Beker: Wilhelmus JO9-2 - Leidschenveen JO9-1 (6-3)

Laatste poule wedstrijd voor de winst in de poule. Wij hebben genoeg aan een gelijk spel, maar we gaan natuurlijk voor de winst. Naast paparazzi Opa Ab is ook de moeder van Mika professioneel foto’s aan het nemen van deze topper.

We beginnen goed, Dex speelt zich vrij over links met een aantal mooie bewegingen gaat solo op het doel af en scoort een snelle 1-0. Er komen kansen voor Leidschenveen, maar onze keeper Bruce staat zijn mannetje. Bruce geeft aan dat hij het spannend wilt maken door de bal iets te gevaarlijk aan te nemen, maar wij van de zijlijn willen daar niets van weten 😊. Kaleb wilt dat blijkbaar ook niet, die maakt de 2-0. Het ziet er goed uit voor ons.

Of het overmoed is of het feit dat het zondag is weten we niet, maar door een snelle uitbraak, en wat slecht verdedigend werk van ons staat het al heel snel 2-3 voor Leidschenveen. Ze lijken ook ons spel door te hebben. En tot overmaat van ramp op de slag van rust scoren ze ook nog eens de 2-4, maar we horen al snel dat de bal al achter geweest is dus dat is een meevaller en gaan we met een 2-3 achterstand de rust in.

Mika en Bradley geven de jongens een peptalk om alle gezichten weer de goede kant op te laten kijken: Richting het doel van Leidschenveen. En dat heeft geholpen want we creëren weer wat kansen met Kaleb en Ishairo, maar vooralsnog wil de bal er niet in.

Hamza met een poeier op de binnenkant van de paal en kaatst er weer uit. Leidschenveen lijkt dat een mooie kans te vinden want bijna direct doen ze het zelf ook bij ons doel.

Laatste 10 minuten gaan in en de stand is nog steeds 2-3. We spelen wel iets beter maar laten Leidschenveen ook nog te veel komen en het spel maken.

Milan is er ook al klaar mee met die achterstand, maar schiet net naast. Vanaf de keeper kan hij gelijk weer de bal oppikken, maar een been van een verdediger zit er tussen en de Hamza komt ingesprint vanuit de verdediging en geeft die bal een trap BAM zo over de keeper heen 3-3!!!

Ow ja zo moesten we scoren denkt Kaleb 4-3 alleen op de keeper af. En als snel Kaleb om de keeper heen zet voor op Milan die de 5-3 maakt.

Is het niet Kaleb en Milan is het wel Ishairo en Milan die elkaar kunnen vinden 6-3. Hamza herhaalt zijn trucje van eerder met een harde trap, maar nu zag de keeper hem wel op tijd aankomen.

Eindstand 6-3, een zware lastige wedstrijd waar echt voor de winst geknokt moest worden en waar ook flink wat lessen uit getrokken kunnen worden.

Maar ……. We zijn door naar de volgende ronde!!

Dank aan de moeder van Mika voor de foto's