Honselersdijk JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (2-2)

Maandag 4 februari en de laatste oefenwedstrijd voor de JO19-1 van Wilhelmus staat op het programma. Inderdaad op een maandagavond, want de wedstrijd kon door het regenachtige weer twee dagen eerder geen doorgang vinden. Niet dat het nu heerlijk toeven is langs de lijn, maar het kunstgrasveld van tegenstander Honselersdijk is prima bespeelbaar. Overigens wederom een tegenstander die de promotie poule wel heeft bereikt en de ontmoeting tussen beide 023 teams enkele maanden terug deed vooraf vermoeden dat dit de zwaarste test zou worden voor de competitie herstart zou worden. Wilhelmus mist vanavond de geblesseerde Nick en Max, die uiteraard wel aanwezig zijn en zo konden we rond 1945uur beginnen aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat dit inderdaad een sterke opponent was die enkele dagen voor de competitie start deze wedstrijd even serieus op wilde pakken als onze eigen wespen. Er ontstond een felle, maar faire oefenwedstrijd waarbij de gastheren iets beter begonnen en het was voor Wilhelmus even zoeken in deze fase. Maar de ploeg maakt stappen en bijt van zich af en ook de gasten komen enkele keren door. Het is echter de thuisploeg die binnen tien minuten aan de leiding komt. Fabian lijkt goed in te stappen, maar glijdt ongelukkig uit en de voorzet er op volgend beland bij een geheel vrijstaande speler en die tikt de bal beheerst achter Marvin. Zoals gezegd is het Wilhelmus van nu niet meer zo snel van slag als in het begin en men gaat op zoek naar het vijandig doelgebied.

Na twintig minuten spelen maakt Wilhelmus gelijk als Yannick Luca bediend en de goed in vorm zijnde buitenspeler schiet schitterend raak, Een terechte tussenstand, want het was zeker niet zo dat de ene ploeg ver boven de ander uitstak. Nog steeds een pittig maar fair duel en kansen voor beide doelen. Echter staat het vizier niet telkens scherp en ook beide doelmannen verdienen complimenten voor enkele reddingen. Marvin is echter kansloos als Kymo in de fout gaat bij de opbouw en zo zoeken we de kleedkamer op met een achterstand, ook al omdat we zelf niet profiteren van de kans om op gelijke hoogte te komen.

In de kleedkamer enkele dingen besproken en het spel na rust was al iets beter te noemen. Bij vlagen zien we de potentie die we ook op de trainingen zien, maar bovenal is de werklust ook vanavond weer aanwezig en zien we zeker geen ploeg die de boel niet meer serieus op zou pakken. Mooi om te zien is ook het feit dat we als groep steeds meer naar elkaar toegroeien en derhalve de keuzes voor de technische staf vergroten. De tweede helft word wel gaandeweg wat gemener en gelukkig blijven echte incidenten ons bespaart, want daar zit je allemaal niet op te wachten.

De wedstrijd loopt op zijn einde met weinig kansen voor beide ploegen en nog steeds de kleine achterstand voor de wespen tot de laatste minuut aanbreekt. Tijn breekt door en gaat onderuit en hoort misschien wel tot zijn eigen verbazing het fluitsignaal. Waar menig persoon denkt aan een schwalbe overtreding legt de scheidsrechter de bal op de stip en Tijn zelf pakt het cadeau uit en zo staan beide teams op gelijke hoogte. Vier minuten in blessuretijd krijgt ook Honselersdijk een cadeau in de vorm van een strafschop. De strafschop word echter huizenhoog over geschoten en zo eindigen we met een gelijkspel deze oefenwedstrijd.

Zo blijven we de voorbereiding ongeslagen en dat is knap als je meeneemt dat we tegen allemaal promotie poule ploegen hebben gespeeld. Dat geeft echter nul garantie voor de competitie, maar als jullie dezelfde beleving kunnen blijven opbrengen gaan we nog tien leuke wedstrijden tegemoet. Mede omdat we ook aan de bal stappen maken en de ontwikkeling bij de spelers is leuk om te zien. Benieuwd of we dat zaterdag kunnen omzetten in een goede competitie start.

opstelling eerste helft : Marvin, Stijn, Youri, Kymo, Florian, Fabian, Sjoerd, Sam, Yannick, Tijn, Luca

opstelling tweede helft : Marvin, Florian, Youri, Kymo (55 Stijn), Liam, Fabian (70 Tijn), Anton, Sjoerd, Yannick (65 Eddie), Jesse, Luca