Terug naar overzicht

Oefen: Smitshoek JO9-3 - Wilhelmus JO9-3 (3-1)

We zijn uitgenodigd voor een vriendschappelijk duel tegen Smitshoek uit Barendrecht. En heel vriendschappelijk zetten onze gastheren ons al vrij snel op een 1-0 achterstand. Waarschijnlijk hebben onze mannen te lang stil gezeten in een warme auto tijdens de rit naar het Barendrechtse want het wordt meteen 2-0 voor Smitshoek. Wat is er aan de hand?

Keeper Jasper voorkomt gelukkig een afstraffing, want hij redt nu de ene na de andere bal. Zijn goede voorbeeld wordt opgevolgd. Daan staat een partij te verdedigen alsof het zijn lust en leven is. Marijn stopt menig aanvaller. Liam heeft zijn trucendoos gevonden en kan met een pass Mika richting de achterlijn van de tegenstander sturen. Helaas kan Smitshoek ook counteren. Vier van hun aanvallers tegen 2 verdedigers van ons. Dat is jammer. 3-0.

Vanaf het tweede kwart begint Smitshoek het een beetje kwijt te raken. We zijn dan getuigen van het mooiste doelpunt van de dag. Een geweldige voorzet van Roan gaat richting Robbe die de bal vanuit de lucht op de pantoffel neemt en fantastich 3-1 maakt.

De coach van Smitshoek begint ons ondertussen meermaals op de details in de regeltjes te wijzen. Het komt allemaal nogal onvriendelijk over. Na een poosje voelen we een lichte irritatie opborrelen over zijn gedrag. De foutjes van zijn eigen team worden, uiteraard, niet opgemerkt.

De eerste helft eindigt met een mooie vrij trap van Mika die helaas geen doelpunt oplevert. We warmen even op in de kleedkamer en beginnen met goede moed aan de tweede helft. Robbe is onze doelman geworden en Jasper gaat spelen in de spits. Een huizenhoge bal van Roan stuitert op de lat. Een vette truc van Marijn levert een schotkans voor Daan op. Deze gaat naast. En Robbe is ook een prima doelman, want hij keert vol overgave een paar schoten op doel.

Tegen het eind van de wedstrijd breekt Liam tussen drie man door en brengt Mika in stelling. Wel een schot, geen score. Voorzet van Liam op Roan: ook naast. We dringen aan en drijven Smitshoek ver naar achteren, maar het zit ons niet mee. Jasper onderschept op het middenveld knap een bal van de tegenstander. Mika dolt een verdediger met een panna. Het levert allemaal niks op. We verliezen met 1 - 3, een geflatteerde uitslag. Afgezien van het eerste kwart hebben we gewoon goed gespeeld en wat pech gehad in de afronding.