Terug naar overzicht

Wilhelmus JO9-2 - Forum Sport JO9-1 (3-6)

Eindelijk!!! Na 2 afgelaste wedstrijden tegen Nootdorp en RKAVV mogen en kunnen we weer voetballen. De start van de voorjaarscompetitie begint gelijk zwaar, tegen onze grootste concurrent uit Voorburg: Forum Sport JO9-1, DE VOORBURGSE DERBY. Zij speelde in de najaar competitie nog Hoofdklasse, waaruit zij gedegradeerd zijn.

De omstandigheden zijn behoorlijk winderig, Peter zijn rastakapsel waaide zelfs weg, maar dat had ook weer zijn voordelen, want Ward en Kaleb stonden bij Forum Sport en niet bij Wilhelmus, en dus heeft de wind ze in een record tempo naar ons toe kunnen blazen, Max Verstappen was er niets bij.

Maar hopen dat de wind ons ook op het veld een beetje kan helpen. We beginnen in ieder geval goed, eerste kansen zijn voor ons via Kaleb en Milan. Milan die een mooi afstandsschot in de handen van de keeper ziet belanden (het zal de wind wel geweest zijn). Ishairo komt ook hard naar voren en schiet hard….op Ruben helaas die net verkeerd staat.

De eerste echte kans van Forum is helaas wel gelijk raak. Ruben met een schot in de korte hoek, maar Forum heeft een goede keeper en heeft de bal klemvast. Maar wij hebben ook een goede keeper, Ward weet de schoten van Forum goed te pareren.

DAAR ISTIE DAN !! de 1-1 Kaleb geeft af op Hamza die hard inschiet, de 2-1 komt vrijwel direct daarna ook van Hamza met een afstandsschot. Zo zien we het graag! Thijs die van achteren een diepe pass geeft op Kaleb, maar hij stuit op hun keeper.

Forum komt vlak voor rust nog op 2-2 en we gaan rusten, maar niet voordat er een flipperkast situatie plaatsvind voor het doel, Hamza schiet op de keeper, de rebound wordt door Kaleb op de lat geschoten en de rebound is weer voor Hamza die een verdediger vindt. Helaas het blijft 2-2 met de rust.

Na de rust komt Forum snel op 2-4 e ook de 2-5 blijft niet uit, wij zitten nu echt in een mindere fase. Met nog 10 minuten te gaan vechten we voor wat we waard zijn en dat wordt beloont met een doelpunt van Kaleb, maar dat mag niet lang duren want Forum bepaalt de eindstand op 3-6.

Goede eerste helft met veel energie, de matige eerste 10 min van de 2e helft heeft ons de das om gedaan. Leermoment en doorgaan!