Wilhelmus JO9-2 – SVC JO9-1 (6-9)

Het belooft een warme dag te worden 26 graden!! En dat is te merken langs de zijlijn, hoewel het nog vroeg en fris is zijn de eerste ouders met korte broeken en slippers al gespot.

Onze tegenstander is SVC uit Wassenaar, zij zijn met z’n 6-en en wij met 7 dus een wisselspeler geeft ons wat extra lucht. Ishairo is helaas ziek dus bij deze : Beterschap!

WE zijn begonnen en al snel komen Dex en Milan op het doel van SVC af, hun keeper heeft het nu al druk. SAVC is snel, dus ook snel voor ons doel, maar Thijs en Ruben staan hun mannetje en werken vrij soepel de bal weg.

De eerste corner van de wedstrijd word door Dex en Milan schiet die onberispelijk hard binnen 1-0. SVC komt gelijk snel weer na de aftrap, maar Bruce staat goed op de doellijn en pakt rustig de bal.

Kaleb vliegt over de flanken en geeft voor op Milan hoppa 2-0. Gaat snel zo.

SVC voert de druk op, trappen hard op de binnenkant van de paal, Kaleb pikt de bal op…..was ie over de lijn? De VAR moest even geraadpleegd worden. Opa Ab belt snel met Zeist, nee niet over de lijn. De druk blijft waardoor SVC op 2-1 komt.

Een mooie diepe pass van Kaleb op dex die de bal nog maar net van de achterlijn kan voorgeven, maar daar staat helemaal niemand, dat had de 3-1 moeten zijn.

Zoals een beroemde voetballer ooit zei: “Als je niet scoort doen hullie het wel” en dat bleek helaas hier ook weer eens waar, 2-2 SVC en dan heel snel ook de 2-3 en 2-4 hmmm beetje tegen het wedstrijd beeld in. We moeten wat meer naar voren spelen, we blijven te veel in de verdediging hangen.

Dex krijgt de bal toegespeeld, en die neem me een sprint zeg, de nieuwe Usain Bolt (die overigens gisteren zijn eerste 2 professionele doelpunten maakte bij zijn Australische club de Central Coast Mariners https://nos.nl/artikel/2254483-bolt-maakt-eerste-twee-goals-in-australie.html, dus Dex blijf maar lekker voetballen, sprinten heb je ook nodig zo blijkt wel ). Die sprint was niet voor niets 3-4 lekker Dex!

Hamza rond de eerste helft schitterend af met een trap over de keeper heen 4-4. Er valt genoeg na te praten in de rust.

De 2e helft is begonnen, wij moeten nu richting de zon spelen, hopelijk houden we nog een beetje schaduw tot het einde van de wedstrijd. Bruce met een diepe pass op Ruben die vanaf de achterlijn met zijn rubberen been de bal nog voor of in het doel probeert te krijgen, maar hij eindigt in het zijnet.

Thijs mag een intrap nemen, geeft hem voor en wat doet Milan ?? Die probeert hem erin te koppen, maar hij was net een paar cm te klein voor die bal.

Hamza houd ons op de been door 2x een aanval van SVC te stoppen. De doorgaans goede keeper van SVC maakt nu een foutje en trap de bal uit direct in de voeten van Milan die direct hard terug schiet en de 5-4 maakt.

Ruben met een lob over de keeper heen….. de bal lijkt wel in slow motion te gaan….. aiii op de lat, dat is zonde.

Een verre trap van SVC vliegt over Hamza heen, niets aan te doen 5-5. SVC word steeds feller in de aanval en verschillende corners worden door Ruben van de lijn gehaald, maar het kan helaas niet zo blijven, een intrap van SVC word onfortuinlijk door Thijs achter zijn eigen keeper getikt 5-6.

Zou het toch die stomme zon (sorry zon) zijn die in onze ogen schijnt, 5-7 SVC.

Top actie van Milan word door de keeper uit het doel gehaald en een poging tot omhaal van Kaleb gaat over.

Het initiatief ligt weer bij ons en zo gaat dat de hele wedstrijd eigenlijk op en neer. Dex trapt op Ruben die doortikt naar Hamza die snoeihard uithaalt en de keeper passeert 6-7.

Terwijl wij nog bezig zijn met een corner die we net namen was SVC al weer met een aanval bezig 6-8 en snel de 6-9

Einde wedstrijd, hoewel we goed voetbalden met oké positiespel missen we de felheid en snelheid deze ochtend.