Quick JO9-1– Wilhelmus JO9-2 (Iets - 4)

Een ingelaste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Quick JO9-1. Dat zal een  zware pot worden voor ons. Wel of geen verslag vandaag? Dat is de vraag, want het is maar een oefenwedstrijd, en het geeft mij de gelegenheid om mijn handen in mijn handschoenen te houden, want man man man wat is het koud, en zo dicht bij de kust staat er ook een harde koude wind, een wind die overigens uit het oosten komt. Toch maar doen, want we hebben een keeper op proef: Ward, heeft ie wat om terug te lezen over zijn eerste voetbalwedstrijd bij ons.

Vanaf de aftrap is het direct raak voor Quick, maar daar raken wij niet van slag van, want een voorzet van Dex wordt goed afgerond door Ruben. Het zet wel een trend van de wedstrijd, Quick weet goed ons doel te vinden en zijn veel zuiverder in het afronden dan wij, wij die het meer moeten hebben van de individuele klasse van onder andere Ishairo die zich tussen de verdedigers kan vrijspelen en netjes scoort. De ruststand laat ook wat meer doelpunten zien dan die wij hebben, maar Ward maakt een goede indruk en heeft er sowieso een aantal weten te voorkomen, verder doen wij niet onder aan Quick, maar we komen lastig voor hun doel.

Na de rust gaat het redelijk gelijk op en de kansen vliegen voor een tijd over en weer, maar het klasse verschil komt snel naar voren als zij even een tandje bijzetten en weten dan al snel te scoren, maar dat tandje kunnen wij ook en ziet al snel Dex hard op de paal schieten, maar de mooiste is Hamza die vanuit een corner lekker inkopt. Veel kansen volgen voor Hamza, Dex en Milan. Enige uitbraak van Quick word nu snel in de kiem gesmoord door Dex en Ruben, terwijl Ward alle ballen uit het doel tikt in een Van Breukeliaanse stijl (of Zoetiaans voor de jongeren onder ons).

Laatste doelpoging van ons is wederom raak voor Hamza, maar bij lange na niet genoeg om hun in te kunnen halen. Eindstand Iets voor Quick en 4 voor ons 😉