De Nacht van de Vluchting levert recordbedrag op!

18-06-2017
Voetbalvereniging Wilhelmus steunt de Stichting Vluchteling

Zaterdagnacht 18 juni om 03.30 uur, na de op zaterdag gehouden fantastiche zonovergoten familiedag met ruim 1000 aanwezige leden en familieleden, stelde voetbalvereniging Wilhelmus (als laatste rustpunt) haar complex weer open maar nu voor de lopers van de “Nacht van de Vluchteling”. De bestuursleden Jean Jaques Budé, Arno Hartogh en Onno Hendrikse en 2 vrijwilligers Janneke Kramer en Loek van Vliet, die zich beide ook spontaan hadden opgegeven voor dit spektakel waren in samenwerking met Piet van der Valk (verenigingsmanager) vroeg opgestaan. Om 04.00 uur stonden de kannen koffie/thee klaar voor de 1.385 lopers die vanuit Rotterdam om 12.00 uur waren vertrokken. De afstand startpunt Rotterdam tot aan het Plein in Den Haag was 40 km. Een afstand van niets als je het vergelijkt hoeveel honderden kilometers vluchtelingen uit oorlogsgebieden hebben afgelegd om hun zelf en hun gezin in veiligheid te brengen. De eerste loper arriveerde om 04.56 uur en draaide na het inknippen van zijn deelnemerskaart direct weer om, om ook daadwerkelijk als eerste te eindigen op Het Plein in Den Haag. (“Ik moet mijn trein halen was zijn commentaar”).

Nog geen minuut later arriveerde de 2e loper, de 3e loper was tevens de eerste dame die ook stevig de wandelpas erin had. Om circa 06.15 uur werd het gezellig druk op het Wilhelmus Plein voor de kantine. Honderde lopers dronken een bakkie koffie, marokaanse thee en pakte een appeltje voor de dorst. Daarnaast werd er ook muziek gespeeld en werd er gezongen door 2 artiesten om de sfeer nog meer te optimaliseren.  Omstreeks 10.30 uur verlieten de laatste lopers weer ons complex om het laatste stuk naar het Plein in Den Haag te volbrengen. Maar ook een aantal hielden het met blaren en accute stijfheid voor gezien en zochten de korste weg naar de trein of belde iemand om ze op te halen. Zelf schatte ik dat er ruim 1000 vrouwen aan dit spektakel mee hebben gedaan. De genoemde vrijwilligers van deze dag waren nog 1,5 uur bezig met het opruimen van ons complex en gingen moe maar voldaan vlag voor de middag naar huis toe.

Onze club liet zich mede door de genoemde inzet van bestuursleden en vrijwilligers zich weer van haar beste kant zien. Wilhelmus weet zijn plek, na het eerder organiseren van de Koningsspelen voor de schooljeugd op 21 april jl., het houden van de Olympiade (wederom schooljeugd uit Voorburg/Leidschendam) op ons comlex op 19 mei 2017, voor wat betreft hun sociale inzet voor de Gemeente en hun medemens.

Op dinsdag 8 augustus zal vv Wilhelmus haar complex weer beschikbaar stellen voor de Binck Bank wielerronde, zijnde de opvolger van de Eneco Tour. Ook dan zullen er weer ruim 1000 wielrenners gebruik maken van ons prachtige complex. Maar ook dit zal weer een zware wissel trekken op de inzet van vrijwilligers van ons club.

Piet van der Valk

(verenigingsmanager vvWilhelmus)

Ruim 4000 lopers die in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 3 verschillende plekken in Nederland ruim 40 kilometer wandelen om geld op te halen voor Stichting Vluchteling.
Het Wilhelmus-team stond vanaf 4 uur in de ochtend klaar om ruim 1350 wandelaars te ontvangen die om 00.00 uur vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam zijn vertrokken.
Lees ook dit bericht: Nacht van de Vluchteling levert recordbedrag op