Verburch JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (Oefen) (1-2)

Woensdag 3 oktober en met het competitievrije weekend voor de deur door de festiviteiten bij eigenlijke tegenstander HBS dat 125 jaar bestaat, werd er gezocht om in de week voorafgaand een oefenwedstrijd af te werken. Die werd in de andere eerste klasse uitkomende koploper Verburch uit Poeldijk gevonden. Verburch scoort veel, krijgt weinig tegen en dus een mooie tegenstander voor Wilhelmus, dat vandaag Max (tentamens), Luca (ziek) en Nick ( te veel last van de aanslagen van Scheveningen) niet kon inzetten. Terug van een blessure was Jesse, die vandaag weer een half uur speeltijd kon maken in zijn herstel.

Wilhelmus in een andere opstelling als de laatste weken, want ook de spelers die tot nu toe minder hadden gespeeld verdienen ruimschoots de kans hun kunsten te laten zien. Vielen ze hiervoor altijd gretig in, als trainer ben je dan toch benieuwd hoe ze als basisspeler voor de dag komen. Bezwijken ze onder de door zichzelf opgelegde druk of voelen ze zich zo sterk dat ze hun ware aard laten zien.

Wilhelmus start onrustig en heeft veel balverlies in de opbouw, waardoor we Verburch lekker in de wedstrijd helpen en na zes minuten is daar de openingstreffer van de gastheren. Een doelpunt dat in de lucht hing, zo slordig kwamen we voor de dag. Verburch put vertrouwen en speelt bijna letterlijk met de onherkenbare wespen. Na een kwartier gaan we eindelijk wat meer vat krijgen op de Poeldijkers en komen we zelf ook tot enige normale aanvallen.

Nog net voor het half uur is er de gelijkmaker. Yannick, vandaag vanaf links, met een fantastische bal op de in beweging zijnde Tijn, die de bal kiezelhard binnenramt. Wilhelmus heeft zoals gezegd alles wat beter voor elkaar, zonder echt groots te spelen overigens. We zoeken de kleedkamer op met een 1-2 voorsprong, omdat Kymo de penalty beheerst binnen schiet. Een duizend pront penalty overigens. Wat fijn dat die nu wel gewoon werd gegeven.....

In de rust wat dingen besproken en nog zonder wissels werd aan helft twee begonnen. Daarin werd de wedstrijd er eigenlijk van beide kanten niet beter op , al moeten we ook vandaag de mannen een groot compliment maken voor de geboden arbeid. Tegenvaller is wel de blessure die aan onze kant Florian oploopt als zijn vinger in een shirt van een Verburchiaan blijft hangen en de spalk is inmiddels aangemeten. Ook de blessure aan de enkel van een Verburch aanvaller laat zich op het eerste of serieus uitzien. De aanvaller raakt zelf Kymo hard, maar komt zelf als slachtoffer uit de strijd, volkomen buiten Kymo zijn schuld overigens.

Buiten enkele afstandsschoten en wat halve kansen over en weer kabbelt de wedstrijd voort en zo besluiten we na 94 minuten een oefenwedstrijd die we als nuttig kunnen betitelen, maar ook als een gemiste kans om aan ons veldspel te werken. Vrijdag weer trainen en dan volgende week het vizier op Quick, de koploper in onze eerste klasse.

Jeroen

Opstelling Wilhelmus eerste helft : Marvin, Liam, Youri, Kymo, Florian, Anton, Fabian, Sam, Eddy, Tijn, Yannick

Opstelling Wilhelmus tweede helft : Marvin, Liam (53 Stijn), Youri, Kymo, Florian (67 Liam), Anton (80 Fabian), Fabian (55 Sjoerd), Sam, Eddy, Tijn (55 Jesse), Yannick (80 Tijn)