Wilhelmus JO9-3 - RKAVV JO9-2 (7-2)

De planning van de KNVB is soms ondoorgrondelijk, want we spelen tegen hetzelfde team als vorige week. Deze keer is het een thuiswedstrijd. Onze jongens hebben er wel zin in, want ze denken vanaf het begin al dat ze net als vorige week wel even gaan winnen. Onderschatting ligt op de loer. Eens zien hoe dat afloopt.....

De wedstrijd is nog geen minuut oud en ja hoor! Roan passt naar Mika die voorgeeft op Liam en hoppa 1-0 voor ons. Is het zo'n dag? Ja, ha, ha, ha! Het is zo'n dag want Mika heeft mazzel na een keepersfoutje van RKAVV: 2-0

De volgende twee kansen zijn voor Olivier. Wat een pech heeft hij toch! Beide mogelijkheden leveren net geen doelpunt op. RKAVV begint nu aan te zetten en doelman Robbe komt voor het eerst in actie en stopt een inzet van de tegenstander. RKAVV gooit het daarna over een ander boeg. Ze delen hier en daar een duw uit en van afstand schieten ze hard 2-1 binnen.

Onze mannen schakelen een versnelling hoger. Mika krijgt een kans vanuit een zeer moeilijke hoek. Wat een klasse! 3-1. Het duel is duidelijk nog niet gestreden. Onze verdedigers moeten alles geven. Daan, Marijn en Olivier lijken wel een ondoordringbare muur geworden.

Marijn geeft een mooie pass naar voren die opgepikt wordt door Roan. Wat een balcontrole zien we daar: 4-1. Dat is dus voor herhaling vatbaar lijkt Liam te denken! Hij geeft ook een uitgekiende pass op Roan: 5-1.

In het tweede deel van de westrijd gaat Liam keepen. Eventjes regent het corners voor ons en raakt Robbe tot twee keer toe het zijnet. Een doelpoging van Daan gaat via het been van een tegenstander net naast. Waar wij nu veel kansen laten liggen heeft RKAVV er maar eentje nodig. Ze maken 5-2.

Olivier vindt dat er echt iets moet worden teruggedaan. Hij maakt gewoon een panna bij de keeper! 6-2. Er is nog maar een minuut te spelen als de bal over de zijlijn gaat. Op dat moment neemt Daan even de rust om goed overzicht over het spel te krijgen en dat heeft een reden. Wat we zien is professionele klasse van het hele team. Vanaf Daan gaat de bal via vier medespelers tik tak tik panklaar naar Roan die wederom gecontroleerd binnentikt: 7-2. Over dat laatste doelpunt werd nog even nagepraat.