Terug naar overzicht

RKAVV JO17-1 – Wilhelmus JO17-1 (0-2)

Een keurige en zakelijke overwinning vanmiddag op een heel koud en afgelegen voetbalveld in Leidschendam. Het kwik gaf 0 graden aan en zelfs de grasvelden waren afgekeurd maar het legioen stond gewoon langs de lijn. Een mooie 0-2 overwinning, we kregen het zeker niet cadeau maar we waren vandaag gewoon beter en net even wat slimmer.

Het waren bijna dezelfde elf van vorige week die aan de wedstrijd begonnen alleen stond nu Jeanny in de basis. En net als vorige week scoorde nu na 1 minuut spelen, Julien bijna de 0-1. Echter zijn schot ging net naast en Julien kreeg meer kansen vandaag maar dat later. Wilhelmus had overwicht en het duurde even voordat RKAVV wat aanvallends kon terug doen. Gelukkig stond Robin op zijn plaats en pareerde de bal bekwaam na een schot van die gevaarlijke nummer 6 van RKAVV. Weer werd Julien in stelling gebracht en weer net niet. RKAVV drong iets meer aan en kreeg Fabian een vrije schop te nemen op een mooie afstand van het doel maar zijn schot ging over. De 3e kans voor Julien was nu wel raak, alleen ging hij op de keeper af en nu liet hij wel het net trillen, 0-1 een knappe goal. Een 2e vrije schop Fabian werd door Nick maar net over gekopt en niet veel later kreeg Julien zijn 4e kans maar helaas. Dan maar met 0-1 gaan rusten dacht iedereen maar dan ineens een handsbal van Sam in het strafschopgebied en een pingel tegen. De strafschop werd gelukkig heel slecht en naast het doel geschoten en kwamen we goed weg. Rusten dan maar en tijd voor warme chocomelk.

Na de rust nog niet direct wisselen dacht Ramon want het liep best aardig zo. Na de zoveelste corner kopte Nick nog over en dus nog geen 0-2. We moesten nu door drukken want RKAVV stond op wankelen en kwam Jasper erin voor Jeanny en Bruno voor Florian. Julien kreeg zijn 5e kans om zijn doelpunten saldo op te vijzelen maar weer vond hij de keeper op zijn weg. We kwamen nu in een fase waar menigeen de kans kreeg op 0-2, eerst Tim daarna Nick en daarna Yannick en ook Milan die inmiddels was ingevallen voor Yannick kreeg een kansje. Het wilde maar niet lukken totdat Chiel het welletjes vond, een mooie opgezette actie van Chiel zelf, werd nog fraaier afgerond dan de goal van vorige week. Zijn schot (zuiver en hard) vloog haast door het net heen, 0-2 dat kon niet meer fout. Het lijkt erop dat Chiel op die plek alleen mooie goals maakt en dat vind ik echt prima zo. En ja, dat Chiel vlak voor het eindsignaal nog een keer keihard op de lat schot was helemaal te gek geweest als die er ook nog was in gegaan. Al met al een koude middag maar wel knap 3 punten, proficiat.

Volgende week de topper tegen HVV en die hebben al een tijdje niet verloren maar dat is nu alleen nog maar een

kwestie van tijd!


Rob