Terug naar overzicht

Wilhelmus JO17-01 - Scheveningen JO17-01 (6-1)

Yesss, gewonnen, weer aansluiting en een lekker potje voetbal dat waren de belangrijkste ingrediënten van deze 9e competitie ronde. We waren het aan onze stand verplicht om te winnen vandaag want na een mindere reeks komt er altijd wel weer een goed resultaat naar boven drijven. Daarbij was Scheveningen een goede tegenstander om ons weer in het zadel te krijgen en dat is uitstekend gelukt.

Geen hoofdveld (afgekeurd) maar het kunstgras op veld 2 en of het zo moest zijn maar Tim schoot na 1 minuut al de 1-0 binnen, beter kan niet. Een voorzet van Julien kon Tim heel eenvoudig binnen tikken en dat gaf een lekkere kick. Dat de vreugde maar voor korte duur was wel weer een tegenvaller, een vrije schop van Scheveningen werd keurig ingekopt, 1-1. Dit werd als een incident beschouwd want Wilhelmus had overwicht en het betere spel, niet dat Scheveningen niet ongevaarlijk was maar onze defensie kon goed stand houden. Na 14 minuten spelen een corner op links en nadat in eerste instantie er geen gevaar uit kwam gaf Sjoerd een voorzet die Chiel knap kon inkoppen, 2-1. Chiel speelde vandaag in de punt van de aanval en dat pakte dus goed uit. Yannick stond rechtsbuiten en moest even wennen aan deze plek maar toch kwamen er mooie voorzetten van zijn schoen. Niet veel later weer een knappe opgezette aanval via Yannick en Tim kwam de bal weer bij Chiel terecht en deze knalde hard en diagonaal de bal in het doel, 3-1. Wilhelmus bleef maar aandringen en kansen kregen we volop, Tim ging alleen op de keeper af en dat had feitelijk 4-1 moeten zijn maar ik vergeef het hem. Volgende kans was voor Julien, na een combinatie met Chiel en Tim schoot Julien hard en onberispelijk op de lat, jammer. Maar gaan rusten met een 3-1 voorsprong was weer eens heerlijk ouderwets.

Na de rust bleef de bank nog hetzelfde, Mo, Jeanny, Bruno en Tobias moesten wachten op hun kans. Scheveningen had nog wel idee dat er hier wellicht nog iets te halen viel maar Tim kreeg zijn tweede kans om te scoren maar weer zat een Schevenings been in de weg. Toch viel de 4-1 snel en dat gaf de doorslag, Scheveningen was geknakt. Een mooie opgezette aanval via Fabian, Florian en Yannick schoot Julien lekker binnen. Uit een vrije schop schoot Fabian bijna de 5-1 binnen maar ook zijn schot plofte op de lat uiteen. Bij een andere vrije trap was er duidelijk een afspraak tussen Nick en Fabian, 'niet hoog voor het doel maar laag langs de grond' vroeg Nick en zo kon Nick de bal makkelijk aannemen en in schieten, 5-1. Toch maar wisselen vond Ramon, Jasper en Florian eruit en Jeanny en Mo kwamen in het veld. Mo zat waarschijnlijk te popelen om in te vallen want zijn eerste doelkans was gelijk raak, een aanval via Chiel en een mooie voorzet van Tobias op rechts kon Mo mooi de 6-1 aan tikken. Ook Bruno kwam nog even binnen de lijnen en dat was alleen voor Bruno al een kadootje na lang blessure leed. De wedstrijd was gespeeld en de punten waren binnen en nu weer vasthouden, volgende week bij RKAVV want zoveel punten staan we niet achter op HVV en die krijgen we nog 2 keer!!

Rob