SEV JO9-1 - Wilhelmus JO9-2 (4-6)

Wedstrijdenโ€ฆ dat is al weer even geleden, bijna een maand alweer. Komt door Al die vakanties, die zouden afgeschaft moeten worden ๐Ÿ˜Š. Vandaag wederom een lokale derby, alhoewel dit niet zo gevoeld word, SEV JO9-1 is de tegenstander, we hebben ook al tegen hun gespeeld in de najaar competitie en wonnen toen met 16-6, maar zoals altijd geven de behaalde resultaten in het verleden geen garanties op het heden of toekomst. Dus ook vandaag moeten we weer gewoon weer staan en aan de bak. SEV deelt hun terrein met RKAVV en hebben daarom ook heel veel voetbalvelden, wij spelen op veld 11!!! Helemaal weggestopt achter de parkeerplaats en geen andere velden er naast, dus van ballen van andere wedstrijden zullen we geen last hebben. Maar het is wel erg stil, het mist een beetje sfeer.

De scheids geeft de laatste instructies aan beide teams: Veel zelf regelen en in de gaten houden, en we kunnen beginnen. Milan had ook nog wel wat extra instructie mogen krijgen, het is geen American Football of Rugby, de bal moet tussen de palen, want zijn eerste poging ging hoog over. Die instructie kwam wel aan, want zijn 2e kans was wel goed raak! 0-1 dankzij goed werk langs de zijlijn van Kaleb en Ruben. Het goede werk blijft doorgaan, Dex haalt uit en de 0-2 ligt er ook al snel in, lekker hoor.

Kansen zat met de combinatie Kaleb en Hamza, Ruben komt van achteren ook af en toe naar voren en vergeet dan dat we niet aan het latje trappen zijn (was wel mooi hard op de lat). SEV leek dat ook wel leuk en schiet ook hard op de lat, maar in tegenstelling tot bij ons komt de bal terug in het veld en scoren ze uit de rebound 1-2.

Milan ook op de lat, die heeft weer een instructie gemist ๐Ÿ˜Š. Kaleb en Hamza maken het de SEV keeper goed lasten, maar die staat er ook goed en pakt de ene na de andere poging. Vlak voor de rust moet de VAR ingrijpen, want die bal was och wel over de doellijn, maar helaas, geen VAR, dus ook geen doelpunt. Kaleb zorgt er voor dat die missende VAR word rechtgezet en scoort de 1-3.

Na de eerste rust komt SEV er snel uit, maar lopen zich steeds vast op Bruce. Ishairo krijgt de bal te hard aangespeeld, wel vrij voor het doel, maar de bal stuift voor hem langs. De SEV keeper mag uittrappen en doet dat precies in de voeten van Kaleb die niets anders kan doen behalve scoren 1-4 !

Consternatie op het veld, er is een hoofd van een krab gevonden. Bruce en Thijs vinden het maar niets, en Mika gaat ook wel even kijken, maar weet er ook geen raad mee. Bij een nadere inspectie van een van de ouders blijkt het een klein rivierkreeftje te zijn die ook graag een balletje wilt meetrappen, maar we zijn al met genoeg, dus wordt hij opgepakt en uiten het veld weer uitgezet.

Dit was het laatste hoogtepuntje van de eerste helft, we gaan rusten met wat limo. We spelen prima, er wordt goed gecombineerd, maar het gaat net allemaal iets te traag en het afronden gebeurd niet precies genoeg.

In de 2e helft komt de eerste doelpoging van Ruben die in het zijnet trapt. SEV begint ook steeds meer erin te geloven en spelen steeds harder en komen daardoor ook bijna tot scoren, maar gelukkig heeft Hamza een paar top reddingen.

Dex sprint naar voren geeft de bal voor, maar zo krap in de korte hoek, dat de keeper hem zelf in het doel werkt 1-5! Ruben krijgt de bal toegespeeld van Ishairo kan uithalen op doel, maar zijn vader gilt zo hard SCHIETEN dat hij er waarschijnlijk van schrok en een slap trapje geeft die naast gaat, mea culpa. (For the record, de volgende kans van Ruben ging ook naast, terwijl ik niets zei ๐Ÿ˜Š ).

1-6 Door Ishairo die een voorzet van Dex goed afrond, deze hadden we even nodig, want hoewel we riant voor staan hebben we het wel moeilijk.

Een skrimmage voor ons doel, Hamza en Bruce halen alles uit de kast om de bal weg te werken, aar dat mocht helaas niet baten 2-6 SEV.

Kaleb krijgt uit het niets de bal in zijn voeten en een vrije kans voor de doelman, daar schrikt hij zo van dat hij geen goede controle over de bal kan krijgen en naast trapt. Veel goede individuele acties vandaag, maar er hadden meer doelpunten moeten vallen.

3-6 SEV en ook snel de 4-6, Wat is dit ? wat is er aan de hand? SEV juicht ook alsof ze 10-0 voor staan, heel apart. We moeten toch nog echt wel scoren om dit tot een goed einde te kunnen brengen. Scoren wordt er niet meer gedaan door beide ploegen en wij winnen onze eerste pot van de voorjaarscompetitie ! 4-6. SEV juicht ook.. zijn ze zo blij voor ons ? Nee ze hadden niet goed geteld en dachten dat het 4-4 was geworden, helaas voor hun, de punten gaan toch echt mee naar de Groene Zoom!