In gesprek met Wilhelmus aanvoerder Mathijs Wartna

12-01-2018

Mathijs Wartna is aanvoerder van zondag 3e klasser Wilhelmus . Na een geslaagd trainingskamp in het Spaanse Barcelona stelde we hem de volgende vragen :

Naam: Mathijs Wartna

Leeftijd: 26

Woonplaats: Den Haag

Beroep/opleiding: Master Communicatiewetenschappen aan de VU
Vereniging: V.V. Wilhelmus
Hoelang bij de vereniging: Heel mijn leven, vanaf mijn 6e
Positie veld: Laatste man (maar van nature middenvelder!!)

1.
Jullie zijn op trainingskamp In barcelona geweest alwaar we verslag van hebben gedaan hoe is dat bevallen ???

Sinds ik in de senioren van Wilhelmus voetbal gaat de club op trainingskamp naar het buitenland. Zoals altijd was het dit jaar weer super geregeld. De personen die het verblijf, het eten, de activiteiten etc. coördineerden verdienen een groot compliment!

2. Wat is een belangrijk kenmerk voor jullie vereniging? Hoe draagt vv Wilhelmus dit uit?

Over het algemeen heb ik het erg naar mijn zin bij Wilhelmus. Dat komt omdat het een warme club is. Dat zie je terug in de kleine dingen zoals het feit dat iedereen, van spelers in het eerste tot ouders van voetballertjes in de F, elkaar gedag zeggen als de mogelijkheid zich voordoet. Wilhelmus is een traditieclub. Kijk naar de kleuren, het hoofdveld, haar geschiedenis. Wilhelmus kenmerkt zich naar mijn mening als een warme traditieclub.

3.
Bij welke verenigingen heb je hiervoor allemaal gespeeld? En waar bewaar je de warmste herinneringen bij en waarom?

4.
Wie is/zijn je favoriete trainer(s) waaronder je hebt gespeeld de afgelopen jaren en waarom?

In mijn tijd in de senioren van Wilhelmus heb ik vier trainers gehad. Van elke trainer heb ik dingen bijgeleerd. Ik debuteerde op mijn 18e onder Harold Tjaden in de wedstrijd tegen HVV. Dat seizoen speelden we met Wilhelmus nog tegen SJC, RKAVV en Quick. Met Stefan Luykx en Haico Herbert deed Wilhelmus het lang goed in de tweede klasse. Nu spelen we derde klasse met Oscar Laguna Burgos, een goede trainer waar Wilhelmus veel plezier aan beleeft. Gezien hun kundigheid verdienden zij allen een Wilhelmus in minimaal de eerste klasse.

5. Wat is/zijn de fijnste en/of beste speler(s) waar jij mee speelt of gespeeld hebt en waarom juist zij?

Dat is een lastige vraag! Ik heb met heel veel geweldige voetballers gespeeld. Nu doe ik er veel te kort maar ik heb vaak kunnen genieten van de genialiteiten van Brian Moen en Ahmed Akbulut. Van Mario Mansveld en Michiel van Munster heb ik heel veel geleerd. Bryan Touw raakte al snel zwaar geblesseerd en is daarna niet meer teruggekeerd. Dat heb ik altijd jammer gevonden. Met Bryan Touw had ik graag wat langer samen gespeeld.

6.
Wat is jouw rol binnen vv Wilhelmus en sluit dit aan bij jou idee/wensen?

Ik ben aanvoerder van Wilhelmus en zit in de spelersraad van de selectie. Daarnaast ben ik altijd bereid om de club in een goed daglicht te plaatsen.

7.
Wanneer is het seizoen voor jullie, en voor jou persoonlijk, geslaagd?

Daar kan ik kort en duidelijk over zijn. Het is pas geslaagd als we terug promoveren naar de tweede klasse.