat nog moest gebeuren was de finale van de penaltybokaal. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Wilhelmus Zondag 1 keeper Martisano langs, hij zou oog in oog staan met de finalisten van de categorieën JO10, JO11, JO12 en JO13.

Nu nog even eten en opruimen en dan zouden de ouders komen om hun kinderen weer moe maar voldaan op te halen. 

Penalty bokaal winnaars: JO10: Jahnoah Haas, JO11: Winston van der Meer, JO12: Sem Rinner, JO13: Job Sevink

Winnaars kamp:
1. Juventus
2. Liverpool
3. Manchester CIty

 

Het was weer een leuk kamp en we hopen dat de kinderen net zoveel hebben genoten als ons!

Tot volgend jaar!

 

Met sportieve groet,

Pieter, Amanda, Marcel, Marvin, Onno, Jean Jacques, Eric, Danny, Dex, Richard, Marco, Kyle, Giano, Christoph en Rinus!

 

Bekijk hier de foto's van het kamp