Wilhelmus JO19-1 - DoCoS JO19-1 (3-0)

Zaterdag 9 februari 2019 en eindelijk de start van een competitie die gerust mag worden aangemerkt als apart. Door het net mislopen van de promotie poule zitten we nu bij allemaal ploegen die het net niet hebben gered om aan het eind van de rit te kunnen promoveren. Enkele bekende uit de oude competitie en ook enkele nieuwe gelukkig zodat niet alles weer herkenbaar is. Een van de nieuwkomers in de poule, bolwerk Rijnsburgse Boys werd enkele dagen voor de start toch nog toegelaten tot de promotie poule en dus een mooie uitdaging minder voor onze wespen die vandaag aan moesten treden op het eigen sportpark en wel tegen DoCoS 019-1 uit Leiden. Die waren in hun poule keurig in de middenmoot geëindigd en dus een zware kluif voor de gastheren. Maar dat gaat elke week gelden eigenlijk, want alle ploegen zouden gelet op de heenronde van de competities ongeveer even sterk moeten zijn.

Na de warming-up moest Sam toch afhaken en zo waren we weer niet compleet. Nick kon zijn rentree op het formulier vieren en ook AMx kon in tegenstelling tot afgelopen maandag gewoon op het formulier. Een formulier dat werd gewijzigd door enkele laatkomers en een andere basis als we vooraf in ons hoofd hadden, maar zoals laatst al gezegd groeit de onderlinge concurrentie en dat is een goede zaak. Echter was het wel zo dat binnen de minuut nadat scheidsrechter van Marwijk de wedstrijd in gang had gefloten de gasten de eerste kans kregen. Niet omschakelen en te ver geknepen staan waren er debet aan, maar de Leidse speler schoot de bal hoog over. Of dit de wake-up call was die we nodig hadden zal niemand ooit weten, maar we begonnen na deze kans wel het initiatief naar ons toe te trekken en werden de veel betere ploeg op het veld.

We kwamen enkele keren goed voetballend tot een kans of een mogelijkheid echter was of de inzet niet scherp genoeg waardoor de doelman van de gasten redding kon brengen of de laatste bal was net niet nauwkeurig genoeg. Zonde want we beloonde ons niet voor de overmacht die we wel degelijk toonde in de wedstrijd. Net als je dan denkt dat de rust met de befaamde brilstand aanbreekt is het een zwabber schot van Yannick dat de doelman te machtig is en Tijn kan de rebound alert tot doelpunt promoveren. Scherp opgelet van de actieve speler die nu wel profiteerde van de losgelaten bal, waar de keeper hiervoor nog wegkwam met enkele reddingen in meerdere instanties. Een doelpunt dat al snel werd opgevolgd door het rustsignaal, waar eenmaal binnen de schade werd opgenomen.

We hadden namelijk enkele aardige tackles opgelopen en Tijn moest daardoor de strijd staken en ook Yannick kon na rust niet meer terugkeren. Florian en Max zouden de invallers zijn en Liam zou twee linies naar voren opschuiven. Waar de gasten de eerste helft opende met een giga kans, deden de gastheren dat na rust. Grootste verschil was echter dat Wilhelmus wel scoorde. Een goede corner werd uiteindelijk door Stijn binnen geschoten en de marge was snel uitgebreid, hetgeen ook in de kleedkamer besproken was. Dat doelpunt leidde een prima periode van 019 in, echter ook een fase dat de gasten de grens van de scheidsrechter op gingen zoeken en dit moesten bekopen met liefst vijf keer geel.

Iets meer als een uur gespeeld en Eddie komt binnen de lijnen voor Liam en we spelen weer met drie echte aanvallers en Eddie toont meteen een prima actie dat zelfs tot een doelpunt leid, want zijn prima inzet word door een DoCoS speler over de eigen doellijn gewerkt en een derde treffer is een feit. Kymo en Anton uit voorzorg naar de kant en Nick kan zijn rentree maken en ook Youri komt binnen de lijnen. Even als Eddie is Nick gelijk kansrijk, maar de doelman stopt zijn inzet en geen vierde treffer voor de thuisploeg die enkele minuten later met een man meer op het veld komen te staan na een (terechte) rode kaart voor de bezoekers.

Een laatste kwartier breekt aan waar Wilhelmus dan weliswaar niet meer weet te scoren, dat we allemaal fit het veld lijken te verlaten is ook wat waard en de volwassen manier waarop we de wedstrijd uitspelen, inclusief het vasthouden van de concentratie om de nul te behouden verdiend een groot compliment en zo sluiten we de eerste wedstrijd af met een overwinning en trekken we de lijn door die we al heel 2019 tonen. Volgende week een lastige uitwedstrijd als we op bezoek gaan bij Voorschoten'97 019-2. Deze ploeg is boven DoCoS geeindigd voor de winter en dus zullen we weer een lastige wedstrijd tegemoet gaan als we niet honderd procent doen wat we dienen te doen om het goede begin een goed vervolg te kunnen geven.

Voor nu de complimenten en tot van de week op het trainingsveld.opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo (66 Youri), Sjoerd, Liam (63 Eddie), Fabian, Anton (66 Nick), Tijn (45 Max), Yannick (45 Florian), Jesse, Luca