Wilhelmus JO8-3 - DoCoS JO8-3G (8-3)

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd tegen DoCos JO8-3G op het programma. Onze vaste verslaggever moest helaas vandaag verstek laten gaan, want het was maar gewoon woensdagmiddag en dat is wanneer mevrouw de verslaggever de honneurs waarneemt met wat hulp van de andere hulpverslaggevers. Dus met pen en papier in de aanslag kon de wedstrijd beginnen. Milan, Teun, Olivier, Roan, Daan en Jasper (op doel) vormden onze basis 6 en Marijn en Ruben schoten warm als wissels.

De tegenstander ging voortvarend (en soms wat hardhandig) van start, maar de bal wilde niet echt in de buurt komen van het doel. Door het duwen en trekken kwamen we niet echt tot kansen. Alleen Ruben op de keeper. Na een korte peptalk waren de neuzen de goede kant op en scoort Ruben direct de 1-0 en snel daarna weet ook Milan het doel te vinden (2-0). Ruben heeft hierna een paar flinke missers voorlangs, tegen de keeper en in de rebound naast.

De tegenstander laat het er niet op zitten en maakt via de voet van Jasper de 2-1. Even rust in de tent en met een snelle limonade en nieuwe peptalk gaan we weer voetballen. Teun komt direct tot scoren (3-1). Daarna volgt een spektakel hoogschieten en de wind de bal in het doel aan de zijlijn laten vliegen. Maar onze Milan herpakt zich en scoort van afstand mooi raak(4-1). En niet lang daarna via een corner van Ruben nogmaals raak door Milan (5-1).

De tegenstander raakt meer en meer gefrustreerd en komt niet echt tot voetballen en dat is in ons voordeel. Ruben scoort na een mooie loopactie (6-1). De tegenstander pruttelt tegen dat hij ongeldig zou zijn, maar deze zeer onpartijdige (ahum) verslaggever kon niets fouts ontdekken. Milan snoert hen ook meteen de mond door nogmaals te scoren (7-1). Maar ook de tegenstander herpakt zich en scoort ondanks de fraaie snoekduik van Jasper richting de bal (7-2).

Onze wisselspelers tonen ondertussen een nieuwe trainingstechniek. Er wordt door hun een soort van yoga gedaan naast het veld. En blijkbaar helpt de techniek ook bij het scoren, want Milan legt nummer 5 in het net (8-2). Net voor het eindsignaal scoort de tegenstander nog 1 keer en zet de eindstand op 8-3.

Snel nog wat penalty’s nemen en onze razende verslaggever kon zich weer in het drukke verkeer gooien om andere sporters op te pikken. Mooie wedstrijd mannen en goed dat jullie zo sportief zijn gebleven, waar de tegenstander zich soms enorm liet kennen en onsportief gedrag vertoonde. Deze verslaggever heeft genoten van jullie!