Wilhelmus JO9-3 - DUNO JO9-1 (0-15)

Dennis heeft zijn huiswerk zorgvuldig gedaan en waarschuwt vooraf via WhatsApp dat het een pittige wedstrijd gaat worden. DUNO JO9-1 heeft tot nu al enkele afgetekende overwinningen geboekt, meldt hij.

Vanaf de start van de wedstrijd blijkt daar geen woord van gelogen. Onze doelman Jasper komt in de eerste minuten al veelvuldig in actie. Maar het lukt niet om de boel potdicht te gooien, want al snel is het 0-1 voor DUNO. En ook 0-2, via onderkant lat. 0-3 na een onderschepte counter. En ook 0-4, met een hoge bal. Mika en Roan zijn in het eerste kwart onze spitsen, maar ze verdedigen veelvuldig mee. Even lijkt het er op dat we wat meer houvast krijgt, maar helaas toch 0-5.

Robbe neemt de plek als doelman over van Jasper, maar DUNO blijft maar aanvallen. Robbe keept meerdere goede ballen. Yesss! Daar komt de eerste grote kans voor Wilhelmus uitgevoerd door Mika. Ook hun keeper is goed, want hij stopt de bal. Onze tweede kans van de wedstrijd is voor Roan, maar we blijven op de nul.

Het wordt 0-6 uit een corner. 0-7 met een kopbal. Olivier en Marijn werken achterin uit alle macht voor het team, maar de storm van DUNO gaat niet liggen.

Er volgen nog drie doelpunten van DUNO en bij een stand van 0-10 krijgen we onze derde kans. Nu is het Liam, die zelf een aanval van DUNO heeft onderschept en op het doel af kan stomen, maar het zit niet mee. We blijven op nul.

Nu is het Daan die doelman mag zijn. De tegenstander kent voor ons geen genade, want het wordt 0-11 en ook 0-12. Daan maakt nog een mooie redding, maar DUNO knalt er gewoon nog drie extra in. Vlak voor het einde schiet Roan nog een keer hard op doel, maar de nul verdwijnt niet van het spreekwoordelijke scorebord.

We hebben met grote cijfers verloren, dat hoort er soms bij. Onze sportmannen hebben dit waardig gedragen en tonen daarmee hun sportiviteit. Volgende week gaan we gewoon weer knallen!