Die Haghe JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (Voorjaar) (3-2)

Zaterdag 9 maart en de derde competitie wedstrijd van na de winterstop. De eerste twee wedstrijden leverde voor onze eigen mannen zes punten op en toonde een gedreven ploeg die zeker niet van plan leek om de boel te laten lopen. De voorbereiding op het treffen met Die Haghe JO19-1 was nogal rommelig. In eerste instantie door de vele afwezige in de weken voorafgaand aan dit treffen door de vakantie periode. Zo stonden we zelfs een keer met zeven man op het trainingsveld, maar de woensdag voor de wedstrijd waren we weer compleet en kon de voorbereiding echt beginnen. Waarschuwingen waren er al dat we echt niet zomaar weer van Die Haghe zouden winnen, want het treffen van voor de winter had dan wel een 0-2 zege opgeleverd, overtuigen deden we toen allerminst. Woensdag haalde we een prima niveau op de training, op de vrijdag was het stukken minder en na het uurtje trainen sloten we af met tot morgen en wees scherp en op tijd!

Dan breekt de zaterdag aan en dus de wedstrijddag. We zouden om 1115uur bij Die Haghe verzamelen en rond 1100uur waren er nog geen wespen te bekennen op het sportpark, maar dat zegt weinig want als er iets duidelijk is geworden dit jaar is het wel het feit dat spelers graag de gok nemen toch net te laat te komen. En dan gaat de telefoon geluidjes maken. We zijn wat later, ik heb me vergist in de tijd en meer van dat soort appjes. Daar gaat je plannetje dus , want te laat is wissel. En er komen ook nog spelers net te laat, die dachten het wel te redden en de balans is uiteindelijk dat er tien op tijd zijn en zes te laat. Opstelling dus anders als we van plan waren, maar alle vertrouwen in degene die wel beginnen.

Echter zien we vooral een onrustig Wilhelmus en we zien geen schim van de ploeg die DoCoS en Voorschoten hun wil oplegde. Niet dat de gastheren zo spetterend voor de dag komen, want het was van beide kanten bedroevend om te zien. Begrijp me niet verkeerd, het kan niet altijd goed zijn, maar de getoonde beleving en mentaliteit laat veel te wensen over en dat is het minste wat je mag verlangen. Desondanks een grote kans voor Yannick, maar zijn stift beland op de lat en verder dan wat losse flodders komen we niet. Die Haghe test Marvin een maal, maar die staat goed zijn mannetje. En dan plots in de blessuretijd van de eerste helft een werkelijk schitterende aanval van Wilhelmus. Goed voorwerk van Jesse, een fantastische steekbal van Anton en dito afronden van Sjoerd. Zo zoeken we de kleedkamer op met een voorsprong, waar we geen recht op hadden misschien al waren we wel iets beter als Die Haghe.

In de rust aangegeven dat we meer over de grond en vooral simpeler moesten gaan spelen en een betere beleving moesten gaan tonen, wilde we hier overeind blijven. Nu stonden we haast met een vreemde gemakzucht/arrogantie op het veld en dat is nou niet bepaald iets wat we ons kunnen veroorloven.

Twee minuten na de rust een overtreding buiten de zestien van Youri, maar de scheidsrechter legt de bal op de stip. Van zeer ver gezien, maar hij was resoluut. Uiteraard zit dat dan niet mee dat de clubscheidsrechter hem binnen de lijnen beoordeeld, maar we maken zelf weer een stomme overtreding op een stomme plek bovendien. Die Haghe pakt het cadeautje uit en de stand is weer gelijk. De gastheren gooien het spreekwoordelijke schepje er bovenop en Wilhelmus is van slag. Stijn en Max erin voor wat meer body en loopvermogen voor Liam en Youri. Echter zakken we steeds verder weg in de wedstrijd en tonen we absoluut niet dat we de ambitie hebben om mee te doen om de bovenste plaatsen. Wel weer een grote kans via Luca, die naast schiet en een kopballetje van Sjoerd, die als een van de weinige samen met Anton nog kan terugkijken op een redelijke pot.

Eddie voor Tijn en nog twintig minuten en de conclusie mag worden getrokken dat de invallers van Die Haghe meer bevlogen invielen als die van ons. Een van die invallers mag vogelvrij inkoppen uit een corner en zo kijken we tegen een achterstand aan,waar we wel heel nadrukkelijk om vroegen. Vanaf de aftrap gek genoeg meteen de gelijkmaker als Yannick zijn goede voorzet tot doelpunt ziet worden gepromoveerd door de goed weggelopen Max. Een kopie van de goal tegen Voorschoten. Minuut zevenenzeventig en dan hoop je toch dat men nog de winst kan pakken. Maar spelers gaan in de jacht op de bevrijdende treffer te veel voor eigen glorie. Want hoe slecht en belevingsloos het ook was, kansen genoeg. Sjoerd moet de bal breed leggen op Luca die dan de bal voor het intikken heeft en Luca zijn vrije trap had wat verder de hoek in gemoeten om de doelman echt te verontrusten.

Zeven minuten voor tijd loopt Wilhelmus lekker uit zijn organisatie en de counter word door Die Haghe vakkundig afgerond, slechts een minuut na de waarschuwing hieraan voorafgaand toen de aanvaller nog miste. Hardleers dus achterin, en in de slotfase voel je dat de gelijkmaker er niet meer in zit. Al komen we via wederom Sjoerd met een schot op de paal nog dichtbij en zo lijden we een nederlaag. Een die met recht het predicaat ONNODIG mag krijgen. Er zal maandag terug worden gekomen op deze nederlaag, want een nederlaag hoort erbij, maar de manier waarop we het vandaag hebben laten gebeuren vraagt om een duidelijke nabespreking. Volgende week zaterdag geen competitie verplichtingen en de week erna de thuiswedstrijd tegen VCS. Wederom een tegenstander die we voor de winter dan wel versloegen met 1-3, maar ook daar was het alles behalve overtuigend. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee, maar na vandaag weten we ook dat deze ploeg wel meer als twee waarschuwingen nodig heeft blijkbaar.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Liam (52 Stijn), Youri (52 Max), Kymo, Florian, Anton, Sjoerd, Tijn (72 Eddie), Yannick, Jesse, Luca