Wilhelmus JO19-1 - VUC JO19-1 (4-2)

Zaterdag 3 november en voor de O19-1 van Wilhelmus stond de derby tegen het O19-1 team van VUC op het programma. Na de zeperd van vorige week bij SVC was het afwachten hoe de ploeg er vandaag voor stond. Allereerst was het afwachten hoe men reageren zou op de nabespreking van afgelopen maandag en ten tweede was het tot enkele minuten voor de aftrap onduidelijk met welke elf Wilhelmus zou starten. Fabian en Anton zouden immers pas na de warming-up beslissen of ze aan de wedstrijd konden beginnen of niet. Eddy, Nick, Sam en ook Sjoerd vandaag om uiteenlopende redenen niet beschikbaar en de nood was hoog. Gelukkig waren zowel de O19-2, Sam en Koen, als de O17-1 , Tycho, bereid mee te helpen en zo hadden we in ieder geval veertien man. Na de warming-up bleek dat we vandaag over zestien beschikten want Fabian en Anton konden in ieder geval aan de wedstrijd beginnen.

Wilhelmus begint sterk en heeft in de eerste vijf minuten al meer laten zien als de gehele vorige week. Eerlijkheidshalve was dat ook niet heel moeilijk. Na zeven minuten pakt Wilhelmus de voorsprong. Yannick wederom de maker van het doelpunt en het was een typisch Yannick-doelpunt. Een lekkere start die nauwelijks negentig seconde later nog beter werd. Max schiet koeltjes en beheerst de tweede Wespen treffer binnen. Een goede eerste tien minuten die een goed vervolg krijgen. Het wachten is in die fase van de wedstrijd op de derde treffer voor de gastheren, maar de bal wil er niet in. En toen die bal wel tegen de touwen ging, werd de treffer afgekeurd doordat de vrijstaande Jesse los had geroepen voor hij de bal snoeihard binnen had gekopt. Tijn krijgt op aangeven van Yannick de droomkans op een treffer, maar de hardwerkende Tijn is qua afronding niet in de meest gelukkige periode van het seizoen.

VUC komt iets beter in de wedstrijd, al hebben we goed grip op de bezoekers, maar als we , onbewust, iets gas terugnemen en de ruimtes weer te groot maken brengen we onszelf in problemen en verliezen we beetje bij beetje de grip van de wedstrijd. Meer rust aan de bal is ook iets wat je in dit soort fases kan helpen, maar we hebben ook in fases prima aanvallen laten zien. Feit is wel dat we vlak voor rust een tegentreffer moesten incasseren. Youri, ijzersterk vandaag, werkt de bal ongelukkig achter Marvin en zo helpen we VUC zelf in het zadel vlak voor rust.

In de rust weer alles duidelijk gezet en we beginnen aan helft twee. Maar VUC heeft duidelijk hoop geput uit de treffer en we komen niet heel best de kleedkamer uit. De lichtgeblesseerde jongens lijken steeds meer moeite te krijgen om hun pijntjes te verbergen en als we te veel onder druk komen wisselen we drie keer op een uur spelen. Jesse, Fabian en Anton komen naar de kant en worden vervangen door Luca, Liam en Koen. Nauwelijks binnen de lijnen toont Koen waarom we hem graag in de eerste selectie hadden gehad. Want scoren is een kwaliteit, en dat doet Koen op aangeven van Yannick en zo is het verschil weer twee. Wilhelmus komt wat meer tot rustig spel aan de bal, maar vergeet weer de score verder uit te breiden.

De tijd tikt voort als Youri zijn plek moet afstaan aan Sam, als we meteen verrast worden door een lange bal en VUC rond bekwaam af en zo staat het weer 3-2 en maken we een wedstrijd weer spannend die we al binnen hadden moeten hebben en maken we ons op voor een lastige laatste twintig minuten. VUC gaat zo mogelijk nog opportunistischer spelen en we spelen de counter niet slim uit, maar geven ook niet veel weg achterin. Ruim tien minuten nog als Tijn eraf gaat en wordt vervangen door Tycho. Waardoor we eigenlijk met drie O17 spelers staan. Luca en Liam zijn immers officieel ook nog O17 spelers, maar behoren wel tot de vaste kern van de O19 selectie.

We staan goed en een bal valt rond de middenlijn voor de voeten van Koen die de keeper ver voor zijn doel ziet staan en een kanonskogel afschiet die lang en hoog onderweg richting de doelman is en die laat de bal glippen en de doorgelopen Luca geeft de bal nog een zekerheidstikkie mee en zo beslist Wilhelmus de wedstrijd in minuut achtentachtig. De scheidsrechter blaast na iets meer als negentig minuten voor het einde van de wedstrijd en zo wint het gehavende Wilhelmus elftal en speelt daarmee de zeperd van vorige week van zich af.

Men heeft vandaag weer getoond wel over karakter te beschikken, in fases over redelijk tot goed veldspel, maar ook werd weer duidelijk dat even gas terug nemen geen optie is. Na zes van de elf wedstrijden staan we nu op een gedeelde derde plaats op twee punten van de twee koplopers. Zes ploegen gaan uitmaken wie er uiteindelijk richting de promotie poule gaan. Willen we mee blijven spelen om die plaatsen zal volgende week de lastige uitwedstrijd bij VCS moeten worden gewonnen. Hopelijk herstellen de kleine pijntjes weer van de week en kan de vandaag zieke Sjoerd weer aansluiten. Voor nu gefeliciteerd met de overwinning mannen en tot maandag op de training.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn,Kymo, Youri ( 70 Sam ), Florian, Anton (60 Liam), Fabian (60 Koen), Max, Yannick, Jesse (60 Luca), Tijn (80 Tycho)