Wilhelmus JO13-1 - TOGB JO13-1 (4-1)

Vandaag stonde de 2e bekerduel op het programma en was Sportpak Westvliet de thuisbasis voor de ontmoeting me een sterke tegenstander uit de 2e divisie TOGB. Na de wedstrijd van vorige week wisten de mannen dat het allemaal een tandje extra geven was. De trainingen van deze week stonden in het teken van deze wedstrijd. De bezoekers hadden vorige week met 6-0 gewonnen en kwamen dus met volle moed voor deze ontmoeting.

Nadat scheidsrechter Eric van Marwijk de plichtplegingen heeft verricht was de aftrap voor de thuisploeg. Vanaf het eerste moment lieten de mannen zien ze waard zijn. Door het spel te spelen zoals de trainers het de afgelopen en voorgaande weken hun hebben uitgelegd en getraind kwam TOGB niet in de wedstrijd en werden steeds meer naar achteren op eigen helft vastgezet. De eerste kans was voor de thuisploeg.

Een 2e aanval werd door de TOGB-verdedigers tot hoekschop verwerkt. Deze werd uiterst precies genomen en bij de 2e paal kon deze heerlijk binnen gekopt worden en de 1-0 was een zeer verrassend feit.

De thuisploeg bleef hun spel spelen en de bezoekers hadden hun handen er vol aan. Een overtreding aan de rechterkant werd beoordeeld met een vrije trap en deze werd snoeihard genomen en enigszins licht getoucheerd lag deze ook achter de doelman van TOGB. Deze doelman had i.t.t. de Wilhelmusgoalie best veel te doen gehad in de 1e helft.

Een spaarzame aanval van de bezoekers werd mooi opgezet en hoewel het leek op buitenspel beoordeelde de grensrechter dit niet als buiten spel en de kon de TOGB spits zicht richting Wilhelmusdoel begeven voor de aansluitende treffer. Door goed samenspel van de keeper en de meegelopen verdediger wist de TOGB spits deze zuivere kans niet te benutten en schoot de bal naast het doel. Meteen floot de scheids voor de rust en gingen de mannen met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust was het speelbeeld hetzelfde Wilhelmus had de overhand en TOGB liep achter de feiten aan en was niet bij machte om een vuist te maken. Een aanval uit het boekje werd van achteren opgezet en ging van de linker naar de rechterkant en met een super pass op het juiste moment gegeven en de op het juiste moment goed gestarte Wilhelmus spits kreeg deze een unieke kans in een 1 op 1 met de TOGB-keeper. Deze kwam ver zijn doel uit en de Wilhelmus spits wist de keeper handig uit te spelen en de verdedigers in zijn rug te houden waardoor hij van buiten de 16 mtr de 3-0 maakte.

Een klein communicatiefoutje tussen de verdediger en de Wilhelmus keeper zorgde dat een TOGB-aanvaller met een soort van wanhoop schot de 3-1 kon maken. Even dachten de TOGB-ers dat er meer in zat, maar vrijwel direct na de 3-1 zorgde een Wilhelmus aanval ervoor dat de marge weer op 3 kwam en was de stand 4-1.

Hoewel TOGB wel wat meer aandrong en een paar kansen creëerde bleef het bij deze stand en wisten de mannen een verdiende overwinning te boeken tegen een tegenstander die 2 klassen hoger speelt.

Komende week weer trainen voor de laatste bekerwedstrijd in de bekerronde. De mannen zullen er klaar voor zijn.

Bekijk hier meer foto's op onze Facebook pagina