VVSB JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (0-2)

Als leeuwen hebben we vandaag gevochten en de 3 punten binnengehaald, het was geen denderende wedstrijd maar dat boeit niet. Drie belangrijke punten voor de strijd om de derde periode titel en we staan fier bovenaan. Door de terugtrekking van Laakkwartier kost het ons wel punten op de ranglijst maar dat geldt bijna voor iedereen, wel heeft het ook invloed op de topscorer lijst.

Vandaag dus de uitwedstrijd naar Noordwijkerhout naar VVSB en bij voorbaat geen ABCtje. Thuis op 11 november van vorig jaar verloren we achteraf ongelukkig met 2-3 en dat speelde vandaag ook mee. Met een kleine selectie (13 man) gingen we voor een sportieve revanche en daar moesten we het karwei mee klaren. De eerste minuten waren voor VVSB en ook de eerste echte kans was voor VVSB maar Robin stond op zijn plek en kon de bal weg stompen. Het duurde wel wat langer voordat Wilhelmus een kans kreeg en Mo was er nog het dichts bij maar de bal werd van zijn voet geplukt door de keeper, jammer. Corners waren er over en weer maar beide keepers lieten zich niet verschansen. Het was ook af en toe stevig van beide kanten maar geregeld zag ik dat men elkaar na een tackle een handje gaf. Dan in de 25ste minuut liggen ineens Jasper en Fabian op het gras maar gelukkig konden ze alle twee verder en werkte het wonderwater van Ramon als vanouds. Het leek zo´n typische 0-0 wedstrijd te worden en zou een punt genoeg zijn vandaag. Bij een laatste poging voor rust schoot VVSB nog hard op het doel van Robin en schampte de bal ook de buitenkant paal maar 0-0 bleef het.

Na de rust kwam de zon er ook nog eens bij en gingen we toch voor de drie punten. In korte tijd gebeurde er heel veel, Mo was dichtbij een goal en niet veel later werd er “hands” in de 16 geroepen door iedereen die wat met VVSB had te maken maar gelukkig wuifde de scheidsrechter het weg. Nog wel twee corners achter elkaar voor VVSB maar het lukte ook hen niet om de score te openen. Jeanny kwam erin voor Jasper en kreeg Fabian geel en een vrije schop tegen. Julien scoorde uit buitenspel positie en Robin had een hele knappe reflex, op korte afstand tikte hij de bal corner en behoedde hij Wilhelmus voor een achterstand, heel knap. Na de drinkpauze kwam Bradley erin voor Mo en kreeg Fabian een vrije schop te nemen, de bal krulde mooi voor het doel maar vooralsnog geen goal. Nog geen 5 minuten later kreeg Fabian op precies de zelfde plek een tweede kans. Dex riep, “precies hetzelfde Faab” en Fabian krulde exact de bal weer voor het doel en Nick kopte nu wel binnen, niet echt makkelijk maar de 0-1 was een feit. Helemaal top en geweldig. Er moesten nog 10 minuten worden gespeeld en nu gingen we er met ze alle helemaal voor en zoals ik al zei, als leeuwen werd er gevochten om elke centimeter. Vijf minuten voor tijd bij nog een aanval van Wilhelmus kwam de bal van Yannick voor Nick terecht, hij stond met zijn rug naar het doel maar razendsnel draaide hij zich om en knalde zo ongenadig hard met links de 0-2 binnen dat er zelfs werd geapplaudisseerd door de VVSB aanhang langs de lijn, een wereld goal. De buit was binnen en met nog twee wedstrijden te gaan zijn er goede kansen voor de derde periode titel, knap mannen. Volgende week thuis de derby tegen RKAVV, u komt toch ook.

Rob

Topscorers na 20 wedstrijden