Wilhelmus JO17-6 - Oliveo JO17-4 (5-0)

Pijnacker op bezoek. Oliveo staat vierde met 1 punt minder en 1 wedstrijd meer gespeeld. Virtueel dus op 4 punten en op voorhand geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Niettemin kan ik in het archief tot nu toe drie wedstrijden vinden, waarbij we een totaalscore van tien voor en nul tegen op de grasmat kunnen leggen. Voorwaar: niet slecht. Maar ik kan wat gemist hebben. Soms zie ik dingen niet die er wel zijn en soms dingen wel die er niet zijn, zoals vorige week. In juichtonen beweerde ik de aanwezigheid van oma van Vuure, maar die bleek gewoon thuis te zitten. Was het wishful thinking? Een black-out? Een zinsbegoocheling? Een transiente ischemische attack ofwel TIA? Maar vandaag was ze er wel en opa eveneens, evenals twee keer opa Sem R. Of zou ik uit dit echelon iemand gemist hebben? Ah, mijzelf uiteraard als kersverse. Dank, dank.

Tegen Oliveo dus, wat mij qua naam altijd doet denken aan een botermerk. Waarom? Ik heb geen idee. Het lijkt ook niet op Planta, Blue Band of Becel. Enfin, wij waren in de eerste tien minuten als een mes door de warme boter. Al in de derde minuut legde Luuk een balletje breed op Nigel (of Duncan; vanaf een afstand is het verschil niet te zien, dus hoop ik dat Nigel maar weer snel op doel staat; hoewel invaller doelman Bob zijn werk afdoende deed; bedankt Bob! Toen niemand wilde, nam jij als aanvoerder je verantwoordelijkheid. Man van de dag.). Hij haalde vanaf behoorlijke afstand maar eens uit om de keeper te testen waarna de bal op de lat belandde en de terugspringende bal bij Vigo terecht kwam die geen moeite had (1-0). Twee minuten na de aftrap kreeg Simon de bal in de verdediging en met een machtige beenzwaai kwam de bal in de diepte (ons handelsmerk: 'heeft onze verdediging de bal, dan sprinten onze aanvallers al'). Bas pikte de bal op en liep zijn verdediger eruit. Nu komt het mooie: hij hield niet in om zijn verdediger op te wachten, te omspelen en na deze omslachtige manoeuvre te scoren, maar deed het in één keer (2-0). Hij was het blijkbaar beu om iedere keer te horen dat hij gewoon moet doorlopen. Oliveo was als boter in een hete braadpan. Vloeibaar dus en daar profiteerden we een paar minuten later weer van. Luuks schot werd tussen een paar verdedigers in gekraakt, maar de bal kwam bij Bas terecht die wederom efficiënt speelde en scoorde (3-0). Na tien minuten zaten we dus op rozen en dat was tegelijkertijd jammer, want wij zakten daarna als een Dr. Oetker Saroma pudding ineen. Een totale voetbalblindheid denderde binnen een paar minuten de ploeg binnen. Ieder voor zich en niemand voor ons allen en er kwam geen bal meer aan. Combinaties? Bij toeval. Natuurlijk was er inzet, dat is er doorgaans wel, hoewel ook die daalde. Langs de kant waren opmerkingen als 'slordig, rommelig en flipperkastvoetbal' te horen, maar zowel stuurlui als kapiteins staan vooral langs de lijn. Gelukkig werd er in de 35e minuut nog een doelpunt gefabriceerd door Sem R. na een ditmaal geslaagde dieptebal (4-0), waarna we snel de kantine opzochten.

De tweede helft was zo mogelijk nog chaotischer. Dat is het minst kritische wat ik er van kan zeggen. Er werd ontegenzeggelijk hard gewerkt, maar dat is tegelijkertijd een bewijs voor het moeizame voetbal dat gespeeld werd. Oliveo deed vooral een fysieke duit in het zakje door duw- en trekwerk, maar er lagen ook geregeld Oliveanen op de grasmat. Uit een worsteling tussen twee Oliveanen en Isaak, werd de laatste zo boos op het onrecht dat hem werd aangedaan, dat hij de scheids maar op de korrel nam, wat deze waardeerde met een gele prent en tien minuten verbanning naar de zijlijn. Er werd nog een keer gescoord. Uit de zoveelste trap in de diepte kwam de bal nu eens wel aan bij spits Bas die zijn derde goal liet aantekenen (5-0). Daarna waren het nog twintig lange minuten dauwtrappen en blauwbekken alvorens de rustig leidende Marco Beukers affloot. Helaas is Wippolder qua doelsaldo verder uitgelopen (zij: +53 wij: +47) maar we verdienden ook niet meer. Wippolder moet nog een wedstrijd tegen DHL en het is niet te verwachten dat ze daar moeite mee zullen hebben, terwijl wij na volgende week nog een inhaalwedstrijd hebben tegen Leidschenveen, die we nog niet zo makkelijk zullen winnen. Kortom: in het beste geval eindigen we gelijk bovenaan maar leggen het op doelsaldo af. Ook geen slecht resultaat, waarna we in februari weer fris van start van nul af aan beginnen. Maar eerst nog maar eens twee keer winnen.

Notulist