Die Haghe JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (0-2)

Zaterdag 1 december inmiddels en de voorlaatste speelronde in de voorjaarscompetitie waarin Wilhelmus JO19-1 is ingedeeld. Tegen de verwachting in draaien onze wespen mee om een plek in de promotiepoule na de winterstop. Echter zal men dan twee keer moeten winnen. Zowel vandaag als we op bezoek gaan bij middenmoot ploeg Die Haghe als mede volgende week als koploper Vredenburch op bezoek komt. Echter heeft het geen zin om vooruit te kijken naar dat treffen als je niet de wedstrijd op sportpark Ockenburg winnend zou afsluiten. Aan Wilhelmus kant ontbrak de geblesseerde Nick, maar verder alle spelers beschikbaar.

Op een heerlijk kunstgrasveld word al om 12:30uur de wedstrijd in gang gezet en van meet af aan is duidelijk dat de geel-zwarte bezoekers maar met een opdracht de lijnen zijn ingestuurd, en dat is winnen. Vol passie en in fases ook prima voetbal zet men de tegenstander vast en Wilhelmus is dreigend, maar tot echt grote kansen lijdt het ook niet. Die Haghe zelf komt ook tot geen noemenswaardig gevaar en het is in deze fase vooral het gevaar van afstand dat Wilhelmus dreigender maakt. Maar de schoten uit de tweede lijn worden goed gepareerd door de doelman van de gastheren.

De doelman moet na vierentwintig minuten het antwoord schuldig blijven als we na een goede aanval via Florian en Luca de bal bij Yannick zien belanden en de harde knal is de keeper te machtig en de voorsprong een feit. Wilhelmus zet meteen goed door en een snelle tweede treffer lijkt een feit, maar de kopbal van Sjoerd word afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Leek vanaf onze potitie onmogelijk, maar feit was dat het verschil een bleef en we dus door moesten gaan. De thuisploeg kwam er soms goed uit middels de twee handenbindertjes voorin, maar Wilhelmus had het verdedigend weer goed voor elkaar. Na vijfendertig minuten de terechte tweede treffer als yannick Sjoerd bereikt en dit keer telt zijn goal wel en met een marge van twee zoeken we de kleedkamer op.

In de kleedkamer een en ander besproken, maar ergens proefde je ook een sfeertje dat men dacht er al te zijn vandaag. Helaas bleek dat een terechte constatering en hebben we een mindere tweede helft afgewerkt. Soms nog wel eens een prima opzet van een aanval, maar al met al veel te magertjes voor een ploeg die vandaag veel beter was als de opponent, maar daar feitelijk niets van toonde na de rust.  Dat de wissels het enige was wat in de notities terug te vinden was zei wat dat genoeg. Zoals ook de manier waarop we met een vrije trap omgingen exemplarisch was voor het Wilhelmus na rust. Feit was dat Die Haghe uit de sporadische mogelijkheden ook niet tot echt grote kansen kon komen en zo was het een cadeau dat de wedstrijd afgelopen was en konden we in ieder geval constateren dat de missie vooraf gesteld geslaagd was. Winst was namelijk wat we vandaag moesten behalen en dat was ondanks de tweede helft gelukt. De spelers zelf spraken van een zakelijke overwinning, laten we het daar maar op houden.

Volgende week de laatste wedstrijd en zoals hierboven al vermeld komt koploper Vredenburch op bezoek. Een koploper die aan de laatste speelronde begint met een punt voorsprong op nummer twee ,Scheveningen, en met twee punten voorsprong op de nummers drie, Wilhelmus, en vier , TAC90. Zo maken we ons dus op voor een zinderende laatste slotdag waar alle vier de ploegen nog kans hebben op het bereiken van de promotiepoule. Lijkt me duidelijk dat onze wespen de lastigste opgave hebben, maar niets is onmogelijk. Zo hopen we volgende week om het niet voor mogelijk gehoudene toch mogelijk te maken. Echter zullen we dan niet de tweede helft van vandaag moeten imiteren, al kunnen we prima leven met nog een zakelijke overwinning.  Tot maandag mannen.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo, Youri (68 Liam), Florian, Fabian, Sjoerd, Max (76 Sam), Yannick (80 Eddy), Jesse (72 Anton), Luca (76 Tijn)