Terug naar overzicht

Wilhelmus JO9-2 - HVV JO9-2 (6-10)

De vrijdagavond training was er een met veel praten en aanwijzingen, want we wisten dat het een zware pot ging worden. Goed te zien dat Mika en Bradley dit goed oppikken en dat onze jongens luisteren 😊.  De warming up is lekker fel en er word weer veel gepraat om iedereen zijn instructies duidelijk te maken.

We zijn begonnen, de eerste kans is voor ons via Dex, maar de keeper pakt nog net de bal op de doellijn. Marc staat zich er stevig mee te bemoeien als een 3e coach en er word wat duct tape overwogen toe te passen πŸ˜‰. Ondertussen houd Bruce ons doel schoon, maar je ziet dat HVV niets anders doet dan posities trainen, en dat houden we helaas niet lang genoeg vol en komen we op een 0-1 achterstand. Hamza krijgt de bal en schiet onverbiddelijk hard op de paal. HVV kan er vervolgens snel uitkomen en spelen zo 2 aanvallers vrij 0-2.

Fiona suggereert om klittenband voetbal te spelen, elke jongen moet aan zijn tegenstander vastgeplakt zitten. Je kan zeggen wat je wilt (misschien is het de wind die helpt) maar onze jongens beginnen hun vaste plekje te vinden en elkaar ook. En dat betaalt zich ook uit met de 1-2 van Dex uiteraard met links 😊.

Bruce speelt de bal naar het middenveld, Ishairo draait om zijn tegenstander heen, tikte hem zo op Hamza die heel mooi afrond 2-2. Een textbook doelpunt en de trainingen die hun vruchten afwerpen.

3-2!!! Gilt Marc, ow nee er was al gefloten voor de eerste pauze na 10 minuten, zat toch die duct tape niet goed πŸ˜‰.

Kleine tactische aanwijzingen en wat wijzigingen, het gaat goed, dus laten we de lijn doorzetten. 3-2 Kaleb!! Dat waren goede aanwijzingen, maar die lijken ze snel kwijt HVV maakt als snel weer de 3-3.

3-4 /3-5 oei dat gat iets te hard, we kijken meer dan dat we voetballen, aan het einde van de eerste helft hebben we ons weer wat herpakt en kunnen we wel wat rust gebruiken, geen limonade want de kannen waren zoek, dus dat komt later wel weer.

2e helft gaat HVV onvermoeibaar verder met aanvallen, Ruben maakt een paar goede reddingen, maar kan niet alles tegenhouden 3-6 HVV.

Een corner van HVV word keurig ingekopt (sorry dat ik het zeg maar dat was gewoon zo) 3-7. Kaleb stoort lekker. En weer een corner wordt door HVV ingekopt 3-8.

Bruce en Thijs store ook goed, waardoor HVV niet tot meer schoten kan komen, maar het spel is wel voornamelijk op onze helft. Wat jammer is want de eerste helft speelde we echt wel goed. Intussen maakt HVV 3-9 en persoonlijk vind ik dat we wel mogen affluiten, maar ja it ain’t over till the fat lady sings zeggen ze in Engeland, dus we gaan door. Een goede actie van Hamza en Kaleb wordt niet beloont.

Het spel gaat nu wat meer op en neer, Thijs staat prima te keepen. En wat zij kunnen, kunnen wij ook, proberen te scoren uit een corner, maar Bruce kopt net naast.

Opletten geblazen een corner van HVV, Milan trapt de bal naar voren, Kaleb pikt hem op en rond snel af 4-9. HVV komt daar gelijk weer overheen 4-10.

Een snelle intrap van Kaleb wordt gezien door Ishairo die koeltjes 5-10 scoort.  We komen er wel steeds meer bij, maar er is niet genoeg tijd helaas er wordt afgefloten voor het einde van de wedstrijd, eindstand 6-10 (ik heb er een gemist, maar iedereen zegt het, mij hoor je niet klagen 😊)