Wilhelmus JO13-1 - VV Katwijk JO13-1 (2-1)

Vandaag was sportpark Westvliet het decor voor speelronde 18 in de competitie. De mannen van Wilhelmus mochten hun Katwijkse evenknie verwelkomen in de return. Een eerder seizoentreffer resulteerde in een 3-3 gelijkspel na een 3-0 achterstand en met het verlies van vorige week wilde de mannen “wat goedmaken”.

Onder leiding van scheidsrechter Beukers mochten de gasten de aftrapnemen. De intenties waren van beide teams gelijk duidelijk. Geen gelijkspel!! Katwijk heeft de 3 punten nodig om aansluiting te houden in de top 3 en de thuisploeg wilde de 3 punten op Westvliet houden.

Het spel bewoog zich op en neer en de trainers hadden hun handen vol aan de coaching. Na 10 minuten spelen wist de Katwijkse spits zich richting het strafschopgebied van Wilhelmus te begeven en schoot op het doel. De verdediging wist deze bal te keren met een beetje geluk viel de bal voor de voeten van een katwijkse aanvaller en deze wist met een half van richting veranderd schot de openingstreffer te maken. 0-1 voor Katwijk.

Wilhelmus heeft al eerder aangetoond dat het beschikt over een enorme mentale veerkracht om bij een achterstand nog een stapje harder te werken. Dit harde werken resulteerde in wat harde duels die op het scherpst van de snede gestreden werden. Echter maakte de spits van Katwijk een onbezonnen en onnodige overtreding op verdediger Dimiani die werd getorpedeerd en geblesseerd bleef liggen. Na een paar minuten bijkomen van deze actie werd Dimiani direct gewisseld en later bleek in het ziekenhuis dat er een dubbele onderarmbreuk is geconstateerd en dat betekent 3 weken gips. Sterkte Dimiani.

undefined

De trainers moesten daardoor gelijk hun strijdplan omgooien en spelers op andere posities zetten. De mannen hadden nu 1 doel. De volle winst pakken en geen half werk. Een fraaie actie op de linkerkant werd opgezet en hoewel de linkerspits dacht dat hij zou worden afgevlagd voor buitenspel, bleef de vlag laag en wist met een ferm schot de Katwijkse keeper te verschalken en de 1-1 mocht aantekenen.

De druk bleef opgevoerd worden op de Katwijkse bezoekers en een hoekschop op de rechterkant was het resultaat van wederom een goede Wilhelmus aanval. Enkele ouders waren overtuigd dat de lange linksback van vandaag de bal erin zou koppen. De hoekschop werd genomen en inderdaad de lange linksback zette zijn hoofd prima tegen de bal een aan en de 2-1 was een feit. Direct veel ontlading en complimenten en een fraaie goedmaker voor de gemiste strafschop vorige week. Lekkah!!

Katwijk probeerde nog wat te doen met een snelle aanval op rechts maar de verdedigers en keeper gaven gewoon niets meer weg. Na deze aanval mochten de mannen de kleedkamers opzoeken voor de rust.

Een aantal spelers waren enigszins ontdaan en bezorgd over de situatie met hun teammaatje en door geruststellende woorden van de trainers mocht de 2e helft beginnen. Wederom heel veel strijd en heersende thuisploeg was het Wilhelmus die de 2e helft dicteerde. De keeper van Katwijk werd vaker op de proef gesteld en groeide in de wedstrijd. Met als hoogtepunt een fantastische redding in de kruising die de 3-1  voor de thuisploeg had kunnen zijn. Katwijk probeerde nog wat te doen tegen de achterstand, maar ze kwamen er niet meer doorheen.

Toen scheidsrechter Beukers floot voor einde wedstrijd was de ontlading groot bij het thuispubliek en de spelers. Katwijk boog het hoofd voor Wilhelmus in een spannend en strijdlustige wedstrijd.

Komende 3 weken geen competitiewedstrijden, maar een toernooi en een wedstrijd in de Haaglanden Cup. De mannen kunnen zich volop focussen op de komende 4 wedstrijden in mei richting het einde van het seizoen.