Wilhelmus JO17-01 - Voorschoten '97 JO17-01 (3-2)

Wilhelmus JO17-01 - Voorschoten '97 JO17-01 uitslag 3-2

0-2 achter en toch 3-2 winnen, het is echt ongehoord en een geweldige team prestatie. Gefeliciteerd allemaal en wat hebben we genoten van de wedstrijd en de spanning langs de lijn.

Het was hondenweer en een paraplu was geen onnodige luxe vanmiddag en waar nog aardig wat mensen op af waren gekomen. Wilhelmus had gelijk het initiatief en na enkele minuten kon Fabian al aanleggen voor een vrije schop vanaf 20 meter maar zijn schot ging over. De kansen waren hierna voor beide teams maar in korte tijd hielt Robin zijn doel schoon met een knappe redding en een schot wat over ging. Direct hierop kreeg Yannick een schiet kans maar ook zijn schot ging rakelings over. Een hoogstandje van Nick, een leep hakballetje op het doel verraste bijna de keeper van Voorschoten die waarschijnlijk zijn veterdiploma op school niet heeft gehaald want bij een uittrap vloog zijn schoen uit en weer later moest er weer een speler aan te pas komen om zijn veters vast te maken. Weldra kregen wij wel de deksel op onze neus want bij een verkeerde inschatting in onze defensie kreeg Voorschoten zomaar de 0-1 cadeau. En het was natuurlijk niet de bedoeling dat het ook snel 0-2 werd terwijl wij de bovenliggende partij waren. En ja wat nu, we moesten heel snel schakelen en heel snel aansluiting vinden en het liefst nog voor de rust. Tim loerde al de hele middag op een goaltje en bij een twijfeling in defensie van Voorschoten kon hij de bal rustig in het doel tikken, 1-2. Dat was nou precies wat we nodig hadden in de nog steeds plenzende regen. Voor rust viel ook nog de 2-2, een magistrale aanval over veel schrijven waaronder Tim, Nick en Milan waren betrokken kon de net ingevallen Mo (voor Tobias) de gelijkmaker binnenschuiven en konden we eindelijk even naar de kantine naar de koffie en voor de doorweekte vader van Chiel ook nog een broodje kroket.

Na de rust wissels, Chiel voor Milan en Florian voor Bruno en zo blijft toch de hele selectie allemaal lekker voetballen want daar gaat het toch om. Voorschoten was duidelijk met hun gedachte er niet bij, we stonden toch met 0-2 voor moeten ze gedacht hebben. Wilhelmus daarentegen bleef maar gas geven en ook alleen maar naar voren voetballend. En kansen kregen we en even op mijn lijstje kijken, Tim, Chiel, Nick, Fabian, Mo alle goal getters kwamen aan de beurt maar vooralsnog geen doelpunten. Corner na corner kregen we en ook steeds gingen die lange mannen zoals Florian en Sjoerd mee naar voren om met hun lengte meer kansen te krijgen. Weer kreeg Fabian een schiet kans maar zijn diagonale schot kon de keeper nog net (weer) corner tikken. De hierop genomen corner werd heel knap en heel hoog boven iedereen uitkomend ingekopt door Sjoerd, 3-2 ongekend. Sam kwam hierna nog de uitgespeelde Jeanny vervangen die zich helemaal had leeg gespeeld en en leeg gescheeld. Nu nog even de wedstrijd uitspelen was de opdracht maar daar ging het bijna op het laatst nog verkeerd ook. Echter Robin maakte zijn foutje bij de 0-1 helemaal goed door met een geweldige reflex de van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen, echt een hele knappe redding en dat konden zijn medespelers ook wel waarderen. De 3 punten waren binnen en droop Voorschoten morrend van het veld maar was de derde overwinning een feit.

Volgende week naar Rijnsburgse Boys .. 10.00 uur ....toppertje!

Rob