Terug naar overzicht

DHL JO15-1 - Wilhelmus JO15-1 (4-1)

Vandaag zou de topper in onze poule worden gespeeld tegen DHL JO15-1. Dat het een topper was werd al snel duidelijk, veel toeschouwers van de thuisploeg maar zeker ook van de uitploeg. Zo had dhr. Wartna, voorzitter van VV Wilhelmus, zich op de fiets begeven naar Delft om deze wedstrijd te aanschouwen.
In de eerste helft was al snel duidelijk dat wij beter voetbalden, maar dat zij fysiek sterker waren. Dat hebben we al vaker gehad, dus ons eigen spel spelen en proberen weg te blijven van de pittige duels. Dat lukte aardig. We wisten het de defensie van DHL een aantal keer aardig moeilijk te maken. Aan de andere kant kwam DHL met behulp van de lange bal ook aardig vaak in ons zestien meter gebied. We hielden echter goed stand en het scheelde niet veel of we waren op een voorsprong gekomen. Helaas wist DHL vanuit een corner de openingstreffer op hun naam te zetten. 
Met een 1-0 achterstand gingen we rusten. Het was duidelijk dat we hier niet hoefden te verliezen. Alleen dan moesten we wel uit de buurt blijven van de charges van DHL en ons eigen spel blijven spelen en gewoon blijven voetballen.
In de eerste fase van de tweede helft lukte dat fantastisch, de ene uitgespeelde kans was nog mooier  dan de andere, en dat werd ook vrij snel beloond met de gelijkmaker. Ons geweldige spel ging door, maar de tegenstander werd ook nog wat fysieker, de scheidsrechter kreeg het drukker. Helaas kwam DHL opnieuw op voorsprong, wederom vanuit een corner. Niet veel later, een soortgelijke situatie ging de bal weer in het net, maar een overtreding van DHL, dus dat doelpunt zou geannuleerd worden. De scheidsrechter had de overtreding echter niet gezien, en ook na uitleg van de assistent-scheidsrechter bleef hij bij zijn beslissing, het ongeldige doelpunt werd geteld. Dat was wel heel veel pech. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1, doordat een afvallende bal in de voeten van een DHL aanvaller kwam die kon scoren. Eindstand dus: 4-1.
Ondanks de (enigszins geflatteerde) eindstand, kunnen we erg trots op jullie zijn. Jullie hadden het betere spel, de beste aanvallen, de beste onderscheppingen, de beste goal en de beste reddingen. De fysieke kracht van DHL hielp hen een handje bij de corners, maar Wilhelmus was absoluut niet de onderliggende partij maar imponeerde juist met hun frisse en verzorgde voetbal.