PUPIL VAN DE WEEK 20 mei 2018 : Alex Fang

Het seizoen loopt op haar einde en dat geeft altijd een gezellige drukte op sportpark Westvliet. Wij hopen ook dat er aanstaande zondag veel mensen komen kijken als ons eerste team haar laatste reguliere thuiswedstrijd speelt van dit seizoen. Daarna volgt de nacompetitie. Slagen trainers Oscar Laguna Burgos en Harrie de Jong erin de Wespen binnen één seizoen terug te brengen naar de 2e Klasse? Het bestuur van Wilhelmus laat niets aan het toeval over en heeft zich verzekerd van de diensten van Alex Fang. Hij zal zondag aantreden als Pupil van de Week.

undefined

Alex is 8 en pas een paar maandjes bij de club. Dat is wel speciaal. Zijn moeder is er zo een die meteen de handen uit de mouwen steekt. Vanaf het begin helpt zij Wilhelmus waar ze kan en dat mag ook wel eens vermeld worden. Goed, terug naar Alex. Hij zit pas een paar maanden op de club. Hij speelt in JO9-8, in de verdediging of op het middenveld. Zijn favoriete club is Manchester City. Zijn favoriete spelers zijn Kevin de Bruyne, Nicolas Otamendi en Ederson Moraes, de keeper.

Alex is dol op voetbal. Hij staat altijd te trappelen om naar Wilhelmus te gaan. Hij kent het wedstrijdschema zo’n beetje uit zijn hoofd en weet dus precies welk team wanneer speelt. Wij vermoeden dat hij later wedstrijdsecretaris wordt. Thuis kijkt Alex voetbal of loopt ie met een bal aan de voet door kamer en gang. Wat is dat toch? Die jonge spelers gaan zo heerlijk op in het spelletje. Het woord Totaalvoetbal is op zijn plaats. Hebben meisjes dat trouwens ook? Moet haast wel. Enthousiasme is niet per se een mannelijke eigenschap.