Ga jij ook fluitend het nieuwe jaar 2019 in ?

11-01-2019

Wilhelmus zoekt jeugdspelers vanaf 12 jaar die het leuk vinden om regelmatig voor of na eigen thuiswedstrijden een wedstrijdje te fluiten bij de jongste jeugd, en mee willen doen aan de officiële knvb cursus pupillenscheidsrechter en spelbegeleider.

Beste jeugdleden,

Komend voorjaar willen wij graag de cursus pupillenscheidsrechter bij Wilhelmus gaan organiseren.

Fluiten bij de jongste jeugd is helemaal niet zo moeilijk, en meestal juist erg leuk. Voetballertjes en ouders van bezoekende verenigingen, maar ook van onze eigen teams vinden het vaak juist heel erg leuk als er een jonge scheidsrechter/spelbegeleider is, en nee…… je hoeft ook niet meteen goed te zijn want iedere scheidsrechter maakt foutjes……ook Bjorn Kuipers en Kevin Blom om maar een paar Nederlandse topscheidsrechters te noemen, zij zijn ook ooit eens ergens begonnen, en kijk waar zij nu staan……wie weet vind jij het ook wel hartstikke leuk en durf jij de uitdaging aan? Probeer het op zijn minst eens een keer! Zeg nou zelf….jij wilt toch zelf ook graag een opgeleide scheidsrechter die weet wat hij doet als je zelf voetbalt? Of heb je liever een ouder of leider als scheidsrechter die de regels niet kent, en de meest rare beslissingen neemt? Ik zou het wel weten.

Veel voordelen voor jonge scheidsrechters

Zelf fluiten is erg goed voor je eigen ontwikkeling…..Als scheidsrechter heb je een grote verantwoordelijkheid…je moet soms lastige beslissingen maken, je leert door ervaring hierop te anticiperen (stevig in je schoenen staan) en je hoofd koel te houden. Je leert snel en duidelijk beslissingen te maken, dat is iets wat van pas komt als je wat ouder word….ook krijg je als scheidsrechter een uniek inzicht in het voetbalspelletje, je speelt nu zelf niet met de bal, maar laat anderen spelen, je doet andere jeugdspelers er dus een groot plezier mee!!!!….je krijgt inzicht in de spelregels en leert begrijpen waarom een scheidsrechter soms iets niet goed ziet of een bepaalde situatie anders beoordeeld dan jij verwacht, als je zelf fluit kan het dan natuurlijk ook zo zijn dat je flink wat van de regels kent…. en dan kun je zelfs gaan voorspellen welke beslissing de scheidsrechter neemt, omdat je zelf de regels kent zal je ook meer respect hebben voor de scheidsrechter van jouw eigen wedstrijd, ook zul je nog meer betrokken raken bij de club, omdat je niet alleen in je eigen team speelt en traint, maar scheidsrechter bent bij andere teams, zo leer je nog meer spelers van andere teams kennen, evenals ouders en trainers, veel voordelen dus.

Je krijgt begeleiding van ervaren scheidsrechters

Bij Wilhelmus zijn we een beetje bekend om de jonge scheidsrechters…. jonge scheidsrechters die al 3 jaar rondlopen op de velden zijn o.a Xander van der Spek en William Burema (JO17-4) en Daan Hidskes. Deze jongens, zelf pas 15 jaar oud fluiten regelmatig wedstrijden bij de jo13 en jo15 en hebben onlangs zelfs hun 2e scheidsrechter diploma  gehaald om ook op het grote veld gediplomeerd te fluiten, en zijn bij de knvb opgeleid door een professionele scheidsrechter uit het betaalde voetbal…… dus een jonge scheidsrechter is helemaal niet raar,  daarbij is het ook zo dat wij vanuit de scheidsrechterscommissie onze jonge scheidsrechters goed begeleiden en opleiden…… je zult er dus nooit alleen voor komen te staan, zeker in het begin zullen we je intensief begeleiden, en zullen we meekijken tijdens de momenten dat je fluit…en met raad en daad bijstaan. We houden natuurlijk bij de indeling rekening met je eigen wedstrijden, want je voetbalactiviteiten gaan natuurlijk voor……

We vragen jeugdleden vanaf 12 jaar om eens een wedstrijdje te komen fluiten, en nee….. je hoeft je niet direct aan te melden voor de cursus……. Gewoon een keertje proberen mag ook!

Blijkt dan dat je het echt leuk vind dan mag je natuurlijk vaker komen, GRAAG zelfs!

Wil jij ook fluitend 2019 in, of meer informatie van ons, reageer dan via:

scheidsrechterscoordinator@vvwilhelmus.nl

We hopen op vele positieve reacties,

Met vriendelijke groeten,

Eric van Marwijk en Marco Beukers