DVV Toernooi

Het eerste wedstrijdje van 15 minuten is tegen Smitshoek JO8-3. Een team dat dus een jaartje jonger is. We beginnen sterk. Daan geeft een assist op Jay en het is 1-0. Smitshoek heeft een supersnelle jongedame in het team en al gauw is het 1-1. Nu is het de beurt aan Roan om een assist op Jay te geven en het is 2-1. Marijn doet er een schepje bovenop: 3-1. Er wordt zeer goed samengespeeld. Robbe is doelman en keept uitstekend. Nu geeft Jay de voorzet en Roan scoort met de buitenkant voet 4-1. Vlak voor het einde krijgen we een counter om de oren. Eindstand 4-2 winst

Het tweede potje spelen we tegen DHL JO9-2 in de regen. Doelman is Daan. Hij is kansloos als van dichtbij de 0-1 gescoord wordt. Olivier vliegt er in de verdediging als vanounds weer lekker fanatiek in. Als Roan een corner mag nemen krijgen we een eigen doelpunt van DHL. Dankjewel. 1-1. Robbe produceert een schitterende voorbereiding waaruit Liam kan uithalen. Geen score. Dan toch! Nu is het Marijn. 2-1 voor ons. Nog bijna een derde doelpunt voor onze jongens erbij: Na een verbluffende uittrap van Daan, die driekwart van het veld overvliegt, wordt de kans gemist. Eindstand 2-1 winst.

De derde partij is van een andere categorie. We spelen tegen een team vol straatvechters van HVV Hercules JO9-2. Marijn opent brutaal de score. 1-0.  Bij Hercules kunnen ze bijzonder knap vrije trappen nemen: 1-1. Olivier houdt duidelijk wel van fysiek voetbal. Hij gaat er weer vol voor! Robbe is weer doelman en moet flink aan de bak. Wat een mooie reddingen! Het is echt stevig voetbal, soms over de rand. Liam en Olivier krijgen allebei nog een kans, maar het zit niet mee. Bij Hercules overigens ook niet, want zij knallen rakelings over en keihard op de lat. De jeugdige scheidsrechter heeft geen overwicht en na een onbestrafte overtreding verliezen we met 1-2. Lelijke wedstrijd. Eindstand 1-2 verlies.

Voor de laatste krachtmeting is gastheer DVV JO9-1 de tegenstander. Liam mag doelman zijn. Hij heeft meteen mazzel, de eerste bal van DVV ketst af op de paal. Liam maakt daarna nog een knappe redding en ziet Olivier vrij staan. Schitterend! Olivier zet ons op voorsprong. 1-0. De tegenstander knokt zich door onze verdediging en het is weer gelijk. 1-1. Ondertussen komt de regen met bakken uit de lucht en we zien dat de scherpte bij ons er af gespoeld wordt. Tussen de pijpenstelen door wordt het 1-2.  Iedereen is kleddernat. Jay schiet rakelings voorlangs. Liam redt knap een hoge corner. Daan kan nog een keer flink uithalen. En vlak voor het einde hebben we nog een laatste kans op de gelijkmaker middels een vrije trap van Marijn, maar nee. Eindstand 1-2 verlies.

Eindresultaat. 2 x winst. 2 x verlies. Toch vierde in een poule van 5. Hoe klein is die kans nu eigenlijk?