Wilhelmus JO17-1 - VVSB JO17-1 (2-3)

Gewoon balen, na een 2-0 voorsprong verliezen we alsnog met 2-3 van VVSB. Het was Voorschoten hier thuis ook overkomen toen kwamen wij 0-2 achter en pakten we uiteindelijk nog de winst met 3-2 maar oh oh wat doet dit pijn. Naar mijn gevoel was het ook niet nodig en echt doodzonde van de verloren punten.

Een drukke bank, Florian, Bruno, Anthony, Yannick en Rik en Aybars op de tribune maar wel een Wilhelmus wat iets goed had te maken na 2 verlieswedstrijden. Net zoals vorige week duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Chiel was als eerste die een echte doelkans kreeg maar zijn schot ging over. Robin ging deze middag een hoofdrol spelen met fabuleuze reddingen maar u weet inmiddels de uitslag. Sjoerd gleed na 15 minuten uit en hierdoor kreeg VVSB de eerste echte doelkans maar Robin redde bekwaam. Hierna volgde de ene na de andere knappe redding van onze goalie en was het soms chaotisch in het strafschopgebied. Wilhelmus speelde op de counter en dat is nou precies iets voor Nick, na een pass van Fabian ging Nick weer ouderwets door en scoorde fraai de 1-0 en dit alles na 21 minuten spelen. VVSB schok toch wel want op dat moment hadden zij best wel de openingsgoal kunnen maken. Bij weer een scrimmage voor het Wilhelmus doel bleef de gelijkmaker gelukkig uit en toonde Robin opnieuw zijn kunsten. Na een hele mooie combinatie met Fabian, Mo en Jeanny leek de bal zomaar pardoes in het VVSB doel te geraken maar dat geluk had Jeanny net niet. Een goed moment om dan maar met 1-0 te gaan rusten.

Na de rust de eerste wissels, Florian voor Jasper en begon VVSB direct meer en meer aan te dringen olv hun coach langs de lijn! Dat dan juist de goal voor Wilhelmus valt is dan helemaal perfect en weer stond Nick precies op de goede plek om de bal over de doellijn te werken, 2-0 dat kan niet meer fout. Jammer genoeg viel de 2-1 veel te vroeg al zat dat doelpunt er wel aan te komen. Eerst was Robin de bal nog de baas en redde Sam nog knap op de lijn maar bij de derde poging stond het 2-1. VVSB geloofde er weer in en Wilhelmus kon alleen maar achteruit voetballen. Jeanny ging eraf voor Rik en dat was verrassend. Naar mijn bescheiden mening doet Jeanny het uitstekend op die plek en ook langs de lijn wordt er genoten van haar acties. VVSB schoot maar eens op de lat en zij werden steeds gevaarlijker. Fabian liep zijn longen uit zijn lijf maar kon ook niet voorkomen dat VVSB langszij kwam. Eerst stond Robin nog met zijn voet een goal in de weg en ook de paal hielp een nog handje mee maar 2-2 werd het. Anthony kwam nog voor Tobias in het veld maar VVSB rook bloed en ging voor de volle winst en dat  lukte nog ook. De druk was enorm en na de 2-2 viel heel snel de 2-3, ook Robin kon er niets meer aan doen. Met nog 5 minuten te spelen probeerde Sjoerd met een ultieme poging een vrije schop van wel 30 meter maar zijn schot werd ternauwernood gered door de Noordwijkerhoutse keeper. Geel was er vanmiddag ook nog voor Nick en Mo maar het verlies van de wedstrijd was een bittere pil. Dit moeten we even verwerken en dan moet FC Zoetermeer het volgende week maar ontgelden want dit vraagt op een revanche op ons zelf.

Rob