Terug naar overzicht

Velo JO8-6 – Wilhelmus JO8-3 (3-6)

Na uren zoeken naar een parkeerplaats door de diverse ouders staan we eindelijk op het veld. Onder leiding van Arnoud en Marc word er een professionele warming up gedaan. Althans er word nog steeds ge-geit door de jongens. Enfin, tijd voor voetbal. We zijn nog niet eens echt warm of Teun schiet de 0-1 binnen via zijn buitenkantvoet. Achterin houdt Daan Velo af van het scoren door via een top sliding de bal weg te werken.

Een compliment voor ons zelf leidende team, ze hebben weinig instructie nodig terwijl Marc en Arnoud de mooie staat van het grasveld staan te bespreken als de 0-2 valt van de voet van Teun.

Schijnbaar heeft Roan een aantal danspasjes geoefend als hij zou scoren, we zijn benieuwd. Een mooie 1-2 tussen Milan en Teun word niet beloond. Velo durft aan te vallen maar er word goed verdedigd en gekeept. 0-3 Door Milan en Ruben op de keeper af maar raakt de keeper in plaats van het net. Keeper van velo staat vervelend in de weg voor ons en zij vinden nu ook het net 1-3.

Vrije trap voor Milan, maar schiet hem helaas over. Lekkere aanval combi door Jasper en Ruben, maar de bal wilt er niet in. Marijn en Daan weten de bal goed weg te houden maar niet altijd helaas 2-3 Velo. Roan pikt de bal op geeft hem voor en 2-4 Jasper en dat is gelijk de ruststand.

Milan op doel na de rust, rouleren op z’n best. En keepen doet ie goed, mooi om te zien dat wij een goede brede selectie hebben.

De aanvallen gaan op en neer zonder echte goede kansen tot nu toe. Misschien komt dat doordat er geen limonade was in de rust (doet Velo niet aan om zwerfvuil te voorkomen en het “gras” te beschermen). Ruben op het doel af, lobt de bal over de keeper maar naast. Roan pikt de bal op van de keeper en scoort 2-5 en showt en korte dab als “dansje”, een klein beetje teleurstellend hoor. Roan wurmt zich door de verdediging en maakt de 2-6 en viert het met een old school dubbele gebalde vuist. Roan mag nog wel wat meer oefenen met zijn dansjes.

3-6 velo tegen de verhouding in en na wat verwarring in de verdediging. Er word goed aangevallen maar de bal wil er niet in, maar we moeten wel op blijven letten voor de Velo aanvallen. Dat blijven we ook doen, en ook deze wedstrijd is voor ons! Eindstand 3-6.