veters strikken van de voetbalschoen

Beste ouders van alle Jeugd keepers binnen Wilhelmus,

Graag wil ik u het volgende mededelen met alle goede bedoelingen:

Het betreft het veteren van de voetbalschoen. Ik ben bij heel veel kinderen bezig de voetbalschoenen aan het veteren, ze komen los doordat zij zelf nog niet echt de kracht hebben de schoen stevig aan de voet te binden. Uiteraard is het van belang dat kinderen zelf hun schoenen kunnen veteren, maar met hun leeftijd en de voetbal schoen is dat toch iets anders. Als de veter van een gewone schoen los gaat zitten dan is dat alleen vervelend en vermoeiend aan het eind van de dag ,want een losse schoen vermoeid de uithouding vermogen.

Bij een voetbalschoen komen daar nog meer gevaren bij. Bij een loszittende voetbalschoen ,zowel niet goed vast of veter los , is een gevaar voor de beentje.
Wat bij de gewone schoen niet gebeurt als bij een voetbalschoen is dat er behoorlijke krachten worden uitgevoerd op de voet waar het hele lijfje van het kind op rust.

De volgende gevaren kunnen ontstaan :

 

  • Verzwikken van de voet
  • verrekken de enkelbanden
  • Kniebanden krijgen het extra te verduren
  • Er kunnen zich zelfs been breuken of enkel breuken voordoen.

Geachte ouders a.u.b , ze zijn nog te klein en niet zo sterk om een stevige ,en vast blijvend zittende, veter te knopen.

Het zou fijn zijn dat de ouders de schoenen goed vast zetten ( stevig vast zetten met dubbele knoop de schoen gaat altijd iets ruimer zitten) zodat we de veiligheid van het kind bij de bron aanpakken.

Ik hoop op begrip en dat U het in goede bedoelingen ontvangt ,want de gezondheid en veiligheid staat voor het kind boven alles.

Wilhelmus Jeugd keeper trainer

 

undefined