Vredenburch JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (1-2)

Een spannende pot met lekker voetbal en de drie punten mee naar Voorburg. Wat wil je nou nog meer op je vrije zaterdag morgen. Alles zat erin, strijd en vechtlust en de wil om echt te winnen want dat was vandaag ons belangrijkste wapenfeit.

Voorlopig op de bank, Milan, Tim en Sam en droeg Fabian vandaag de aanvoerdersband. De eerste schermutselingen waren voor Wilhelmus en was Yannick vandaag opvallend bij veel acties aanwezig. Het was ook Yannick die op het doel van Vredenburch afstoof maar zijn schot was niet voldoende genoeg om het doel te treffen. Wilhelmus had iets meer balbezit maar Vredenburch was fysiek behoorlijk aanwezig en daar had onze defensie zijn handen vol aan. Jasper gaf een schitterende pass voor de goal en kon Julien wel inkoppen maar vooralsnog geen treffer. De eerste echte kans voor Vredenburch was na 20 minuten spelen wel meteen raak, nummer 11 schoot knap hard binnen, 1-0. Echter lang kon Vredenburch niet van zijn voorsprong genieten, Mo ging lekker door op een onmogelijke bal maar hij kon wel Nick bereiken. Nick moest ver uitwijken naar links maar hij kon nog net de bal binnen schieten, 1-1 en dat was verdiend. Hierna ging het gelijk op en was voor beide doelen wel gevaarlijk al werd Robin niet echt getest. Wilhelmus kreeg na 30 minuten de kans om op 1-2 te komen maar de hard inschoten bal van Yannick werd heel knap door de keeper van Vredenburch uit zijn doel gebokst. Toch viel de 1-2 voor de rust en weer was Yannick erbij betrokken zijn voorzet op links werd keurig door Julien binnen gekopt, 1-2. Knappe goal en verdiend. De goed leidende en jeugdige scheidsrechter (16 jaar) floot voor de rust en smaakte de koffie heerlijk, bedankt Onno!!

Geen wissels voorlopig en af en toe was er een klein zonnetje maar door de spanning bleef je wel op temperatuur. Yannick was maar weer eens bij een aanval betrokken en hij zou zich zelf met een goal moeten belonen maar zijn schot op het doel was niet voldoende. Een vrije schop van Fabian ging over maar de afstand was wellicht iets te ver van het doel. Bij een tweede vrije schop kwam de bal op het hoofd van Nick terecht en hij kopte fraai richting het doel maar wederom stopte de keeper de bal heel bekwaam. Milan kwam nu in het veld voor Mo maar Milan kreeg het lastig tegen die grote gasten en hij verdraaide ook nog eens zijn been bij een scrimmage langs de lijn. Hierop volgde een kanonskogel op het doel van de hardwerkende Tobias maar het schot ging over. Kansjes bleven we dus wel houden maar Vredenburch probeerden ook van alles om gelijk te maken maar onze defensie hield goed stand. Een voorzet van Nick op rechts nam Tim (ingevallen voor Yannick) ineens op zijn slof maar de bal knalde op de lat en weer waren dicht bij de 1-3. Nick schoot nog een keer voorlangs en Robin redde heel fraai met een reflex en bleef de 1-2 op het scorebord staan. Sam kwam nog in het veld voor Jasper en nog was het niet gedaan en beleefden we angstige momenten maar de overwinning was een feit. Een hele knappe overwinning en stijgen we op de ranglijst en voor de derde periode doen we dus ok nog goed mee. Volgende thuis tegen FC Zoetermeer en die verloren uitwedstrijd moeten we even recht zetten.

Rob

Topscorers na 18 wedstrijden