Terug naar overzicht

Wilhelmus JO15-6 - DHL JO15-3 (7-0)

Vandaag speelden we de voorwedstrijd bij Wit Rusland-Nederland. Het is chaos in het voetbal. Pijlsnel zijn we in de ranglijsten geduikeld naar het niveau van San Marino en is het elftal een duiventil geworden met spelers van wie we nog nooit hadden gehoord. Zo hadden we ene Timothy Fosu-Mensah. Wie? Maar dat zal aan mij liggen. Hij verdient ook het allerminst van alle Manchester United spelers met een schamel salaris van 5.000 pond per week. Doe daar maar eens boodschappen van. Nou misschien bij de Aldi. Gelukkig is die chaos bij ons ver te zoeken. Ons team is toonbeeld van rotsvaste stabiliteit, want geheel intact gebleven. Daar kan je natuurlijk over filosoferen. Niemand die zich ontwikkeld heeft tot supertalent? Of is een vriendenteam toch belangrijker dan 'doorstoten' ?

 

De chaos ligt elders. Pas vorige week kwam ik erachter dat we al met de tweede competitiewedstrijd bezig waren. Ik leefde nog in de flanerende veronderstelling dat we nog met de beker bezig waren. Maar nee, na 1 wedstrijd en twee afgelaste was het blijkbaar al voorbij. En nu na twee competitiewedstrijden zijn we alweer uit deze poule vanwege 15-0 en 5-1 en zitten we in een nieuwe. Waar het ook chaotisch is, is onze nieuwe poule. Vorige week scoorde geen winnend team met minder dan zes doelpunten. Nootdorp C3 (ik hou het maar even bij de simpele notatie) staat na vandaag al op 27 doelpunten voor en 1 tegen. Ze winnen met 15-0 van DVC, terwijl DVC met 9-5 wint van RKDEO. Zoetermeer C2 (!, pfff en jeetje) zag zijn eerste 20-0 score verdwijnen omdat Vredenburch de stekker al uit de poule heeft getrokken, maar ze scoorden vorige week alweer 9-0 en vandaag 9-2. We komen nu ook onze C4 tegen, wat wel prettig is omdat het gewoon twee keer thuis is. Ook de C4 zag zijn score van 8-1 tegen Vredenburch in de mist verdwijnen. En volgende week hebben we al een baaldag opgenomen en gaat iedereen bijkomen in een tropisch zwemparadijs. Ja, dat kan ik me voorstellen bij zoveel chaos. Wat is dit voor krankzinnige competitie?

 

Uw scribent was dus buitengewoon benieuwd hoe het niveau van onze tegenstander zou zijn. DHL een brekebeen met 0-8 en 1-5 uit voorgaande wedstrijden? Of zijn zij ons niveau? Dan kan Nigel nog geld slaan uit zijn keeperstraining. Hup Nigel! Nou dat bleek een volstrekt overbodige aanmoediging, want in de eerste helft kwam de tegenstander pas in de 10e minuut bij ons doel in de buurt en pas diep in de tweede helft kregen zij twee niet onaanzienlijke kansen waarbij Nigel bij de tijd bleek te zijn. DHL blijkt inderdaad een brekebeen, want ze konden er vrij weinig van. Dat we niet in de dubbele cijfers kwamen lag vooral aan ons zelf want wanneer het vizier iets scherper had gestaan, dan waren er nog minstens een stuk of vier extra ingevlogen. En dan denk je met een monsterscore van doen te hebben met onze 7-0. En dan kijk je in de uitslagen en dan blijken er in de andere vijf wedstrijden nog vier teams te zijn die er nog meer hebben gescoord (Wippolder tegen onze C4!). Wat is dit voor krankzinnige competitie? Maar dat vroeg ik me al eerder af.

 

Het was al snel duidelijk. In de tweede minuut zette Isaac goed door, bediende Pieter maar die kwam net een teenlengte te kort en een minuut later schoot Bob in kansrijke positie hoog over. Het was wachten op de eerste goal en die viel al snel in de vijfde minuut. Isaac tructe een tegenstander en verschalkte de keeper (1-0). Nog geen minuut later was het weer raak toen Vigo met zijn bekende sleepbeweging langs een tegenstander gleed en Pieter kon die kans niet missen (2-0). Daarna dachten we het er even van te moeten nemen. Spelers zonder bal stonden stil en een bal in de voeten van een eigen speler spelen bleek even een moeilijke opgave. En kwam de bal wel aan dan sprong de bal van de voeten, dus dat vraagt nog om wat technische beschaving. Daarna pakten we draad weer op. Pieter was op rechtsvoor ongrijpbaar en leverde een puike voorzet af die door Bas werd ingetikt (3-0). Ongrijpbaar zijn heeft ook een keerzijde want vervolgens werd alles in de diepte op Pieter gespeeld en dat is niet vol te houden, terwijl de rest denkt 'het zal mijn tijd wel duren '. Ook de andere kant van het veld kwam aan de beurt. Bas pikte een bal mooi op, bediende Nick die de bal keurig terug legde op de rand van het strafschopgebied waar Remco met een droge knal de stand op 4-0 bracht.

 

Na rust hadden we wind mee, wat voor ons spel niet altijd in het voordeel is omdat we nu eenmaal dronken zijn  van diepteballen die nu vaak te veel vaart kregen. De voorhoede loopt zich dan suf. Kunnen we de bal ook eens een beetje rondspelen? Al is het maar om te laten zien dat we dat ook kunnen? En om de tegenstander een beetje tureluurs te maken? Niettemin dwarrelde een bal al in de 38e minuut door het midden die Pieter onberispelijk binnen schoot (5-0). In de 46e minuut werd in het vijandelijk strafschopgebied een vermakelijk goochelnummer opgevoerd door Jens en Nick waarbij de bal uiteindelijk bij Pieter belandde die een doffe dreun uitdeelde (6-0), maar hij kan ook missen. Vrij voor de keeper ging de bal op de paal. Dit keer maakte Bas het goed doordat Sem R. in de 57e minuut na een ingooi de bal bij Bas deponeerde, die de zevenklapper voltooide (7-0). Nick (op de paal) en Bas (vrij voor doel) hadden de ellende voor De Hollandse Leeuw nog erger kunnen maken, maar uit mededogen lieten ze die kansen onbenut. Je kan het ook te gek maken.

 

Goed, dit hebben we achter de rug. In deze competitie lijkt RKDEO de andere lekkende achterhoede te hebben, maar verder kan het nog alle kanten op stuiteren. Onze tegenstander moet volgende week tegen Nootdorp en ik ben benieuwd of ze het onder de 15 houden. Wij hebben behoorlijk goed gespeeld. In de tweede helft hadden we iets meer moeten zien te combineren, maar dat is iets waar we al twee jaar op hameren. We zullen zien. Tegen een sterkere tegenstander krijgen we er veel minder tijd voor. Zoals gezegd, volgende week niet, dan een bekerwedstrijd en de 28e weer een competitiewedstrijd. Ja, het is krankzinnig.

 

Scribent